Kære medlemmer!

Regn og rusk er over os. Jævndøgn har vi overstået, så nu er det de mørke og tungere øltyper, vi læner os imod, og snart kommer der skønne, smagfulde og alkoholtunge julebryg – i sandhed en skøn årstid for ølentusiaster. Men i dette nyhedsbrev kan man orientere sig om følgende:

·       Lokalafdelingens årsmøde/generalforsamling,

·       Efterårets første aktivitet – Skandinavisk aften!,

·       Krystalbryllup – lokalafdelingens 15 års fødselsdag blev fejret,

·       OBS! Lokalafdelingens aktiviteter 2017/2018,

·       Lokalafdelingens saison i fint selskab,

·       Specialbryg i vinlageret,

·       Køge Øldag 2017,

·       Philip Millers øl er nu i København,

·       ”Ugens øl”!

Lokalafdelingens årsmøde/generalforsamling!

Det var første gang, at lokalafdelingens medlemmer, skulle til den ordinære generalforsamling, på Tangmosevej 5, hvor man har lejet sig ind hos Køge og Omegns Automobilklub, og hvor medlemmerne samtidig kunne bese de faciliteter man kan benytte.

De fremmødte – 53 stemmeberettigede kunne  under generalforsamlingen smøre stemmebåndene med Autumn IPA fra Hornbeer og en IPA fra O’so Brewing i Wisconsin. Og de blev smurt.

Bestyrelsens mundtlige beretning blev godkendt, og til de, der ikke havde mulighed for at deltage, kan man hente den skriftlige beretning ved at klikke her.

Der var, måske foranlediget at de gode bryg fra ”tappen”, mange emner der blev bragt til drøftelse under beretningen, og bestyrelsen noterede flittigt ned. Regnskabet blev enstemmigt godkendt, og man kan konkludere, at det går ”sgu meget godt”.

Der var genvalg over hele linjen, så bestyrelsens sammensætning er fortsat den samme, dog mente flere, at man fremtidig burde kigge på hvilke poster der var på valg i lige og ulige år så ikke hele bestyrelsen var på valg hvert år.

Efter generalforsamlingen var der en ganske særlig ølsmagning af bl.a. øl der har samlet ind under ølrejsen i august 2017, samt en sjældenhed fra Japan og en helt usædvanlig Barley Wine fra Gourmetbryggeriet – og med udløbsdato i 2012. Brygget i Roskilde, og før Harboe’s Bryggeri overtog rettighederne til både Ølfabrikken og Gourmetbryggeriet’s brygprodukter.

Smagelisten så ud som følger:

 

  • Clock No Idols – Belgian Pale Ale 5,2% alk. - CZ
  • Minipivovar Raven – Casquinox – Dual Hop Session IPA – 5,5% alk. - CZ
  • Minipivovar Raven – Illegal Coltbrew Coffee Stout – 5,2% alk. - CZ
  • Minipivovar Matuská – Tropical Rocket – 6,3% alk. - CZ
  • Minipivovar Raven – White IPA – WIPA – 6,3% alk. - CZ
  • Hitachino Best Nipponia Blond Ale 8,0% alk. - Japan
  • Gourmetbryggeriet – Barley Brew – 10,5% - DK

Vi bringer her på siden nogle stemningsfotos fra generalforsamlingen. 

Efterårets første aktivitet – Skandinavisk aften!

Tirsdag den 24. oktober, kl.18.30!

Der er i øjeblikket stor fokus på svenske og norske bryggerier. Og i begge lander skyder nye bryggerier op, og interessen for bryg fra disse to nordiske lande, stiger blandt udenlandske ølfolk, så tiden er inde. Og såfremt det lykkes, vil der endvidere blive mulighed for at smage et par unikke bryg fra en af de nordatlantiske øer.

Klik ind her, og du sidder lige pludselig bænket i Hugo’s i hyggeligt selskab og venter på at smage nye og spændende øl.

Krystalbryllup – lokalafdelingens 15 års fødselsdag blev fejret!

Hvis det var et ægteskab var det krystalbryllup man kunne fejre, og nu går der så 5 år, før end der blændes op for en porcelænsbryllup. Selv om der var tale om et krystalbryllup, var det dog ikke krystalglas, der blev benyttet, da lokalafdelingen forrige søndag kunne fejre 15 års fødselsdag.

John og Poul Erik havde travlt bag baren, og der blev flittigt skænket op af bl.a. Ugly Duck, Chimay Bleu og Founders Stout. De 2 timer i fornøjeligt selskab, hvor der blev fortalt historier og anekdoter, gik forbavsende hurtigt. Mørket faldt på, og efter godt 2 timer ringede klokken og det var ”time gentleman”.

Nævnes skal det – for de der ikke kender lokalafdelingens historie – at Køge i 2010 fik omkring 140 ekstra medlemmer, da Greve Lokalafdeling efter lang kamp, blev overført til Køge Lokalafdeling, i stedet for at være henhørende under Rødovre. ”Vi kom jo alligevel altid i Køge”, fortalte Poul Jørgensen. ”Og  hvad skulle vi i Rødovre? - det var i Køge vi følte vi hørte til”. Så herfra en stor tak til Poul og de andre aktive i Greve som langt om længe fik ønsket opfyldt.  

