Oksegullash med ”stout” og sorte bønner.

Serveres med brød og f.eks. rødbedesalat.

600g Okseyderlår i tern
Olie
4 Løg
2 Røde peber
1 ”Stout” eller porter
1 fed Hvidløg
1 lille Chili
2 spsk. Paprika
1 knsp. Spidskommen
1 Laurbærblad
2 spsk. Mel
1 lille ds Flåede tomater
½ l Kalvefond
500g Udblødte, koge sorte bønner
Salt

Oksekødet brunes i olien. Løgene skæres fra toppen og brunes sammen med kødet. Peberfrugterne skæres i strimler, hvidløget knuses og tilsættes sammen med krydderierne. Vendes godt og melet tilsættes, så det suger fedtstoffet. Øllet tilsættes og koges næsten ind før der spædes med fond og tomater til kødet er dækket. Kog det under låg i 45-60 min. til kødet er mørt. Efter 30-45 min. tilsættes de kogte sorte bønner. Smages til med salt.