Bliv ølsommelier

18.06.2018

Du bliver ført gennem alle øllets processer og får en god og grundlæggende viden om, hvordan brygningen foregår både teoretisk og praktisk. Under hele uddannelsen er der fokus på øllets samspil med gastronomien.[Læs mere her]

...

[Læs mere her]

Øl, gris og nye trends

12.06.2018

Mød ølhistoriker og -kender Bjarke Bundgaar og Danske Ølentusiaster torsdag 14. juni på årets Folkemøde på Bornholm. [Læs mere her]

...

[Læs mere her]

Årets Håndbryg er fundet

02.06.2018

Anna Moe og Neil Page løb med prisen "Årets Håndbryg 2018" for deres Saison D'Être. Dermed sættes deres øl i produktion. Parret vandt også sølv i "Det Skandinaviske Mesterskab".[Læs mere her]

...

[Læs mere her]

Synderne hædres på Ølfestival 2018

01.06.2018

Jacob Storm og Morten Valentin Lundsbak, grundlæggerne af Amager Bryghus, modtager Den Danske Ølpris 2018 for at være en af grundstenene i ølrevolutionen. Prisen uddeles af Danske Ølentusiaster. [Læs mere her]

...

[Læs mere her]

Svensk fest for øllet

01.06.2018

Sibbarps Husbryggeri er et mikrobryggeri fra Limhamn i det sydlige Malmø. Bryggeriet startede i 2012 som et hobbyprojekt i Rolf Nilssons garage. I april 2016 blev Rolf Nilsson fuldblodsbrygger. Ølfestival 2018 er bryggeriets første i København. [Læs mere her]

...

[Læs mere her]

Publikumsrekord på Ølfestival 2018

01.06.2018

Det er stadig muligt at købe entré til fredag og lørdag. Dørsalg af billetter åbner kl. 13 begge dage. Der må dog påregnes kø. Forsalgsbilletterne er udsolgt.[Læs mere her]

...

[Læs mere her]

Festivalanbefalinger: Ole Madsen

31.05.2018

1.000 forskellige øl, som du kan gå på opdagelse og fare vild i. Det er, hvad Ølfestival 2018 byder på. Her får du Ole Madsens 15 bud på, hvilke øl du skal holde øje med. Ole Madsen er redaktør på Danmarks eneste specialmagasin om øl, ØLentusiasteN. Husk dog, at gå lade dig overraske og gå på opdagelse på egen hånd. [Læs mere her]

...

[Læs mere her]

Festivalanbefalinger: Christian Andersen

30.05.2018

Christian Andersen, ølblogger, journalist og tidligere landsbestyrelsesmedlem i Danske Ølentusiaster, går efter rolige øl. Nøgne øl, hvor fejl og mangler er tydelige. Back to basics, kalder han det. Lad dig inspirere, men husk også at gå dine egne veje. Der er 1.000 forskellige øl, du kan prøve på Ølfestival 2018. [Læs mere her]

...

[Læs mere her]

Festivalanbefalinger: Claus Jacob Wordenskjold

30.05.2018

Hvilke øl skal man smage på Ølfestival 2018. Det kan være svært at overskue 1.000 forskellige, hovedsageligt danske, men også udenlandske øl. Her kommer Claus Jacob Wordenskjolds helt personlige liste over øl, han planlægger at smage. Du er velkommen til at lade dig inspirere, men husk at gå op opdagelse i alle de andre øl, der ikke er på Claus’ liste. [Læs mere her]

...

[Læs mere her]

Podcast: Eksklusive anbefalinger til Ølfestival

29.05.2018

Podcasten “Jagten på den perfekte øl” er tilbage. I seriens tredje sæson lægger værterne ud med et besøg fra to ølglade damer til en snak om Ølfestival 2018. Podcasten byder på eksklusive anbefalinger til festivalen.[Læs mere her]

...

[Læs mere her]

Forsalgsbilletter til fredag og lørdag er udsolgt

29.05.2018

Der er stadig billetter til torsdag, hvor dørene åbnes kl. 15 for billetter købt i forsalg. Fredag og lørdag kan du købe billetter i døren fra kl. 13.00, men forvent kø. [Læs mere her]

...

