Kære medlemmer!

Så kom varmen og de fleste har nu skiftet ham, og gået over til de lyse og forfriskende forårs bryg – men i dette nyhedsbrev kan man orientere sig om følgende:

 

·        Ølfestivalen i Lokomotivværkstedet,

·        Nyt fra bestyrelsen,

·        Husk sommerudflugten lørdag den 9. juni 2017!

·        Russerne kom ind i varmen hos WIKA,

·        ”Ugens øl”!

  

Ølfestivalen i Lokomotivværkstedet!

Mødte rigtige mange af vore egne medlemmer derinde. De fleste i såkaldt civilt antræk, enkelte havde trukket den røde vest over hovedet og var på job. Super – for uden frivillige blev der ingen ølfestival – og det samme gælder også i Køge. De frivillige er grundlaget for at kunne afholde en ølfestival.

Fik talt mere end smagt. Nåh skidt – men bemærkede da, at tjekkiske Raven var kommet til København med bl.a. Vanilla Kiss. Sådan et kys kunne man godt bruge nogle flere af. Og interessant fordi Bus 2 på ølrejsen i år netop skal besøge Raven og deres australske brygmester Filip Miller.

Vor nyudnævnte dommer i Køge - altså øldommer – Carsten Holløse – var også en tur i værkstedet – dog med et tomt glas. Må være trist for en dommer – men mon ikke Carsten fik rådet bod på miseren senere!!! Vor pensionerede lokofører, Orla fra Borup var i sit rette element og tænker sikkert tilbage på, at det var her de store lokomotiver blev serviceret før end kan kunne sætte sig op i ”cockpittet”. Og så kunne man her bringe historien om den gamle mand, der lå på sit yderste, og bad så inderligt præsten om at måtte se et lokomotiv som det sidste i denne verden – men det lader vi være med.

Det samlede besøgstal endte på 12.167 – lidt færre end sidste år – og noget kunne tyde på, at ølfestivalen har fundet sit leje her,

Vi bringer her på siden nogle stemningsfotos fra Lokomotivværkstedet.  

 

 

Nyt fra bestyrelsen!

Meget kort kan bestyrelsen oplyse, at man lige nu arbejder på et større arrangement i 2. halvår af 2017 og et større i første halvår af 2018. Mere følger i lokalafdelingens nyhedsbreve.

Lokalafdelingen har igennem årene erhvervet rigtig mange effekter og det fylder. Og pladsmangel har næsten alle, så heldet har været med os. Et egnet lejet lokale, hvor lokalafdelingen kan få opbevaret ting og effekter – herunder også den yderst populære ølshampoo - som vi dog ikke har så mange af.

Et nyt parti blive bestilt hjem, så vore medlemmer igen kan få vasket håret i den eneste rigtige shampoo.

Lokalafdelingens ordinære generalforsamling afholdes en søndag – nej ikke på Amager – men hos Braunstein på Køge Havn – enten ultimo september eller primo oktober. Mere følger snarest!

Lørdag den 5. august 2017 er lokalafdelingen at finde på Køge Torv. Midt imellem de andre handlende – kan vore medlemmer møde op og mod forevisning af gyldigt medlemskort, få én gratis fadbamse, af ordentlig kvalitet.

ØlentusiasteN kunne i sidste nummer berette om Copenhagen Beer Walk. Beerwalk startede i Aalborg og er nu vandret helt til København. 6 øloplevelser á 15 cl hos 6 spændende pubs. Normalpris er kr. 199,00 – men igennem landsforeningens sekretariat i St. Heddinge kan disse erhverves for kr. 160,00. Kontakt sekretariatet mellem 9 og 12 på 45 82 34 00 eller send en mail på sekretariat(at)remove-this.ale.dk

 

 

Husk sommerudflugten søndag den 18. juni 2017!

Bestyrelsen melder at der er 100% styr på udflugten. Undervejs til Strøby er der indlagt pitstop, og også disse bliver bemandet med ædruelige lokale folk, så det skal nok blive en festlig dag – ligesom sangen i Kardemomme By.

– så nu skal I bare sætte X i kalenderen ud for søndag den 18. juni 2017. 

For tilmelding se mere her: https://koegeale.nemtilmeld.dk/37/ 

 

 

Russerne kom – til WIKA!

Bare rolig. Selvom verdensbilledet er blevet lidt mere usikkert, står russerne altså ikke og banker på vor dør og vil ind. Endnu.

