Nyhedsbrev maj 2016!

Så kom solen. Maj måned blev indledt på bedste måde, og når nu solen er over os, er tiden også inde til så småt at forlade de sorte tunge øltyper – og vende ”blikket” mod de lysere. Lidt ligesom de danske madtraditioner. Når foråret og solen kommer dropper vi også de mørke tunge kødretter og nyder de lyse og lettere retter. Nu skal det jo ikke handle om mad, men i dette nyhedsbrev kan man også orientere sig om

·         Næste lokalarrangement – søndag den 22. maj 2016,

·         Husk sommerfesten den 19. juni i Solgårdsparken,

·         Frivillig på Ølfestivalen,

·         Ølrejserne 2016!

·         WIKA – modtager af Dansk Ølmærke - nu med jubilæumsstout,

·         WIKA – med nye øltiltag,

·         Køge Øldag 2016 - nu i Ekstra Bladet,

·         En beretning fra vort medlem Klaus Heidemann,

·         ”Ugens Øl”.

 

 

Næste arrangement – søndag den 22. maj 2016!

OBS! Lokalafdelingens planlagte arrangement søndag den 22. maj 2016 er AFLYST, men så kan lokalafdelingens medlemmer, dagene i forvejen, jo forlyste sig med de mange spændende bryg på den 16. Ølfestival i Lokomotivværkstedet torsdag, fredag og lørdag den 19., 20. og 21. maj 2016.

 

 

 

Sommerfesten den 19. juni i Solgårdsparken!

Søndag den 19. juni 2016 står din lokalafdeling klar til at byde dig velkommen i Solgårdsparken, ude ved kysten i Strøby Egede, og så kan vi kan oplyse, at Solgårdsparken netop har fået helt nye toiletbygninger, så også disse faciliteter er helt up to date.

En sommerdag med grill (pølser, kylling og salat), fadøl og undervejs vil der blive afviklet forskellige lege som involverer børn og voksne.

Bus 108 og 109 kører lige til døren, men er man frisk på at hoppe på jernhesten, så vil der være mulighed for i samlet flok at køre ”helt ud til Strøby” og med afgang fra Køge kl. 12.00. Og inden man når ”helt derud” vil der være indlagt et pitstop undervejs, og gætter man på at det nok handler om øl, er det ikke helt forkert.

Pris for denne dag er kr. 95,00 og tilmelding sker som sædvanlig på NemTilmeld ved at klikke her

Nærmere info om afgang for de cyklende, kommer senere. 

 

 

 

Frivillig på Ølfestivalen,

Sådan får man gratis adgang og smagepoletter øllets og humlens katadral! Eller på dansk gratis adgang til den 16. ølfestival?  

Nysgerrig? så læs videre!

Fra den  19. – 21. maj 2016 afvikles den 16. ølfestival i København, og hvis du/I nu alligevel havde planlagt at tage derind, hvorfor så ikke nappe 2 vagter som frivillig, og du er udstyret med smagepoletter, har gratis ad-

gang til festivalen alle 3 dage, bliver bespist i ”Fnuggis Cantina” og tilmed får en ”tak for hjælpen gave” med hjem!?

Lyder det som et tilbud man bare ikke kan sige nej til – og du kan afsætte 8 timer af din fritid, så klik her http://www.ale.dk/index.php?id=750, og du er på vej til sjove og indholdsrige oplevelser.

Husk – uden frivillige ingen festival!  

 

Ølrejserne 2016!

Så er der udsolgt, men i fald der måtte opstå afbud, og man ikke lige nåede at få foden indenfor, før for- og bagdør på de 2 busser lukker, ja, så send os en mail hvis du/I ønsker at stå på en venteliste. Måske får vi brug for dig/Jer!

Mail sendes til: Thomas.ensbye(at)remove-this.webspeed.dk

 

 

 

WIKA – modtager af Dansk Ølmærke 2016-17 - nu med jubilæumsstout!

WIKA 50 års jubilæumsstout

Det er en festlig tid WIKA er i. Først kunne lokalafdelingen fortjent overrække Dansk Ølmærke for at være et super godt ølsted, og de der har sin gang i forretningen vil kunne skrive under på, at det er det mest spændende øl indkøbssted i lokalområdet.

Og kort efter kunne WIKA så fejre forretningens 50 års jubilæum, og det med at have brygget en ganske særlig 50 års jubilæumsstout i samarbejde med Braunstein på Køge Havn på 7,5% alk.

Det er forretningens 2 øleksperter, Brian og Kenneth - begge medlemmer af Danmarks bedste lokalafdeling, der har haft en finger med i stout’ens tilblivelse - såsom sammensætning af malt og humle.

Smut forbi og hent denne jubilæusstout på 7,5% og prisen er lige nu er rund 50’er for 2 stk. En anmeldelse af stout’en kommer i næste nyhedsbrev.

 

 

 

WIKA – med nye øltiltag!

Det er vel ingen hemmelighed, at WIKA er områdets klart førende ølsted, og ganske vist kan Kvickly ind imellem overraske, men med skifte på varehuschef fronten, virker det som om, at specialøl ikke har samme fokus som før.

