Kære medlemmer!

Årets første nyhedsmail er på vej i jeres indbakke. Og vi har allerede taget hul på dette års første aktiviteter – den kulsorte aften – mere om dette nedenfor, men i dette nyhedsbrev kan man også orientere sig om følgende:

·       Godt nytår til alle!

·       Da smagningen gik helt i sort,

·       ØLrejserne 2017,

·       De næste ølaktiviteter – for blinde og seende og en tur på toppen,

·       WIKA-smagningen den 28. februar 2017,

·       Rygters bureau - Nyt fra bestyrelsen

·       Ugens øl!

 

 

Godt nytår til alle!

Men allerførst ønsker vi alle vore medlemmer et super godt nytår, men der, hvor den der står bag disse linjer var den 31. 12, siger man ikke godt nytår – men derimod Boldog új évet. Nytår og champagne hører jo sammen, og mon ikke der er enkelte der har fundet en god flaske ølchampagne frem og nyt kl. 24. 

Denne signatur nød dog allerede champagne om formiddagen, og her er dokumentationen for, at man faktisk godt kan nyde det 38 grader varme thermalvand i et frost og høj himmel, og så nogle flasker champagne.

Da smagningen gik i sort!

Udenfor var der mørkt. Ja, næsten sort. Koldt og lidt støvregn, og at der var flere der var med Linje E til Køge denne aften, kunne denne signatur ved selvsyn konstatere, da det blev meddelt i højttaleren, at dette tog ikke kørte længere, og flere gik i retning af Hugo's.

Indenfor ventede det sorte guld, ikke muld. Porter med en vis alder bag sig, og der var med garanti medlemmer denne aften, der med garanti først blev medlem af DØE, efter at nogle af aftenens bryg blev brygget.

Smagelisten så ud som følger:

 • Hoogstraten Poorter - 6.5% alk.
 • Ceres stout 2008 - 7,7% alk.
 • Ceres stout 2007 - 7,7 % alk.
 • Ceres stout 2004 - 7,7 % alk.
 • Ceres stout 2003 - 7,7 % alk.
 • Midtfyns Smoked Porter - 7,1% alk.
 • Thisted / Mikkeller Beer Geek
 • Limfjordsporter - 7.7% alk.
 • Imperial Stout - Kollektivbryg - 13,0 - 16,0 % alk.
 • Amager La Santa Muerte - 10,0% alk.
 • Ægir Natt Imperial Porter - 10,0% alk.

10 smagfulde "sorte sataner" og i bedste Mogens Glistrup-stil, blev der serveret lækre marcipanbrød til. Dette er vis ikke prøvet før, men viste sig at være en overraskende og god kombination. Denne signatur har dette til gode, men husker dog dengang hvor man spiste wienerbrød og skyllede efter med nogle elefanter. En super aften hvor der stod vintage på programmet, og i takt med at procenterne steg, nåede humøret pæne højder. Her på siden bringer vi nogle stemningsfotos fra denne sorte aften.

 

 

Ølrejserne 2017!

Der er en vis tradition for at mange af lokale ølentusiaster tager på ølrejse i august/september, og også i år. Nu plejer vi at give sidste års rejsende nogle dage til at melde sig til igen, før end rejsen udbydes til andre. Og også i år sendes der 2 busser af sted, og hvis man måtte ønske at få tilsendt rejsemateriale kan man sende en mail til bagmanden bag disse rejser Thomas Ensbye, på thomas.ensbye(at)remove-this.webspeed.dk og straks sendes materialet af sted. Bus 2 er tæt på at være udsolgt, og så er der kun enkelte pladser tilbage i Bus 1.  

 

 

De næste ølaktiviteter!

Mandag den 6. februar 2017, er der dømt blindsmagning. Og mon ikke de fleste ofte har været i den situation at man skulle give et bud på en ukendt øl. Type, procent og måske bryggeri. Det kan være svært.

Hvert år afvikles der DM i Blindsmagning, og tanken er at aftenens vinderhold sendes til DM i Blindsmagning, og hvor Køge Lokalafdeling betaler deltagergebyr for holdet. Ved DM i Blindsmagning smager man sig igennem 14 – 15 forskellige øl, forend hæder venter de dygtige. Alle kan være med, og det er jo tilladt at smugtræne derhjemme.

En smagning – også for seende, og tilmelding sker ved at klikke ind på https://koegeale.nemtilmeld.dk/ - og der er åbent for tilmelding.

 

 

Arrangement i marts 2017 – RateBeer – vi tester toppen af poppen!

Ofte ser man RateBeer nvnt, også i disse nyhedsbreve. Men hvad er RateBeer og hvordan mon øl ender helt deroppe i de høje humleluftlag? En aften hvor topøl mellem 95 og 100 points smides på bordene. Super bryg – og mon ikke mange får en sjælden oplevelse denne aften.

Sæt X ud for søndag den 5. marts 2017, og glem alt om kedelige forudsigelige søndags serier i TV.

Book allerede nu plads via https://koegeale.nemtilmeld.dk/

 

 

WIKA-smagningen den 28. februar 2017!

Tirsdag den 28. februar 2017 slår WIKA igen dørene op og sammen med nogle af forretningens leverandører klar til at byde omkring 250 indenfor til en spændende smagning af mere end 100 forskellige bryg. Og DØE Køge er også med, og hvert år kan vi registerere rigtige mange af vore medlemmer, der henlægger en aften på Gymnasievej.

Hold øje i dagspressen for hvornår der åbnes op for salg af adgangskort. Prisen plejer at være kr. 125,00 incl. lidt til maven.

 

 

Rygters bureau - Nyt fra bestyrelsen!

Rygter vil vide at lokalafdelingen påtænker at tilbyde en dagtur med bus lørdag den 27. maj 2017, så sæt allerede X i kalenderen, og afvent mere i et kommende nyhedsbrev.

 

 

Ugens øl!

Også i 2017 skal der nydes en ø eller mange. Og for at følge op på den sorte aften, der bl.a. bagte deltagerne til Hoogstraten, der måske er mest kendt for deres jordbær, kastede denne signatur kærligheden på en lille sort svensker fra Visby på Gotland. Ikke en porter der får de største karakteter på RateBeer, men dog en fin dagligdags ”skylleporter” på svage 5,3%.

I lighed med det hysteri der hvert år præger aviser og blade, hvor mantraet er færre kalorier, røg kasplen af denne øl fra Barlingbo Bryggeri. Gotland er jo kendt for deres lam. Etiketten præges da også af sorte og hvide lam. Gumsen Porter – og navnet relaterer sig til lam. En venlig drikkevenlig porter som godt kan nydes til en let måltid.

 

Sluttelig ser vi frem til at se jer til lokalafdelingens kommende aktiviteter.

De bedste hilsner

DØE Køge Lokalafdeling

 

Bestyrelsen

 

 

Sort aften!!!

Sort aften
Sort aften
Sort aften
Sort aften
Sort aften
Sort aften
Sort aften

Ølrejsen 2016