Kære medlemmer!

Vi nåede det lige ”på falderebet”, som man siger. Ønske jer alle en rigtig glædelig jul og et godt og lykkebringende nytår, men i dette korte nyhedsbrev er der også plads til andet. Her kan man orientere sig om:

·       Første aktivitet i 2017,

·       Presse,

·       Årets bryggeri – 2016,

·       Køge Øldag 2017,

·       Et flot juletræ,

·       ”Ugens eller årets sidste øl”!

 

 

Årets sorteste aften – den 10. januar 2017!

Det passer meget godt med årstiden, Selvom dagene langsomt bliver længere, er det stadig mørkt derude, og tiden stadig inde til at nyde ”det sorte stads”.

Black night. Schwarzen Abend. Sort nat. Vælg selv. Sortere bliver det ikke, og for blot kr. 150,00, venter sorte oplevelser forude. Vintage bryg fra 2003, 2004, 2007 og 2008, kommer på bordet, og disse smages op mod tilsvarende bryg fra 2016. Alkoholtunge bryg - der nok skal så stemningen bragt i vejret, samtidig med at de sjove historier smides op i luften - og det i samme takt som øllet skænkes op.

Via dette link NetTilmeld er man allerede på vej til en tur ud i det sorteste sorteste.

 

 

Presse!

Lokalpressen har igen været gode ved os på det seneste, Ganske vist havde sætternissen – ikke vor – men Lørdagsavisens – i en flot opsat artikel og med Jette og Verner med nissehus – brugt overskriften ”Danske Mikkelleler vandt i Køge, men teksten handler sgu om glögg. Redaktionsnisserne har sikkert kigget for dybt i glögg gryden, for det er ikke os der fortæller om opskrifter på glögg. Ovenikøbet er overskriften bragt en gang mere i det ellers flotte juletillæg. Men indslag i Radio Køge og en flot artikel i Dagbladet og Køge Onsdag blev det bl.a. også til.    

 

 

Årets bryggeri – 2016!

Blev Thisted Bryghus. Igen i år kan Thisted Bryghus smykke sig med titlen Årets danske bryggeri. På andenpladsen sneg Amager Bryghus sig ind og overlod således 3. pladsen til Hornbeer. Denne signatur fejrede da også lige udmærkelsen med at købe en ordentlig røvfuld 0,5 l Julestenøl til blot en ti’er stykket.

Normalt plejer DØE først at kunne afsløre Årets danske bryggeri i forbindelse med landsforeningens årsmøde på Dalum Landsbrugsskole, men som de fleste sikkert har bemærket, så finder afstemningen om årets bryggeri og årets ølnyhed/er sted på en ny måde.

Nu er det så afgjort. Så nu skal der stemmes om årets ølnyheder – læs mere her: http://www.ale.dk/aktiviteter/aarets-danske-oelnyhed/indstil-oelnyhed/ Og hvor man før skulle finde og stemme på sin kandidat blandt 11-1200 ølnyheder, kan man nu nøjes med at vælge mellem 70.

Men for ikke helt at begrænse muligheden for at stemme på flere kandidater, kan hvert medlem indstille en kandidat, hvis man anvender sit medlemsnummer og login.

Og nu vælges Årets ølnyhed i 3 kategorier. Øl med en procent mellem 0,0% – 4,0%, og mellem 4,1% og 7,0% samt kategorien over 7,1%.

Afstemningen løber fra den 16. januar 2017.

 

 

Køge Øldag 2017!

Køge Øldag 2017

Allerede nu kan man se de første reklamer for årets Øldag i Køge. Og såfremt man ønsker at benytte logoet når man sender mails etc., kan man frit hente logoet her og benytte det. Men har man ikke købt alle julegaverne, kan man stadig nå at købe adgangskort til Køge Øldag 2017. En god gaveidé – som med garanti vil falde i god smag – hos mænd som hos kvinder.  Køb her på NemTilmeld

 

 

Et flot juletræ i Havdrup!

Kreativiteten florerer. Rundt omkring. Alternative juletræer, og vi skal da ikke undlade at bringe et foto af Knud’s juletræ. Humøret må være blevet bedre og bedre, efterhånden som træet blev mere og mere pyntet. Gad vide om Knud også blev pyntet – det melder historien dog intet om. Men tanker er toldfrie. Denne signatur kan i hvert fald ikke hamle op med træet i Havdrup.

 

 

Ugens eller årets sidste øl!

Derfra hvor denne signatur kommer fra, siger man for sjov ofte ”glædelig grønlangkål”, for det er måske denne ret der mere end andet kendetegner denne nordjyske egn. Men julen skal jo fejres med en gang ”Glædelig Jul” og det bliver den så med en Belgian Strong Ale, der slet og ret hedder Glædelig Jul. Ikke en øl man let finder på specialforretningernes hylder, da denne bryg fra Ordrup Bryggeri mest afsættes lokalt.

En super dejlig strong ale på 9,5% og denne er fra 2012. Med noter af rønnebær, porse, enebær, stjerneanis. pomerans og et drys honning. Hele julen hældt på flaske. Flot skum, og masser af velsmag. Desværre den sidste på lager, men herfra er der kun at ønske alle en GLÆDELIG JUL!

De bedste julehilsner

DØE – Køge Lokalafdeling – med Danmarks hyggeligste Øldag

Bestyrelsen