Men bogstaveligt talt har ruserne også fundet ud af, at der findes andre øl end Baltika, den sibiriske krone og den gamle russiske mølle – en russisk udgave af den tyskiske øl, Efes, og One Pint i Mariager har været tidligt ude og skaffet et parti special craft beer hjem fra russiske Bakunin i St. Petersborg.

Forrige uge kunne man smage 3 af disse nyheder ude hos WIKA, og hvis ikke russere kan brygge en kraftig smagfuld russian imperial porter, hvem fanden kan så? Det lykkedes til overmåde. Med 11,5% hyggelige procenter i glasset og så deres cacao milk stout på 10,5% er der tale om hærdebrede russere, som gør indtryk. Respekt.

Og så et hint. Hugo’s havde faktisk denne Bakunin på ”tappen” i lørdags. Trådte frisk ned i kælderen og bestilte en russer? Hvad, lød svaret. Ja, en Bakunin. Er den fra Rusland? Jep. Oppe i solen var glasset tømt efter godt en times tid. Fandeme noget potent bryg.

Måske skulle man på tavlen angive hvilket land de mange øl kommer fra – sådan at forbrugerne kan få en oplevelse med øl fra en lidt mere ukendt kant. Og så kunne man som bartender også erhverve samme viden!!

Se mere her: http://bakuninbrewery.com/

 

 

”Ugens øl”!

Efter at have testet så mange bryg – med enten mange eller lidt færre plusser, har denne signatur taget hul på en af de mange håndbryg der står i garagen og venter på at blive knappet op.

En af lokalafdelingens medlemmer er medlem af et bryggerlaug i Avedøre, og her brygger man 60 liter ad gangen. Og der er gang i kedlen, kan man konstatere. En Rauchbier – som altid har sine tifosi’er – og så dem” der ikke bryder sig om det røgede skidt”. Ja ja. Nogle kan lide datteren andre moderen. Og dem der elsker begge, får sjældent noget. Nok heller ikke øl.

Men en røgøl der bærer navnet ”Røgen i smøgen” og bryg no. 3 fra Avedøre Øllaug – Old School. ”Har du flere af dem”, lød det spontant, da den blev præsenteret for fruen i huset. Nix, kun denne ene. Men en meget smagfuld Rauchbier, hvor røgmalten ikke kammer over. Et flot flot skumdække, der længe holder modet oppe i glasset. 6,7% alk. og hvor IBU-tallet er ukendt. Det bruger man ikke rigtig i Avedøre. Endnu.

Rauchbier hører ikke kun den mørke tid til. Men grill og Raucbier passer sammen – som ”fod i hose”. Symbiose i høj potens.

Men ”ballet var ikke ovre”. Med udgangspunkt i 8900 Randers. Som ung mødte denne signatur Randers Freja i ynglingerækken i fodbold, og som inkarneret fan af ”de røde”, Nordjyllands stolthed, har kronjyderne ikke været populære. Er det nok stadig ikke hos nogle…Spillede højre wing, og fik modstanderens venstre back smidt ud. Dommeren kunne selvfølgelig ikke godtage back’ens navn. Anders And. 3 gang fjenden fastholdt at det var navnet, kom det røde kort. Så kronjyder……..

I Randers blev Jens Otto Krag født og byen er derudover kendt for handsker og laks og byens piger. Men brygge kan de sgu også.

I Randers har vi Randers Bryghus, der faktisk brygger super kvalitetsbryg, og denne er brygget den 29. september 2009, tappet den 11. september 2009, og mindst holdbar til juni 2011. Nu skriver vi 2017, og den mere end holder. Friskheden er intakt.  6,2% alk. Bygmalt, hvedemalt, figner, muscovado sukker, kanel, appelsin skaller, East Kent Golding humle og en slat gær. Hvor svært kan det være? En Grand Mariner Winter Ale blev født. Brygget af Jan Kristoffersen fra Ølsted. Jan er hånd-brygger og vandt i 2008 Håndbryg Open, og udover æren, fik han vinderøllen brygget kommercielt på Randers Bryghus.

Denne blev kun brygget 1320 flasker – og denne signatur føler sig som en heldig herre. En skøn stærk, mørk belgisk ale med en fin  krydret smag. En fornem øl man ikke længere vil kunne finde. Mums!

Nu går turen til Prag – mere arbejdsmæssigt, men der bliver også tid til at opsøge nogle af de mest spændende ølhuler i Prag 3 – Žižkov!

 

 

Må vi herfra ønske alle det dejligt forår!

 

De bedste hilsner

DØE Køge Lokalafdeling - bestyrelsen

 

 

 

Ølfestival 2017