I den kommende tid vil man kunne møde omkring 100 ølnyheder på WIKA’s hylder. Man vil fra næste uge kunne møde et køleskab med et væld af ølnyheder fra bl.a. norske Nøgne Ø, amerikanske Founders, irske O’Hara, med derudover vil man i den kommende tid og kunne møde nyheder fra Stone Brewing, Kikoskh og Clown Shoes Beer. Så kig forbi Gymnasievej.   

 

 

 

Køge Øldag 2016 - nu i Ekstra Bladet!

Det var 2. maj. Dagen efter 1. maj, og nu er DØE ikke nogen partipolitisk  organisation, men derimod en forbrugerpolitisk, men derfor var det nu alligevel pudsigt, at Ekstra Bladet på side 13 havde en beretning fra et 1. maj møde i Hugo’s – og ikke Café Hugo - som journalisten skriver. På fotoet ses en tidligere lokalt bosiddende politiker, men til venstre ses meget tydeligt en reklame for Køge Øldag 2016 – det flotte logo som Kim Ovesen designede i foråret 2011. Og så gratis reklame på en højreside, og tillige var det samme foto at finde på Ekstra Bladets elektroniske avis. Det havde vi vel ikke lige ventet.

 

 

 

En beretning fra vort medlem Klaus Heidemand,

Bryg Selv

En af lokalafdelingens medlemmer har sendt følgende, og på baggrund af en rigtig god oplevelse ude hos Bryg Selv i Kastrup. Vi citerer Klaus for følgende:  
”Vi var på en drengetur uden at kende turens mål. Og stor var overraskelsen, da vi parkerede foran Bryg Selv i Kastrup. Jeg kendte ikke stedet, men efter en venlig og hjælpsom modtagelse, fik vi fortalt hvad formålet for turen var. Det var ”mester” selv der gav instruktioner, og efter at have smagt os frem til hvilken type øl vi bedst kunne lide, og så skulle der brygges 50 liter af samme type”.

Efter en måneds tid skal vi så ind og fylde bryggen op flasker, og man kan i øvrigt selv vælge om øllet skal på flaske, fustage eller dåser.

Prisen for et bryg ligger mellem 1.000,00 og 1,800,00 kroner – afhængig af øltype og for 50 liter.

Og Klaus slutter med sin oplevelse med følgende replik: ”En meget spændende dag med relevant indhold og alle de smagsprøver man kunne tåle”. Og Klaus kan tåle en del, skulle vi hilse og sige.

Ønsker man at vide mere om Bryg Selv kan man gå ind på www.brygselv.dk

 

 

 

”Ugens øl!

Siden sidst har denne signatur lagt hals til nogle bryg i Zagreb. Nuvel de fleste gjorde nu ingen nævneværdig skade på dennes krop – lidt ligesom auberginer, der heller ikke har bidraget positivt til kogekunsten, men fakta er at der også i Kroatien er kommet gang i mikrobryggerne. Og en af de bedste jeg fik serveret var en pale ale på 5,2% fra Varionica Craft Brewery i Zagreb..

Så går turen til Zagreb, kan man samtidig nyde synet af denne sporvogn hvor passagerne ”nyder øl” undervejs. Og husk lige denne Pale ale fra Varionica!

 

 

 

Ugens øl

Men denne signatur får jævnligt foræret håndbryg fra de af vore medlemmer, der dyrker denne hyggelige hobby. Og for nylig fik jeg en Ci-Cade – en APA brygget med 50% citra og 50% cascade og så tørhumlet. En meget velsmagende APA syntes fruen og en flot skumkrone tillige og så på blot 5,0%.

”Håber han fortsætter med at brygge”, sagde fruen, og det samme her, og Thomas Trydahl har da også en vis erfaring med at brygge og deltog bl.a. i SM i håndbryg.

Nu nåede denne signatur ikke at få et foto af flasken med tigerdyret (!!!), så i stedet måtte man ty til endnu en øl. Og det blev også en fra de lokale håndbryggere.

Hvem der gemmer sig bag navnet Black Angel, ved jeg ikke. Men en julebryg på 6,7% og et IBU tal på 28, blev knappet op. Mørk og duftende som juleaften, sødme og med en fornemmelse af julens krydderier. Bortset fra årstiden, en rigtig fin julebryg. Og jo, man kan godt drikke julebryg året rundt…..

Tappet på samme flasketype som Willemoes anvender – og så ligger der en Quadrupel på 11,3% fra samme håndbrygger og venter - men det venter vi med til senere.

Sluttelig sender vi herfra de bedste forårshilsner til jer alle, og håber at rigtig mange af jer, sætter X i kalenderen ud for søndag den 19. juni 2016, hvor vi mødes i Strøby Egede til en rigtig sommerfest.

De bedste hilsner

Bestyrelsen

DØE – Køge Lokalafdeling – Danmarks bedste lokalafdeling  

Ølfestival® København 2016