Kære medlemmer!

Årets generalforsamling er ovre, og nu går Køge Lokalafdeling for alvor i gang med sæsonens humlede aktivitet, og i dette nyhedsbrev kan man endvidere orientere sig om følgende:

·         Lokalafdelingens ordinære generalforsamling,

·         Sæsonens amerikaner aften – USA valg eller ej,

·         Smagning af julebryg hos Olsen’s Bar,

·         Den dobbelte smagning af julebryg,

·         Ølrejserne 2016 – sjove fotos,

·         Tjen en hund,

·         Ugens øl

 

 

Lokalafdelingens ordinære generalforsamling!

I sidste øjeblik blev generalforsamlingen flyttet fra bryggeriets store lokale til et lokale hvor naboen var de store flotte brygkedler og så en bar, hvor Christina bestyrede tappehanerne med kvindelig hånd. Desværre også et lokale med dårlige lydforhold, men med godt humør bar forsamlingen over med dette. 

Et flot fremmøde med 60 stemmeberettigede, og kort fortalt blev bestyrelsens beretning og regnskab enstemmigt godkendt, hvorefter man gik over til valg. I forvejen havde Paul Wilson meddelt, at han ikke var til genvalg, og man takkede for hans indsats med en kurv med tyndt engelsk øl!

I stedet for Paul Wilson blev Jørn Christiansen nyvalgt, og vi bringer her på siden et foto af Jørn iklædt et tæppe fra hollandske La Trappe. Ellers blev resten af bestyrelsen genvalgt, så den fortsat består af Gert Højer Petersen, Karsten Nielsen, Brian Brun Hansen, Hanne Larsen, Christina Pedersen, Per Skaibæk og Kim H. Jepsen.

Herefter blev ”kedelige fakta og tal” skyllet ned med 7 spændende bryg - en smagning som formand emeritus, Thomas Ensbye, stod for, og hvor deltagerne fik lidt smag på nogle af de gode øl som de 2 busser stødte på under Ølrejsen 2016, suppleret af andre spændende øl fra Belgien, Japan og Spanien.

Smageliste så ud som følger:

  • Pivovar Primator, Weinzenbier – 4,8% alk. – Tjekkiet
  • Pivovar Kocour, IPA Samuraj – 5,1% alk. - Tjekkiet
  • Kiuchi Brewery, Hitachino Nest Espresso Stout – 7,5% alk. – Japan
  • Pardubický pivovar, Porter 19° - 8,0% alk. – Tjekkiet
  • Brouwerij de Hoorn, Arthur’s Legacy Jack the R.IPA – 8,0% alk. – Belgien
  • Pivovar Clock, Rišaví Zmikund 20° - 7,8% alk. - Tjekkiet
  • Edge Brewing, Accidental Jedi Triple IPA – 10,9% - Spanien

 

 

Næste smagning – amerikansk aften!

En smagning rigtig mange har set frem til. Amerikansk øl når det er allerbedst. Grænseoverskridende, udfordrende, kreative, kompromisløse og unikke bryg fra den anden side af Atlanten. Og uanset om det er Trump eller Clinton der vinder valget den 8. november 2016, afholdes denne smagning mandag den 14. november 2016, kl. 18.30.

Hvis du/I ikke allerede er tilmeldt, så benyt dette link: https://koegeale.nemtilmeld.dk/43/ og du/I er på vej til en aften hvor man med garanti får udfordret smagsløg og får farve i kinderne. 

 

 

Smagning af juleøl i Strøby Egede!

I Strøby Egede begynder julen, når det drejer sig om det gode højtidsbryg, den 1. søndag i advent hvor lokalafdelingens medlemmer er velkommen til at deltage i præsentationen af de julebryg 2016, som Olsen’s Bar har på flakse og fustage.

For kr. 95,00 pr. person serveres der smagsprøver på julen, og smagning forventes at vare omkring 2 timer, og indledes med et gratis ostebord fra kl. 13.00 – 14.00.  Deltagergebyr betales ved ankomsten.

Til at præsentere årets julebryg har Olsen’s Bar indforskrevet lokalafdelingens formand, Gert Højer Petersen og tilmelding sker ved henvendelse til Olsens Bar (Thomas) på 56 14 56 84 senest den 25. november 2016.

Der er kun tale om 30 pladser, og tilmelding sker efter princippet ”først-til-bryggeren-får-først øl”.

Olsens Bar har åbent den 27. november 2016 fra kl. 11.

 

 

Lokalafdelingens dobbelt smagning af julebryg!

Køge Lokalafdeling har i flere år afviklet julesmagningen over 2 aftener, idet der altid er stor interesse for at lufte det røde gråmelerede nissetøj og smage på de mørke, sødmefyldte, varme, fyldige og alkoholtunge julebryg fra nær og fjern.

Allerede nu kan man tilmelde sig julesmagningen, enten mandag den 5. december kl. 18.30 eller tirsdag den 6. december 2016, kl. 18.30 via dette link: koegeale.nemtilmeld.dk

 

 

Ølrejserne 2016!

Vi vil henover efter efteråret og vinteren bringe fotos fra dette års ølrejse og fra både Bus 1 og Bus 2, og så forlyder det fra pålidelig kilde, at program for ølrejserne 2017 skulle ligge klar primo januar 2017.

 

 

Tjen en hund!

Hvis du skaffer et medlem til DØE, bliver du fratrukket 100,00 på din næste kontingentopkrævning, men man kun kan blive trukket 100,00 én gang om året. Husk at påføre dit/jeres medlemsnummer, hvis I skaffer et medlem til DØE.

 

 

Ugens øl!

Der er denne gang tale om 2 håndbryg fra nogle af lokalafdelingens mange håndbryggere. Den første var en Quadrupel på 11,3% og med 27 IBU. Denne Quadrupel blev knappet op i forbindelse med sidste weekends qualifying i Austin i Texas – og denne signatur’s frues første ord var, ”wauw”. Sikken et skumdække. Lige min kop øl. En smagfuld trappist – nok nærmere en barley wine, men desværre ved jeg ikke hvem der står bag Kp microbryg, men endnu et vidnesbyrd på, at rigtig mange af vore medlemmer har gang i de hjemlige gryder.

Den næste var en Berliner Weisse på 3,7% som Michael Hartmann lægger navn til. Berliner Weisse med masser af hindbær. Berliner Weisse er jo en særlig berliner øl – Weissbier, en surgæret hvedeøl som blandet med enten guld grøn eller rød sodavand. Et rigtigt tysk lysfyr. Ein Ampel. Michael har dog ikke anvendt rød sodavand, det er jo næsten blasfemi at blande øl med noget så slemt som sodavand. Michael har anvendt en masse hindbær og det smages. Flot farve og syrlighed. Nu kalder årstiden måske ikke lige på Berliner Weisse, men med godt blus på Morsø’en går det. En dejlig frisk sommerøl, og ja, Køge har mange som er rigtige gode til at håndbrygge.

Sluttelig ser vi frem til at møde mange af vore medlemmer til den amerikanske smagning, mandag den 14. november 2016. 

 

 

De bedste hilsner

DØE – Køge Lokalafdeling – Danmarks bedste lokalafdeling

Bestyrelsen

Ølrejsen 2016