Kære medlemmer!

Selvom der var dømt smagning af diverse spændende forårsbryg, var de allerfleste vist nok meget tilfredse med, at man sad lunt inden døre og nede i Hugo’s kælder, for udenfor var temperaturen bestemt ikke til test af forårsbryg. Men i dette friske nyhedsbrev kan man i øvrigt orientere sig om følgende:

·       Forårssmagningen,

·       Smagsprøver på 3 nye bryggerier – i WIKA,

·       Så er brochuren om rejsen til Polens største ølfestival klar,

·       Næste lokalaktivitet – forårsbusturen den 27. maj 2017,

·       Husk sommerfesten i Solgårdsparken søndag den 18. juni 2017,

·       ”Ugens øl”!   

 

 

Forårssmagningen!

Som anført i nyhedsbrevets overskrift, var det ikke ligefrem med vejrgudernes vilje, at der stod 9 forårsbryg på programmet – i følge dem kunne vi godt nyde de mørke og sorte øl lidt endnu.

Men forhindre en aften med fuldt hus og god stemning kunne hverken Tor, Njord eller Freja. Så de fik lov til at hygge sig andetsteds, men lokale ølentusiaster hyggede sig med de friske forårsbryg.

Smagelisten så ud som følger:

 

  • Det Lille Bryggeri - Forårsbryg – 7,8% alk.
  • Fuglsang Early Bird  - 5,5 % alk.
  • Hoppe.beer - Go-Go Blonde - 6.8% alk.
  • Klosterbryggeriet - Års IPA øko. – 6,5 % alk.
  • Grønskov Bryggeri - Hugos Forårsbryg 5,3 % alk.
  • Amager Bryghus -  Stillwater Darkest of Suns – 6,5% alk.
  • Corsendonk Agnus – Abbey Pale Ale – 7,5% alk.
  • Brasserie Fantome – Saison – 8,0% alk.
  • Edge Brewing Hoptimista IPA – 6,6% alk.

Vi bringer her på siden nogle stemningsfotos fra Hugo’s tirsdag aften den 9. maj 2017.

Og nu håber vi så at Njord og Freja får overtaget og Tor slapper lidt af i en lang periode. 

 

 

Smagsprøver på 3 nye bryggerier – i WIKA!

Torsdag den 11. maj 2017 fra kl. 14 – 18, kan man i WIKA smage på nogle helt nye øl i forretningens sortiment. Bl.a. Bakunin http://www.bakuninbrewery.com/ - som har høstet megen omtale for deres bryg – også deres nåh, ja, russian imperial stout.

Derudover Nordic Kiwi Brewers – et nyt svensk mikrobryggeri fra Stockholm – som drives af 2 fra New Zealand og med humler fra New Zealand. Deraf navnet kiwi – formoder man…Se mere her: www.nkbrewers.com

Endelig Jopen Crafting Divibe Beer fra hollandske Jopen. Her brygger man i en tidligere kirke i Haarlem, og med stor succés til følge. Se mere på www.jopenbier.nl

Og så forløb smagningen med amerikanske Lagunitas beer hamrende godt i lørdags.

 

 

Festival of Good Beer - brochuren om rejsen til Polens største ølfestival ligger klar!

At polsk øl er hot kunne man læse i sidste nummer af ØLentusiasteN, hvor man over 4 sider kunne læse en beretning fra en polsk smagning i Århus Syd, der i særdeles positiv grad beskrev de polske mikrobryg, og så kunne man i Dagbladet den 26. april 2017, læse om specialølsforretningen Ninkasira i Hedehusene, hvor indehaveren har taget passionen for polsk mikrobryg med på hylderne.

Så meget aktuelt kan man få tilsendt en brochure om en 4-dages rejse til Polens største ølfestival i Wroclaw fra 7. juni – 10. juni 2018 ved at sende en mail til thomas. ensbye(at)remove-this.webspeed.dk. Thomas har mange års erfaring i at skræddersy ølrejser, og nye oplevelser venter således forude.  

 

 

Næste lokalaktivitet – forårsbusturen lørdag den 27. maj 2017!

For 400 kroner kan man komme en tur rundt til nogle sjællandske bryggerier, som Hoppe Beer i Solrød, Ladager Bryghus i Viby Sj., Det Lille Bryggeri i Bringstrup ved Ringsted samt Kongebryg på det gamle kaserneområde i Næstved. Med en sandwiches til frokost og smagprøver og bustur kun kr. 400,00. Se mere på koegeale.nemtilmeld.dk

 

 

Husk sommerfesten i Solgårdsparken i Strøby søndag den 18. juni 2017!

En fornøjelig søndag på Stevns med grill, pølser, kylling og salat – nåh ja, også øl. Havde vi nær glemt. En dag for hele familien – med forskellige lege og enten kan man jo hoppe på cyklen derud eller stige ombord på en af de gule busser nr. 108 eller 109.

Pris kr. 95,00 og for tilmelding henvises der til koegeale.nemtilmeld.dk

 

 

”Ugens øl”!

Denne signatur var tilbage i det nordjyske – og om det var det der gjorde, at solen samtidig tittede frem, kan man kun gisne om. Men på C.W. Obels Plads havde lokale og turister fundet hen, og denne signatur også. Her ligger Søgaards Bryghus, hvor man aldrig går forgæves for en god oplevelse. Men kameraet var ikke klar – så intet foto af denne IPA. I stedet blev en Hornbeer knappet op. En Dryhop – en India Style Lager på 5,0%. Ikke en IPA, ikke en lager, men en undergæret vel tørhumlet amarillo single hop.

En super dejlig bryg fra Jørgen Fogh’s gryder oppe i Kirke Hyllinge. Kom så forår!

 

 

Sluttelig på gensyn til lokalafdelingens kommende aktiviteter.

 

De bedste hilsner

DØE Køge – Køge Lokalafdeling

Bestyrelsen         

Forårssmagning