Kære medlemmer!

Dengang denne signatur regelmæssigt gav fremmøde i den danske folkeskole, var vejret bedst når skoleklokken ringede ind efter sommerferien, men sådan er det vist ikke mere. Dette nyhedsbrev skrives under en anden breddegrad, og her har varmen her næsten været for meget af det gode, så lejlighedsvis har der været andre øl på bordet, men herom senere.

I dette nyhedsbrev kan man i øvrigt orientere sig om følgende:

 • Køge Øldag 2017,
 • Lokalafdelingens generalforsamling,
 • Ugens øl!

Køge Øldag 2017 - uret tæller ned....!

Det er næsten som at være barn. Spændingen juleaften - man kunne næsten ikke vente, og samme spænding har man her få dage op til Køge Øldag 2017.

Den begivenhed der begyndte i 2011 som et forsøg/et eksperiment kan man sige, men siden har det været en ølbegivenhed som trækker gæster fra nær og fjern. Ja faktisk flere og flere fra fjern hvert år.

Køge Øldag 2017 er klar til at tage imod de mange gæster. Smageglassene er vasket og poleret, poletterne er talt op, de frivillige er klar til at trække Crewvesten over hovedet, de mange udstillere har pakket bilerne, festival guiden er trykt og klar til udlevering, ja, og nu må det gerne blive lørdag den 26. august 2017 klokken 11.00.

Rigtig mange har allerede købt afgangskort i forvejen, men det kan stadig nås. Ellers må man ryste op med 25 kr. ekstra for at træde ind i humlens himmerige.

KLIK her for at købe din billet

Og her venter et overflødighedshorn af øltyper. Massive belgiske ales, voldhumlede amerikanere, nordiske øl hvor naturen har sat sit præg. Det handler om session typer, tyske og belgiske hvedeøl, porter og stout, røgøl, IPA, DIPA, BIPA, SIPA, chili ales, blonde, dubber, tripler, frugtøl, barleywines og sådan kunne vi fortsætte.

Men oplev det selv. Inviterer gode venner, kolleger og naboens fortryllende hustru med til Danmarks næststørste ølfestival og i hvert fald i Danmarks mest atmosfærefyldte  i et autentisk middelaldermiljø.

Og husk at aflægge Lokalafdelingens "butik" et besøg. Her man kan smage 2 super velsmagende amerikanske bryg, en IPA fra staten Wisconsin og en Black IPA fra Illinois, men også det sidste fad med lokalafdelingens session beer, som blev brygget i samarbejde med Kongebryg i Næstved. Den bliver bare bedre og bedre, og efter et års lagring er det noget man skal smage inden fadet går på hæld.

Udstillerholdet er også i år i den stærkeste opstilling. Garvede rutinerede kæmper og nye der forsøger at spille sig ind på holdet.

 • Kongebryg 
 • Hornbeer 
 • Munkebo Mikrobryg 
 • HUGOs kælder: amerikansk ølbar
 • Braunstein (med deres nye faglagrede Dragonfly serie)
 • Danske Ølentusiaster, Køge
 • Ladager Bryghus 
 • Håndbryggere: Bang & Harbo
 • Det Belgiske Hus (Belgisk)
 • Beerbibliotek (sverige)
 • Inslev Bryggeri/Ugly Duck Brewing
 • Det Lille Bryggeri
 • Bryggeriet Skands
 • PhenomenAle (ny)
 • Holbæk Bryghus, Bryghus No. 5
 • Ninkasira (polen)
 • Menu Wika
 • Øldepotet, København
 • Syndikatet
 • Midtfyns Bryghus

Fynske Syndikatet møder formentlig frem med både Diplomaten, Direktøren, Agenten, Den Forførende Sekretær, Nonnen og Frelseren, Elskerinden og Strandløven.

Check Køge Øldags hjemmeside for seneste nyt.

Øllets titler er mangfoldige, og det er jo med til at gøre dagligdagen lidt sjovere. Kreativiteten blomstrer og endelig kan man i år også byde velkommen til udstilleren Ninkasira, der møder frem med et udvalg af polske og tjekkiske bryg.

Også i år er det oldermanden og forfatteren Carsten Berthelsen der foretager den officielle åbning af Køge Øldag og kl. 17 går rockabilly bandet Wild Way Combo på scenen, og det med musik der kun kan gøre en glad.

SES VI?

Lokalafdelingens generalforsamling søndag den 1. oktober 2017!

Som allerede annonceret, så sæt X ud for søndag den 1. oktober 2017, kl. 13.00, hvor lokalafdelingen inviterer til den årlige ordinære generalforsamling.

Indkaldelse sker i øvrigt med henvisning til foreningens vedtægter.

I tilslutning til generalforsamlingen er det også i år lokalafdelingens tidligere formand, nu emeritus, der står for denne, og mon ikke der er spændende overraskelser i glasset.

Tilmelding til smagningen sker via nemtilmeld ved at klikke her

Mere om generalforsamlingen og kommende smagninger i næste nyhedsbrev.

Ugens øl

Er denne gang et udslag af sommervarmen, der har ramt den der skriver disse linjer. Med temperaturer på op til 37 grader er det svært at sidde og nyde sorte tunge bock øl.

Må erkende at man også i Magyarorszag - der ligger på den pannoniske slette, har kastet sommerkærligheden på de "Radler" typer der får større og større space på butikkernes hylder. Har altid haft den opfattelse, at det ville være blasfemisk at hælde frugtdestillater og saft i øl. Men om det nu er alderen der trykker, eller om denne har indset, at disse Radler-typer faktisk ikke er så ringe endda, når termometret bevæger sig op mod kropstemperatur, er svær at sige.

Fakta er dog, at flere gange er det røget dåser med Borsodi Friss Citrom 0,5 pct., Arany Ászok Vérnatancs (pink grape) 2,0 pct., Pecsi Radler Meggy (kirsebær) 1,4 pct. samt Borsodi Friss Bodza (hyldeblomst) på 0,5 pct. i indkøbskurven. Og det har været en forfriskende oplevelse. Hver gang.

Men frugtøl har magyarerne taget til sig. Lokalt er der flere steder Hoeegardens Rosée - hvedeøl med hindbær på "tappen", men denne signatur har hver gang kastet kærligheden på en Mort Subite Kriek på 4,5 pct. Læskende, forfriskende, forførende og smagfuld som bare fanden, og når så prisen er blot 650 Forint for 0,4 l i det originale Mort Subite glas, er lysten til en ekstra "pludselig død" omvendt proportional.

Vi bringer her på siden et foto af nogle af populære radlers, men også et utilsigtet foto af et glas meggysör (kirsebærøl) i originalt glas med badets bedste badebabe i baggrunden.

Men læserne skal ikke snydes for en sort oplevelse. Sad hos en næringsdrivende der solgte vandmeloner. Men også øl fra hanen. Pludselig trak det op. Bulder og brag. Torden. De smukkeste lyn flænsede himlen. Det blæste op, og så var tiden inde til en Dreher Bak (udtales bock) på 7,3 pct. Mere end porter end en bock, men når bryggeriet nu skriver, at det en bock, så ok. Kraftig, sort med den karakteristiske porter/stout smag. En skøn øl, og efter sådan et par stykker til blot 550 Forint for 0,5 l (dkr. 14,50) kunne det sådan set regne det det vil.

Ungarske øl er ikke på plakaten til Køge Øldag 2017 - men der er så satans meget andet godt at komme efter.

På gensyn i Hugo's gård.

De bedste hilsner

DØE Køge lokalafdeling - bestyrelsen

Køge Øldag