Kære medlemmer!

Vi er midt i juli måned, og vejrguderne har ikke ligefrem givet os det bedste vejr til at vi kan nyde weissbier/witbier og friske sommer IPA’er, og så man kan godt i tankerne længes hen mod den tid på året hvor vi igen skal nyde de mørke, sorte og alkoholtunge øl. Men nu skal de pessimistiske tanker ikke tage over, for der skal nok komme godt vejr fra skiftende retninger til gode øloplevelser.  I dette nyhedsbrev kan man i øvrigt orientere sig om følgende:

·         Køge Øldag rykker nærmere,

·         Besøg din lokalafdeling på Køge Torv og vi kvitterer med en kold fra fad,

·         Føljetonen om pantmærker fortsætter,

·         Et sommerfoto fra et af vore medlemmer,

·         Ølrejsen  2016,

·         En forglemmelse,

·         Ugens øl! 

 

 

 

Køge Øldag rykker nærmere!

Uret tæller ned og lige pludselig er det lørdag den 20. august 2016. Solen skinner med garanti, de mange udstillere står klar med en perlerække af spændende øl, og en af Danmarks mest underholdende foredragsholdere indenfor området øl, Carsten Berthelsen, står klar til at foretage den officielle åbning kl. 13.00.

Adgangskort til Køge Øldag fås enten hos Meny (Wika) i Køge, Visit Køge (Køge Turistkontor) og så i Hugo’s. Men det er også muligt at købe adgangskort på nettet ved at klikke ind på NemTilmeld

 

 

Besøg din lokalafdeling på Køge Torv og vi kvitterer med en kold fra fad!

Lørdag den 6. august 2016 indtager DØE Køge Lokalafdeling Køge Torv, hvor de mange, der altid gæster Køge og Køge Torv, dels vil kunne hente information om DØE og øllets spændende verden i almindelighed, og Køge Øldag 2016 i særdeleshed – sådan 2 uger før det går løs i Hugo’s Gård.

Men for at skabe ekstra liv på Køge Torv, så står vi klar med en gratis fadøl til lokalafdelingens medlemmer, så mod forevisning af medlemskort, kvitterer vi med en kold.

Lokalafdelingen er på Køge Torv fra kl. 10.00 – 14.00 – ses vi? 

 

 

 

Føljetonen om pantmærker fortsætter!

Vi har fået rigtig mange mails til beretningen om de oplevelser man får i de lokale forretninger, når man skal aflevere pantflasker/dåser.

Lokalafdelingens medlem, Christian Eksten, har også med interesse fulgt omtale og indlæg, og efter gentagende oplevelser med bedrevidende ansatte, der er halvt så gammel som ham selv, har han valgt at aflevere flasker og dåser i pantstationen  i Ølby. Der er i dag kun 3 steder, hvor der er opsat pantstationer. I Ølby (hvor ellers?), Høje Taastrup og Slagelse. Disse pantstationer tester i øjeblikket, og efter 1 års tid i Ølby, er der afleveret mere end 1 mio. stykker pant.

Christian har testet på egen facon. 3 stikrøver i 3 forskellige sække med forskellige flasketyper. Ingen fejl – og så ryger panten ind på ens bankkonto. Christian vil fremover fortsætte med at aflevere panten i Ølby og i fuld tillid til at dette system faktisk fungerer.

Men sidste gang nævnte vi Ronni Hansen, fra Hårlev, og dennes problemer hos Meny i St. Heddinge. Omtalen i vort nyhedsbrev gjorde at dette problem er løst. Lokalafdelingens nyhedsbrev blev simpelthen forevist i butikken.  Løst for nuværende. Større optimist er denne signatur heller ikke. 

Jørgen fra Herfølge havde visse problemer hos SuperBrugsen i Herfølge. Han tog kontakt til Dansk Returpant og vi bringer her deres svar:

Kære Jørgen Clemmensen.

Tak for din mail. Jeg skal beklage, at du ikke har hørt fra os før nu. Det er ikke, fordi sagen ikke interesserer os, men fordi sagen har været behandlet i flere afdelinger, som jeg har måttet afklare med. Derfor har det taget længere tid end først beregnet.

Det viser sig, at disse flasker er under genbehandling i vores registrering, netop fordi både vi og udbyderen er blevet opmærksomme på, at der har været udfordringer med den første mærkning.

Det betyder, at der har været udfordringer med den elektroniske aflæsning af emballagen i returautomaten.

