Kære medlemmer!

Efter 7 timer og 1 minut rullede holdet To Øl ind over målstregen på Køge Havn. Nej der var ikke tale om, at det var de to Mikkeller-lærlinge, der i utide havde forladt brygkedlerne, og i stedet var trukket i det kvindelige cykeltøj og besprunget en damecykel. Næh, holdet hed sådan, og det vides heller ikke, om holdet bagefter nød en kedelig kølig almindelig pilsner, men holdet hed To Øl. I dette nyhedsbrev kan man også orientere sig om:

·         Dansk Ølmærke er overrakt,

·         Lidt mere om sommerfesten i Solgaardsparken,

·         Interessant mail fra tjekkiske Robert,

·         Presse siden sidst,

·         ”Ugens 2 øl” 

 

 

 

Dansk Ølmærke er nu overrakt!

Dansk Ølmærke er nu overrakt
Dansk Ølmærke er nu overrakt

Som oplyst i sidste nyhedsbrev var, lørdag den 4. juni 2016, dagen hvor de to sidste ølmærker skulle overrækkes, nu hvor Olsen’s Bar i Strøby Egede, havde fået sit overrakt tidligere. Og i Wika (Meny) tog man gladeligt imod Dansk Ølmærke for udsalgssteder, da det er så fortjent, da Wika har det største og bredeste øludvalg i miles omkreds. Nærmeste konkurrent ligger 43 km væk – SuperBrugsen Fensmark.

Bagefter gik turen ned i Hugo’s Gård hvor der i det smukkeste solskin var ”lørdags jazz” med gruppen Yeah, Yeah, Yeah, som også spiller til Køge Øldag. Thomas Madsen tog imod, og sådan en lørdag er Hugo’s Gård altid fuld af mennesker, og begge steder var der fin stemning. Tillykke til de 2 sidste prismodtagere.

Vi bringer her på siden fotos fra de 2 begivenheder.   

 

 

 

Lidt mere om sommerfesten i Solgårdsparken!

Vi har før kunnet oplyse, at der arrangeres fælles kørsel derud på cykel, hvis man da ikke tager offentlig bybus eller eget automobil.

 

Afgang sker fra Hugo’s kl. 12.00 og så er der 6.500 meter ud til Solgårds-parken. Undervejs kan der tankes såvel væske og selvtillid, ved det eneste  pitstop derud - ved udgangen af Strandskoven.  

Mødested i Solgaardsparken er ved festpladsen og skilte  viser videre vej.

Hvis man ikke allerede har tilmeldt sig, kan det stadig nås. Klik ind her, og man er allerede på vej. Uanset cykel eller ej.

 

 

 

Interessant mail fra tjekkiske Robert!

Interessant mail fra tjekkiske Robert!

Nogle af jer kender Robert i Prag. Ham vi har tilknyttet Bus 1 på vore rejser, og som tolker når der er behov. Han var i biografen i Prag den anden aften, og der er biografer lidt bedre udstyret, ølmæssigt, end i DK. Nogle kunne lære noget. I DK.

Kaere Thomas,

Tak for sidst, forresten.

Jeg var saamaend i biograf i aften. Jeg saa den danske film Krigen, som er den staerkeste film, jeg har set i lang tid. 

Og der var selvfölgelig öl i biografens bar. Der var tre slags. Den förste var Bernard. Den anden var Světozor - öllet baerer biografens navn, og det er bryggeriet i Nová Paka, som brygger öllet specielt til biografen. Og saa var der den tredje öl, aftenens specialöl. Det var en American Pale Ale fra selveste Clock.

Jeg lagde ud med en Bernard for at slukke törsten inden filmen, da jeg havde knoklet med at göre rent i min lejlighed hele den skidevarme eftermiddag.

Og saa bad jeg om en Clock, som jeg tog med til salen og nöd den i löbet af filmen.

Saadan gaar det altsaa i gode tjekkiske biografer.

 

BH

Robert 

 

Tankevækkende mail. Hvad kan vi få I vores biograf? Udenfor skinner solen, og hvem kunne ikke drikke en APA fra Clock. Men bare rolig. Minipivovar Clock besøger Bus 2 i år.

 

 

 

Presse siden sidst!

Køge Lokalafdeling har siden sidst fået en del presseomtale. Både i de trykte medier og i netaviser. Dels hentet vi DM guld og sølv i Håndbryg, og efterfølgende med omtale af de sidste ølmærker lokalafdelingen har uddelt. Og snart vil man kunne se den foromtale af Køge Øldag 2016, der naturligvis følger og som der arbejdes med.

 

 

 

”Ugens 2 øl”!

DØE-Køge "Ugens øl"
DØE-Køge "Ugens øl"

”Ugens øl” er blevet til ”Ugens 2 øl”. Foranlediget af Tøserunden og Køge Havn.

Sæsonen for de hvide asparges nærmer sig sin afslutning, og det er nu man skal nyde jordens hvide guld. Tyskerne elsker den hvide asparges, og der har man specielle Spargelweine. Det har vi ikke i DK. Der har vi Søren Wiuf fra lammefjorden, som nogen er manden der leverer unikke grønsager til de allerbedste restauranter. Og selvfølgelig også den hvide asparges.

For et par år siden, gik han sammen med Herslev Bryghus og fik brygget en hvedeøl med asparges. Og det smages. Så i stedet for Spargelwein har vi Spargelbeer, og den er læskende og et godt match til en gang dampede hvide asparges med rabarber vinagrette, ristede saltmandelsplitter og en gang frisk kørvel. Vild kørsel kan også bruges!

Men for en kort stund vender vi os nordpå . Til Island. I Reykjavik og brygget hos Borg Brugghús hos Ölgerðin Egill Skallagrímsson. En super let drikkelig IPA på 5,9% og med 60 IBU. Et miks af amerikanske humler og islandsk innovation. 85 point på RateBeer. Og skulle man forvilde sig op på Island, kan det varmt anbefales af opsøge nogle af de islandske bryggere, der gør det fremragende.  

Og hermed er der vist dømt forsommer.

Ses vi i Solgårdsparken?

 

De bedste hilsner

DØE Køge Lokalafdeling – Danmarks bedste lokalafdeling

Bestyrelsen  

Minipivovar Raven, Plzeň

Minipivovar Raven, Plzeň
Minipivovar Raven, Plzeň
Smoth Porter i glasset!
Smoth Porter i glasset!

Politi

Lokalafdelingens medlem nr. 7718 hilser på de lokale betjente!
medlem nr. 7718