Kære medlemmer!

De 100 vi sendte af sted på 2 spændende ølrejser er nu tilbage i DK – mange øloplevelser og hyggelige timer rigere, og nu står lokalafdelingen så foran efterårets aktiviteter, og i dette nyhedsbrev kan man endvidere orientere sig om følgende:

 • Næste arrangement,

 • Omfattende pressedækning af Køge Øldag 2016 og uddeling af Den regionale Ølpris,

 • Link til avisfotos fra Køge Øldag 2016,

 • Køge Øldag 2015 – top 5,

 • Den belgiske aften – sværvægteropgøret,

 • Et utroligt øltilbud fra lokalafdelingens øl-pusher,

 • 100 glade rejsende er hjemme igen,

 • Flaskepant – opmuntrende svar fra Kvickly Køge – print ud,

 • Lokal deltagelse ved EM i håndbryg i Rom,

 • Christina og Knud på saison offentis i Wika,

 • Årsmødet den 23. oktober 2016,

 • ”Ugens øl”!

  Læs nyhedsbrevet i en browser ved at klikke her, så kan du også forstørre billederne ved at klikke på dem.

   

Næste arrangement

Lokale up-coming bryghuse Ladager og Hoppe
De fleste er ikke bekendt med denne hemmelighed. At der i lokalafdelingens område er små lokale bryghuse, som brygger i det små og det til glæde og gavn for de få. 
Vi trækker disse små bryghuse ind i rampelyset for en aften, og giver dem mulighed for at fortælle historien fra ”kedlerne”, mens vi smager på de færdige bryg.

Det sker tirsdag den 4. oktober 2016 kl.18.30 i Hugos

Tilmelding ved at klikke her

 

 

Omfattende pressedækning af Køge Øldag 2016 og uddeling af Den regionale Ølpris!

”Køge er blevet festernes by” kunne Lokalavisen Køge Bugt fortælle på forsiden og bragte et stort foto fra Køge Øldag 2016, og på side 18 var der endnu et flot foto med en beretning om Danmarks næststørste ølfestival. På side 14 en omtale af den regionale ølpris med et flot foto. Lørdagsavisen havde også placeret Køge Øldag 2016 på forsiden, og inde på side 10 hvor næsten en hel side var helliget Køge Øldag 2016 og ølprisen til de 2 øl (ild) sjæle.

Dagbladet ville også være med, og her var en hel side med omtale fra denne gode dag med atmosfære fyldte fotos, og Køge Onsdag skrev at ”Ølhunde ikke frygtede en smule regn”, og det er jo ganske rigtigt. Og sørme om ikke Frederiksborg Amts Avis havde en omtale at Den reginale Ølpris med overskriften ”Hæder til kræfterne bag Køge Øldag 2016”.

Ovenfor var alle de trykte medier, dertil kommer avis artikler på nettet etc.

Her på siden bringer vi nogle stemningsfotos fra den skummende dag i Hugo’s Gård.

 

 

Link til avisfotos fra Køge Øldag 2016!

Via dette link er der adgang til fotos fra Køge Øldag 2016 fra sn.dk http://sn.dk/galleri/595244

 

 

Køge Øldag 2016 – top 5!

Der plejer altid at være en vis interesse for hvilke stande på Køge Øldag, der fik indsamlet flest smagepoletter – eller Køge-gulddukater som vi siger lokalt – og vi kan her afsløre hvilke stande der placerede sig i top 5:

Det Belgiske hus, Hugo’s amerikanerbar, Det Lille Bryggeri, Fur Bryghus og Bryghuset no. 5 Holbæk.

 

 

Den belgiske aften – sværvægteropgøret!

Metaforisk kan man godt sige at der var tale om et stort bokseopgør søndag aften hvor Hugo’s var fyldt op med lokale ølfolk, der bare måtte se dette ultimative belgiske opgør. Ikke bare se men også selv kaste sig ind i kampen og smage på en perlerække at de belgiske sværvægtere. Og det blev der. Og er man i tvivl så se bare smagelisten her:

Lindemanns Cassis – 3,5%  alk.

Køge Saison – 5,4% alk.

Rodenbach – 5,2% alk.

Straffe Hendrik Tripel – 9,0% alk.

Viven Imperial IPA – 8,0% alk.

Orval – 6,2% alk.

Westmalle Dubbel – 7,0% alk.

Rochefort Trappistes 8 – 9,2% alk.

Westvleteren 12 (XII) – 10,2% alk.

I pausen blev der serveret mere Saison – denne gang fra fad.

En super aften og det varer meget meget længe før end lokalafdelingen igen kan præsentere sådan et overflødighedshorn af special bryg.

 

 

Et utroligt øltilbud fra lokalafdelingens øl-pusher!

Lokalafdelingen har gjort det igen. Køb et parti øl – og denne gang den belgiske Rodenbach, 0,33 l flasker og med en alkoholprocent på 5,2% alk.

