Kære medlemmer!

Meteorologernes snebarometer kan ikke love sne juleaften, men uanset hvad, så faldt den første sne i lokalafdelingens dækningsområde, og skulle man mangle lidt vinterstemning, kan man jo bare finde en flok julebryg, og de nyde de flotte etiketter, der med garanti vil bringe en i det rette julehumør:

Men i dette nyhedsbrev kan man i øvrigt orientere sig om følgende:

·       Julen er øllets højtid - 120 medlemmer er enig i dette statement!,

·       Presse siden sidst!

·       Næste aktivitet – øl og viser!,

·       DM i Blindsmagning!,

·       Lokal islæt om håndbryg i ØlentusiasteN,

·       Gense klippet om Køge Lokalafdeling fra You Tube,

·       Nyt fra WIKA’s ølhylder,

·       Udvalgte fotos fra ølrejserne 2017,

·        ”Ugens øl”!

 

Julen er øllets højtid – 120 medlemmer er enig i dette statement!

Det var igen en af de aftener i Hugo’s man mindes. Super julestemning og rigtig mange af lokalafdelingens medlemmer havde forinden de få trin ned i Hugo’s lige været en tur i klædeskabet og fundet julekostumet frem.

Det handlede om øl. Julebryg – årets højdepunkt for de allerfleste ølentusiaster. Og over 2 aftener havde 120 ølentusiaster taget plads for at smage sig igennem følgende menu:

De Ranke Pére Noël – 7,0% alk., Belgien,

Austmann, Quinta do Nöel – 6,4% alk., Norge,

Brouwerij Kerkom Winterkoninkske – 8,3% alk., Belgien

Amager Bryghus, MC Einar, Jul Det’ Cool – 6,5% alk., Danmark

Amager Bryghus, Barrier The Mortician – 10,5% alk., Danmark

Willemoes Jul 2017 – 8,0% alk., Danmark

Grauballe Bryghus, Munkens Juledrøm – 9,0% alk., Danmark

St. Bernardus Brouwerij, Bernardus 10, Christmas Ale – 10,0%, Belgien

Kongebryg, Tøndens Jul – 12,0% alk., Danmark

Hver aften blev der vurderet, duftet og smagt, og første aften blev de 3 første pladser besat som følger:

Munkens Juledrøm, St. Bernardus 10 og Barrier The Mortician, og anden aften så trojkaen sådan ud:

St. Bernardus 10, Winterkoninkske og Willemoes Jul 2017.

Samlet vinder over de 2 smagninger endte med belgisk sejr, da Bernardus 10 løb med førstepladsen, og med Munkens Juledrøm og Willemoes Jul 2017 på de 2 følgende pladser.            

En festlig aften, og nu kan man så roligt sætte fokus på julens retter og de øl der skal ledsage den dejlige julemad.

Vi bringer her på siden en række stemningsfotos fra den dobbelte julesmagning.

 

Presse siden sidst!

Op til den dobbelte julesmagning har de 3 lokale aviser, Dagbladet, Lørdags-avisen og Køge Onsdag bragt omtale både før og efter, så nu er lokalområdet endnu engang blevet opmærksom på lokalafdelingens aktiviteter.

 

DM i Blindsmagning!

I sidste nyhedsbrev omtalte vi DM i Blindsmagning, der afholdes i København den 10. marts 2018, og herfra kan vi oplyse, at Køge Lokalafdeling sender 2 3-mands hold, men mere herom i et senere nyhedsbrev.   

 

Næste aktivitet – øl og viser!

Sopran, tenor, baryton, bas eller bare brummer! X-faktor er det ikke, og vi forventer heller ikke at finde Danmarks bedste ølbas, men synges skal der. Og for at få smurt de glemte og godt gemte sangstemmer, sørger lokalafdelingen for den rette smørelse. Rigtigt ølviser og dem er der rigtig mange af. De fleste kender den om ølhunden der glammer, og Tornerose der var et flaskebarn, men mød selv op og tage del i de lystige løjer. Og der er forskel på ølviser og druksange.

Den der skriver disse linjer, synes selv sangen om de 3 øl, lanceret af Humørekspressen er ret tankevækkende. Socialrealisme i højeste potens.

Mandag den 15. januar 2018, kl. 18.30, er vi klar med øl og sang i Hugo’s, og følger man dette link er man allerede på vej til at få smørret de rustne stemmebånd: https://koegeale.nemtilmeld.dk/57/

 

 

Lokal islæt om håndbryg i ØlentusiasteN!

