Kære medlemmer!

Februar er over os. Kyndelmisse eller Mariæ renselsesdag som dagen også kaldtes. På dansk hed dagen Kjørmes Knud og det varsler at nu er halvdelen af vinteren forbi. Og historisk var kyndelmisse også dagen hvor der blev holdt gilder og drukket en masse øl. En politiker ville sikkert sige, at vi går mod lysere tider – men nu er vi upolitiske, og i denne nyhedsbrev kan man i øvrigt orientere sig om følgende:

·       Køge Mesterskaberne i blindsmagning 2017!

·       Årets ølnyhed 2016 – nu i den afgørende fase!

·       2 unikke aktiviteter venter forude – Toppen af poppen og

·       Succesfulde Hornbeer kommer til Køge,

·       Ugens Øl!

 

 

Køge Mesterskaberne i blindsmagning 2017!

Blindsmagning

Ja, der var tæt kamp om de første pladser. 1. pladsen gik til Henrik Vahlgren, 2. pladsen til den sure brygger, Jan Schmidt og så var der en delt 3. plads mellem Kirsten Nielsen og Bent Hansen, men før end tie-break spørgsmålet blev sat ind, valgte Kirsten at overlade pladsen til Bent Hansen.

Så Køge Lokalafdeling ser frem til at kunne sende et stærkt 3-mands hold afsted til København til DM i Blindsmagning i marts 2017.

Men før resultatet forelå skulle aftenens blindsmagere igennem 12 øl, og det gav i sig selv en god ølsnak rundt om bordene. Der blev duftet, smagt, set på øllets farve, og forfra igen. Blindsmagning er ikke let - når man sådan kom-mer hele smagspaletten rundt.

Følgende bryg skulle deltagerne ”kæmpe” sig igennem:

 • O’Hara’s Irish Red – 4,3% alk.
 • Stensbogaard Fynsk Humle – 5,6% alk.
 • Thisted Thaagard – 5,8% alk.
 • Maisels Weisse Dunkel – 5,4% alk.
 • Fuller’s Old Winter – 5,3% alk.
 • Orval – 6,2% alk.
 • Jacobsen Julebock – 6,5% alk.
 • Arrogant Bastard Ale – 7,2% alk.
 • Kyritzer Mord und Totschlag – 7,2% alk.
 • La Trappe Tripel – 8,0% alk.
 • Founders Redankolus 9.5% alk.
 • Amager Bryghus La Santa Muerte – 10,0% alk.

Vi bringer her på siden nogle stemningsfotos – og sandelig også et foto af de 4 – som blev reduceret til 3-banden, da Kirsten gav pladsen til Bent Hansen.

Ønsker du at se spørgsmålene: 1st. halvleg og 2nd. halvleg

 

 

Årets ølnyhed 2016 – går nu ind i den afgørende fase!

Selvom det nu burde være langt lettere at kåre de 3 vindere i kampen om Årets Øl nyhed 2016, er det ikke let, da der er 9 gode kandidater på spil.

3 i kategorien 0-4%, 3 i kategorien 4,1 – 7,0%, og sjovt nok også 3 i kategorien over 7,1%, og glædeligt at se at denne signaturs favorit i den tunge har sneget sig med. Og der er stemt!

Køge Lokalafdeling skal opfordre alle lokalafdelingens medlemmer til at gå ind og stemme på den øl man synes i sidste endec skal stå med de gyldne laurbær.

Vejledning – sådan stemmer du? Find medlemskortet frem, og klik på dette link, og du har gjort din pligt:

Årets danske ølnyhed 2016

 

 

Og nu til de kommende 2 aktiviteter:

RateBeer – toppen af poppen!

Søndag den 5. marts 2017, kl. 18.30 serveres nogle af de øl, der har høstet flest point på RateBeer, og denne signatur glæder sig allerede.

De fleste har hørt om RateBeer, men hvad er RateBeer? Se her:

”Ratebeer er en amerikansk hjemmeside for ølintereserede med en af de største, hvis ikke den største, base for øl fra hele verden med over 140.000 registrerede øl fra mere end 12.000 bryggerier fra næsten 200 lande. Ratebeer siges at være den mest brugte ølrelaterede internetside i verden i forbindelse med diskussioner om øl”.

