Kære medlemmer!

Der gik oranje i den søndag aften – men farver eller ej – så var det en interessant hollandsk aften – men i dette nyhedsbrev kan man også orientere sig om følgende:

·        Hollandsk aften – Welkom in der Hemel,

·        Presseomtale,

·        Køge Messen – gratis adgangskort og masser af øl,

·        Munkebo Mikrobryg kommer forbi,

·        Ølrejsen 2016,

·        ”Ugens øl”.

 

 

 

Hollandsk aften – Welkom in der Hemel!

Og ind i humlehimlen trådte alle de, der var mødt op til ”en aften i oranjen”, og udover anekdoter og gode historier bestod traktementet af hollandske oste og hollandsk øl. Stemningen nåede næsten samme højder som på et fyldt Amsterdam Arena, når hjemmeholdet Ajax er i vinderrollen.

Aftenens smageliste bringer vi her:

Bryghuset Gulpener - Ur-weizen
Bryghuset De Hemel - Luna
Bryghuset De Hemel - Helse Engel
Bryghuset De Hemel - Nieuw Ligt
Bryghuset Kompaan - No 58 Hand lager
Bryghuset De Hemel - Moenen
Bryghuset De Hemel - Rooie Tiep Top
Bryghuset De Hemel - Grand Cru

Her på siden bringer vi nogle stemningsfotos fra den orange aften! Og ja, hollandsk øl meget andet end Heiniken – dann lieber Keiniken. 

 

 

 

Presseomtale!

De fleste har nok bemærket, at der er kommet konkurrence på den lokale avisfront, og det tager altid lidt tid at få skabt nye kontakter på avisredaktionerne. Derfor glædeligt at Køge Bugt Avisen fredag den 26. februar 2016 omtalte den igangværende dyst om Årets danske Ølnyhed 2015, men også at Køge Lokalafdeling er at finde hos WIKA den 1. marts og til Køge Messen den 5. og 6. marts 2016.

 

 

 

Køge Messen – gratis adgangskort og masser af øl!

DØE-Køge på messen

Kaster man blikket op i lysmasterne i 4600 og omegn, er man ikke i tvivl om, at der er Køge Messe lørdag den 5. og søndag den 6. marts 2016. Og din lokalafdeling er til stede med en stand hvorfra vore medlemmer kan erhverve sig et glas gratis øl, købe en ekstra smagsprøve, eller benytte lejligheden til at købe en pose med spændende øl. Eller måske prøve at vinde nogle gode ølpræmier i lokalafdelingens lotteri, og få flere informationer om DØE og Køge Øldag 2016.

Og ja, vi er på plads begge dage fra 10.00 – 16.00, og hvis man klikker her, kan man printe de gratis adgangskort ud som man har brug for.

Ses vi?

 

 

 

Fynboerne kommer – Munkebo Mikrobryg kommer til Køge!

At de fynske bryggerier generelt markerer sig stærkt på bryghimlen, ved vi. Ellers kast et blik på kandidatlisten for Årets danske Ølvalg de seneste år.

Næste smagning er mandag den 14. marts 2016, hvor brygmester Claus Christensen ”sådan rent tilfældigt” lige kommer forbi Hugo’s, og med et udvalg af nogle af de superbryg, der har medført, at bryggeriet har høstet 21 medaljer på små 4 år.

Sidste år løb Munkebo Mikrobryg bl.a. med titlen Årets danske Ølnyhed 2014 med den skotske strong ale, Alstærkt Bourbon på 9,4% alk. En ølnyhed som denne signatur kastede en stemme på.

Claus Christensen vil berette om bryggeriets historie, og dets forankring i den  i den danske bryghistorie. Bryggeriets logo er træet Yggdrasil fra nordisk mytologi, og det gennemgående tema kommer derfra. Og næste  alle brygnavne er hentet fra den nordiske mytologi.

Hvis man klikker her, kan man læse mere om marts smagningen, og denne signatur har da også allerede ryddet kalenderen, og ser frem til at høre Claus fortælle om sin sydtyske fortid som brygmester før end han slog sig ned i Kerteminde.

Husk at der er åbent for tilmelding førstkommende søndag den 6. marts 2016 kl. 12.00.

 

 

 

Ølrejsen 2016!

Vi har forsat få ledige pladser tilbage i Bus 1, og hvis man i mellemtiden har fået lagt ferieplaner i overensstemmelse med Ølrejsen 2016, men ikke nået at tilmelde sig, kan man hente rejsens program via dette link: Ølrejsen 2016 Bus 1 og tilmeldingsblanketten hentes her Ølrejsen 2016 Bus 1 Tilmelding

Husk du har mulighed for at tilmelde en god ven/veninde eller en anden ølentusiast med på dette års ølrejse.

 

 

 

”Ugens øl”!

Ugens øl Sommersporet

Vi skal en tur til Møn. Til Stege. Til Luffes Gaard, hvor Bryghuset Møn er idyllisk beliggende i et gammelt middelaldermiljø. Det var malermester Ivan Luffe, ja, nogle husker ham fra en noget speciel smagning i Hugo’s men også fra hans uforglemmelige ølsmagning i en bus mellem Danmark og Tjekkiet på en af lokalafdelingens tidligere ølrejser, der stod bag dette bryghus. Drengen fra den københavnske stenbro – med de hurtige og frække replikker og det røde hår.

Opkaldt efter den tårnhøje klintformation Sommersporet der styrtede i havet for mere end 25 år siden, er det en let drikkelig stout med en skøn eftersmag af lakrids, hvis man altså er til lakrids. Men lakridssmagen klæder virkelig denne stout, der ellers nok ville blive opfattet som lidt tyndbenet. Ufiltreret og upasteuriseret og med 5,1% alk. er det en øl man kan nyde flere af.

Og hermed ser vi frem til at møde rigtig mange af vore medlemmer til Køge Messen, hvor vi står klar til at byde jer velkommen med et glas øl. 

 

 

 

De bedste hilsner fra Køge Lokalafdeling – Danmarks bedste lokalafdeling

Bestyrelsen    

Hollands aften

DØE-Køge Hollands aften
DØE-Køge Hollands aften
DØE-Køge Hollands aften
DØE-Køge Hollands aften

Ølrejsen