Kære medlemmer!

Så kom den. Kulden og blæsten, og det er snart tid til at sidde ved brændeovnen og hygge sig med de kraftfulde efterårsbryg, men i dette nyhedsbrev kan man også orientere sig om følgende:

·       Generalforsamlingen, søndag den 23. oktober 2016,

·       Sidste smagning – Ladager Bryghus og Hoppe Beer,

·       Super øltilbud er på vej,

·       Den ”sure brygger” er rejst til Rom,

·       Flere fotos fra Ølrejsernen 2016,

·       Lidt mere i pantdebatten,

·       Sjællandsmesterskaberne i Håndbryg 2016!

·       ”Ugens øl”

 

 

Generalforsamlingen søndag den 23. oktober 2016!

En lille korrektion f.s.v. angår den efterfølgende årsmødesmagning, så er der ikke alene tale om tjekkiske bryg, men om tjekkiske specialbryg, man kun sjældent møder og slet ikke kan finde i Danmark, samt specialbryg fra England, Japan og Spanien. Weizenbier, Imperial pilsner, porter, espresso stout og voldhumlede IPA’er – herunder en triple IPA.

Der er ikke bare tale om lette ligegyldige bryg – men derimod bryg der har hentet 96, 98 og 99 point på RateBeer.

Tilmelding sker via dette link: https://koegeale.nemtilmeld.dk/42/

OBS! Kun kr. 95,00 for at deltage i denne årsmødesmagning.

 

 

Sidste smagning – Ladager Bryghus og Hoppe Beer

Det var de lokale der kom til orde for få dage siden i Hugo’s, da lokalaf-delingen holdt en ganske særlig smagning med øl der ikke er let tilgængelige i området. Ladager Bryghus og Hoppe Beer – hvis øl slet ikke er hoppy, men derimod fadlagrede specialbryg. Følgende øl var på aftenens menu:

Fra Ladager Bryghus havde man medbragt følgende:

Ladager pilsner, 5,6% alk.
Ladager hvede, 5,6 % alk.
Ladager høst 5,6 % alk.
Ladager mørk satan 5,6 % alk.
Ladager IPA 5,6% alk.

Ladager Bryghus, der var repræsenteret ved far og søn, er netop flyttet fra Ll. Skensved til Viby Sj. og i den anledning var der åbent hus hvor flere af lokalafdelingens medlemmer var mødt op – bl.a Knud i sit grønne Tour de Biére outfit. Aftenens deltagere tog godt imod de lokale bryg, var dog en smule forundret over at alle var med en brygprocent på 5,6% - som på Færøerne i ”gamle dage”.

Efter pauses og Frederik Hoppe fra Hoppe Beer over, og præsenterede sine bryg, som denne aften var

Hoppe Wit Elephant 5
Hoppe Triple Trouple 8.2
Hoppe - 4 nuancer af brune 6.8
Hoppe Whisky Tango Foxtrot 7.4
Hoppe Lacto Love 7

Frederik Hoppe er gær fanatiker, og aftenens øl var såkaldt venteøl idet hans sure øl endnu ikke færdig. Der eksperimenteres med gær og lagring ved høje temperaturer og så med gode alkoholtprocenter. Frederik har som tidligere omtalt i disse spalter indrettet en lille bryggeri ude i det gamle ismejeri i  Solrød Landsby og ved siden af en lille småkagefabrik.

Vi bringer her på siden nogle stemningsfotos fra sidste smageaften.

 

 

Den ”sure brygger” er rejst til Rom!

For nylig kunne vi oplyse, at vor lokale Jan Schmidt var udtaget til EM i håndbryg eller som det korrekt hedder EURHop! Roma Beer Festival, 7-8-9 October, Rome-EUR! Vi ønsker Jan held og lykke i “den evige stad” – Rom – der faktisk lige nu huser en mængde spændende ølsteder. Er man i tvivl om italienske bryggeres brygkunst kan man jo opsøge den nye italienske ølbar.Il Locale på Åboulevarden i København.  

 

 

Super øltilbud er på vej!

Jævnligt kan lokalafdelingens ølpusher tilbyde super øltilbud, ofte fordi importører forregner sig og brænder inde med et parti eller 2. Fredag den 14. oktober 2016, får vi igen leveret et restparti og det til meget fordelagtige priser – jysk tale for meget lave priser, og hvis du/I vil høre mere om disse øltilbud, så send en mail til thomas.ensbye(at)remove-this.webspeed.dk, og besked sendes direkte når øllene er i hus.

Fra pålidelig kilde fortælles det, at der bl.a. vil være øl fra England, Skotland, Danmark, Litauen og Belgien plus lidt mere.  

 

 

Flere fotos fra Ølrejsernen 2016!

Vi har rigtig mange fotos fra dette års ølrejser, og vi bringer også denne gang sjove og stemningsfulde fotos, og siger undskyld, hvis kvaliteten ikke er lige høj på alle fotos.

 

 

Lidt mere i pantdebatten!

Et emne vi har brugt megen spalteplads på. Men nødvendigt, så længe der er forretninger, der følger ”sheriffens egen lov” og ikke pantregulativet. Rigtig mange af lokalafdelingens medlemmer har bidraget med oplevelser, som vi har ”bragt til torvs”.