[Læs mere her]

FESTIVALFOKUS: Musicon Mikrobryggeri

28.05.2018

Musicon Mikrobryggeri er måske landets yngste bryggeri. Det er i hvert fald det yngste, som er med på Ølfestival 2018. Bryggeriet blev grundlagt af Peter Jelsted og Jonas Schou Larsen i 2017 og åbnede tirsdag den 15. maj i år. [Læs mere her]

...

[Læs mere her]

Nyhed: Elektronisk guide på Ølfestival

24.05.2018

Årets festivalguide byder på en oversigt over samtlige øl og udstillere plus program, aktiviteter, nyheder, shop og et kort over Lokomotivværkstedet. Du kan allerede nu lave en favoritliste over øl, du skal smage. [Læs mere her]

...

[Læs mere her]

Hornbeer skal have nye ejere

24.05.2018

Gunhild Rasmussen og Jørgen Fogh Rasmussen har sat bryggeriet til salg. Rettidig omhu, lyder begrundelsen. Parrets drenge skal ikke overtage bryggeriet.[Læs mere her]

...

[Læs mere her]

Fælles bustur til Ølfestival 2018

21.05.2018

Region Vadehavet og Lokalafdeling Esbjerg rejser samlet og samler ølentusiaster fra Kolding og Odense op på vejen. Du kan også være med. [Læs mere her]

...

[Læs mere her]

FESTIVALFOKUS: Indslev & Ugly Duck

20.05.2018

Indslev Bryggeri og Ugly Duck Brewing Co. ligger i det historisk bryggeri Indslev Bryggeri fra 1897 på Nordvestfyn. Indslev-øllene er alle hvedeøl, mens Ugly Duck er den vilde lillebror. Fællesnævneren er bevidst høj kvalitet, godt håndværk og oprigtig kærlighed og respekt for faget. [Læs mere her]

...

[Læs mere her]

FESTIVALFOKUS: Spybrew

17.05.2018

Øl brygget i al hemmelighed. Sådan lyder Spybrews motto. Og måske er det ikke helt forkert. Spybrew er et lille nanobryggeri, der holder til i Avedøredelen af Hvidovre. Bryggeriet har en kapacitet på bare 200 liter pr. bryg. Det betyder, at der brygges i så små mængder, at der også er tid til at kæle for detaljerne og mulighed for at eksperimentere.[Læs mere her]

...

[Læs mere her]

FESTIVALFOKUS: Bryggeriet Skands

14.05.2018

Bryggeriet Skands blev grundlagt i 2003. Visionen var, at det gamle bryggerhåndværk igen skulle i højsædet. Fokus er på kvalitet og balancerede smagsoplevelser. Det betyder, at man altid kan forvente en øl med høj drikbarhed – uanset om bitterheden er i den høje ende eller krydderier dominerer.[Læs mere her]

...

[Læs mere her]

FESTIVALFOKUS: Herslev Bryghus

14.05.2018

Herslev Bryghus er et gårdbryggeri beliggende på Toftegaard i landsbyen Herslev tæt ved Roskilde Fjord. Toftegaards 30 hektar er omlagt til økologisk drift, og grundlaget til ølproduktionen stammer fra bryghusets egne marker.[Læs mere her]

...

[Læs mere her]

FESTIVALFOKUS: Skagen Bryghus

13.05.2018

Skagen Bryghus er Danmarks nordligste bryghus og blev grundlagt i byens gamle elværk år 2005. I den gamle maskinhal, hvor der før stod store dieselmotorer til produktion af el, er der nu et 2.000 liters tysk brygværk med kobber beklædning.[Læs mere her]

...

[Læs mere her]

FESTIVALFOKUS: Dry & Bitter

10.05.2018

Dry & Bitter Brewing Company blev stiftet i begyndelsen af 2015 og har til huse i det nedlagte Borup Mejeri i Gørløse vest for Hillerød. Bryggeriets ambitioner og fokus har siden begyndelsen været at brygge de bedste humlede øl i Danmark. [Læs mere her]

...

[Læs mere her]

FESTIVALFOKUS: Krenkerup Bryggeri

10.05.2018

Høstet i marken, brygget og tappet på Godset. På Krenkerup Bryggeri kalder de det “Smag med stolthed’. Bryggeriet ligger i smukke omgivelser på Lolland og er en moderne del af det historiske Krenkerup Gods. På Krenkerup Bryggeri brygges øl med passion, historie og rene råvarer uden tilsætningsstoffer.[Læs mere her]

...

