Kære medlemmer !

Årets første nyhedsbrev fra Danmarks bedste lokalafdeling lander lige nu i din indbakke, og lad os indlede med at ønske alle et Happy New Year, også i erkendelse af, at de fleste nok ønsker sig et Hoppy New Year. I dette nyhedsbrev kan man i øvrigt orientere sig om følgende:

Øl og rafling – lokalafdelingens første arrangement i 2016,

Næste arrangement – ”Orange aften – Welkom in der Hemel”,

Køge Øldag holder flyttedag,

WIKA – smagningen,

Køge Messen,

Husk at afgive din stemme – Årets Ølvalg er i gang,

Ølrejserne 2016 – programmet ligger snart klart,

Stout eller staut,

”Ugens øl”

 

Øl og rafling – lokalafdelingens første arrangement i 2016

Der var næsten samme høje stemning i Hugo’s kælder, som der var i Wroclaw samme aften, og begge steder animeret af gode øloplevelser. Øl og rafling har vi ikke prøvet før. I lokalafdelings regi. Denne signatur brugte en del af min ungdom på ”Bette-Kroen” i Rebild, sammen med raflebæger og terninger, og så handlede det om at snyde sig til nogle gratis ”Blå Thor. Ak ja, det var dengang.

Men fra fortid til nutid. Torben Nielsen fra Rødovre lagde vejen forbi Køge, og så var der dømt fup eller fakta og løjerne var i gang. Der blev raflet, skiftet plads undervejs så man pludselig sad med andre ølentusiaster, og nye bekendtskaber blev gjort. Undervejs skulle aftenens deltagere tage stilling til ord og begreber, som Torben Nielsen, hentede fra den gamle bog.

En super hyggelig aften – og det er næppe sidste gang, man anvender idéen med at flytte rundt på deltagerne, så man også selv får nye oplevelse og andre at dele sin øl interesse med.

Vi bringer her på siden nogle stemningsfotos fra en aften hvor gækken var løs og løjerne indtog scenen. 

 

Næste arrangement – ”Orange aften – Welkom in der Hemel”

La Trappe
Orange aften

Søndag den 28. februar 2016 indtager de orange farver scenen, når der dækkes op til en hollandsk aften, hvor der både er hollandsk øl og ost.

3 af vore medlemmer af hollandsk herkomst fortæller de gode historier om aftenens hovedpersoner – hyggeligt og entusiastisk. Interessant aften og spændende øl – glæd jer.

Tilmelding til dette arrangement kan ske fra søndag den 31. januar 2016, kl. 12.00 – klik her for tilmelding.

 

Køge Øldag holder flyttedag!

De sidste 4 år har Køge Øldag været placeret lørdagen før Køge Festuge lægger fra land, men på baggrund af en samlet vurdering af de hensyn og udfordringer som arrangørerne står overfor, afholdes den 6. Køge Øldag lørdag den 20. august 2016.

Ændringen har været nævnt på Facebook, og Dagbladet fulgte op med nyheden i en omtale på side 3 lørdag den 23. januar 2016. 

Så sæt allerede nu X i kalenderen, og afvent nyt. Vi kan dog afsløre at der allerede nu arbejdes med spændende udstillere, så Køge Øldag 2016 også i år vil være garant for nye og spændende øloplevelser.   

WIKA-smagningen tirsdag den 1. marts 2016!

Vanen tro afholder WIKA også deres traditionelle smagning i år. Så sæt X udfor den 1. marts 2016. Den aften kommer de fleste af WIKA’s ølleverandører forbi, og det er muligt at smage omkring 100 forskellige øl – heraf flere nyheder.

Adgangskort til denne aften er til salg for kr. 130,00 ude i WIKA’s kiosk. Husk, at din lokalafdeling selvfølgelig er på plads med en stand, og også er det muligt at vinde en spændende ølpræmie på lokalafdelingens stand.

 

Køge Messen 2016!

Lørdag den 5. og søndag den 6. marts 2016 fra 10-16 afvikles Køge Messen i Køge-hallerne, og også i år er Køge Lokalafdeling at finde på messen med en stand. Vi har efter aftale med nogle importører og leverandører sikret os nogle gode super øltilbud, som vil komme messens gæster til gode. Og med et årligt besøgstal på mellem 14- 15.000 gæster vil der også i år blive run på lokalafdelingens stand.

Vi har aftalt med messens arrangør, at vore medlemmer, deres familie og venner kan komme gratis ind, blot man i forvejen husker at medbringe adgangskort som man snarest vil kunne hente via et nyhedsbrev fra Køge Lokalafdeling. 

 

Husk at afgive din stemme – Årets Ølvalg er i gang!

