Øl er en del af vores kulturarv

04.12.2017 13:56

Øl har mange tusinde år på bagen. Faktisk kan øllet spores mere end 11.000 år tilbage i tiden. Dengang var der en intim forbindelse mellem brød og øl. Det skriver videnskab.dk.   Ølbrygning er i dag nærmest en kunstform, hvor de dygtigste bryggere er berømtheder på linje med Ninkasi, øllets gudinde.

"Ninkasi, du er den, som ælter dejen med en stor skovl og blander den med søde aromaer. Du er den, som spreder masken over store måtter af strå, så den bliver afkølet. Ninkasi, du er den, som tømmer det rene øl ud af tønden", lød den første opskrift på øl.

Industrialiseringen, videnskaben og opfindsomhed har siden de første øl brygget på vælling fra brødproduktion skabt en lang række ølstile. Lige fra de oprindelige vildgærede typer til industri-pilsnere.

Læs hele artiklen "Øl har været en del af vores liv i årtusinder" her (ekstern link).

Artiklen er skrevet af Helge Kragh, professor emeritus, Niels Bohr Institutet på Københavns Universitet.

Meld dig ind

Som medlem af Danske Ølentusiaster støtter du arbejdet for at bevare et rigt og varieret øludbud i Danmark. 

Læs mere her