Kære medlemmer!

Det er flere somre siden, at vejret i den grad har været et dagligt samtaleemne, og det var Thøger Larsen (1875 -1928), der skrev følgende sommer-vise:

”Du danske sommer, jeg elsker dig,

skønt du saa ofte har sveget mig.

Snart kolde Farver i Sky og Vand,

snart nøgne Piger ved hver en Strand”.

Og ja, den danske sommer har i den grad sveget os. Nu skal det ikke handle om den manglende sol i dette nyhedsbrev, men om følgende:

·       Super dag på Køge Torv,

·       Fin pressedækning for lokalafdelingen,

·       Så åbnede Richters Ølstue i Køge,

·       Køge Øldag 2017,

·       Nyt fra Brian i WIKA,

·       ”Malersvend søges”,

·       Ugens øl

 

 

Super dag på Køge Torv!

At der snart er kommunalvalg var man ikke i tvivl om. SF og Konservative hyggede sig med Kong Frederik den 7.,  og selvom der er valgkamp, siger man ikke nej til en smagsprøve når Køge Lokalafdeling er på banen, sammen med bl.a. Michael, der troligt sælger Hus Forbi hver uge, frugt, blomster og fiskehandlere, og en skål blev med garanti løftet i retning mod herren der gav os den nuværende grundlov i 1849. Frederik den 7. blev i øvrigt begravet i Roskilde Domkirke, og så lukker vi vel den debat om hvor prinsen skal nedsænkes.

Men en fed dag. Masser af gæster, mange turister – overraskende mange fra andre del af Danmark, der gerne vil besøge en af Danmarks smukkeste byer, og så flere fra Tyskland, der var nysgerrige og lige ville hilse på. Cykelturister fra Berlin og nogle lokale der fik en smagsprøve før end de tog ruten fra DK til Prag. På cykel på 7 dage. Respekt.

Det handlede om øl. Om DØE og Køge Øldag, og rigtig mange ville gere mere om Danmarks mest velsmagende forening. Dagbladet’s udsendte var også til stede, ligesom Lørdagsavisens allestedsnærværende fotograf Jørgen, var på pletten.  Så mon ikke Dagbladet, Køge Onsdag og Lørdagsavisen, beretter om lokalafdelingen. Vi tror det.

Solskin, vind og ikke engang et 2 mands fjerprydet orkester, der bl.a. udsatte Elton John for panfløjte, kunne overdøve ”snakken” på standen fra Køge Lokalafdeling.

Vi bringer her på siden nogle stemningsfotos fra lørdagen på Køge Torv. 

 

 

Fin pressedækning for lokalafdelingen!

Udover lokalafdelingens nyhedsbreve er det jo i de lokale aviser, som Køge Onsdag, Lørdagsavisen samt Dagbladet, man skal hente nyhederne. Og de lokale medier bragte alle 3 en flot omtale af lokalafdelingens tilstedeværelse på Danmarks flotteste torv, Køge Torv. Og i alle aviser bl.a. med foto af den lange røde Bullit med på monteret fadølsanlæg, og med overskriften ”få en forsmag på Køge Øldag”.

Snart er det så Køge Øldag 2017 og der vil med garanti komme endnu mere presseomtale.  

 

Så åbnede Richters Ølstue i Køge!

I denne smukke gamle bygning fra 1644 åbnede Richters Ølstue den 1. august 2017. Denne signatur var fordi en 3 dage efter, og valgte at sidde udenfor på Vestergade og betragte dagligdagen. De mange cykelturister, de ofte omtalte parkeringsproblemer i gaden og de forbipasserende. Ikke alene, men ledsaget af husets 2 øl. Begge brygget hos Stevns Bryghus. En Mørk Weissbier og en Lys Blonde Ale. Med egne etiketter og egen Bierdeckel. Nåh, ja, regnen kom, så regnen tvang jeres udsendte indenfor.

En hyggelig indrettet ølstue med store rustikke øltønder, og med plads til ca. 25 siddende gæster. Væggene prydes af ølskilte, og i denne tid hvor landmændene kæmper for at få høsten i hus, var det sjovt at se det tyske skilt ”Wer Bier trinkt – hilft der Landwirtschaft”. Kan det siges smukkere..Som nordjyske landmænd siger: ”det er os der holder hjulene i gang (gång)”.

På bordene ligger trykte ølkort, der giver gæsten et godt indblik i den enkelte øltype. I baren er der pt. 1 hane – Tuborg Classic – men det er køleskabet bagved der trækker. En skab fyldt med belgiske lækkerier. Denne signatur smagte de 2 husets øl (åbningstilbud kr. 40,00 for 0,5 l pr. stk.), derefter den legendariske Pauwel Kwak ale, der serveres i et specielt træstativ, da glasset er rundt og derfor ikke kan stå selv. Vi lader den stå lidt.. 

Besøget sluttede med tørvejr og en Leffe Rituel 9 på 9,0% alk.

En hyggelig lille ølstue som nok skal få trukket folk indenfor. Prispolitikken er fornuftig. En Pauwel Kwak (8,2%) til kr. 45,00, det samme for en Leffe Rituel 9 og en Westmalle Tripel fås for 45,00 og en Rochefort 10 trækkes op for kr. 65,00. Er det de frugtrige belgiske som en Witterke Rosé (med 10% hindbærsaft) eller f.eks. en Lindemanns Apple man går efter, er prisen kr. 30,00.

Herfra er der kun at ønske tillykke med åbningen, og Køge fik således endnu et godt ølsted.

