Kære medlemmer!

Ja, gæk, gæk, så er påsken væk. Koldt var det. Så koldt, at mange lod de friske forårsøl være friske forårsøl, og i stedet kaste kærligheden på de mørke og sorte. Men i dette nyhedsbrev man kan i øvrigt orientere sig om følgende:

·       Korrektion,

·       Næste aktivitet – forårssmagningen,

·       Lokalafdelingens anden nye dommer får ordet,

·       Auktionen i Strøby,

·       Polen – rygter vil vide, at…..

·       Kom på listen, når vor ølpusher får super gode øltilbud!

·       Ugens øl

 

 

Korrektion!

Selvom julen er over, var der stadig liv I sætternissen. Flere slåfejl i sidste nyhedsbrev – emnet ”Ugens øl” – gav anledning til løftede øjenbryn. Blåbær doppeltbocken - der var ikke tale om en super terrassevin – men om super terrasseøl – og i stedet for en hilsen til den belgiske kirke – skulle der stå en belgisk kriek, og blomme øllen hed rettelig Szilvas Sör.

Sætternissen er nu sendt på loftet, og som straf er der ingen risengrød før næste jul. Så kan han lære det….    

 

 

Forårssmagningen!

Næste smagning er tirsdag den 9. maj 2017, og i skrivende stund er der ingen ledige pladser, og de der finder ned i Hugo’s kan forlyste sig med følgende flydende menu:

 

  • Det Lille Bryggeri - Forårsbryg – 7,8% alk.
  • Fuglsang Early Bird  - 5,5 % alk.
  • Hoppe.beer - Go-Go Blonde - 6.8% alk.
  • Klosterbryggeriet - Års IPA øko. – 6,5 % alk.
  • Grønskov Bryggeri - Hugos Forårsbryg 5,3 % alk.
  • Amager Bryghus -  Stillwater Darkest of Suns – 6,5% alk.
  • Corsendonk Agnus – Abbey Pale Ale – 7,5% alk.
  • Brasserie Fantome – Saison – 8,0% alk.
  • Edge Brewing Hoptimista IPA – 6,6% alk.

Vi gør opmærksom på, at ovenstående rækkefølge er tilfældig, og man skal således ikke regne med at disse forårsbryg knappes op i den nævnte rækkefølge.

Hvis man skal sikre sig en pladser på ventelisten, skal vi henvise til følgende link:

https://koegeale.nemtilmeld.dk/48

 

 

Lokalafdelingens anden nye øldommer får ordet!

Som bekendt fik vi 2 nye øldommere blandt lokalafdelingens medlemmer, og sidste gang fik Carsten Holløse ordet, og denne gang er det ”den sure brygger”, Jan Schmidt, der får ordet: 

Hej Thomas, jeg læste at du ville skrive noget om eksamineret øldommer.

Pensum er: evaluating beer ISBN 0-937381-37-3 knap 240 sider på engelsk.

How to brew John J.Palmer den findes online her : howtobrew.com 250 sider på engelsk. ISBN -13: 978-0-937381-88-5 Altså næsten 500 sider på engelsk, interesserede kan læse how to brew online, for at se om det er noget.

Bøgerne fåes desværre ikke på dansk.

Samtidigt skal man smage sig igennem 2-3 øl af hver af de 13 stilarter, fra  definitioner 2015 fra danske øldommere....det er den sjove del.

Til den skriftlige eksamen, der varer 3 timer, kommer der spørgsmål fra de 2 bøger.

Besvarelserne kan man lige præcis nå, hvis man er en hurtigskriver !

Samtidigt serveres 4 øl, der skal bedømmes efter danske stilartsdefinitioner 2015., og disse findes på siden: danske øldommere.

Derudover er man først udlært, når man har dømt i et DM i håndbryg, Carsten (Holløse) og jeg skal således dømme her i april/maj i kategori 10 altså belgisk blond, lys stærk belgisk/ tripel, biére de garde og saison. Ialt 20 indleverede øl.

