Kære medlemmer!

Godt 12.500 gæster besøgte Ølfestivalen i Lokomotivværkstedet i København, og rigtig mange af lokalafdelingens medlemmer blev set derinde, og så var lørdagen dagen, hvor vi kunne kippe med flaget i lokalafdelingen, men mere om dette i nærværende nyhedsbrev hvor man kan orientere sig om følgende:

·         Uddeling af Dansk Ølmærket til Meny og Hugo’s – begge i Køge,

·         Guld og sølv mærker til lokale håndbryggere,

·         Sommerfesten søndag den 19. juni 2016,

·         Lokalbestyrelsen på hemmelig mission til Næstved,

·         Køge Øldag 2016 – salget er åben for E-billetter,

·         ”Ugens øl”.

 

 

 

Uddeling af Dansk Ølmærket til Wika (Meny) og Hugo’s – begge i Køge!

Som tidligere omtalt, og som man også kunne læse i sidste udgave af ØLentusiasteN, faldt der 3 ølmærker i lokalafdelingens område. Olsen’s Bar i Strøby har allerede fået overrakt Dansk Ølmærke, og nu er turen kommet til Wika (Meny) og Hugo’s. Lørdag den 4. juni 2016, kl. 12.00 overrækker lokalafdelingen ølmærket til Wika, og kl. 14.00 fortsættes der til Hugo’s hvor overrækkelsen sker i forbindelse med live musik i gården, Yeah, Yeah, Yeah. Alle er velkomne til at kigge forbi.

 

 

Guld og sølv mærker til lokale håndbryggere!

DM i håndbrygning
DM i håndbrygning

På ølfestivalens sidste dag, blev der uddelt priser til de bedste håndbryggere og indenfor de stilarter, de deltog i. I kategorien Mørk Belgisk, vandt Thomas Nørgaard med 12 Munkes Trøst på 10,1% alk. Thomas har de sidste 3 år deltaget i håndbryggerstanden på Køge og fuldt fortjent at Thomas hentede denne hæder. Men Thomas er nu vant til hæder, og han har tidligere hentet 2 x sølv og 1 x bronze i kategorierne double bock, bruin og barley wine.

I kategorien sur øl har Jan Schmidt de sidste 2 år hentet en bronzemedalje, og i år kunne han så tage et skridt op ad skamlen, og det for en 2 år gammel Kriek, 8,0% og lagret på whiskyfade blev der kvitteret med en sølvmedalje.

Næste gang går Jan efter guldet i kategorien, sur øl, og hvem ved om Thomas også stiller op i denne kategori, hvor der så kan blive et lokalt slagsmål om guldet. Ingen tvivl om at ”den sure brygger” vil have dette guld. 

Herfra ønskes begge tillykke med den fortjente hæder.  

 

 

 

Sommerfesten søndag den 19. juni 2016!

Husk sommerfesten i Solgårdsparken – en festlig dag med konkurrencer og lege – bl.a. en skattejagt, hvor man skal finde Dark Gambrinus på fad.

En dag for hele familien og børnene bliver der også tænkt på. Så hvis du/I klikker her, er du/I allerede på vej til Solgårdsparken i Strøby, hvor grill, øl, sjov og lege venter.

 

 

Lokalbestyrelsen på hemmelig mission til Næstved!

Kongebryg

Rygter vil vide, at lokalbestyrelsen har været en tur i Næstved hos Kongebryg, hvor man i samarbejde med Niels Kiens fra Kongebryg har brygget en frisk, tørhumlet saison, som vil blive lanceret i forbindelse med Køge Øldag den 20. august 2016. Denne stilart har været noget overset, og man håber hermed at kunne give øldagens gæster endnu en spændende og forfriskende smagsoplevelse.

Vi bringer her på siden nogle stemningsfotos fra brygdagen i Næstved.

I skrivende stund forventes det, at det vil være muligt erhverve sig nogle af disse bryg – men mere herom senere.

 

 

 

Køge Øldag 2016 – salget er åben for E-billetter!

Køge øldag

Hvornår har du/I sidst besøgt hjemmesiden for Køge Øldag www.koegeoeldag.dk? Hvis ikke for nylig, så er man kun et klik fra oversigten over de spændende bryggerier der i år indtager Hugo’s Gård.

Og husk nu far’s dag. Bedre gave end billetter til Køge Øldag 2016 fås ikke, og så er det jo en festival hvor vi hvert kan konstatere, at flere og flere kvinder går omkring Brogade for at træde ind i Øllets verden. Køb biletter ved at klikke her

Mere følger i kommende nyhedsbreve! Men sæt allerede nu X ud for lørdag den 20. august 2016.

 

 

 

”Ugens øl”!

Ugens øl

Nogle af lokalafdelingens medlemmer kender denne Raptor. Nemlig de der deltog i lokalafdelingens ølrejse i henholdsvis 2014 og 2015, og hvor vi i de lille by Broumy var på besøg hos minipivovar Matuška. Og her fik rigtig man-ge smag på de super spændende øl der blev brygget i en nærliggende gara-ge. Selv sad vi på et lokalt værtshus på byens boldbane.

En super velkomponeret IPA med 4 slags humle. De 2 tjekkiske, saazer og premiant, og fra USA Cascade og Amarillo. 6,3% liflige friske procenter og med et skønt skumdække. 95 point på Ratebeer – og hvor man før skulle lede længe for at finde øl fra Matuška, kan de i dag fås på flere af Prag’s special ølværtshuse. Mens I andre var i Lokomotivværkstedet, måtte denne signatur igen ofre” sig og nyde ”fede flagermus” (Tlustý netopýr) fra Antoš i Slaný på U Slovanské Lípy og Raptor fra Matuška på Beergeek Pivotéka. 

Der blev dog også tid til at prøvesmage nogle af de øl, de 100 vi sender af sted i august, bliver udsat for. Glæd jer.  

Sluttelig sendes de bedste hilsner med opfordring til at man tilmelder Lokalafdelingens sommerfest den 19. juni 2016.

 

 

 

De bedste hilsner

DØE Køge – Danmarks bedste lokalafdeling

Bestyrelsen 

Ølrejsen
Ølrejsen