Kære medlemmer!

Allerede nu er julestemningen så småt på vej, og denne signatur oplevede da også at juletræet blev tændt i Aalborg i den netop forgangne weekend, og det med spruttende fyrværkeri højt i træets top, antændt af den lokale fader frost, men i dette nyhedsbrev kan man også orientere sig om følgende:

·       Den dobbelte smagning af julebryg,

·       WIKA’s hylder bugner af julebryg,

·       Åbent hus hos Hoppe,

·       De sidste Saison er til salg,

·       KP Microbryg hører hjemme i Ll. Skensved,

·       Flere fotos fra Ølrejsen 2016,

·       Presse siden sidst,

·       Ugens øl!

Den dobbelte smagning af julebryg!

Julesmagning

De fleste er allerede i gang med at pudse julekludene, for at iklæde sig juledragten og tage dem på enten mandag den 5. december eller tirsdag den 6. december 2016, når lokalafdelingen inviterer til den dobbelte smagning af julebryg fra forskellige lande. Fra pålidelig kilde oplyses det, at der vil være 10 julebryg bl.a. fra Danmark, Norge, Sverige, USA, England, Skotland, Belgien og Italien.

Der er en vis tradition for at mange møder op med nissehue og lidt rødt og gråt, og mon ikke vi også i år kan sige HOHOHO til de der møder op.

Men vær opmærksom på, at alle pladser er udsolgt mandag den 5. december men der er fortsat enkelte ledige pladser til smagningen den 6. december 2016.    

Man kan fortsat nå at få gode julebrygsmagsoplevelser (fandeme en langt ord) hvis man klikker ind her: https://koegeale.nemtilmeld.dk/39/

 

 

WIKA nu med 80 forskellige julebryg!

Skulle man nu lige komme forbi Gymnasievej i Køge i sin jagt på spændende julebryg, har WIKA’s ølchef, Brian, opgraderet udvalget og ud af de godt 300 forskellige specialøl står der nu 80 julebryg og lokker. Så mangler man lige noget specielt, så kan man jo lade sin vej falde forbi.

Og de fleste husker måske, at der var 2 der lagde grunden til WIKA’s øl-succes, Kenneth og Brian. Kenneth var også slagter med stor interesse for det flydende brød, og herfra sendes en tak for hans indsats. Kenneth har imidlertid søgt nye udfordringer, men er dog fortsat medlem af DØE Køge. 

Åbent hus hos Hoppe

Hoppe holder åbent i bryggeriet 3. december, i forbindelse med release af én ny juleøl 'Dark Side'.

Der er åbent fra kl. 12 til 18 på Solrød Byvej 15, 2680 Solrød Strand

Se mere på http://www.hoppe.beer/

 

 

De sidste Saison er til salg!

Lokalafdelingens Saison blev taget godt imod i forbindelse med præsentationen under Køge Øldag 2016, og skulle man endnu ikke have sikret sig et par flasker eller 3, sælges de sidste for kr. 300,00 for 12. stk.

Send en mail til Gert Højer på ghp(at)remove-this.danskemedier.dk, og du kommer i besiddelse af en velsmagende bryg.

KP Microbryg hører hjemme i Ll. Skensved!

Under rubrikken Ugens øl, omtalte vi for nylig en heftig 11,0% Quadrupel fra KP Microbryg, uden at vide hvem der stod bag. Det ved vi nu. Det er Kjeld Pedersen, en af lokalafdelingens medlemmer i Ll. Skensved som også hygger sig med håndbryg.

Flere fotos fra Ølrejsen 2016!

Men denne gang ikke med sovende ølentusiaster. Vi har været en tur i foto-arkivet, og bringer også denne gang gode stemningsfotos fra de 2 busser. 

 

 

Presse!

Siden sidst har Dagbladet og Køge Onsdag berettet om lokalafdelingens generalforsamling på Bryggeriet Braunstein, og med overskriften ”Køge Øldag retur til festugen” også signaleret at Køge Øldag holder flyttedag, og vi er sikker at rigtig mange allerede har sat X ud for lørdag den 26. august 2017.  

Ugens øl!

Ugens øl

Var i Aalborg. Dagen efter at FCK havde hentet endnu en ”heldig” sejr på udebane. Tog datteren med på en lille kulturel udflugt hen i Løkkegade - burde hedde Lokkegade - til Basement Beer Bar. En super godt ølsted i det nordjyske.

De fleste har sikkert smagt Mikkeller’s Ris a la M’ale. En noget speciel juleøl på 8,0%. Brygget med ris, mælk/fløde (lactose), vanilje, mandelekstrakt, súkker, salt og kirsebær. En juleøl der delte vandene. Med denne Ris a la M’ale, kunne man godt glemme julens traditionelle risdessert, og nøjes med den i glasset.   

Denne signatur hoppede på en N’ice Chouffe, 10,0% alk og 97 point på RateBeer. Direkte fra fad, mens datteren der endnu ikke er så velbevandret i specialøllets verden faldt over en frisk frugtrig øl brygget med hindbær, solbær, jordbær og ribs. Rødgrød med fløde fra To øl og brygget hos De Proefbrouwerij i Belgien. Flot farve og man er ikke i tvivl om at man har plukket flittigt fra bærbuskene. Datteren var tilfreds.

Men nu er det altså snart jul. Så for en stund glemmer vi alt om Rødgrød med fløde, og vender os mod Amager. På Amager hedder julemanden ikke Nikolaus – men derimod Kurt. Ved godt det lyder underligt, jo, men den er sgu god nok – siger de lokale.

Kurt blev fyret i 2011, og han fik en ikke særlig god jul Og hvordan hang det nu sammen?

Kurt var gartnerimedhjælper ude på Tømmerupvej. Efter 33 år blev han fyret efter at have haft en eksorbitant fraværsprocent i det meste af december måned. Det var ordene på fyresedlen. Fyringen tog hårdt på Kurt. Efter 33 år. Han havde jo knoklet i december, men det forstod de ikke ude på Tømmerupvej. Senere blev Kurt lagerforvalter på Amager Bryghus.

Eller som det hedder derude – hipster-domptør. Med løntilskud.

Da kollegerne mødte en mandag morgen kunne de konstatere, at Kurt havde brygget julebryggen 2011 – til julemanden og andre barnlige sjæle der stadig tror på julemanden.

En Imperial Nisseøl på 6,8%. Ikke klistersød, men lys og med en pæn portion humle skarphed. En super øl til julens fede spiser. En af de sidste fra denne årgang, denne signatur kan hive ned fra egen Amagerhylde.

Og snart er det december.

Glæd jer til lokalafdelingens dobbelte smagning af 10 spændende julebryg fra spændende bryglande.

 

På gensyn i Hugo’s den 5. eller 6. december 2016!

 

De bedste hilsner

DØE Køge Lokalafdeling – Danmarks bedste lokalafdeling