Referat fra medlemsmøde 31. august 2016

 

Kære medlemmer

 

Så kom vi godt i gang efter sommerferien. Karins Hjemmelavet serverede en

sen sommermenu, nemlig en fremragende kartoffelsalat og dejlig skinke. Og

efterfølgende blev vi godt og grundigt ført ind i hemmelighederne bag det

Lollandske øl fra Bakkebryg.

 

Lokalformand Brian Friis fra Maribo havde medbragt otte dejlige øl fra eget

bryggeri, og fortalte spændende og levende om de enkelte øl’s

tilblivelse, og hvorfor navnene på øllet, blev som de gjorde.

 

Vi smagte som nævnt på otte af Bakkebrygs produkter:

 

1.      V112 – en Light Ale på 4,8 %

2.      Honning Ale – en Light Belgian på 5,9 %

3.      Brownie på 5,4 %

4.      Dobbel Bock på 6,6 %

5.      Bolværk på 6,0 %

6.      Succes – en Imperial Stout på 7,9 %

7.      Dobbel Duppel på 9,9 %

8.      Barley Black på 11,0 %

 

Aftenens helt klare vinder blev Barley Black, og med Dobbel Dubbel og Succes

på henholdsvis anden og tredje pladsen. Og vi har sikret os de resterende

Barley Black, så de kan indgå i januarsmagningen og dermed i konkurrencen

om at blive årets øl 2016 i lokalafdelingen.

 

Mange medlemmer har allerede udtrykt deres glæde og positive indtryk på

Facebook, og mange medlemmer har også over for mig udtrykt deres

begejstring og sagt, at vi meget gerne må invitere Brian Friis igen. Det

vil vi så notere os som et stort ønske for fremtidige arrangementer.

 

Endnu en gang tak til Brian for en fremragende aften.

 

Kurt havde fødselsdagsøl med: En Falle fra De 5 Gårde. Tak til Kurt.

Dejlig øl.

 

Formanden havde fået noget øl foræret af Kongebryg. Bryggeriet har ryddet

op, og Niels Kiens har fundet noget øl, som han ikke er helt sikker på

hvad er. Man han har foræret øllet til lokalafdelingen, og den første

blev smagt under stemmeoptællingen på mødet. Det var noget mørkt –

sikkert en stout, men den smagte dejligt. Tak til Kongebryg.

 

Øllets Dag 3. september 2016

 

Poul Erik fortalte om planerne for Øllets Dag.

 

Vi er som sædvanligt at finde i Rådmandshaven, og hvis vejret tillader det

også på Axeltorv. Vi har udsat stenalderbryggeren fra Bornholm til en

anden gang, og i stedet brygges en traditionel håndbrygget øl på stedet

på dagen.

 

Der er lovet øl fra de lokale bryggerier, Slotsbryggeriet GAVNØ, Kongebryg

og Næstved Bryghus. Poul Erik har tilsagn om yderligere eksterne

bryggeriers øl.

 

De medlemmer, som er med på Øllets Dag mødes i Rådmandshaven klokken

08.30 – 09.00. Vinnie har morgenbrød med, og vi sørger også for noget

kaffe.

 

Frokosten sørger Karins Hjemmelavet for.

 

Vi håber på en god og solrig dag med masser af besøgende på standen, og

masser af nye medlemmer.

 

Årsmøde/medlemsmøde 28. september 2016

 

Der skal vælges ny formand, da den nuværende er blevet tilbudt ansættelse

på Næstved Bryghus. Det har været en tung beslutning at skulle sige

farvel til formandsposten i lokalafdelingen, men formanden har efter mange

overvejelser takket ja til tilbuddet fra Næstved Bryghus.

 

Poul Erik stiller op til formandsposten, og den nuværende bestyrelse er

villige til at fortsætte deres virke i lokalafdelingen. Men valget er

åbent for alle medlemmer.

 

Hvad aftenens tema bliver til den efterfølgende smagning, ligger endnu ikke

helt fast.

 

Medlemsmøde 26. oktober 2016

 

Der er noget med damer/piger/tøser på programmet, men det ligger endnu

ikke helt fast.

 

Medlemsmøde 30. november 2016

 

Uden tvivl Juleølsmagning. Der kommer sikkert igen i år mange nye Juleøl,

der trænger til at blive smagt på.

 

Julefrokost 9. december 2016

 

Og husk så lige at fortælle jeres arbejdsgivere, at de ikke skal holde

firmajulefrokost den 9. december 2016. Der skal I nemlig noget andet. I skal

til Julefrokost i Lokalafdeling Næstved.

 

Men foreløbig glæder jeg mig til vi ses til Øllets Dag, og senest til

næste Medlemsmøde.

 

Højt skum

 

Søren Kjær

 

/1. september 2016 kl. 12.30

 

 

Foto :

Bent Nørgaard

/Redigeret 2-9-2016