Kære medlemmer!

Et kort nyhedsbrev – ikke kun for at erindre om Køge Øldag 2016, men primært for at meddele på hvilket grundlag lokalafdelingens ordinære årsmøde afholdes, men derudover kan man også orientere sig om følgende:

·         Næsten alt om Køge Øldag 2016,

·         Den regionale ølpris,

·         Årsmødet søndag den 23. oktober 2016,

·         Ledig lokalkapacitet efterlyses,

·         Aktivitetsplan 2016/2017,

·         Ølrejserne 2016,

·         Ugens øl!

 

 

Næsten alt om Køge Øldag 2016!

De frivillige stod klar i deres orange veste, da næsten 2000 gæster besøgte Øldag 2016.

En skumhyggelig dag i Hugo’s Gård - i godt selskab med humulus lupulus!

Lidt regn ved aftenstid kunne ikke tage humøret fra de næsten 2000 gæster der havde valgt at tilbringe en dag i fornøjeligt selskab med humulus lupulus eller slet og ret humle.

Allerede fra kl. 11 var der kø i Brogade for at komme ind, og de orangeklædte frivillige kunne ved indgangen notere sig udenlandske gæster fra bl.a. Norge, Sverige, Tyskland, Østrig og Frankrig, udover de mange der kom fra store dele af Sjælland og Jylland. Ingen tvivl om at Køge Øldag har et godt tag i publikum, der hvert år vender tilbage, for dels at nyde stemningen i et unikt middelalder miljø i almindelighed og det store udbud af spændende øl og ølnyheder i særdeleshed.

Køge Øldag 2016 var i år rykket en uge frem i kalenderen, men det var ikke gået ubemærket hen, for rigtig mange havde taget højde herfor og var opmærksom på denne ølbegivenhed som satte Køge på Danmarks ølkort allerede i 2011.

Et bredt udvalg af øltyper!

Indenfor stod små og mellemstore bryggerier og importører klar til at præsentere et smukt udvalg af deres bryg. Rundt på alle standene var der stor travlhed, når de mange ølentusiaster og andet godtfolk skulle have råd og vejledning om øltype, brygmetode og hvilke øl der ville passe bedst til de danske spiseborde, når der skulle serveres frokost eller middag. 

Der var alt fra friske pilsnertyper, smagfulde hvedeøl med hyldeblomst, hindbærøl, smagfulde brug med vanille, øl brygget med glohede lavasten, sommer ales, tunge belgiske massive ales, alt i amerikanske porter og stout typer, IPA’er og DIPA’er og så selvfølgelig også kreative håndbryg navngivet efter musiktitler fra ACDC, for under selve brygningen har rå rocktoner strømmet ud i lokalet hvor kedlerne var i kog.  

Kvinderne vil også være med!

Siden 2011 har arrangørerne bemærket, at hvor det tidligere var overvejende mænd der brugte en dag på at udforske Køge Øldag, kommer der nu langt flere kvinder end tidligere, og det er lige før der også her er ligestilling. Og det stemmer meget godt overens med de tendenser man ser alle steder – at kvinderne får langt mere lyst til at smage de forskellige øltyper. Lokalt har DØE Køge Lokalafdeling noteret, at  flere og flere kvinder melder sig under øllet faner, og så er kraftige portere og stouts ikke længere kun noget for bredhærdede mænd. Kvinderne vil også være med. 

Fra arrangørside takker man alle de der bidraget med at få afviklet Køge Øldag på bedste måde. Køge Øldag er en unik smagefestival – og glædeligt at så mange kan være sammen om noget så kort på to bogstaver og det uden ballade o.l. En smage- festival og ingen drukfestival, hvor stemningen er høj og hvor der virkelig er noget at tale om, når man smager de forskellige bryg.

Køge er klar igen i 2017!

Bag Køge Øldag står Danske Ølentusiaster, Køge Lokalafdeling og Hugo’s, og allerede nu kan man godt sætte X i kalenderen udfor lørdag den 17. august 2017, hvor der igen bydes op til en dag i humlens paradis.

Endelig en stor og velment tak til de mange frivillige, der igen gjorde det muligt at give alle en uforglemmelig dag i Hugo’s Gård. Uden jer var der ingen festival.

 

 

Den regionale ølpris 2016!

I forbindelse med Køge Øldag 2016 blev Den regionale Ølpris overrakt. 

Danske Ølentusiaster uddeler hvert år en pris til en person eller virksomhed i regionen, der har gjort en ekstraordinær indsats for at vise mangfoldigheden i øllets verden. Kriterierne for at modtage prisen bygger på de værdier som Danske Ølentusiaster kæmper og arbejder for, eksempelvis:

·         Gå forrest i lokalområdet for at vise nye sider af øllets verden,

·         Gjort en særlig indsats for at udbrede kendskabet til det gode øl, samt

·         Været med til at sikre, udvide og flytte den gængse opfattelse af, hvad øl er og kan anvendes til.  

Prismodtagere i 2016 er 2 x Thomas. Ensbye og Madsen. Thomas Ensbye tidligere formand for Danske Ølentusiaster og Thomas Madsen der står bag Sjællands allerbedste øloase, Hugo’s. 

