Kære medlemmer!

Årets ølmæssige højtid er ovre, men derfor kan man sagtens stadig nyde de gode velkomponerede julebryg, man fortsat kan finde på de efterhånden lidt tomme ølhylder, og hvem ved, måske fandt enkelte af vore medlemmer sågar en øl champagne, så man kunne byde nytåret velkommen på bedste vis!

Men i dette nyhedsbrev kan man orientere sig om følgende:

·         Næste aktivitet – øl og viser, mandag den 15. januar 2018,

·         Blindsmagningen i februar 2018,

·         Nyt fra bestyrelsen,

·         Tjen 100 kroner – skaf et medlem,

·         Nyt fra WIKA

·         Flere fotos fra Ølrejsen 2017,

·         Ugens øl 

Årets første ølaktivitet - Øl og viser!

Man behøver ikke at være hverken tenor, alt, eller mezzosopran, for at træde ned i Hugo’s mandag den 15. januar 2018, kl. 18,30 og de 3 tenorer kommer ikke forbi. Simpelthen fordi, Pavarotti, Domingo og Carreras ikke kan denne mandag. Men ølbasser går også.

Det er altid rigtig godt at få smurt stemmebåndene, før end man opløfter røsten, og vær sikker på én ting. Der kommer virkelig noget på bordene, der kan smøre stemmerne, og så får vi vel at vide om Tornerose nu også var et flaskebarn. I Nordjylland taler man om, at flaskebørn kan ende som alkoholikere og brystbørn som nymfomaner…., men det er en helt anden historie…

Glæd dig til en fornøjelig aften, og via dette link, kan man tilmelde sig til endnu en anderledes oplevelse: https://koegeale.nemtilmeld.dk/57/

 

Blindsmagningen i februar 2018!

Årets 2. aktivitet er blindsmagningen der afholdes tirsdag den 6. februar 2018, kl. 18.30 i Hugos. En aften hvor vi får pirret vore sanser, når man ikke ved, hvad der smides i glassene. En aften i det ukendte, og mon ikke flere overraskes, når resultatet løftes, og man må erkende, at man ramte plet eller helt ved siden af.

Fra den 6 januar åbnes tilmelding til denne aktivitet, via dette link:

https://koegeale.nemtilmeld.dk/58/

Nyt fra bestyrelsen!

Et af de mest kendte politiske citater, blev måske leveret af Poul Schlütter. ”Det går ufattelig godt”, og det går faktisk så godt med økonomien i Køge Lokalafdelingen, at deltagerprisen for de kommende smagninger, fra og med Blindsmagningen den 6. februar 2018, falder fra kr. 150,00 til kr. 125,00. En ufattelig god nyhed.

Lokalafdelingens næstformand, Brian Brun Hansen, fortsætter i en ny periode som næstformand for DØE Region Midtvestsjælland.

Region Midtvestsjælland arrangerer fredag den 13. april 2018 en decideret beer-battle, når Niels Kiens fra Kongebryg 1og Thomas Schön fra Stevns Bryghus sætter hinanden stævne i Ahornhallen i Ringsted. De fleste kender nok Niels Kiens, men Thomas Schön var tidligere end af Mikkellers ”lærlinge”, og har tidligere optrådt i Hugos for en del år siden.  

 

Spar 100 kroner – skaf et medlem!

Hvis du/I skaffer et nyt medlem, vil der automatisk blive fratrukket 100 kroner på næste kontingentopkrævning.

Benyt www.ale.dk til indmeldelsen og skriv ”indmeldt af: navn og medlem snummer” i feltet ”organisation” nederst på siden. Rabatten på de 100 kroner registreres ligeså snart, det nye medlem har betalt kontingent.

OBS! Rabatten kan dog kun bruges én gang pr. årlig kontingentopkrævning. 

 

Nyt fra WIKA!

Indledningsvis kan vi oplyse, at WIKA’s traditionsrige ølsmagning afholdes tirsdag den 27. februar 2018, kl. 19.30, og ligeså snart vi ved, hvornår adgangsbilletterne til denne smagning sættes til salg, videregiver vi informationen i et nyt nyhedsbrev. ”Troværdige rygter” fortæller i øvrigt, at WIKA denne aften vil byde deltagerne på en særlig WIKA festival øl, som er brygget hos Hoppe Beer i Solrød – og typen skulle være en humlet saison på omkring 5,5% alk., og så man forvente en stand med diverse barley wines. Det er dog kun ”troværdige rygter”.

Ugen efter smagningen – tirsdag den 6. marts 2018, inviterer WIKA til en eksklusiv smagning med ingen ringere end Samuel Smith’s oldebarn, Sam Smith. Ca. 60 – 70 billetter sættes snarest til salg ude i forretningen, og mere følger i et senere nyhedsbrev. Samuel Smith Old Brewery fra North Yorkshire, blev grundlagt i 1758, og via dette link kan man læse mere om dette traditionsrige bryggeri fra Tadcaster: https://www.samuelsmithsbrewery.co.uk/

 

Ølrejsen 2017!

Også denne gang bringer vi flere af de mindeværdige fotos fra ølrejsen i sensommeren 2017, og det var jo dengang hvor vejret var rigtig godt, og øllet koldt.

 

Ugens øl!

 

Julen varer lige til påske, og man kan sagtens drikke julebryg en tid endnu. At denne signatur har en nordjysk baggrund ved de fleste, og vi lægger ud med en rigtig buk, en julebuk fra Søgaards Bryghus i Aalborg. De brygger så fandens gode bryg oppe ved Klisterkanalen, men denne buk, ja, tja..…En buk er jo en potent kønsmoden hanged. Altså noget der har kraft og styrke. Denne buk har godt nok mistet sin styrke. Godt nok 6,3% - men mangler alt det der kan få en udvandret nordjyde til at klappe i hænderne. Det er en ”ommer” i Aalborg.

Vi tager en tur til klippeøen, Svaneke bryghus. Lancerede for få år siden en julefyr – egentlig en ok julebryg med appelsinsmag og nåle fra den grønne gren. Måske bare en gimmick. Men denne gang har Svaneke endnu engang kastet sin kærlighed over de danske skove, og nu skulle det gå ud over det fine birketræ. Men denne overgærede julebirk – med en syrlighed der stammer fra hibicusblomster og birkeblade – er nok en af de mest ligegyldige julebryg, den der skriver disse linjer har smagt længe. 2 slurke, en 3. og så røg resten ud!

Vi slutter på Fanø. Her huserede den velanskrevne brygmester Mike Murphy (tidl. GB i Roskilde) der i dag udviker han nye øl hos Lervig i Stavanger. En julebryg – en portertype – på 7,2% alk. Fyldig og med masser af julesmag. Vanilje, kanel, kaffe, anis – jo der er sat fokus på den danske mørke jul. En øl der holder længe – og som også RateBeer har belønnet med en flot karakter. Og sådan blev det altså også jul i år.

Sluttelig på gensyn til de næste aktiviteter i lokalafdelingens regi, og husk vi indleder det nye år med at drikke og synge.

 

De bedste hilsner

DØE Køge Lokalafdeling - bestyrelsen

Ølrejsen 2017