Kære medlemmer!

De var der alle. Hele persongalleriet fra Syndikatet, og efter denne oplevelse, nærmer vi os langsomt december – måneden de fleste ølentusiaster ser frem til. Årets bedste højtid hvad øl angår, mener mange, og din lokalafdeling svigter heller ikke denne gang. I dette nyhedsbrev kan man i øvrigt orientere sig om følgende:   

·       Syndikatet kom forbi med hele persongalleriet,

·       Den dobbelte julesmagning står foran døren,

·       Det er nu du skal afgive din stemme – Årets bryggeri 2017,

·       DM i blindsmagning for 3-mands hold 2018,

·       Husk at man fortsat kan leje lokalafdelingens fadølsanlæg,

·       The never ending story - fortsat problemer ved flaskeautomaten,

·       ”Ugens øl”!

 

Syndikatet kom forbi med hele persongalleriet!

De røde lygter svajede for vinden, og nede i Hugo’s sad de mange fremmødte forventningsfulde og ventede på at stifte bekendtskab med det persongalleri som Jonas havde smidt ind i bilen. Og i takt med procenterne steg stemningen tilsvarende.

En fin fin aften, og som en sagde ”utroligt at man uden bryguddannelse kan brygge sådanne øl”, forstået således, at nogle med uddannelse ikke kan brygge tilsvarende spændende bryg.

På sin jyske underspillede humor, fortalte Jonas en del om de nye pant afgifter, pant systemet, og bryggeriforeningens monopol lignende dominans.

Smagelisten så ud som følger:

 

  • Politikeren - Idealistisk Frokostøl, 2,7%
  • Nonnen - From Belgisk Ale, 6,6%
  • Sekretæren - Forførende Blond Ale ,8,2%
  • Direktøren - Stærk Mørk Ale, 8,5%
  • Kassemesteren - India Pale Lager, 5,6%
  • Nissepigen - Jule Pale Ale, 6,0%
  • Hippien - Imperial Hoppy Saison, 9,5%
  • Baristaen - Cappuccino Stout ,8,0%
  • Syndikatet Elskerinden - Dessert Stout, 10,0
  • Overhovedet 2017 - Mørk Quadrupel, 10,2%

Brygsyndikatet er et kontraktbryggeri, som får sine øl brygget bl.a. på Nibe, Grauballe og Randers Bryghus, men trods det skal der forarbejde til. F.eks. skal Jonas have fat i kaffemøllen for at male de 40 kilo friskmalet kaffe til Baristaen - Cappuccino Stouten på 8,0%.

Efter smagningen var der salg af øl og efter sigende blev der solgt mere end normalt. Det meste var hurtigt væk. Specielt Baristaen var hurtigt væk, selvom der blev hentet mere i bilen. Mange gik hjem med hele kasser.

 

Den dobbelte julesmagning står foran døren!

KUN FÅ PLADSER TILBAGE!

Vi bliver allerede mødt med julepynt og forretningernes hylder bugner nu af  mørke sødmefulde og alkoholtunge julebryg, som blot venter på at blive smidt i kælderen og knappet op. Julebryggens historie er ikke så lang, og nej det var altså ikke Tuborg der først lancerede en julebryg, selvom mange fejlagtigt tror det. Reklamefilmen hvor julemanden vender både rensdyr og slæde for at eftersætte en ølbil er legendarisk og med til at sætte yderligere fokus på øllets højtid. Jo Peter Wibroe’s (flot ølnavn) tegnede univers, kan stadig trække et smil 37 år efter den fik premiere i de danske biografer.

Æren skal tilskrives bryggeriet Carlsminde i Nyborg (senere overtaget af Albani) der i 1953 lancerede den første julebryg.

Så nu er det NU. Søndag den 3. og mandag den 4. december 2017- begge dage kl.18.30 i Hugo’s står et overflødighedshorn af julebryg og venter på at blive sendt rundt.

