Kære medlemmer!

De fleste synes at julen begynder tidligere og tidligere hvert år. I hvert fald er det en kendsgerning af de første julebryg er landet på butikshylderne i hvert fald i WIKA Meny. Nu skal det ikke handle om jul – endnu – men i dette nyhedsbrev kan man orientere sig om følgende:

·       Efterårets første ølaktivitet om bare 14 dage,

·       Da øllet landede på Transportcentret,

·       Syndikatet kommer forbi,

·       ”Jeg en køgegenser” – Brian Hansen!,

·       Julen kommer – julebryggen er på vej…,

·       Køge Øldag 2017,

·       A’propos Køge Øldag 2018,

·       Et historisk tilbageblik,

·       ”Ugens øl”!

 

Efterårets første ølaktivitet!

Er tirsdag den 24. oktober 2017, kl. 18.30, hvor lokalafdelingens tidligere formand, Thomas Ensbye, tager deltagere med på en spændende nordisk ølrejse, og med et samlet procenttal på 79,2, er det med garanti ikke pilsnere der udelukkende sættes fokus. I disse år etableres der rigtig mange nye bryggerier i vore nabolande, og der brygges både kreativt, grænseoverskridende og nytænkende. Lige nu brygges der fantastiske øl både i Sverige og Norge, og flere af de udvalgte øl denne smageaften har hentet 100 point på RateBeer. Meget bedre bliver det ikke.

Skynd dig at sikre en plads til denne aften via dette link: https://koegeale.nemtilmeld.dk/53/ og for blot 150 kroner venter der procenter for pengene.

Da øllet landede på Transportcentret!

Som regel skaffer lokalafdelingen det spændende øl til aktiviteterne fra importører, forretninger o.l. Men af og til må kreativiteten råde, og sådan blev det denne gang. Det var den letteste måde at få øllet bragt til Køge, når nu begge øl er på smagslisten til den skandinaviske aften den 24. oktober 2017, og der ikke er en dansk distributør. Da brygmesteren fortalte, at en af hans medarbejdere skulle til DK i begyndelsen af oktober, blev aftalen indgået. Så med færge til Hirtshals og derfra med en sort Ford Fiesta, med nummer-pladen VM 100, igennem Jylland, over Fyn for så at lande lige foran Burger King på Transportcentret. Og med transporthjælp fra Morten Bruun, så blev han nævnt og tak til ham, er de 2 øltyper nu klar til at få blikket flået af.

Næste aktivitet – Et syndikat kommer forbi

Syndikatet

Mandag den 13. november 2017, kl. 18.30.

Der findes mange forskellige syndikater. Forbrydersyndikater f.eks., men også et brygsyndikat. Jonas, tidligere vinder af det Skandinaviske mesterskab i håndbryg i 2010, kommer til Køge, men han kommer ikke alene.  Vi gætter på at han sandsynligvis kunne finde på at tage elskerinden, nonnen, psykopaten, sekretæren, eller håndlangeren. Man kan aldrig vide sig sikker med sådan et syndikat, så måske skal vi bare ”nøjes” med agenten, diplomaten, baristaen, mekanikeren eller festaben. Mød op og find selv ud af hvilke typer vi skal hilse på denne aften.

Der er åbent for tilmelding, så følg dette link: https://koegeale.nemtilmeld.dk/54/

”Jeg en køgegenser” – Brian Hansen!

Under rubrikken ”Jeg en køgegenser” tegnede Lørdagsavisen den 5. oktober 2017 et portræt af modtager af den regionale ølpris, Brian Hansen, fra WIKA Meny. Den regionale ølpris uddeles af Danske Ølentusiaster, og prisen blev overrakt i forbindelse med Køge Øldag 2017. At Brian brænder for at udbrede interessen for det gode øl, er man ikke i tvivl om, når man aflægger WIKA et besøg, og så kan man jo samtidig betragte hæderen, da diplomet er ophængt i butikken. Og det var jo netop en af årsagen til at prisen tilfaldt Brian. Et fint portræt og nu ved i også, at Brian er kæmpe fan af Liverpool FC.