Vi er i samarbejde med udbyderen i gang med en ommærkning af produkterne, og fremadrettet vil disse produkter udløse pant, da de nu vil have en anden type pantmærkning. Der må dog påregnes en mindre overgangsperiode. Du vil altid kunne få pant, hvis du afleverer den i en butik med manuel indlevering. Dette forudsætter, at de forhandler pantmærket emballage af glas.

Jeg kan forstå på din mail, at Super-Brugsen i Herfølge er lidt usikre på de gældende regler indenfor området. Jeg vil derfor sende en rådgivningskonsulent forbi butikken, så de kan få genopfrisket reglerne.


Endnu en gang vil jeg undskylde for den langsomme sagsbehandling.

Med venlig hilsen

Charlotte I. Damsbo

kommunikationskonsulent

 

Og herfra håber vi, at man bliver lidt klogere ude i Herfølge – men det viser sig, at vi i fællesskab og med jeres stædighed nok skal lykkes at få butikkerne til at rette ind.

Og igen, vi modtager fortsat henvendelse på thomas.ensbye(at)remove-this.webspeed.dk, og der er altså ikke tale om agurketid.

 

 

 

Et sommerfoto fra et af vore medlemmer!

En af lokalafdelingens medlemmer, Carsten Holløse, har sendt os dette inspirerende foto fra nordsiden af Balaton-søen, og selvom denne signatur har stort kendskab til ungarske bryg, så er det beviset på, at mikrobryggerierne stormer frem på det ungarske ølmarked.

Sidder du/I også inde med et sommerfoto, så sendt det til thomas.ensbye(at)remove-this.webspeed.dk

 

 

 

Ølrejsen 2016!

I slutningen af august sender vi 2 busser af sted på nye udfordrende øloplevelser, og selvom alle 100 pladser er besat, kan man jo aldrig sige sig fri for, at der pludselig kan komme sygdomsafbud, og så ville det jo være rart, hvis vi kunne kontakte de der har sat sig på en liste for reserver.

Så har man mulighed for i perioden 29. august – 4. september 2016 (Bus 2) eller fra den 30. august 2016 (Bus 1) og med kort varsel at kunne overtage en plads eller 2, så send en mail til thomas.ensbye(at)remove-this.webspeed.dk og vi opretter en venteliste.

 

 

 

En forglemmelse!

Grebbestad Lunator

Man kan vel ikke lægge skylden på sætternissen, og flere har gjort os opmærksom på, at der var bragt et forkert foto i sidste nyhedsbrev, da vi omtalte en svensk dobbeltbock, men fejl er fejl, så vi skynder os at sende rigtig foto denne gang. Grebbestad Lunator på 7,9%. Sorry!

 

 

 

Ugens øl!

Køge Ale: Ugens øl

Grundet startforbud mod udlandsrejse tog denne signatur til Jylland. Og der ligger der jo mange oplevelser og venter. Og i Kolding sad Torben Mathews i baren, og her skulle fruen og denne signatur lige smage nogle bryg fra ”tapperne”. Først en ungarsk kokos IPA på 5,0%, så fulgte en Thunderstout Imperial Stout fra Trolden i Kolding og på 8,8% alk., og endelig nogle skønne bamser fra Fanø Bryghus. En Biére de Garde med lavendel på 7,4% alk. En super velsmagende sommerøl. Næste dag til Århus, og i Den Gamle By mødte man tilfældigvis en af lokalafdelingens medlemmer, Henrik, der havde fået en ”gammel øl”. Men kulturen tog over og efter flere tusinde skridt, lå Highlanders Bar – og med Dansk Ølmærke og ventede.

Et meget internationalt sted hvor sproget mest var engelsk, men på hanerne en formidabel velsmagende IPA fra Gårdbryggeriet Ebeltoft. 6,1 sommerprocenter. Opfundet i himlen siger etiketten. Amarillo og Centennial er smidt i kedlerne, og resultatet - en IPA der er frisk med blomstersmag og duft og så kommer bitterheden til sidst som et lille behageligt smæk. Super skøn øl.

Og med disse ord ønsker vi lokalafdelingens medlemmer en fortsat god sommer, og husk nu at købe adgangskort til Køge Øldag 2016.

 

 

 

De bedste hilsner

DØE Køge Lokalafdeling – Danmarks bedste lokalafdeling

Bestyrelsen