 

 

Køge Øldag 2017 – lørdag den 26. august 2017!

Vidste du, at på Køge Øldag kan man få ølhorisonten udvidet. Glem alt om kedelige pilsnere, men se frem til super spændende mikrobryg, belgiske massive ales, super humlede amerikanske bryg fra nogle af verdens fineste bryggere, nordiske øl, hvor naturen har sat sit præg. Det handler om session typer, tyske og belgiske hvedeøl, porter og stout, røgøl, IPA, BIPA, DIPA, SIPA, chili ales, blonde, dubbler og tripler, frugtøl, barleywines, og sådan kunne arrangørerne fortsætte. Hele paletten er til stede i Køge.

På udstillerfronten kan man notere sig svenske Kungststen Brewery & Tap Room fra Göteborg, Ladager Bryghus, Indslev/Ugly Duck, Hornbeer, Midtfyns Bryghus, Det Lille Bryggeri, Braunstein (med deres nye faglagrede Dragonfly serie), Det Belgiske Hus, Bryggeriet Skands, Holbæk Bryghus/Bryghus  no. 5, Øldepotet Hancock, Klosterbryggeriet, WIKA, PhenomenAle, og Munkebo Mikrobryg. Fynske Syndikatet møder frem med både Diplomaten, Direktøren, Agenten, Den Forførende sekretær, nonnen og frelseren, elskerinden og strandløven. Øllets titler er mangfoldige, og det er jo mest til at gøre dagligdagen lidt sjovere. Kreativiteten blomstrer og endelig kan man i år for første gang byde velkommen til udstilleren Ninkasira der møder frem med et udvalg af polske og tjekkiske specialbryg.

Har man endnu ikke sikret sig et adgangskort til Køge Øldag 2017, kan man enten løse det ved indgangen for kr. 150,00  eller købe det i forvejen hos Hugo’s, WIKA Meny, Visit Køge for kr. 125,00 – dog opkræver Visit Køge ekstra 10 kroner i gebyr. Det er også muligt at købe online på: https://koegeale.nemtilmeld.dk/

 

 

Nyt fra Brian i WIKA!

Vi har før berettet om WIKA’s udvidelse af øl afdelingen, og nu kan de glæde kunderne med, at endnu flere danske bryggerier er rykket ind på hylderne. Nørrebro er tilbage med hele sortimentet, og der er også blevet plads til det fulde sortiment samt specialbryg fra Næstved Bryghus (som før har gæstet Køge Øldag). Endelig har man indledt et samarbejde med mikrobryggeriet Røde Port i Roskilde, som brygger originale og velsmagende mikrobryg. Så endnu en grund til at lægge vejen omkring Gymnasievej.   

 

”Malersvend søges”!

Som omtalt i sidste nyhedsbrev har lokalafdelingen sikret os et lokale til egne effekter o.l., og det skal vi gerne have pyntet op. Vi har sikret os en ”malersvend”, der påstår han kan svinge en pensel (sikkert bedre end at trylle med en bold på Køge Stadion) og en der kan trylle med noget strøm. Vi kan dog godt bruge en mere til en dags malerarbejde, så har man evner som klatmaler, så kontakt lokalafdeligens malermester, Gert på mobil 40879518 eller mail ghp(at)remove-this.danskemedier.dk

 

 

”Ugens øl”!

Var i København og faldt over et skilt. ”Money can’t buy happiness, but it can’t  buy beer”. “Which is practically the same thing”. Smuk gadepoesi set i Løngangsstræde. Men I erkendelse af, at om få dage befinder denne signatur sig en helt andet sted, men knap så alkoholtunge øl, blev 2 styk knappet op.

Den ene – en tysk premium Strong Lager fra tyske Roben’s German Craft Beer Factory fra det sydlige bayern. Et nomadebryggeri som har eksisteret siden 2005. Ukendt for mig. Men en opmærksom velgører fra Præstø, havde smidt en flaske foran hoveddøren, og så er det jo om at få kølet flasken ned i en helvedes ruf. Roben’s brygger en lang række spændende øl – også højalkoholiske – og en lager på 6,9% siger man jo ikke nej til. En flot øl – lagret på egefade, og om det var årsagen til at den havde en anelse syrlig smag eller om det var et fejlbryg vides ikke. Hælder dog mest til det første, for Roben’s er meget omhyggelige i kvalitets- og brygprocessen. Kan i farve og smag minde lidt om tyske Duckstein der får sin farve fra bøgetræ (Buchenholz).

Den anden – en Drei von Dänen – fra Amager Bryghus. En robust og nobel baltisk portertype på 9,5% - og et resultat af 3 kreative bryggere, Mikkel Borg Bjergsøe (Mikkeller), Anders Kissmeyer (mastermind bag Nørrebro Bryghus) og så bryggeren på Amager Bryghus. Etiketten antyder at dette sammenrend af 3 kreative hoveder slog gnister, og det smages sgu i flasken.

Wauw, Masser af lakrids og en fin sødme fra honning og muscovadosukker og det hele krydret med røgmalt. Anstrengelserne var det hele værd, og så kan solen blive væk. For sådan en Drei von Dänen giver den indre varme og alt ser lige pludseligt meget lysere ud. Trods det grå vejr.

Sluttelig kan I alle se frem til Køge Øldag 2017, og vi vil herfra udsende en mail om dagen en lille uges tid før lørdag den 26. august 2017.

 

De bedste ”sommerhilsner”

DØE - Køge Lokalafdeling

Bestyrelsen   

Køge Torv

Richters Ølstue