At lokalafdelingens nyhedsbreve – nogle af DØE’s mest informative – læses af mange, ved vi, og på baggrund af de mange omtaler om pantproblemer, modtog vi denne mail fra Bjarke Jul Christensen, der er DØE’s repræsentant i Dansk Retursystem, som vi bringer uredigeret, og med en hilsen til Jørgen i Herfølge og hans utrættelige kamp for pantsystemet:

 

Til: LokalafdelingKøge <lokalafdeling.koege(at)remove-this.ale.dk>
Emne: Re: DØE-Køge Nyhedsbrev #2 September 2016

Hej med jer

Jeg så her jeres indlæg om manglende pant.

Jørgen har gjort det helt rigtige, så fortsæt med at fortælle forretninger at de skal udbetale panten uanset hvad for nogle mærkelige undskyldninger de kommer med.

Jeg er foreningen repræsentant i Dansk Retursystem (DRS), og hører meget gerne om problemer desangående.

I 99 % af de tilfælde hvor man ikke får udbetalt sin pant har butikken ansvaret, idet de følger ikke de foreskrifter de har fået med bl.a. rengøring af automaten.

For god ordens skyld skal jeg oplyse jer om at DRS ikke reelt har noget med automaten at gøre, det er det firma som har stillet den op og butikken som har ansvar for den.

 Fortæl meget gerne om det på jeres medlemsmøder.

 Højt skum

 Bjarke

 Bjarke Jul Christensen,Landsbestyrelsen

 Danske Ølentusiaster

Tlf: +45 40 42 84 32

Mail: bjarke.christensen(at)remove-this.ale.dk

 

 

Sjællandsmesterskaberne i Håndbryg 2016!

Sidste år afholdtes SM i håndbryg i Haslev – spændende udvalg af håndbryg, store presseopmærksom og mange gæster, og nu er det igen tid for SM i Håndbryg.

I år afholdes SM i håndbryg i Næstved – lørdag den 5. september 2016, fra kl. 10.00m – 16.00, på det gamle kaserneområde  Grønnegades kaserne, Kulturcenter, Gl. Ridehus, Grønnegade 10.

Som en naturlig konsekvens af tilpasningen og opdelingen af kategorierne i årets øl nyhed, vil SM i håndbryg følge disse retningslinjer. Det betyder, at der konkureres i 3 kategorier med følgende alkohol opdeling:

0,0 – 4,0 % alk.

4,1 – 7,0 % alk.

7,1% alk. og derover.

Hver håndbrygger kan tilmelde max 2 øl i hver kategori. 

Der må ikke præsenteres eller udskænkes andre øl på standen.

Hver håndbrygger får stillet et bord på 1 m x 2 m til rådighed med 4 løb. m     (1 + 2 + 1) = 4 m til udskænkning. 

Hvis en håndbrygger ønsker at præsentere andre øl, end de tilmeldte til konkurrencen, kan dette ske i hvileområdet, dog uden betaling for smagningen.

Der skal afleveres 6 x ½ l øl i ½ l standardflaske uden etiket, men med nr., der tildeles af den arrangerende lokalafdeling (neutralitet) til øl-dommerpanelet, der bedømmer og giver point til de indleverede øl. 

Konkurrencen slutter kl. 15.30, hvor vinderne i hver kategori bliver offentliggjort såvel fra øl-dommerne som fra publikum.

Sideløbende vil der blive bedømt tilsvarende publikum nominering. 

Har du spørgsmål så kontakt Søren Kjær soren.kjaer(at)remove-this.ale.dk  

Vi forventer, at vi snarest hører noget om mulighed for at gæste SM i håndbryg i Næstved, så vi kan videreformidle informationerne, men sæt allerede nu X i kalenderen, hvis du/I vil være med til at smage og teste ”morgen-dagens øl og bedømme de kreative håndbryggeres evner. 

 

 

Ugens øl!

Ugens øl

Denne signatur har flere gange testet svenske bryg, og der står fortsat nogle nye i kælderen, der venter på at blive knappet op.

Denne gang skal vi til den lille by, Veddige ved Viskans Strand i Halland, ca. 20 km nord for Varberg. Her ligger et lille familie håndværksbryggeri, hvor man brygger ca. 12 – 15 forskellige bryg. Vi tester deres IPA på 6,4% alk. En starköl. En kraftfuld Ale i amerikansk stil, men desværre ingen oplysninger om hvilken humle der er anvendt – men der gættes på citronsagtige humler. En rigtig dejlig IPA, men dette lille familiebryggeri har også ladet sig inspirere af Bamberg hvilket smages i deres roköl.

Og så vender vi kort blikket mod Spitsbergen. På en ølrejse for et par år siden var der en quiz med spørgsmålet, hvor ligger verdens nordligste bryggeri? Svaret var Mack i Tromsø. Men Bodil og Claus fra Rønnede var ikke enige, og det med rette. Det ligger på Norges ø, Spitsbergen, hvor der bor flere isbjørne end indbyggere. Og stedet hvor de lokale er bevæbnet, for at kunne sende skræmmeskrud af sted hvis en hvidklædt pelset fætter kommer for tæt på. Og det sker tit.

Som dokumentation fik denne signatur af Bodil og Claus for nylig en dåseøl fra Spitsbergen – en Pale Ale – på 4,7% alk. Amerikansk humle med masser af citrus-toner, og en rigtig god oplevelse. Svabard bryggeri – se mere på www.svalbardbryggeri.com, hvis man skulle komme forbi.

Sluttelig på gensyn til generalforsamlingen på Braunstein og den amerianske smagning i november 2016, og allerede nu kan man tilmelde sig.

De bedste hilsner

DØE – Køge Lokalafdeling – Danmarks bedste lokalafdeling

Bestyrelsen 

Ladager og Hoppe

Ølrejsen 2016