Kære medlemmer!

Så er vi i gang med den nye sæson, og der blev rigtig kræset for medlemmerne og deres kræsne gane blev flere gange udfordret, da den Skandinaviske aften åbnede den nye sæson i Køge Lokalafdeling. I dette nyhedsbrev kan man endvidere orientere sig om følgende:

·        Skandinavisk aften – fuldt hus og mange procenter,

·        Næste aktivitet – Syndikatet kommer til Køge,

·        Den dobbelte smagning af julebryg,

·        Udvalgte fotos fra Ølrejsen 2017,

·        Ugens øl

Skandinavisk aften – fuldt hus!

Mon ikke de fleste have gættet, at der nede i Hugo’s Kælder nok ikke stod en flok Blå Pripps, Fem komma tvåen eller Norrland Guld og ventede. Næh, forventningerne var sat højt, vel rimeligt i betragtning af den udvikling der sker i Skandinavien lige nu. Og uden at tage munden for fuld er de norske og svenske fuldt på højde med de danske - måske endda lidt foran når man fokuserer på kreativitet.

Det var lokalafdelingen tidligere formand, emeritus, Thomas Ensbye, der forestod den skandinaviske aften, og med en samlet procent på 99,6 var man tæt på den magiske grænse på 100 for en aften. I anden halvleg blev der kun serveret øl fra den tunge skandinaviske skala, og aftenen sluttede i høj stemning.

Aftenens menu bestod af følgende.:

 • Brewski, Mango Hallon Feber – 5,5% alk., Sverige
 • Austmann, IPA – 6,5% alk., Norge
 • Stigbergets, Amazing Haze – 6,5% alk., Sverige
 • Nøgne Ø , Tiger Tripel – 9,0% alk., Norge
 • Okkara, Portari – 7,9% alk., Færøerne
 • Borg, Surtur nr. 30 Imperial Stout – 9,0% alk., Island
 • Flåmsbrygga, Ægir Tors Hammer – 13,2% alk., Norge
 • Bryggeriet Vestfyn, Willemoes Jul 2011 – 10,0% alk., Danmark
 • Nøgne Ø, Julequad 2016 – 10,0 % alk., Norge
 • Cervisiam, S’Morbidly Obese Imperial Stout -  10,0% alk., Norge
 • Lervig/Hoppin’ Frog Sippin’ Into Darkness, Chocolate Martini Imperial Stout – 12,0% alk., Norge

Aftenens menu var hentet hos flere leverandører, og den ene, den færøske, sågar bragt til Køge Transportcenter, via færgen Torshavn – Hirtshals, da en af bryggeriets, Danjal, alligevel skulle på familiebesøg i landet. Sgu god service. 

Vi bringer her på siden nogle stemningsfotos fra den skandinaviske aften.

Næste aktivitet – Syndikatet kommer forbi!

Syndikatet

Lokalafdelingen kalder igen mandag den 13. november 2017, kl. 18.30, når den tidligere vinder af det skandinaviske håndbrygmesterskab, Jonas, lægger vejen forbi sammen med hele Syndikatet. En aften med en lang række top øl, og man kan allerede nu tilmelde sig denne aften, og således erhverve endnu en sublim øloplevelse, inden den dobbelte julesmagning står for døren.

Tilmelding sker via dette link: https://koegeale.nemtilmeld.dk/54/

Den dobbelte smagning af julebryg!

Tilmelding til årets højdepunkt – den dobbelte smagning af super velbryggede sødmefulde, humlede akoholtunge julebryg, kan ske fra fredag den 3. november 2017, kl. 18.00. via dette link: https://koegeale.nemtilmeld.dk/55/

Årets højdepunkt og smagningen i år, bliver ej heller en undtagelse. Gå i god tid på opdagelse i klædeskabet, og få støvet nissedragten af, og du/I er klar.

Smagningen finder sted søndag den 3. december og mandag den 4. december 2017.  

Fotos fra Ølrejsen 2017!

Vi har endnu ikke bragt en beretning fra dette års ølrejse, hvor mange af lokalafdelingens medlemmer deltog. Det skal nok komme senere, men i mellemtiden bringer vi nogle fotos fra rejsen. 

Ugens øl!

Sidste nyhedsbrev var behæftet med en fejl. Nok fordi afsenderen af teksten ikke er fortrolig med hvor megen tekst der kunne sendes til lokalafdelingens lokalredaktør. Men den bragte tekst gav ingen mening, så her kommer den rigtige tekst!

Hjemme hos denne signatur har man for vane at nyde en belgisk Kriek til den velsmagende Ris á l'amande. Et sikkert hit. Men også andre steder produceres der velsmagende kirsebær øl, og denne signatur har tidligere omtalt den ungarske Meggyes Sör på 3,7 pct. og hvortil der anvendes 125 kg kirsebær til 2.500 liter velsmagende kirkebærøl. Brygget af Békésszentadrási Szent András Sörfözde, og en øl som den legedariske underholder, Torben Mathews importerer i Kolding, og som han som regel har med i sine smagninger. Ifølge Torben er denne ungarske kirsebærøl mere komplekst end den belgiske ditto.

Men denne gang tester vi en italiensk kirsebærøl. Mama Kriek på 5,8% og som kan købes i 0,7 l flasker. Brygget af Baladin i Piemonte provinsen, og et ganske godt alternativ hvis man ikke kan få grabberne i en belgisk ditto. Lidt mere mousserende end den belgiske og med lidt mere syre. Men let drikkelig og den smides med garanti på bordet juleaften.

Men ugens øl denne gang er en gang napalm og flydende kokain. Kom forbi forretningen Beer 2 Go (fint navn i øvrigt) i den gamle barokby, Eger. Har føret handlet øl i butikken, og denne gang faldt øjet på en flaske Napalm på 8,3% alk. Napalm er en ungarsk chili øl fra Hedon og brygget hos Guri Sörfözde – Sörker- kft. I byen Balatonvilágos. Napalm – et forfærdeligt navn på en øl.

Erindrer man Vietnamkrigen husker man også napalm, og der kommer frygtelige billeder frem på nethinden. En militær form for benzin-gele, der blev nedkastet fra fly i form af brandbomber, og mange krigsofre blev faktisk brændt levende. Men chili i denne øl skulle denne napalm også brænde, men ikke i så voldsom grad som mange andre overkrydrede chili øl, hvor bryg­geren har tabt noget af det stærkeste fra Scoville-skalaen. En fin chili øl som blev nydt i 22 graders varme på terrassen.

Den næste Mad Scientist Liquid Cocaine – en Imperial IPA på 9,0% alk. og 95 points på RateBeer. Den gale videnskabsmand har smidt et par shot tequila i brygkarret, og resultatet er faktisk en meget velkomponeret Imperial IPA.     

Så med lidt held kan man finde velsmagende ungarske nanobryg eller mikrobryg, men man skal lede længe. I Ungarn.

Sluttelig på gensyn til næste aktivitet, ”Syndikatet kommer forbi”, og find så nissetøjet frem.

 

 

De bedste hilsner

DØE Køge – Køge Lokalafdeling

 

Skandinavisk aften

Ølrejsen