[Læs mere her]

FESTIVALFOKUS: Det Belgiske Hus

09.05.2018

Siden Ralf Tobiesen fra Det Belgiske Hus startede varevognen tilbage i 2004, har den ikke stået stille. Det første lange stykke tid kørte Ralf i pendulfart mellem udvalgte bryggerier i Belgien og udvalgte barer og butikker i Danmark for at forsyne disse med øl fra øverste hylde.[Læs mere her]

...

[Læs mere her]

FESTIVALFOKUS: Hancock

07.05.2018

Hancock er (måske) Danmarks mest konservative bryggeri. Filosofien bag bryggeriet er “kvalitet frem for kvantitet”. Derfor brygger Hancock stadig efter de gamle metoder, og bryggeriets øl er alle brygget med den dybeste respekt for de naturlige processer, der ligger til grund for ølbrygning. [Læs mere her]

...

[Læs mere her]

FESTIVALFOKUS: Bryggeriet Åben

07.05.2018

Bryggeriet Åben er et af landets yngste bryghuse. Åben er et lokalt, dansk bryggeri med fokus på smagfulde og humle-kraftige øl. Malten dyrkes på markerne rundt om bryggeriet, og alt øllet bliver lavet på eget bryggeri lige udenfor Kolding. [Læs mere her]

...

[Læs mere her]

Øl er altid godt til grillen

04.05.2018

Aldrig før har det været lettere at parre øl med sommerens mange, lækre retter fra grillen. Til selv de mest kreative, eksotiske retter er der en øl, som passer til.[Læs mere her]

...

[Læs mere her]

Verdens bedste øl anno 2018

04.05.2018

The Brewers Association har annonceret vinderne ved årets World Beer Cup. 13 danske øl var med i konkurrencen. Desværre uden hæder. World Beer Cup 2018 er den mest prestigefyldte konkurrence indenfor øl. 8.234 øl fra 66 lande konkurrerede om 303 priser. [Læs mere her]

...

[Læs mere her]

Vi glæder os til Ølfestival

03.05.2018 Af: Mette Radza Jensen, Festivalchef

De sidste forberedelser til årets ølfest er i fuld gang. Vi glæder os til at slå dørene op til Lokomotivværkstedet i dagene fra 31. maj til og med 2. juni, hvor vi - på årets Ølfestival - fejrer det gode øl og ikke mindst foreningens 20 års jubilæum. [Læs mere her]

...

[Læs mere her]

"Debatterne tager vi gerne"

26.04.2018 Af: Hans Peter Jepsen, landsformand

Landsformand, Hans Peter Jepsen, svarer i det nyeste nummer af specialmagasinet ØLentusiasteN på Anders Busse Rasmussens kritik af foreningen. Kritikken kom på Danske Ølentusiasters generalforsamling. Anders Busse Rasmussen er direktør ved Indslev Bryggeri. [Læs mere her]

...

[Læs mere her]

ØLentusiasteN #103 er landet

25.04.2018

Læs om en række nye, danske bryghuse, fordelene ved nedbrygning, syrlige øl og få guides til sommerens store, danske ølfestivaler; Danske Ølentusiasters Ølfestival 2018 og Mikkellers Beer Celebration Copenhagen[Læs mere her]

...

[Læs mere her]

Bryggerierne satser på lav alkohol

20.04.2018

Den gennemsnitlige alkoholprocent på nye øl fra danske bryggerier er faldet markant de seneste fire år. Det viser en analyse, som Beerticker har lavet for Bryggeriforeningen. Halvdelen af alle de nye øl i 2017 havde et indhold af alkohol på mindre end 6 procent. I 2013 var andelen blot 43 procent. I 2017 satte bryggerierne rekord med 1.622 nye øl. De mange nye øl havde en gennemsnitlig alkoholprocent på 6,33 procent.[Læs mere her]

...

[Læs mere her]

En dag i bryggets tegn

19.04.2018

Institut for Fødevarevidenskab, Bryggeriforeningen og FoodNetværk inviterer til Beverage Day fredag den 1. juni 2018 på Københavns Universitet. [Læs mere her]

...

[Læs mere her]

Pant på tyske øl, tak

16.04.2018

Grænsehandel uden pant er med til at skabe ulige konkurrence, der skader det alsidige ølmarked og ikke mindst miljøet. Danske Ølentusiaster går ind for lige konkurrence - også over grænsen[Læs mere her]

...