Også i år skal DØE’s medlemmer til stemmeurnerne. Hvem vinder de gyldne palmer og titlen om Årets Danske Ølnyhed 2015. Også i år stemmes der i 2 kategorier – ølnyheder op til 6,0% og ølnyheder over 6,0%. Første runde er i gang lige nu, og sidste chance for at få medindflydelse på hvilke 5 kandidater i hver kategori, der skal med i finalerunden, er søndag aften den 31. januar 2016, kl. 24.00.

2015 var endnu et rekordår. 1.298 ølnyheder fra 172 danske bryggerier – og det er faktisk 15 flere bryggerier end sidste år. Imponerende. Og vi ved sgu godt, det ikke er alle der har haft lejlighed til at smage bare en brøkdel af ølnyhederne, så ofte stemmer man bare på dem man kan huske at have smagt. Og med 1.298 ølnyheder svarer det til, at der kom 3½ ølnyhed på markedet – OM DAGEN.  

Sådan stemmer du: Klik ind her, og husk at der trækkes lod om præmier både i 1. og i den afsluttede finalerunde.

Vi vender tilbage når finalerunden om Årets Ølnyhed 2015 går i gang.

 

Ølrejserne 2016 – programmet ligger snart klart!

Der er blevet arbejdet intenst med henblik på også i år at kunne tilbyde vore medlemmer endnu en super spændende ølrejse. Også i år sendes der 2 busser af sted. Bus 1 kører fra tirsdag den 30. august – 4. september 2016, og Bus 2 fra mandag den 29. august – 4. september 2016. 

Hvert år har vi sendt 100 deltagere af sted med et motto, og mottoet dette år er

Motto for ølrejsen
DØE-Køge ølrejsen

og vi forventer at sende de 2 rejsetilbud ud i en separat mail om ca. 8 dage. Så hold nu øje med indbakken.

 

Stout contra staut!

Vi skriver stout. Men udtaler det staut. Og sådan er det. Derfor var det da også sjovt at finde en øl der netop hedder Staut og som er en stout. Vi bringer her et foto at denne staut, som sælges fra værtshuset Pivo a parek (øl og pølser) i Prag.  

 

Ugens øl”!

Nissefryd fra Kildebakkegårds Bryghus
Nissefryd fra Kildebakkegårds Bryghus

Denne signatur ved, at rigtig mange er glade for at vi på en noget anderledes måde præsenterer en øl, og ikke altid ”et af de kendte bryg”.

Julen er forbi men varer lige til påske som skrevet står i ”Højt fra træets grønne top”, og man kan sagtens drikke julebryg nogle måneder endnu. Denne signatur gør det med stor glæde. Endnu.

Vi skal til Borup. Jeg fik foræret en øl af lokalafdelingens medlem i Borup, Orla. En Nissefryd fra Kildebakkegårds Bryghus. Et lille bryggeri med et 125 l anlæg, og 2 gærtanke på 150 liter og 3 på 100 l. I 2015 røg der 46 bryg på flaske og Orla og de 6 andre brygger jævnligt og endda med gæstebryggere. Og rygter vil vide at Orla den 23. i denne måned satte en stout over, og mon ikke der ryger en flaske forbi Køge……

Men denne Nissefryd er en rigtig god og velkomponeret julebryg. Flot farve og fin skumkrone og med mange smagsmæssige julenoter. Tydelig smag af anis, lakrids, appelsin og kanel, som denne signatur dog havde svært ved at finde. Men ærlig talt – en rigtig god julebryg – faktisk langt bedre end dem jeg har mødt fra de store kommercielle bryggerier. 

0,5 l – 6,2% alk. – og nu vides det ikke om nissepigen også er brygger hos Kildegaards Bryghus – men nisser skal der til, for at brygget bliver godt, fortæller den danske almuehistorie. En flot øl og flasken egner sig fint til en rigtig herrefrokost!!!!

 

Sluttelig – husk at afgive din stemme, og så på gensyn til et af lokalafdelingens kommende aktiviteter.

De bedste hilsner

Køge Lokalafdeling – Danmarks bedste lokalafdeling 

 

Øl og Rafling

Øl & Rafling i DØE-Køge
Øl & Rafling i DØE-Køge
Øl & Rafling i DØE-Køge
Øl & Rafling i DØE-Køge
Øl & Rafling i DØE-Køge
Øl & Rafling i DØE-Køge
Øl & Rafling i DØE-Køge
Øl & Rafling i DØE-Køge
Øl & Rafling i DØE-Køge
Øl & Rafling i DØE-Køge
Øl & Rafling i DØE-Køge
Øl & Rafling i DØE-Køge
Øl & Rafling i DØE-Køge
Øl & Rafling i DØE-Køge
Øl & Rafling i DØE-Køge. Torben Nielsen får overrakt en kurv
Øl & Rafling i DØE-Køge
Øl & Rafling i DØE-Køge. Ebbe vandt aftens hovedpræmie
Øl & Rafling i DØE-Køge
Øl & Rafling i DØE-Køge
Øl & Rafling i DØE-Køge