Kære medlemmer!

Studenterkørsel. Le Mans. Danske jordbær med fløde. Det er sommer. Sommerferien står for døren, og nu kan vi kun håbe på en god lang sommer med super sommervejr, hvor man rigtig kan nyde nogle af de dejlige friske IPA’er og andet som står i kø for at blive knappet op, men i dette nyhedsbrev kan man bl.a. orientere sig om følgende:

·       Flot fremmøde i Sommer og Solgaarsparken,

·       Køge Øldag 2017,

·       En bloddryppende sandfærdig historie

·       Stevns Bryghus!

·       Dragonfly – Braunstein’s nye brand,

·       ”Ugens øl”

 

 

Flot fremmøde i Solgårdsparken!

De aller aller fleste kom på cykel – og rigtig mange med hjelm, enkelte med bus og enkelte andre blev kørt til Strøby i bil. Ingen cykler viste dog tegn på beslag til montering af støttehjul når man skulle vende næsen hjemad.

Men undervejs – de 6,5 kilometer kunne man få urinen testet, temperaturen målt, alt imens kølige amerikanske bryg, Sungasm og et skovsvin var klar til at give de vejfarende lyst til den sidste etape på en 3 kilometer.

Solen stod højt på himlen. Lækkert sommervejr til en sommerfest og man manglede bare at Birthe Kjær stod på en blokvogn og leverede ”Sommer og sol”!

Men inde i det grønne var der tænkt på de mange fremmødte. Grillbøffer og pølser og salater, og selvfølgelig øl. Ferdinand Dark og lokalafdelingens egen sessionbeer, og for at løfte stemningen lidt mere, blev deltagerne sendt på skattejagt, og trofæet fandt man. En fustage Dark Gambrinus på 9 en halv hyggelige procenter eller lidt mere. Der er jo en tolerencemargin i Skive!

En super hyggelig dag – og ingen meldinger om tilskadekomne eller tekniske defekter, så mon ikke arrangementet gentages i 2018!

En cykel larmer ikke og bruger nul benzin
en cykel oser ikke som andre oliesvin.
Jeg er så glad for min cykel,
jeg kommer hurtigt langt omkring,
og det fordi på en cykel
går det let som ingenting
.

 

 

Køge Øldag 2017!

Rykker nærmere og nærmere. Og allerede nu mindes man om øldagen, når man ser de bannere der møder de vejfarende i Køge og omegn.

Adgangskort til Køge Øldag kan erhverves i forvejen hos enten Meny WIKA Supermarked, i Hugo’s eller hos Visit Køge (Køge Turistforenings kontor i Vestergade). Hos sidstnævnte mod et ekstra gebyr på kr. 10,00.

For kr. 125,00 får man adgang til Køge Øldag 2017, et smageglas, en festivalguide og 5 smagepoletter.

Man kan også vælge at købe E-billetter via dette link https://koegeale.nemtilmeld.dk/50/, og husk at med E-billetter er der kun adgang via Bag Haverne 30.

 

 

Noget for vampyrer – en bloddryppende sandfærdig historie!

Bloddonorer husker dengang hvor man fik en pilsner efter at have afgivet en gang blod. Sådan er det ikke mere. Og da denne signatur for nogen tid siden mødte et af lokalafdelingens medlemmer, Jørn, faldt samtalen på en oplevelse på Sri Lanka (tidl. Ceylon), hvor der både var blod og øl indblandet.

Jørn blev overtalt til at skrive en lille beretning, og den bringer vi her, og hvis man har det dårligt med at se blod på fotos, skal man lukke øjnene, da vi også bringer bloddryppende fotos.     

Jørn skriver:

”Dansk Vandrelaug udbyder en vandretur til Sri Lanka i november 2017 - en tur der arrangeres i samarbejde med Jan Tvernø fra Happy Lama Travel ApS.

Dorte og Jørn (medlemmer hhv. nr. 18003 og 18003b) er gode venner med Jan og fik tilbud om at deltage i en researchtur ¾ år før, hvilket vil sige i februar 2017. Det kunne vi selvfølgelig ikke stå for og ’sprang på’ med kort varsel. Vi blev kun 4 på turen. Den sidste deltager Jannik, en yngre mand fra Århus, kendte vi ikke.

Som gode testpiloter vandrede vi der-ud-af og havde det i øvrigt ret hyggeligt med hinanden, også om aftenen hvor vi skyllede efter i lokal tynd pilsnerøl, eller hvad vi ellers kunne få fat i.

Glæden og overraskelsen ville ingen ende tage, da vi opdagede, at vores nye ven Jannik er bestyrelsesmedlem i DØE-Århus Syd (medlem nr. 26121). Vi var nu 3 mod 1, når der skulle snakkes og drikkes øl, og det skete jo dagligt.

En af dagene gik vi gennem en tåge-skov ad ruten ’Dotalugala Nature Trail’ til toppen af et udsigtsbjerg og ned igen. Det var en fin tur og alligevel ikke helt, for vi blev overfaldet af blodtørstige igler, der med vellyst suttede vores blod i sig og for at være helt sikre på, at det kunne flyde lystigt sprøjtede de også blodfortyndende middel i hullerne, - ret klamt kan jeg godt fortælle. Da vi havde fået vristet de blodtørstige kryb af, fandt vi heldigvis en bar, hvor vi kunne bløde videre i ro og mag, mens tjenerne sprang til med flere vred servietter.