[Læs mere her]

Kom nemt til Ølfestival 2018

11.04.2018

Danske Ølentusiaster og DOT, Din Offentlige Transport, tilbyder nu transport til og fra årets største ølbegivenhed. Køb en returbillet online til kun 30 kroner. Hvordan kommer du til og fra festivalen? [Læs mere her]

...

[Læs mere her]

Mød Dickie fra skotske BrewDog

09.04.2018

Torsdag den 12. april kommer Martin Dickie til Aarhus. Her kan du møde ham, smage på forskellige BrewDog-fadøl og høre om bryggeriet og øllet. Aarhus Street Food, Highlanders Bar og Sherlock Holmes Pub får alle tre besøg af Martin Dickie, der er medstifter af det skotske craft beer-bryggeri, BrewDog, der står bag den verdenskendte øl, Punk IPA. [Læs mere her]

...

[Læs mere her]

Humlens sejrsgang

06.04.2018

Humle er en fascinerende og omnipotent plante, som i dag er den mest centrale komponent i den moderne ølverden.Humle er nærmest synonymt med øl. Alligevel er planten stadig ukendt for de fleste almindelige øldrikkere. Det er synd og skam. Humle (Humulus lupulus) er den mest fantastiske plante.[Læs mere her]

...

[Læs mere her]

Skal vi glæde os over ølrekorderne?

28.03.2018

1.622 nye, danske øl og rekordmange bryggerier. Anders Busse Rasmussen, direktør Indslev Bryggeri, mener, at nyhedsræset har taget overhånd. Hans Peter Jepsen, landsformand hos Danske Ølentusiaster, stiller også spørgsmål ved, om de mange ølnyheder er en god nyhed for forbrugerne.[Læs mere her]

...

[Læs mere her]

En hyldest og en kærlig opsang...

28.03.2018

... til Danske Ølentusiaster i anledning af 20-års jubilæet. Gæstetale af Niels Buchwald, Aarhus Bryghus. Niels Buchwald var inviteret til at tale ved Danske Ølentusiasters generalforsamling lørdag den 24. marts 2018 [Læs mere her]

...

[Læs mere her]

Ikke den helt sædvanlige takketale

28.03.2018

- Tale af Anders Busse Rasmussen, Indslev Bryggeri, ved Danske Ølentusiasters generalforsamling lørdag den 24. marts 2018. Anders Busse Rasmussen og Indslev Bryggeri modtog prisen Årets danske Ølnyhed for deres Kinky Cowboy IPA[Læs mere her]

...

[Læs mere her]

Mundtlig beretning generalforsamling 2018

28.03.2018

- af Hans Peter Jepsen, landsformand, ved Danske Ølentusiasters generalforsamling lørdag den 24. marts 2018 [Læs mere her]

...

[Læs mere her]

Årets danske ølnyheder er fundet

24.03.2018

En ale, en IPA og en Russian Imperial Stout er netop kåret til årets danske ølnyheder i tre kategorier, der er inddelt efter alkoholprocent.[Læs mere her]

...

[Læs mere her]

Bornholm er Årets Lokalafdeling 2017

24.03.2018

Danske Ølentusiaster står, takket være stærke lokale kræfter, stærkt på Danmarks østligste ø Danske Ølentusiasters rygrad er foreningens 51 lokalafdelinger landet over. I 2017 var én lokalafdeling dog stærkere: Lokalafdeling Bornholm med cirka 120 medlemmer.[Læs mere her]

...

[Læs mere her]

Danske Ølentusiasters landsbestyrelse 2018-2019

24.03.2018

Foreningen har fået ny landsbestyrelse. Bestyrelsen ser det kommende år således ud. Landsformand Hans Peter Jepsen er genvalgt. [Læs mere her]

...

[Læs mere her]

Rekordmange gode, danske ølsteder

23.03.2018

Danske Ølentusiaster har uddelt hæder til 178 udskænknings- og indkøbssteder i hele landet. Det er ny rekord. I 2016 blev der i alt uddelt 128 mærker. Dansk Ølmærke er Danske Ølentusiasters mærke til udskænkningssteder og indkøbssteder, der har et ekstra godt øje til det gode øl.[Læs mere her]

...