Rodenach er kendt for at lade deres øl lagre på egetræsfade, hvorved øllen får en vinøs egenskab.  Der er tale om en blandingsøl, idet denne Rodenbach består af 75% ung øl og 25% gammel øl som har lagret 2 år på egetræsfade.

Altså en såkaldt syrnet øl – en øltype, som lige nu er utrolig populær verden over. Vi har kun fået tildelt 192 stk. og disse sælges til kun 8 kr. pr. stk. incl. moms. Afhentning i Køge.

Rodenbach bestilles ved at sende en mail til thomas.ensbye(at)remove-this.webspeed.dk

 

 

100 glade rejsende er hjemme igen!

Fra dette års kultrejse. Men eftersom der er så mange nyheder denne gang, udskydes en beretning til næste nyhedsbrev. Og vi vil senere bringe en lang række stemningsfotos fra Bus 1 og Bus 2.

 

 

Flaskepant opmuntrende svar fra Kvickly Køge – print ud!

Hej Thomas , først skal jeg starte med at beklage de uheldige oplevelser I har haft med at returnere flaskepant , Kvickly modtager selvfølgelig alt salgs godkendt pant i det danske pant system , der kan være speciel flasker som vores flaske automat ikke kan håndtere grundet flaske form eller størrelse  og disse er vi desværre nødsaget til at modtage manuelt , men der skal selvfølgelig udbetales pant .....

Jeg svarer på dine spørgsmål nedenfor i din mail ........giver det anledning til yderligere hører jeg gerne fra dig ...

Jeg vil bruge din henvendelse til undervisningsbrug.....

God dag !

Med venlig hilsen

Klaus Jensen
Varehuschef

Fra: Thomas Ensbye [thomas.ensbye@webspeed.dk]
Sendt: 26. august 2016 21:11
Til: Jensen, Klaus
Emne: Problemer med flaskepant i Kvickly, Køge

Kære Klaus!

Jeg skriver til dig som pressechef for DØE’s lokalafdeling i Køge-området, hvor vi har ca. 440 medlemmer.

De fleste af disse nyder specialbryg – som selvfølgelig købes i de forretninger der har disse på hylderne – herunder også Kvickly.

 Vi har jævnligt bragt medlemmers beretninger om hvor svært det kan være at få pant for flasker med behørige pantmærker, når man afleverer disse i dagligva-reforretninger etc.

Ofte oplever man, at Tomra’en ikke vil tage imod flaskerne, enten fordi disse ”ikke er tomme” (hvilket de jo er), at Tomra’en ikke kender denne flaske etc. etc. etc.

 Så løfter man telefonen nede hos jer og ud kommer der hjælp. Eller der burde komme kvalificeret hjælp.

 Nogle af vore medlemmer vælger at opgive diskussionen med en medarbejder, når denne fastholder at man ikke får pant for disse flasker, for dem fører Kvickly ikke og andre lignende søforklaringer.  Der er også dem der vedholdende – bl.a under-tegnede.

Og for et par uger siden var jeg af sted med tomme flasker. 5 flasker med korrekt pantmærker godtog Tomra’en ikke. Tog telefonen. En af de voksne ansatte kom ud og da han så flaskerne, var svaret , ”disse får vi (Kvickly) ikke pant for”. Vi sælger ikke disse, så Kvickly taber penge på disse 5 flasker. Og den bekymring kan jeg godt forstå. Hvis det så var rigtigt. Ok – jeg fik min femmer – på trods.

 En enkelt var i øvrigt købt i Fakta – en Ugly Duck – en enkelt i Kvickly Køge – en amerikansk øl - og de sidste 3 i andre forretninger - alle med korrekte pantmærker. Det var ikke pantmærkerne, han påpegede var ugyldige, men at Kvickly nu stod til et tab på 5 kroner!

 Denne oplevelse er bragt i vort forrige nyhedsbrev – og nu afventer vi dit svar på følgende spørgsmål:

          Taber Kvickly pant på flasker I ikke selv forhandler, på trods af at der er behørige pantmærker?

Nej Kvickly taber ikke pant på disse flasker ......

 

         Hvad gør vore medlemmer når de mødes med den slags søforklaringer? Hvem kontakter de i forretningen? Kundechef Thomas Brodersen eller..…

 

Jeg vil sørge for at vi endnu engang for alle ordentlig oplært i hvad vi skal gøre i tilfælde af at der ikke kan modtages varianter i flaskeauto-maten, og ellers er der altid en ansvarlig leder på arbejde som burde kende proceduren , og det vil jeg selvfølgelig tilsikre mig at vi få gennem-gået således alle er informeret ........

         Hvordan sikrer man sig som kunde, at de ansatte i Kvickly Køge kender pantdirektivet?