Der er kun få pladser tilbage, så skal man sikre sig en plads blandt nissepiger og julemænd, så skal vi henvise til dette link:

https://koegeale.nemtilmeld.dk/55/

Husk: Mød op i allerbedste julehumør.

 

Det er nu du skal afgive din stemme – på Årets bryggeri 2017,

Den igangværende valgkamp handler om kommunal- og regionsvalg, og for nogle også valg til ældrerådene, men her skal det handle om hvem der skal løbe med æren for årets bryggeri 2017. Og her skal man ikke afvente at Post Nord kommer forbi med et valgkort.

Find dit medlemskort frem og klik ind på

Årets bryggeri 2017

og du kan bruge din demokratiske ret til at afgive 2 stemmer på de oplistede bryggerier – en første og en anden prioritet.

Sidste chance for at stemme er den 3. december 2017. 

 

 

DM i blindsmagning for hold 2018!

Lørdag den 10. marts 2018, kl. 13.00 afvikles DM i blindsmagning for 3-mands hold i København, og vi håber at vi i Køge også denne gang kan sende ”bindsmagere” af sted. Så hvis der blandt vore medlemmer er nogle der gerne vil tage kampen op, så kontakt lokalafdelingens formand, Gert Højer Petersen på mobil 40 87 95 18 eller send en mail til ghp(at)remove-this.danskemedier.dk

Via dette link kan man læse mere om DM i blindsmagning:

Blindsmagning

Husk at man fortsat kan leje lokalafdelingens fadølsanlæg!

Mange ved det. Nogle bruger muligheden – men endnu flere kan gøre det. Leje lokalafdelingens fadølsanlæg hvis der skal holdes fest o.l. Din lokalafdelingen har fadølsanlæg i flere størrelser, og skal der holdes fest kan man kontakte lokalafdelingens formand, Gert Højer Petersen på mobil 40 87 95 18 eller send en mail til ghp(at)remove-this.danskemedier.dk

Senest har vi udvidet ”maskinparken” med et super fadølsanlæg med 4 haner og som kan køle 200 l øl i timen. Noget til den helt store fest, ellers hvis der skal mangfoldighed på hanerne. Dette anlæg er en foræring fra vort medlem Bent Christoffersen – kaldet ”Stoffer” . og herfra rettes der en stor tak.

 

 

The never ending story - fortsat problemer ved flaskeautomaten!

Vi har de sidste par år jævnligt kunne berette om trælse lokale medlems-oplevelser når man står ved automaten og vil indløse pant for tom emballage – og det ud anset om man vil donere panten til et godgørende formål eller putte pantbeløbet i lommen.

Mange opgiver kampen mod overmagten (læs de butiksansatte), men som vi før har anført så stå fast og kæmp for din ret. Denne signatur var for en 3 uger siden nede omkring Kvickly, Køge, og ja, 10 flasker ville automaten ikke godtage trods påsatte pantmærker.

Nåh, denne mail røg samme dag af sted til varehuschefen:

Til: Jensen, Klaus
Emne: Problemer omkring flaskepant i Kvickly, Køge

 Kære Klaus!

 Indledningsvis henviser jeg til din mail den 27. august 2017, på baggrund af min mail den 26. august 2017.

 Siden din mail har jeg haft flere medlemshenvendelser, der kan berette om situationer hvor automaten ikke udbetaler pant med  begrundelsen ”Automaten kender ikke dette mærke, eller at flasken ikke er tom”. De fleste opgiver kampen, og får man fat i en medarbejder, kan det ske at man alligevel får en pantbon, eller at man får en forklaring, som den jeg fik i dag.

 Var nede for at handle i formiddag, og ville lige smide 25 flasker i automaten, og 8 af disse ville automaten ikke godtage. Den ene sågar en dansk ½ liters plastikflaske – kildevand – med trykt pantmærke i etiketten.