[Læs mere her]

2017 blev ølrekordernes år

13.03.2018

1.622 nye, danske øl og hele 30 nye bryggerier på ét år. Danske Ølentusiaster glæder sig over udviklingen, der betyder, at de danske ølkunder har fået endnu flere valgmuligheder De danske ølkunder elsker at prøve nye, spændende øl. Og de danske bryggerier elsker i ligeså høj grad at eksperimentere med den ældgamle bryggekunst. Kombinationen af eventyrlystne ølkunder og innovative bryggerier har skabt et regulært boom i antallet af nye, danske øl og bryggerier. [Læs mere her]

...

[Læs mere her]

De lyse tiders øl

12.03.2018

Foråret og fridagene i påsken er en fejring af de lyse tider og de lyse øl. Påskeøl passer perfekt til den traditionelle, danske påskefrokost.Foråret og påsken fejres med øl. Sådan har det været i mere end 100 år, hvor de danske bryggerier har brygget specielle påskeøl. [Læs mere her]

...

[Læs mere her]

Husk at tilmelde dig generalforsamlingen

08.03.2018

Har du ikke tilmeldt dig endnu? Du kan stadig nå det. Tilmeldingen slutter torsdag den 15. marts. Generalforsamlingen afholdes lørdag den 24. marts.  Danske Ølentusiasters generalforsamling er foreningens højeste myndighed. Det er her, de store diskussioner og beslutninger tages, og det er her, hvor alle medlemmer har mulighed for at præge den vej, foreningen skal gå.  Og du kan være med. Tilmeld dig her.  [Læs mere her]

...

[Læs mere her]

Er glutenfri øl et nyt øleventyr?

07.03.2018

De danske bryghuse satser på øl, som glutenallergikere og -fravælgere kan drikke med god samvittighed. Senest har Svaneke Bryghus præsenteret en glutenfri pale ale. Øl kan være en udfordring, hvis du er glutenallergiker eller simpelthen har fravalgt gluten i din mad. De danske og udenlandske bryggerier satser nu på øl uden gluten. Senest har Svaneke Bryghus lanceret en glutenfri pale ale kaldet American Hoppy Ale. [Læs mere her]

...

[Læs mere her]

Nyt jubilæumslogo til Danske Ølentusiaster

02.03.2018

Danske Ølentusiaster har fået udarbejdet et logo, der markerer foreningens 20-års jubilæum. Logoet signalerer hygge, samhørighed og godt øl. Foreningens 20-års jubilæum fejres hele 2018, og jubilæumslogoet kommer til at pryde alt fra ale.dk, ØLentusiasteN, festivalglas og merchandise til plakater.[Læs mere her]

...

[Læs mere her]

Sæt kryds i kalenderen allerede nu

22.02.2018 Af: Jean Tonnesen

Datoerne for Ølfestival 2019 og 2020 ligger klar. Danske Ølentusiasters Ølfestival er en tilbagevende, årlig tradition, der begyndte helt tilbage i 2001.Vil du helst til Ølfestival eller familiefest? Det er jo som bekendt bedre at sidde på kroen og tænke på kirken end at sidde i kirken og tænke på kroen. Sæt derfor allerede nu kryds i kalenderen, så du ikke dobbeltbooker datoerne, når Ølfestival 2019 og 2020 løber af stabelen. [Læs mere her]

...

[Læs mere her]

Humlepriserne falder efter år med stigninger

22.02.2018 Af: Jean Tonnesen

I årevis har kundernes efterspørgsel på humlebitre øl som IPA’en og dens forskellige fortolkninger presset priserne på humlen i vejret. Den tendens ser nu ud til at vende.  Ifølge Financial Times skyldes faldet i humlepriserne, at at væksten i salget af amerikanske specialøl er aftagende.  I 2017 var væksten i salget af specialøl på det amerikanske marked på cirka fem procent. Det er stadig en stigning, men den står i stærk kontrast til væksten i 2014. Her steg salget af specialøl me...[Læs mere her]

...

[Læs mere her]

Ny håndbog til håndbryggeren

09.02.2018

Der er mellem 8.000 og 10.000 danskere, der tryller øl frem i køkkenet, kælderen eller i bryggerset. Samlet set går de under betegnelsen håndbryggere. Og nu kommer der lidt ekstra hjælp, hvis gæren driller, eller man ikke kan finde den helt rigtige opskrift. Bogen tager hånd om 100 løsninger på 100 problemer fra start til slut i ølbrygningen. Der gives svar og løsninger på spørgsmål helt fra ”jeg ved ikke, hvordan man brygger øl” til ”min øl smager af soya”.[Læs mere her]

...