Næsten alle øl i denne verden er testet i sådant et omfang, at de er at finde på RateBeer. Og de allerbedste bryg ligger i skalaen fra 95-100 points, og denne aften vil det være bryg der har minimum 95 point på RateBeer der lander på bordene. Super bryg - og man gætter nok ikke helt forkert, hvis der blandt aftenens hovedpersoner er porter/stout og kraftfulde IPA’er imellem.

For blot kr. 150,00 venter store oplevelser forude. 35 har allerede løst billet – kommer du også?

Tilmelding sker via dette link: koegeale.nemtilmeld.dk

Succésfulde Hornbeer kommer til Køge!

Carribean Rumstout (99 point), Black Magic Woman (99 point), Hophorn (98 point), Grisk (92 point), Julehumle (92 point), Winterporter (93 point) etc. Behøver vi at skrive meget mere. Det ikke meget bedre. Vi har overtalt en af Danmarks mest succésfulde brygmestre til Køge. Jørgen Fogh Rasmussen. Med snart 10 år på bagen har Hornbeer begejstret de mange ølafficionadoer og samtidig vundet et utal af priser og hæder. I ind- og udland. Kåret som Årets Bryggeri flere gange, og også i år har Hornbeer 2 finalister med i det reducerede felt på 9 – nemlig Kong Henrik og Julegrisk (2).

Med i bagagen har brygmesteren taget en række af hans mest potente bryg, og aftenen krydres med sjove, tankevækkende og inspirerende historier.
En ganske særlig aften med en ganske særlig person! Og så kan vi jo kun hbe på at Jørgen hiver Gunhild med. Bryggerkonen der står bag de fantastiske etiketter.

Smid 150 kroner og få en stor oplevelse – tilmelding sker via dette link: koegeale.nemtilmeld.dk

 

 

Ugens øl!

Ugens øl

Siden sidst er der røget flere spændende øl ned. Først et par super gode polske, såsom

Infra Red Rye Porter – 6,5% - 50 IBU fra mikrobryggeriet Browar Twigg fra Krakow. Særdeles smagfuld og en der nydes langsomt, samt noget polsk Aura.

White India Pale Ale (WIPA) på 5,6% - brygget på 4 slags humle, bla. en for denne signatur helt ukendt, Zeus. 2 super gode eksempler på, at der lige nu også foregår en hel masse på den polske ølfront – som tidligere beskrevet i et nyhedsbrev i december 2016.

Og skulle en af lokalafdelingens medlemmer tilfældigvis komme til Polen og støder på øl fra bryggeriet Browar Artezan, så fyld bilen helt op.

Men julen vil ikke rigtig slippe glasset. Først havde et stjerneskud fra det hedengangne bryggeri Føniks (Næstved) holdt gemmeleg på nederste hylde. En julebryg på 7,8% og 49 IBU, og en julebryg med udløbsdato den 11. juli 2012. Fortsat en super dejlig julebryg, og dermed kan man godt glemme alt om holdbarhedsdatoer – det er som regel det rene datopjat. Og brygmester på denne var en ”gammel” kending – tyske, men dansktalende, Alexander Fritz, der flere gange har gæstet Køge Øldag. Og inspireret af den is der lige nu ligger og irriterer på vejen, måtte en Aventinus Weizen-Eisbock på 12% og brygget i 2012 også lige lade livet.

Men Ugens øl er nu en anden. Ganske vist den sidste på lager og en man sjældent støder på. Phister de Nöel – fra danske Flying Couch. En flyvende sofa på 95 point på RateBeer og med 8,5% er det en super velkomponeret julebryg. En flot bryg med masser af smag af chokolade, kaffe og vanilje. Men der er jo også tale om en Imperial Stout type, hvor navnet Phister er hentet fra en hund.

En øl for alle hule- og mørkemænd – wauw.

Og dermed er der nu lagt op til en meget interessant smageaften – RateBeer – søndag den 5. marts 2017, og den der skriver disse linjer glæder sig. For første gang i denne sæson er der hul i kalenderen.

 

 

 

Sluttelig velkommen til lokalafdelingens 2 kommende superarrangementer.

 

De bedste hilsner

DØE Køge – Køge Lokalafdeling

Bestyrelsen 

Blindsmagning

Blindsmagning
Blindsmagning
Blindsmagning
Blindsmagning