Vi skal dømme over 2 lørdage, og jeg glæder mig mest til lys stærk belgisk over 7 % Jan Schmidt.

Og skal man samtidig også på et endagskursus på Midtfyn bryghus, pris 700,-

Mange hilsner

Jan

 

 

Auktionen i Strøby!

Det første der mødte gæsterne, var barens ølmærke. Måske Danmarks største i format. 1,15 meter og meget synligt. Og indenfor blev der skænket op fra hanerne, og efter at Olsen havde været en tur i kælderen, blev der sat 170 gode flasker på auktion. Og de blev alle solgt. En sjov eftermiddag i Strøby.

Vi bringer her på siden et foto af Olsen’s store ølmærke.   

 

 

Polen – rygter vil vide, at…!

Den er god nok. Lokalafdelingens tidligere formand, formand emeritus, er kommet så langt i planerne, at det vil være muligt at besøge Polens største ølfestival, i Wroclaw, i 2018. En 4-dages tur med 3 overnatninger, og mulighed for at besøge festivalen både fredag og lørdag, eller opsøge nogle af Wroclaw’s mange seværdigheder. Ikke uden grund var Wroclaw Europas kultur-hovedstad i 2016. 

En festival med omkring 60.000 besøgende – og hvor man ikke vil møde de store bryggerier som Lech, Tyskie, Bosman eller Zywiec, men derimod de mange mange små og mellemstore bryggerier, der i dag står for de mange spændende ølnyheder, som sendes ud på de polske specialforretningers hylder.

Hvis man ønsker at høre mere om denne tur, kan man sende en mail til thomas.ensbye(at)remove-this.webspeed.dk

Turen afvikles i dagene 7. -10. juni 2018.   

 

 

Kom på listen, når vor ølpusher får super gode øltilbud!

Nogle får en 3 - 4 gange om året en mail med et godt øltilbud. Det være sig danske, svenske, irske, engelske, eller f.eks. amerikanske specialbryg, og hvis du/I også gerne vil modtage sådan en mail, så send en mail til thomas.ensbye(at)remove-this.webspeed.dk, og du/I vil modtage en mail, næste gang der er et godt øltilbud.

 

 

Ugens øl!

Vaklede lidt mellem det lyse og mærke. Måske inspireret af det lunefulde april vejr. Vi lægger ud i Polen. I Byen Olsztyn. Denne signatur har flere gange præsenteret polske mikrobryg, og denne gang er det en American IPA fra Browar (bryggeri) Kormorana. Brygget på 6 humlesorter. Citra, centennial, chinook, cascade, amarillo og simcoe. Og man mærker, at brygmesteren har villet os det godt. En super velsmagende IPA, men så forsvandt solen.

Julen varer til påske – siges det. Fandt en Winter-Spiced Mocha Stout fra amerikanske Stone Brewing – men brygget på Stone’s berlinerbryggeri. Navnet på denne stout er Xocoveza – udtales sho-co-vay-za. Noget af en spiritusprøve og svært at udtale, når der forinden er røget nogle stykker ned i akvariet. 

Vanilje, kaffe, nødder og chilipeber er nogle af de noter man fornemmer, og det hele bundet sammen med en lidt for overdøvende kanelsmag. En rigtig fræk stout – og med 8,1% er det også en der giver varme i kroppen. Denne stout er købt hos WIKA, Køge.

Kommer man til Berlin kan man opsøge Berlinerfilialen af Stone Brewing i bydelen Tempelhof (ude ved den gamle lufthavn) og tæt ved U-Bahn stationen Alt-Mariendorf, og kaste sig over Stone’s super gode bryg. Det er også billigere end at skulle rejse helt til Californien.

Se mere på www.stonebrewing.eu

Og med disse ord håber vi alle får et rigtig godt forår – med masser af varme – og hvis foråret fortsat lader vente på sig – kan man jo stadig gå i krig med nogle porter/stout.

 

 

På gensyn til lokalafdelingens næste aktivitet!

 

De bedste hilsner

DØE Køge – Køge Lokalafdeling

Bestyrelsen