[Læs mere her]

Hvorfor bakker Danske Ølentusiaster op om Det Fri øl?

09.02.2018

Foreningen ønsker ærlig, præcis og udførlig forbrugeroplysning, åben og ærlig markedsføring og er imod eksklusivaftaler på barer og festivaler. Manifestet Det Fri Øl arbejder mod samme mål - uden at være 100 procent i hus. Forbrugerne er i højsæde hos Danske Ølentusiaster. I snart 20 år har foreningen arbejdet for, at det danske ølmarked skal være alsidigt og mangfoldigt. Hvis øl-markedet skal være mangfoldigt, skal der være plads til både små bryghuse og store industribryggerier. - Danskerne ...[Læs mere her]

...

[Læs mere her]

Flere kvalitetsøl i supermarkederne

08.02.2018

Danske Ølentusiasters samarbejde med detailhandlen udvides. Målet er at udbrede det gode ølbudskab til danskerne. Det skal ske der, hvor de fleste øl købes; i dagligvarebutikkerne. Danske Ølentusiaster mål er, at ølmarkedet skal være så alsidigt og mangfoldigt, som muligt. Til glæde for alle danske ølkunder. I 2018 udvider foreningen sit samarbejde med Coop, så endnu flere ølnysgerrige danskere kan købe øl, de ellers ikke ville prøve. Danske Ølentusiaster har siden 2016 samarbejdet med Fakta...[Læs mere her]

...

[Læs mere her]

Invitation til generalforsamling

06.02.2018

Tilmeldingen til Danske Ølentusiasters årlige generalforsamling er nu åbne. Generalforsamlingen afholdes, som traditionen foreskriver, på Dalum Landbrugsskole i Odense.  Alle medlemmer kan tilmelde sig, og deltagere får mulighed for at se, prøve og købe foreningens merchandise, mens Ølfestival 2018-markedsføringsmaterialer bliver vist og i et begrænset antal udleveret. Generalforsamlingen slutter med fællesspisning og ølsmagning. [Læs mere her]

...

[Læs mere her]

ØLentusiasteN 102 er landet

06.02.2018

Nyeste nummer af Danmarks eneste specialmagasin om øl, ØLentusiasteN, lander i disse dage i din postkasse. I ØLentusiasteN #102 kan du blandt andet læse om foreningens nye aftale med Coop, et engelsk kloster, der vil brygge trappistøl, og fortidsøl, der er nye øl, som vores forfædre skålede i. [Læs mere her]

...

[Læs mere her]

17.000 kroner til Danmarks Indsamling

04.02.2018

Danske Ølentusiasters to auktioner på totaloplevelser for seks personer til Ølfestival 2018 er slut. Auktionerne endte med hammerslag på henholdsvis 3.400 og 10.500 kroner.  Samlet set har auktionerne dermed, inklusive hammerslag, gebyr og salærer, indsamlet næste 17.000 kroner, der går ubeskåret til Danmarks Indsamlingen.  Vi hos Danske Ølentusiaster glæder os til at se vinderne af auktionerne på årets Ølfestival, der løber af stabelen fra torsdag den 31. maj til og med lø...[Læs mere her]

...

[Læs mere her]

Danskerne drikker flere specialøl

02.02.2018

Næsten hver tiende øl, der blev drukket i 2017, var en specialøl. Ale og hvedeøl er danskernes favoritter.  Det viser nye tal fra Bryggeriforeningen. - Det er superglædeligt at se, at de danske ølforbrugere har taget det alsidige ølmarked til sig og prøver nye, specielle øl. Det er en udvikling, vi som forening, har kæmpet for i snart 20 år. Foreningens mål er stadig at understøtte det alsidige ølmarked, så ølkunderne får endnu flere typer af øl at vælge mellem, siger Hans Peter Jepse...[Læs mere her]

...

[Læs mere her]

Munkebo Mikrobryg er reddet

01.02.2018

Investorer har skud penge i Munkebo Mikrobryg, der er stiftet af Claus Christensen. 2017 var et barskt år for bryggeriet, men Claus Christensen ser lyst på fremtiden. “De uheldige beslutninger og fejl, som har været medvirkende til, at vi fik det svært, er nu bag os, og med et nyt kompetent og stærk partnerskab vil vi bestræbe os på at lære af dette og skabe et bedre fundament for en ny fremtid”.  Munkebo Mikrobryg og stifter Claus Christensen lægger ikke skjul på, at 2017, og især de sen...[Læs mere her]

...

