Bryggeribesøg Kerteminde Bryghus

Torsdag aften den 15 juni var Odense afdelingen på bryggeribesøg hos Kerteminde Bryghus i Bregnør. Vi havde hyret en bus, og der var afgang fra Dannebrogsgade kl. 19.

Der var totalt udsolgt, 54 medlemmer var mødt op. Esbjerg afdelingen var representeret med formand og webmaster. Undervejs til Bregnør blev tørsten slukket i HP bock fra Refsvindinge.

Ved ankomst til bryggeriet blev vi budt velkommen af bryggerne Charlotte Frandsen og Morten Birkerod. Parret driver til dagligt Tornøes Hotel i Kerteminde.

Bryggeriet er indrettet i en gammel hestestald på gården hvor ejerne bor. Officielt indviet 22 marts 2006. Vi startede med at smage på øllet i en stor skænkestue som er tilknyttet bryggeriet. Derefter blev vi delt op i 2 hold som fik en rundvisning på bryggeriet af Morten. Anlægget er et 800 liters som blev indkøbt i England sidste år. Indtil videre bliver øllet tappet på 50 cl. flasker som kan købes på selve bryggeriets gårdbutik hver torsdag eftermiddag kl 16 til 19. Derudover kan øllet købes på Tornøes hotel i Kerteminde til samme pris, og selvfølgelig hos diverse ølpushere.

Øludvalget bestod af følgende;

Sommer. 4% let sommerøl.

Pilsner. 5% kraftig pilsner. En fremragende pilsner, den ene af mine 2 favoritter.

Ale. 5%

Pale Ale. 5% 

Classic. 5%

Præstens Skræk. 6,5% Nok den mest berømte og bedste øl fra bryggeriet. Den tidligere frue på gården, hvor bryggeriet ligger, var kendt som en dygtig brygger, og det er hendes opskrift som der brygges videre på. Navnet kom sig af at folk ikke altid kunne gå lige derfra, heller ikke præsten. Så i folkemunde blev det kaldt "Præstens skræk"

Øllene har en holdbarhed på et halvt år, men iflg. brygmesteren er der ingen grund til at gemme det for længe. Det smager bedst frisktappet.

 

Så er der klar til afgang.
Ølsmagning.
Rundvisning af brygmester
Lager
Tappemaskine
Etiketmaskine, fra den hedengangne konservesfabrik 555 i Kerteminde
Ølsmagning
Kerteminde Bryghus
Bryggeriet.
Øludvalget