Lokalafdelingens aktiviteter i 2017/2018!

Spændingen udløses. Sæsonens aktiviteter afsløres. Et overflødighedshorn af oplevelser står og venter, og første aktivitet er om godt 3 uger, og I kan sådan set godt gå i gang med at sætte x’er i kalenderen.

Hvis man klikker her, kan man se hele sæsonens aktiviteter.

BEMÆRK: Syndikatet er 13 november og tilmelding åbner 13 okt. kl. 18.00

 

 

Lokalafdelingens saison i fint selskab!

På humlemuseet i humlens egen by, Žatec, er en lang række flasker fra alverdens bryggerier og bryg udstillet. Med hjælp fra vort medlem, Bent Hansen i Præstø, kan humlemuseet nu prale med at samlingen er komplet. Bent tog simpelthen en flaske Saison med til Žatec i forbindelse med Ølrejsen 2017, og vi bringer her på siden et foto hvor saisonen er i fint selskab. 

Specialbryg i vinlageret!

At Wika i Køge har en fantastisk og vidt spændende afdeling for specialbryg - ja, endog det største i miles omkreds, er man ikke i tvivl om, og udvalget er milevidt foran det udvalg både den lokale Kvickly og Føtex kan præstere. Men alternativt kan man jo kigge ned i Holte Vinlager i Torvebyen, der faktisk har et flot udvalg af specialbryg fra bl.a. Det Lille Bryggeri, Hornbeer, Røde Port i Roskilde, Ribe Bryghus, Amager Bryghus, Grauballe Bryghus, Kongebryg, Dragonfly (Braunstein), Syndikatet, fadlagerede Barley Wine fra Herslev, Hoppe Beer, bryg fra norske Lervig, Rochefort og så de sjældne trappist øl fra Westvleteren i Belgien.

Holte Vinlager har altså andet end et stort udvalg i vin!

Køge Øldag 2017!

Under Køge Øldag talte denne signatur med flere af udstillerne, og vi vil i dette efterår bringe nogle udsagn fra udstillerne, og denne gang er det Skands:

”Masser af mennesker. Folk tager godt imod øllet og kommer tilbage form at smage mere. Fed stemning, første gang vi er her, og vi kommer gerne tilbage”.

Og så Kim fra Øldepotet København (Hancock etc,)

”Fantastisk stemning selvom vi er forvist til ydergården. Vi har været med fra starten (7 år) og der er fest i Køge. Mere end vi oplever i København. Folk kommer for at feste og smage noget godt øl.

Til de der ikke ved det, så er det helt normalt, at der på Øldepotets stand er dømt fagligt møde flere gange. Mødet varer sjældent mere end 2 – 3 minutter og består af at man nyder et lille glas Thylandia rom – lagret på egetræ. Denne signatur kan bekræfte at de 5 på standen tager det faglige møde meget seriøst. En meget smagsfuld rom - i øvrigt.

Vi bringer endelig nogle udstillerfotos fra Køge Øldag 2017.

Philip Millers øl er nu i København!

Nogle af ØLrejsens deltagere besøgte hans stand fra Raven i Žatec, andre husker at han, under besøget på Raven i Plzeň, fortalte, at en af hans danske venner stod for at åbne en frokostrestaurant i København med et utal af haner, og der ville være øl flere fra Raven i Plzen.

Stedet hedder Skaal og ligger på Kultorvet 11 i København, og stedet har 48 haner, og lige nu er der 7 øl på ”tappen” bl.a. deres Orange IPA og Chili Double Back Cream IPA.

Bliv opdateret via dette link: https://www.skaal.dk/

Ugens øl!

Ordet øl er jo både et entals og et flertalsord, så vi napper 2 denne gang,

Denne signatur var i forrige weekend næsten tilbage hos rødderne. I Vest-himmerland – tæt på Ålestrup, og der skulle smages øl. Om lørdagen en afstikker til Hobro, hvor Bie’s Bryghus har til huse. Som ung var der en kort romance med apotekerens dejlige datter, Kirsten, men nu handlede det om øl. Som barn havde denne signaturs far ofte Hobbie (i de store 0,7 l Hancock-flasker) og Fyrkat Borg Bryg i kælderen – 2 luksusbryg fra Bie’s Bryggeri (hed det dengang). Men Bie lukkede i 1980, for så at genopstå i 2014. Kom forbi ved frokosttide, og der var pænt besøgt. Hobbie og Fyrkat brygges stadig, men nu er de to ikke længere luksusbryg, for Hobbie er blevet til en gylden pilsner og Fyrkat til en tysk inspireret mørk pilsner. Begge på 4,6% og langt fra datidens ditto. Vi var 4 mand. Bestilte et bræt med 5 slags øl, Havne-fogedens Imperial Stout – meget velsmagende, en Svendsen (APA) og den der skriver disse linjer en Væbner Scottish Ale på 6,0%. Meget smagfuld ale med en let røgsmag, og fin til de 3 stykker luksus-smørrebrød, der til en pris på 99,00, var alt alt for høj. Serveringens kvalitet taget i betragtning. Den eneste luksus på tallerkenen var prisen. Men en hyggelig og charmerende bryggård med toppede brosten. Ølmæssigt et fint sted at bruge et par timer, om end det er de stærkere typer, der fik de største plusser.

Årsmøde