[Læs mere her]

Insider-oplevelse fra smagspanelet

01.02.2018 Af: Christian Scheffel

Christian Scheffel sad i smagspanelet, der udvalgte de tre finalistøl i kategorien 4-7 procent til Årets Danske Ølnyhed 2017. Læs Christians oplevelse fra udvælgelsen her[Læs mere her]

...

[Læs mere her]

Totaloplevelse: Byd på Ølfestival (afsluttet)

25.01.2018

Du kan lige nu byde på to totalpakker for seks personer til landets største og originale ølfestival, Ølfestival 2018. Festivalen arrangeres hvert år af Danske Ølentusiaster og besøges af over 12.000 danske og udenlandske gæster.  På ølfestivalen kan du smage på over 1.200 forskellige øl fra danske og udenlandske bryggerier og møde en lang række af bryggerne bag øllet. Festivalen blev første gang afholdt i 2001. [Læs mere her]

...

[Læs mere her]

Feltet til Årets Danske Ølnyhed 2017

22.01.2018

Smagspanelerne har smags sig gennem 35 øl i tre kategorier, og ni finalistøl er klar. De ni øl kan smages ved finalistsmagninger i din lokalafdeling i løbet af februar. Ved smagningningerne kan du også stemme på din favorit.Foreningen har i år ændret kåringen af Årets Danske Ølnyhed, så smagspaneler med medlemmer og øldommere, -sommelierer og -bloggere har blindsmagt de mange kandidater, inden det endelige finalistfelt er udvalgt.Du kan, som medlem af Danske Ølentusiaster, smage alle ni øl og st...[Læs mere her]

...

[Læs mere her]

Feltet til Årets Danske Ølnyhed 2017

22.01.2018

Smagspanelerne har smags sig gennem 35 øl i tre kategorier, og ni finalistøl er klar. De ni øl kan smages ved finalistsmagninger i din lokalafdeling i løbet af februar. Ved smagningningerne kan du også stemme på din favorit. Foreningen har i år ændret kåringen af Årets Danske Ølnyhed, så smagspaneler med medlemmer og øldommere, -sommelierer og -bloggere har blindsmagt de mange kandidater, inden det endelige finalistfelt er udvalgt. [Læs mere her]

...

[Læs mere her]

Thisted Bryghus er Årets Danske Bryggeri

20.12.2017

Tilgængelighed og et bredt sortiment sikrer bryghuset fra Thy titlen, der uddeles af Danske Ølentusiaster. Amager Bryghus og Det Lille Bryggeri var med i opløbet Thisted Bryghus er Årets Danske Bryggeri. Bryghuset har de seneste otte år gennemgået en forvandling fra at være et lokalt, nordjysk bryggeri til at levere specialøl, der kan købes i hele landet. Derudover arbejder bryggeriet innovativt med brygkunsten og brygger blandt andre øl uden humle og med lokale råvarer fra Nationalpark Thy. [Læs mere her]

...

[Læs mere her]

Ny øl-serie udforsker humletyper

12.12.2017

Bryggeriet Mikkeller udforsker forskellige humletyper og kvaliteten af dem i en ny serie af øl. Serien hedder “Hop Terroir” og er et kontroversielt projekt, da der i serien er fokus på, hvilke humleproducenter, der laver den bedste humle. - Terroir (øl-serien, red.) vil forhåbentlig være med til at sætte fokus på ærlighed fra humleproducenternes side, idet bryggere også vil kunne smage hvor stor forskel, der kan være på humletyper, alt efter hvor de er produceret og dermed få bryggere til at ...[Læs mere her]

...

[Læs mere her]

ØLentusiasteN nummer 101 er landet

08.12.2017

Det nyeste nummer, ØLentusiasteN #101, af Danmarks eneste specialmagasin udelukkende om øl er netop landet i di postkasse.Det elektroniske magasin er også opdateret, så du kan læse det - og alle de tidligere numre - på farten. Samtidig er ØLentusiasteN nummer 91 lagt frit tilgængelig for alle, der har interesse i brygverdenen.[Læs mere her]

...