 

Dette er jo selvfølgelig ikke jer som kunder der skal tilsikre dette, denne opgave er selvfølgelig butikkens og det vil jeg sørge for at vi gennemgået for alle .....

 Jeg gør opmærksom på, at dine svar bliver bragt i lokalafdelingens næste nyhedsbrev.

 PS: Problemerne er ikke nye og ikke kun eksisterende i Kvickly, men også i andre dagligvareforretninger i Køge området, og din forgænger Kenneth havde samme problemer med sine ansatte. Dette fik han dog rettet op på, så de ansatte var infor-meret om pantdirektivet og hvordan man håndterer flasker med gyldig behørig flaskepant.

Sluttelig ser jeg frem til at høre fra dig snarest muligt.

Vi vil herfra opfordre alle til at printe svaret fra Klaus Jensen og have det med i baglommen når I er nede for at aflevere pant.

Hvor kunne det være rart med en slags smiley-ordning, som indikerede at ”i denne forretning kan man forvente at personalet er orienteret om pantdirektivet og handler professionelt derefter!!!


EurHop! Roma Beer Festival, 7-8-9 October 2016, Rome-EUR

Eller på dansk – EM i håndbryg. Og det sker med lokal deltagelse, idet den sure brygger ude fra Elverhøjen, er udpeget blandt 16 danskere der skal deltage i forskellige kategorier og med forskellige stilarter. Vor egen Jan Schmidt – ham der bruger en mængde ølshampoo – har “hentet noget vand fra Tryggevælde å”, og resultatet skulle være blevet en særdeles velsmagende rød flamsk – der har lagret på vinfade.

Vi ønsker Jan held og lykke i “den evige stad” – Rom – der faktisk lige nu huser en mængde spændende ølsteder. Er man i tvivl om italienske bryggeres brygkunst kan man jo opsøge den nye italienske ølbar på Åboulevarden i København.  

 

 

Christina og Knud på Saison offensiv i Wika!

Køge Saison
Køge Saison

I lørdags havde lokalafdelingen sendt Christina og Knud i Wika, hvor man fortalte om lokalafdelingens seneste bryg og gav smagsprøver på Saison – som er brygget i samarbejde med Kongebryg i Næstved.

”Og publikum tog godt imod Saison”, fortæller de udsendte. Og nogle røg da også ned i indkøbskurven. Vi bringer et par stemningsfotos.

 

 

Årsmødet den 23. oktober 2016 – på Braunstein.

Husk lokalafdelingens årsmøde på Braunstein søndag den 23. oktober 2016, kl.  13.00, og hvor lokalafdelingen er vært ved en øl – og måske en ekstra overraskelse – og med mulighed for at deltage i den efterfølgende årsmøde smagning, hvor lokal-formand emeritus, Thomas Ensbye, vil præsentere 7 øl, hvor flere med garanti får Danmarks premiere. Det er gratis at deltage i lokalafdelingens årsmøde, hvorimod prisen for at deltage i årsmøde smagningen er kr. 95,00.

Tilmelding sker via dette link

 

 

 

Fra det gamle fotoarkiv!

Køge Øldag
Køge Øldag
Køge Øldag

Ikke alle husker Køge Øldag 2011, og vi bringe et par fotos fra den allerførste ølfestival i 2011. Hvor så I/vi unge ud dengang…..

 

 

Ugens øl!

Sidste gang var ølnissen på spil, og fotoet af sidste ”ugens øl” en æble ale fra Rocket Brewing i Haslev kom ikke med – ligeså med dåsemanden fra Møn, så de bringes her lidt forsinket.

Ugens øl

Men denne signatur lovede for nogle gange siden at teste en JIPA – som står for Japansk IPA. Vi kender APA, IPA, DIPA, BIPA, SIPA og nu også JIPA. Denne er dog ikke brygget i solens rige – men hinsidan. I Visby på Gotland . En Shogun Bulldog JIPA på 7,2% hyggelige procenter og bl.a. brygget med en japansk humle Sorachi Ace som dyrkes i det nordlige Japan. En single hop på 55 IBU – og bryggeren har ingen grund til at skamme dig og sige ごめんなさい mens der bukkes og 5 mio. ”riskogere” indkaldes til et ekstra eftersyn. Og slet ingen grund til at foretage seppuku eller harakiri. En ganske udmærket frisk japansk IPA omend denne signatur gerne så lidt mere humle i øllen , men særdeles velegnet til nogle af østens spændende retter.

”Smaken är mindst lika skarp och tydlig som klingan på ett samurajsvärd” – fortæller etikette.

Sluttelig på gensyn til lokalafdelingens årsmøde den 23. oktober 2016.

 

 

De bedste hilsner

DØE Køge Lokalafdeling – Danmarks bedste lokalafdeling

Bestyrelsen

Køge Øldag

Køge Øldag
Køge Øldag
Køge Øldag
Køge Øldag
Køge Øldag
Køge Øldag
Køge Øldag