Prisen blev overrakt til de 2 x Thomas med følgende ord:

”Vi har i Region Midtvestsjælland Danmarks næststørste ølfestival (Køge Øldag) som siden sin spæde start i 2011 har vokset sig større og større og festivalen udgør nu med sine flere end 2000 gæster et væsentligt regionalt pejlemærke med hensyn til at udbrede kendskabet til øllets verden”.

”Et bredt udvalg af lokale, nationale og internationale mikrobryggerier suppleret med lokale håndbryggere har sørget for at gæsterne kan få udvidet deres ølhorisont via alverdens øltyper – f.eks. tjekkiske IPA’er, dansk klosterbryg og lokalt fadlagret og syrlig øl. Det hyggelige middelalder gårdmiljø har igennem årene tiltrukket mange nye gæster som har fået deres første glimt af øllets forunderlige verden, samt introduceret erfarne ølentusiaster til nye initiativer såsom ny nordisk øl”.

”Bag etableringen og den konstante fornyelse af øldagen ligger der et meget stort stykke arbejde i det gode øl tjeneste - Thomas Ensbye & Thomas Madsen indstilles derfor til Den regionale Ølpris for deres store arbejde med at søsætte og etablere ”Køge Øldag”.

Prisen blev overrakt af regionsformand Henning Palm, og bag indstillingen til Den regionale Ølpris står lokalafdelingerne i Haslev, Roskilde, Køge, Ringsted, Holbæk og Slagelse.

 

 

Årsmødet søndag den 23. oktober 2016!

Afholdes som tidligere anført i Brausteins hyggelige og rustikke lokale på Køge Havn, og i forbindelse med årsmødet er lokalafdelingen vært ved ”en kop øl”.

Årsmødet indkaldes med følgende dagsorden:

Ad. 1.: Valg af dirigent.

Ad. 2.: Beretning om lokalafdelingens drift.

Ad. 3.: Regnskabsberetning.

Ad. 4.: Valg af lokalafdelingsformand.

Ad. 5.: Valg af afdelingskasserer.

Ad. 6.: Valg af afdelingsnæstformand.

Ad. 7.: Beslutning om antal menige bestyrelsesmedlemmer og evt. valg af menige bestyrelsesmedlemmer.

Ad. 8.: Valg af lokalafdelingsrevisor og revisorsuppleant.

Ad. 9.: Eventuelt.

Det bemærkes at dagsordenen er anderledes end andre af lokalafdelingens lokalafdelinger, idet Køge Lokalafdeling er en af de lokalafdelinger der har besluttet at ”køre” med selvstændig økonomi. 

Og hvis man ser frem til at skylle tørre tal og fakta ned med en super spændende ølsmagning med 7 øl kan tilmelding sker via dette link: koegeale.nemtilmeld.dk

 

 

 

Ledig lokalkapacitet efterlyses!

Køge Lokalafdeling har en lang række effekter som er pladskrævende, så hvis der blandt vore medlemmer måtte være nogle der har ledig lokalekapacitet, så send en mail til lokalafdelingens formand, Gert på mail ghp(at)remove-this.danskemedier.dk og han vil vende tilbage.

 

 

Aktivitetsplan 2016/2017!

Aktivitetsplanen for 2. halvår 2016 og 1 halvår 2017 ligger klar og man kan allerede nu tilmelde sig efterårets ølaktiviteter.

Hvis man klikker her, finder man aktivitetsprogrammet. Et overflødighedshorn af spændende aktiviteter venter forude, og lige snart er tiden inde til at knappe op for nogle belgiske sværvægtere. 

Tilmelding til efterårets smagninger ved at klikke her

Ølrejserne 2016!

Mandag den 29. august 2016 sender vi den første bus af sted og dagen efter den anden bus. Forude venter der interessante oplevelser, og herfra ønsker vi alle 100 der drager af sted en super god tur, og mon ikke stemningsfotos fra rejsen vil præge nyhedsbrevene resten af 2016!  

 

 

Ugens øl!

Denne signatur ville ellers have fortalt lidt om en JIPA, men det udskydes for pludselig sad man på havnen i Hårbøl med en øl fra Rocket Brewing i Haslev. Hos en af Mikkellers ”lærlinge”. Vejret var køligt – men foran stod en halvliter Æble Ale på 10,2% på bordet, så frem med Chimay-glasset. Brygget med dansk vildgær og på det gamle slagteri i Haslev.

Frygtede en syrlig øl – men blev overrasket over mødet med en ale efter belgisk forbillede og med tydelig smag af æble. Sgu en lang verden fra dengang man indkøbte billig Apfelkorn i de tyske grænsebutikker, som en sød ledsager til de tyske øl, når der var dømt 2C træf i Tyskland.

Undervejs til Hårbøl stod en dåsemand i vejkanten og hilste på, og samtidig en lokal kunsters bud på hvordan man bruger tomme dåser. Og så uden kunststøtte……

Sluttelig ser vi frem til at byde Jer alle velkommen til den kommende sæsons aktiviteter.

 

De bedste hilsner

DØE Køge lokalafdeling – Danmarks bedste lokalafdeling

Bestyrelsen

Køge Øldag

Køge Øldag
Køge Øldag
Køge Øldag
Køge Øldag
Køge Øldag
Køge Øldag
Køge Øldag