[Læs mere her]

Indstil kandidater til Årets danske ølnyhed

08.12.2017

Hvilken ølnyhed er din favorit fra 2017? 20 bryggerier har indstillet 41 nye øl. Nu kan du indstille dine favoritter fra året, der snart er væk.Kategorierne til Årets Danske Ølnyhed lyder "Under fire procent", "mellem fire og syv procent", samt "over syv procent". Bryggerierne har haft mulighed for at indstille to øl i hver kategori, mens du, som medlem, har mulighed for at indstille en kandidat i hver kategori.  [Læs mere her]

...

[Læs mere her]

Hvilken juleøl drikker du?

08.12.2017 Af: Jean Tonnesen

Butikkernes ølhylder er fyldt med juleøl lige fra de store industribryggerier til de små mikrobryggerier. Der findes ingen opgørelser over, hvor mange forskellige, danske juleøl, der er på markedet, men et bud er 300-400. Dertil kommer en lang række udenlandske juleøl.Christian Andersen fra Danske Ølentusiasters landsbestyrelse har smagt 20 af julens øl og præmieret dem med stjerner. Guiden er bragt i Jyllands-Posten. [Læs mere her]

...

[Læs mere her]

Øl er en del af vores kulturarv

04.12.2017

Øl har mange tusinde år på bagen. Faktisk kan øllet spores mere end 11.000 år tilbage i tiden. Dengang var der en intim forbindelse mellem brød og øl. Det skriver videnskab.dk. Ølbrygning er i dag nærmest en kunstform, hvor de dygtigste bryggere er berømtheder på linje med Ninkasi, øllets gudinde. [Læs mere her]

...

[Læs mere her]

ØLentusiasteN nummer 101 er landet

01.12.2017

Det nyeste nummer, ØLentusiasteN #101, af Danmarks eneste specialmagasin udelukkende om øl er netop landet i di postkasse. Det elektroniske magasin er også opdateret, så du kan læse det - og alle de tidligere numre - på farten. Samtidig er ØLentusiasteN nummer 91 lagt frit tilgængelig for alle, der har interesse i brygverdenen.[Læs mere her]

...

[Læs mere her]

Specialøl i Madmagasinet på DR

08.11.2017

Madmagasinet på DR1 nu på onsdag (onsdag d. 8. november 2017) tager hånd om specialøl. Her lærer Kristian Bonefeld i - øl-kredse kaldet Kedde - Tina Müller at brygge den dejligste øl. Tina Müller er vært på programmet og sætter det benspænd, at øllen skal indeholde hyben. Han blander resten af ingredienserne.[Læs mere her]

...

[Læs mere her]

Nye pantgebyrer skaber ulige konkurrence

31.10.2017

Danske Ølentusiaster frygter, at højere gebyrer på glasflasker og lavere gebyrer på dåser vil betyde, at udbuddet af øl fra mindre bryggerier vil falde. Dermed får forbrugerne svære ved at købe spændende, innovative øl fra mindre producenter.[Læs mere her]

...

[Læs mere her]

Danske Ølentusiaster bakker op om Det Fri Øl

01.10.2017

Det danske ølmarked skal være alsidigt og mangfoldigt. Det er vigtigt, at de små bryggerier kan hævde sig i konkurrencen med de store. - Danskerne skal have mulighed for at vælge netop den øl, de ønsker. De små bryggerier er innovative og går forrest, når der udvikles nye øl. Vi risikerer, at markedet for specialøl bliver undermineret, når industribryggerierne sætter sig på markedet for specialøl, siger Hans Peter Jepsen, landsformand for Danske Ølentusiaster.[Læs mere her]

...

[Læs mere her]

"Øl-revolutionen er stadig ung"

01.09.2017

Danske Ølentusiaster og Food Festival uddeler fredag den 1. september årets Øl & Mad-pris. Direktør for Food Festival, Anna Lund, forklarer, hvorfor netop øl og mad spiller godt sammen.  Hvorfor tænker du, at øl og mad passer så godt sammen? - For mig er øl det klassiske, danske mormorkøkkens bedste ven. Det ville virke totalt forkert, hvis min mor skænkede Barolo i glasset, når hun serverede sine skønne karbonader, tarteletter eller wienerschnitzel. Der bliver min krop anderledes...[Læs mere her]

...

[Læs mere her]

Meld dig ind

Som medlem af Danske Ølentusiaster støtter du arbejdet for at bevare et rigt og varieret øludbud i Danmark. 

Læs mere her