 Løftede røret og ud kom Stefan Andersen. ”Når automaten siger nej, er det fordi flasken ikke er registeret hos Dansk Returpant, så dem skulle jeg kontakte”. Det havde jeg nu ingen lyst til, idet det ikke er kundens problem, hvilket jeg selvfølgelig gjorde opmærksom på.

 Spurgte efter dig – men du var der ikke. Og hvis han skulle udbetale pant led butikken et tab. Mine indvendinger gjorde ikke indtryk, så derfor denne mail.

 Så jeg må konstatere, at I har et problem.

 Jeg gik ind og handlede og tog hjem med flaskerne igen.

 Sluttelig ser jeg frem til at høre fra dig.

 Gode hilsner/Best regards,

Thomas Ensbye 

Pressechef

Danske Ølentusiaster - Køge lokalafdeling

Svaret kom kort efter fra Kvickly’s varehuschef og svaret bringes uden uforkortet og uden filter: 

Hej Thomas , jeg har prøvet at træffe dig på telefonen , jeg får Stefan Andersen til at kontakte dig for en undskyldning , der er bestemt ikke i orden dette her og er ikke lig med den service vi gerne vil være kendt for , jeg har brugt dit mail på et fælles møde som vi har holdt her til morgen og forklaret alle ledere i butikken hvordan man skal håndtere henvendelser som din .

Med venlig hilsen

Klaus Jensen
Varehuschef

Så dermed blev dette opklaret. Nu er det ikke for at hænge Kvickly ud, men positivt at man her får et svar og et brugbart svar.

Hvor ville det bidrage til en større forbrugertilfredshed, hvis man indførte en Smiley-ordning til de butikker, der agerer korrekt i henhold til pantregulativet og ikke lader forbrugerne være gidsler i pantkampen.

 

 

Ugens øl!

Denne faste rubrik bringer os vidt omkring. Men eftersom denne signatur ikke har nydt alkoholiske drikke i 4 uger – ikke frivilligt – vil det være husets frue, medlem nr. 1662b, der denne gang lægger gane til. Og hun kan normalt godt lide de tyktflydende porter og stouttyper, så vi vender denne gang næsen mod nord – til oliebyen Stavanger i det sydlige Norge.

Konrad. Ikke et helt sædvanligt navn i DK men navnet nyder måske en smule mere popularitet, for siden 2016 er der kommet 121 flere Konrader til.

I Norge er Konrad en stout. Ligeså sort og tyktflydende som den olie der dagligt polstrer den norske oliefond. Her på 10,4% og med 98 point RateBeer. En russian imperial stout type – selvfølgelig brygget med chokolademalt og så med 2 x humle. Northern Brewer og Chinook. Havremalt er smidt i karret for at gøre bryggen mere fyldig og mere cremet. Det er Lervig’s brygmester Mike Murphy der står bag denne stout – og Mike Murphy var for en del år siden headbrewer på salige GB i Roskilde. Ak ja, det var dengang.

Og hvad sagde fruen så:

”Har de tabt lakridsen? Den er godt nok kraftig – masser af smag af brændt malt, chokolade og kaffe. Denne skal jeg være en til 2 timer om at drikke”

Og den tog tid at drikke – faktisk røg de sidste slurke ud, da stouten var blev for tempereret. 

I sidste nyhedsbrev testede vi et par ungarske craft beer, og pudsigt nok, kunne en af lokalafdelingens medlemmerne efterfølgende fortælle, at man på Kompasset på Østerbro havde ladet det ungarske mikrobryggeri Reketye overtage alle 10 ”tapper” i oasen. En rigtig tap takeover, og om det er retningsgivende for at vi nu får flere ungarske l at se, tror denne signatur ikke. Dertil er de ungarske fortsat ”lidt grønne”. Men flot at Kompasset lod det ske.

På gensyn til lokalafdelingens dobbelte smagning af julebryg!

De bedste hilsner

DØE Køge - bestyrelsen

  

Syndikatet