Lammegryderet

Gryderet til 4 personer:
Oprindelsesland: Scotland

Ingredienser:
1000g lammekød (evt. halv lam og halv svinekød)
1 spsk. Olie
1 stort løg, hakket
1 stor turnips (majroe) i tern
1 stilk selleri i tynde skiver
1 l. vand
2 tsk. salt
1 tsk. peber
300g. blomkål i buketter
2 gulerødder i tern
2½ dl. ærter
5 dl. strimlet salat
2 spsk. finthakket persille

Olien varmes i en stor, tykbundet gryde. Tilsæt lam / svinekød. Kødet brunes i ca. 10 min. Tilsæt løg, turnips, selleri, vand, salt og peber. Bringes i kog - varmen dæmpes til svag, og retten simrer under låg i ca. 1 time, under jævnlig omrøring. Tilsæt blomkål, gulerødder og ærter og lad det simre under låg i ca. 30 min.
Før servering:
Salaten og persille vendes i - retten varmes forsigtigt op og serveres straks.
Tilbehør:
Kartoffelmos - Revet / hakket majroe (tunips) og/eller gulerødder, groft brød og evt. surt.
Drikkevarer:
Til retten serveres en god kraftig skotsk ale.


Annette - 12-06-2003 18:25:36