Et af lokalafdelingens medlemmer, også tidligere bestyrelsesmedlem, Carsten Holløse, uddannet øldommer og håndbrygger, har nu fået fast tilknytning til ØlentusiasteN. Siden Carsten’s bestyrelsestid har han tillagt sig et omfattede  mujahedinskæg, så måske kan han være svær at genkende. Carsten vil fremover berige læserne med sine tanker fra brygkedlen ude i Lille Skensved. Og måske kunne  Carsten’s tanker gøre endnu flere interesseret i den hyggelige hobby at blive håndbrygger. I denne udgave kan man læse om Carsten på side 58, 60, 61 og 62.

 

Gense klippet om Køge Lokalafdeling fra You Tube!

”Taler de nu igen om Køge Lokalafdeling”, udbrød fruen, da en af verdens mest ikoniske TV-værter, Ri Chun-Hee, iklædt lyserød morgenkåbe, hedder vist nok kimono på de breddegader, i sin vanlige aggressive facon, fortalte om sidste nyt fra PRK.

Det gjorde den karismatiske 72-årige pensionsmodne TV-vært nu ikke. Og følger man dette link: https://www.youtube.com/watch?v=ylxnNpBCgSw, kan man læse om dengang nyheden om Danmarks bedste lokalafdeling nåede ud i den store verden, og fru kimono berettede om nyheden.

 

Nyt fra WIKA’s ølhylder!

For en uges tid siden, kunne man i dagspressen erfare, at det var ved at være slut med Tuborg’s julebryg, og man kunne ikke nå at brygge mere i år. Nu kunne det jo sagtens være et mediestunt, men fred være med det. Der er  jo så mange fantastiske smagfulde julebryg, som man i stedet kan kaste sig over.

Ude i WIKA har man nu kun ca. 50 forskellige danske som udenlandske julebryg tilbage på hylderne og man begyndte ellers med 120. Så det er gået stærkt, og man kan konstatere, at der er solgt mere julebryg noget tidligere på julesæsonen end tidligere. Men stadig kan man da få nogle af sine ønsker opfyldt på Gymnasievej.

Men der er sandelig nyt at berette. Fra begyndelsen af 2018 får WIKA 12 special limited edition nyheder hjem fra hollandske Jopen, Mikkeller, San Diego, kraftige imperial stouts og barley wines fra Stone Brewing. Endvidere fadlagrede nyheder fra Amager Bryghus og Midtfyn samt meget mere. I alt mere end 80 ølnyheder, så mon ikke der er vil være noget for enhver smag?   

 

Udvalgte fotos fra ølrejserne 2017!

Vi har rigtig mange fotos liggende fra ølrejserne i 2017, og vil også denne gang bringe nogle udvalgte fotos. Fotos der fortæller om spændende og inspirerende øloplevelser.

 

Ugens øl!

Dette er måske en af de allersidste Brøckhouse Julebryg 2008, der findes på lager, men nu skulle det være. Etiketten sagde holdbar indtil 2018, men holder denne 9 år gamle julebryg endnu? Svaret skulle findes i skummet, i duften og i smagen. Hedengangne Brøckhouse fra Hillnerød. Denne signatur besøgte faktisk Allan Poulsen i hans hjem i 2002, før han sprang ud som kommerciel mikrobrygger. I kælderen stod forskellige bryg i balloner, bl.a en old ale. Og der blev smagt, smagt og smagt. Et mindeværdigt besøg. Desværre gik Brøckhouse konkurs samme år som denne julebryg blev tappet.

Knappen af. Et belgisk pokalglas blev hentet frem. Julebryggen er jo fremstillet med belgisk gær og inspireret af de belgiske klostertyper, så bryggen skulle opskænkes i det rette element. Tørret frugt, rosiner og lakrids. En eksplosion af smag som er langvarig og sikken en duft. Julebryg fra dengang hvor mange af foreningens medlemmer endnu ikke havde kastet sig over de spændende specialbryg. Og ja, den holder her 9 år efter. Gudskelov står der et par ekstra i kælderen – og de knappes så op i 2018 og 2019.

Tilbage er der bare at ønske alle vore medlemmer en rigtig glædelig jul og et skummende godt nytår.

På gensyn til lokalafdelingens aktiviteter i 2018.

 

De bedste hilsner

DØE Køge Lokalafdeling

Bestyrelsen

Julesmagningen 2017

Ølrejsen 2017