 

Julen kommer….julebryggen på vej på hylderne i WIKA….

Brian fortæller, at også i år vil man kunne vælge mellem omkring 100 julebryg fra ind- og udland, og allerede fra uge 41 vi de første have tage plads på forretningens hylder.

Derudover har forretningen indledt et samarbejde med en ny leverandør, og det bevirker, at forretningen udvider udvalget af super belgiske og hollandske kvalitetsbryg, såsom hollandske De Molen, belgiske Straffe Hendrik og Brouwerij Hof ten Dormaal samt de unikke bryg fra munkene i Westvleteren. Kig ud og smid en smagsmæssig oplevelse i indkøbskurven.

 

Køge Øldag 2017

I sidste nyhedsbrev bragte vi 2 udtalelser fra nogle af udstillerne på Køge Øldag, og denne gang supplerer vi med udtalelsen fra Kongebryg, Næstved:

”Jeg synes der er en fantastisk stemning. Rigtig mange glade gæster og mange flere end vi havde forventet. Vi er temmelig overrasket over at så mange kender os. Men vi føler og også en smule lokale, når vi er i Køge. Vi kommer meget gerne igen”.

Og så en udtalelse fra John Schmidt fra Ninkasira i København, der primært importerer polsk specialbryg:

”Det er den hyggeligste festival jeg har været på. Man kommer rigtig tæt på publikum, og gæsterne har taget godt imod de polske bryg. Enkelte har endda sagt, at den de lige havde fået her, var den bedste de havde fået på festival i dag. Og det varmer jo”.

Vi krydrer disse udtalelser med nogle stemningsfotos fra Køge Øldag 2017.

A’propos Køge Øldag 2018!

Hent vort smukke logo nu med ny dato for Køge Øldag 2018 og brug den i forbindelse med mails til familie, venner, kolleger etc. Logoet kan hentes her.

Et historisk tilbageblik. Kjøge Aktiebryggeri, Kjøge Bryggeri – senere Køge Bryggeri!

Denne signatur kom tilfældigt forbi Imerco den anden aften – på vej til Brogade 19, og i Imerco’s udstillingsvindue var der en gammel træølkasse, fra dengang der var 50 flasker i en kasse. Og det satte jo tankerne i gang. Da  Braunstein åbnede i 2005 var det næsten 60 år siden, at Køge’s sidste bryggeri lukkede. Under 2. verdenskrig i 1941, og dengang lå bryggeriet i Vestergade 30, der hvor Skt. Gertruds Gård ligger. 

Den der skriver disse linjer har en Påskebryg - Klasse B – stående på skrivebordet og øllen er formentlig fra 1920 eller 1930’erne. Følgende tekste ledsagede flasken:

” I 1953 har fuldmægtig Helmuth Jørgensen (død 13/10-1968) afleveret denne flaske til opbevaring i sekretariat ”i al evighed”. Helmuth Jørgensen var pantefoged ansat ved Køge Kommune, og fik selv flasken foræret engang i 1920’erne eller 1930’erne”.

Dette er bevidnet af Gudrun Nielsen (ansat ved Køge Kommune fra 1. april 1948 til 1. april 1984.

”Ugens øl”!

Er denne gang en øl fra et standardbryggeri. En Soproni APA på 7,2% alk. Denne øl er ikke ratet, og når jeg skriver standardbryggeri skal det ikke forstås negativt, for det er ikke negativt, at man i takt med forbrugernes ændrede smagsmønster kaster sig over en american pale ale.

Soproni er et ungarsk bryggeri fra byen Sopron i det vestlige Ungarn, der ejes af Heineken. Bryggeriet er fra 1895, og øl fra Soproni har denne signatur ofte nydt, og helst deres sorte dæmon, Fekete Démon, så derfor er det fornyende, at man nu også har lanceret en APA på det ungarske marked. En drikkevenlig APA – der dog godt kunne mangle lidt mere bitterhumle, men OK.

Sluttelig ser vi frem til at byde Jer velkommen til sæsonens mange aktiviteter.    

De bedste hilsner

DØE Køge Lokalafdeling - bestyrelsen

Køge Øldag 2017