Sommerafslutning på Eydes Kælder

Tirsdag den 16. juni havde vi lidt utraditionelt valgt at medlemsmødet skulle foregå på Eydes Kælder og med spisning. Det blev en afslappet aften uden noget "fagligt" indhold, dog naturligvis med øl der var valgt til at passe til maden på Eydes.

Vi lagde for med en aperitif i form af Blanche de Namur. En afdæmpet witbier fra Du Bocq bryggeriet (kendt for Corsendonk), som ikke kan skræmme nogen Hoegaarden fans.

Forretten bestod af en snack kurv med friturestegte oste, løgringe og kartofler. Hertil en fyldig Barock Dunkel fra Klosterbrauerei Weltenburg. En vaskeægte bajer, og med maltfylde og kulsyre nok til at håndtere det fedtede mad. I øvrigt en øl der sælges som "verdens ældste münchener dunkel" og som to gange har vundet World Beer Cup i denne klasse.

Hovedretten valgte man selv, men burgere, bøffer og spareribs er de gennemgående retter, og til stegt kød går man aldrig galt i byen med mørkt belgisk. Det blev til en St. Feuillen Brune, en øl jeg husker som en af de første belgiske i almindelig handel i Danmark, men som jeg til gengæld ikke har drukket i en evighed. Den krydrede dubbel var perfekt til min burger, men klarede også fint de kraftigere retter.

Der var ikke meget behov for dessert, men den afsluttende La Trappe Quadrupel var også en fin dessert i sig selv. Stærke øl med betegnelsen quadrupel er typisk lidt lysere end traditionen fra Rochefort 10 og lignende, mørk ravfarvet i dette tilfælde. Duft og smag er vinøs a la sherry og fyldt med mandel og tørrede frugter.

 

Weltenburger Barock Dunkel