Hjemmebryggeraften

For første gang i DØE Maribos historie have vi en hjemmebryggeraften

Vi skulle foretage kåring af årets bedste øl, som er brygget af Maribo Ølklubs egne medlemmer.

Deltagerne var Brian Friis (Bakkebryg), Matias Bjørklund og Torben Agustenborg (Østofte Micro):

 

Det blev en rigtig dejlig  aften med en kanon stemning blandt alle, både hjemmebryggerne og os, der skulle smage på øllene.

Der blev startet med en velkomstøl fra Matias som var en rest af noget lagerøl, han lavede for 2½ år siden.

 

 

Samtidig var der en herlig diskussion mellem de tre bryggere om hvordan man lavede den bedste øl.

 

Så gik den spændende øl smagning i gang:

 

Øl nr 1 fra Brian, Bakkebryg Humle på 6,5%

En ufiltreret øl, der er tappet den 21 juli 2011. Den er lavet af en færdigbrygpakke tilsat ekstra humle. Flot etiket. 

 

Øl nr. 2 fra Matias, MS3 på 5,8 %

Deter det tredie forsøg på en IPA ( India Pale Ale), som er brygget den 21 maj 2011 og tappet 18 sep. 2011 på genbrugsflasker, men det gør jo ikke øllen ringere!

Brygget på: Pale malt, caramel malt, Centennial humle, Cascade humle og er Overgæret 

 

 

Øl nr. 3 fra Torben, snebajer på 8,3 %.

Den er brygget efter at Torben kom hjem fra kursus i ølbrygning på Fyn for et år siden.

Godt gået og en meget flot etiket og flaske.

 

Øl nr. 4 fra Brian, Bakkebock på 7%.

Ikke så stærk , men smagen er i højsædet og en flot etiket.

 

Øl nr. 5 fra Torben, Kun for sjov på 9,5%.

En tripel ale , super øl og med en sjov ediket.

 

Øl nr. 6 fra Matias,  OB2 på 9%.  , 

En Barley Wine brygget den 10 april 2011 og tappet 18 sep. 2011,en god øl for dem der elsker Barley Wine øl.

Brygget på: Vienna malt, Caramel malt, Malteekstrakt, Havreflager, Hallertauer humle, First Gold Humle, Amarillo humle og er overgæret.

 

Øl nr. 7 fra Brian, Smoking Coffee Stout på 5 %

En røgøl og et godt foreslag, men måske lidt for røget.

 

Øl nr. 8 fra Torben, ESB (Engelsk Sound Beer) på 6,3 %

En god engelsk øl.

 

Øl nr. 9 fra Matias, OM på 9.6%.

En Imperial Stout brygget den 23 juni 2011 og tappet den 18 okt. 2011. Den har været planlagt i 2 år. I stedet for manglende portvin og wiskyfade er egetræ lagt i portvin i 1½ måned og derefter lagt i øllet for at afgive lidt af smagen - en god ide.

 

 

Og deltagerne noterer flittigt ned medens de smagte og det bliver spændende at se hvilken øl der fik flest point:

 

 

Alle deltagerene skulle udfylde en blanket med de tilmeldte øl og afgive point for duft, farve og smag.

Alle gyldige blanketter bliver talt sammen og vinderen bliver kåret på næste møde den 14. marts 2012.

Den brygger, som vinder konkurrencen om at blive den, der har lavet den bedste øl (hjemmebrygning) i Maribo Ølklub, vil få sit navn på en pokal og konkurrencen vil blive et fast tema på ølmødet hvert år i Februar måned. 

Aftenen sluttede af og vi var alle enige om at de 3 hjemmebryggere havde lavet noget super godt øl.

Det var et af de bedste møder, der har været afholdt i Maribo med en masse dejlige mennesker i rigtig godt humør.