Men nu kommer det mest fantastiske: I modsætning til de fleste barer i Sri Lanka udmærkede denne bar sig ved at have en vidunderlig stout på køl, - Lion Stout på 8,8 %. Vi blev alle 4 hurtigt enige om, at vi måtte prøve, om denne særdeles velsmagende drik kunne tænkes at have helbredende virkning. Efter 5-6 timer og en pæn mængde Lion Stout’er var vi i den grad overbeviste om den gode virkning. I løbet af natten holdt det op med at bløde, og det var ’helt sikkert’ pga. vores indtagelse af ikke så få flasker af denne dejlige drik. Lion Stout fra Sri Lanka kan i den grad anbefales (også uden igler), men er måske lidt svær at skaffe i Danmark!     

Mvh. medlem nr. 18003 (Jørn L. Christiansen)

Faktaboks:

Faktaboks:

Lion Stout er brygget af Lion Brewery og høster 98 points på Rate Beer i kategorien Foreign Stout. Se mere her: http://lionbeer.com/our-beer.html

Denne signatur har ikke set denne øl i flere år. Tidligere kunne den erhverves hos Gl. Strand øl & vin, men ikke mere, og sjovt nok fik herren bag disse linjer en stor flaske foræret af en kollega der havde hjembragt løven fra Sri Lanka, i håb om at ville udvide herrens øludsigt!

 

 

Stevns Bryghus!

Har fået ny brygmester. Thomas Schøn. Nogle af Jer husker sikkert vor ”Mikkeller-aften” for år siden, da Thomas Schøn, en af Mikkellers ”bryglærlinge” mødte op i sin blå kedeldragt og lod os smage på et stort antal af Mikkellers bryg. Senere var Thomas Schøn manden bag bryggeriet i det gamle slagterhus i Haslev, Rocket Brewing, for senere, da økonomien blev noget anstrengt i Haslev, at etablere sit Bad Luck Brewing Company. Nej man kan jo ikke være heldig hver gang. Men nu er Thomas Schøn så altså at finde ude i den gamle løgfabrik i Varpelev, og med Thomas Schøn’s hidtidige humlebedrifter, bliver det spændende at se om Stevns Bryghus fremover vil sende flere markante bryg på gaden.

 

 

Dragonfly – Braunstein’s nye brand!

For nylig fik denne signatur stukket 2 flasker i hånden. 2 store flasker 0,75 l Dragonfly. En Dragonfly Craft Beer Anniversary Imperial Stout og så en Strong Lager. Dragonfly – en økologisk imperial stout på 10,0%, hvor stout har lagret på romfade. Hverken Strong Lager eller Imperial Stout er endnu ikke er anmeldt på RateBeer. En imperial stout brygget til de der kan lide at fiske med fluer.   

Havde egentlig glemt alt om de 2 store – åbnes ved en senere lejlighed – men kom i tanke om dem, da blikket forleden faldt over små Dragonfly flasker nede i Kvickly, Køge. Braunstein’s nye brand. Dragonfly. Til 3 x 5 kroner for 0,33 l kan man bl.a. erhverve sig Mitta Mitta Saison og Langa IPA. Disse er endnu ikke prøvesmagt, men interessant, at Braunstein har sendt denne nye serie på ”gaden”.  

 

 

”Ugens øl”!

Nogle af lokalafdelingens medlemmer erindrer sikkert at denne signatur sammen med lokalafdelingens første næstformand, Søren Birk Pedersen, valgte at etablere et bryggerisamarbejde i et nyindkøbt lille norsk anlæg. Nu skulle der sgu brygges øl – nåh, 30 liter ad gangen, men drømmene var store. De 2 valgte navnet Køge Klosterbryg og debutøllen en ale, en Heavy Highway Ale – smagte mere af sygehus og skadestue. Ingen succés.

Næste bryg en østrigsk bock på 3,7% - ikke imponerende, og først bryg nr. 8 var godt, men da begge brødre godt kunne se, at skomager skal blive ved sin læst, lod vi andre brygge og vi kunne så nyde. Men bryganlægget er kommet op at køre igen. Modellens knægt har lånt anlægget og første bryg var en DIPA, der bærer navnet Mekonium. Meget sigende. Mekonium er navnet på den første mørkegrønne afføring hos nyfødte, som består af slim, hår og afstødte hud-og slimhindecenller, som fostret har slugt med fostervandet. Og etiketten var i øvrigt præget af et scanningsfotos fra en gravid. Jo ølnavne kan have en historie, denne DIPA var dog ikke grønlig, men i fin humlebalance.

Ellers har denne signatur en uges tid lægge gane til øl som Niksicko, Tomislav, Ožujsko og Karlovačko. OK øl når solen står højt på himlen og man skal have kølet de indre organer ned. Godt at være hjemme, og der var ikke gået mange timer, før end en Kongebryg blev knappet op.

Sorte Plov Porter, 6,0% alk. – og som altid en god historie bag navnet, Sorte Plov. En herremand der i 1137 slog Erik Emune ihjel i forbindelse med et tingmøde på Urnehoved i Slesvig. På etiketten kigger Sorte Plov på den der holder flasken med sine røde stikkende øjne. Han ser sateme ikke rar ud. Humlet 4 gange og i karret er der smidt Smaragd, Palisade, Bullion og  Amarillo. En lidt anderledes humlekombination, men det fungerer. 40 IBU, og så fortæller den forbruger venlige etiket, at flasken skal stå op, serveres ved 5 grader og nydes inden 120 måneder efter tappedato. Den røg hurtigt.

Og så kan vi alle se frem til Køge Øldag 2017, der løber af stabelen lørdag den 26. august 2017, hvor Kongebryg selvfølgelig vil være til stede.

 

 

De bedste juni hilsner

DØE - Køge Lokalafdeling

Bestyrelsen 

De bedste juni hilsner

DØE - Køge Lokalafdeling

Bestyrelsen 

Sommerfest 2017