Aperitif-øl

Er den ideelle aperitif-øl sød, tør eller bitter? Vi smager os igennem 8 forskellige bud, indrammet af første og sidste øl: to vidt forskellige humlede øl fra henholdsvis den gode og den onde Bjergsø tvilling, Mikkel og Jeppe. Nogle er i stil med velkomstdrink/bowle, andre er champagneprægede, og så er der selvfølgelig en god pilsner.

Drink'in the Sun er Mikkellers sommerøl, på ny opskrift hvert år. Blandt andet er den faldet en halv procent i alkohol hvert af de første tre år den har eksisteret. Udfordringen er at når procenten falder, kommer humlen til at virke skarpere og skarpere. Med denne øl på terassen kan grill-festen starte tidligt og man vil stadig kunne betjene de varme kul. Fynsk fadøls-premiere!

 

Wittekerke Rose er perfekt som velkomstdrink. Belgisk wit-bier tilsat hindbær i en mild og forfriskende cocktail. Med sin lyserøde farve peger den lidt frem mod næste måneds møde, men har man en gang set et håndværker-sjak sidde på et varmt værtshus med røde øl i høje slanke glas, så ved man at frugtøl er for alle, på rette tid og sted.
 
Velvet Ale er den ene af Carlsbergs to helt nye satsninger på det feminine marked. Den anden dukker selvfølgelig op i juni. Den skulle være brygget med tanke på champagne-elskere, så lad os se hvad den har at byde på!

Christoffel Blond er simpelthen en af verdens bedste pilsnere. Masser af god europæisk humle giver en fin krydret smag og en solid bitterhed der kan skære igennem selv den fedeste grillpølse.

 

Dupont har lavet en særlig tørhumlet udgave af deres saison, måske især til det danske og det amerikanske marked. En lidt anden karakter, men stadig med den gode smag af Dupont, og  perfekt balanceret. En spændende øl hvor saison-gærens krydrede noter går godt i spænde med humlen.

Boon laver den mest tilgængelige geuze af de ægte lambik-bryggerier, dvs. uden kunstig sødning. Geuze beskrives ofte som øllets champagne, og det er i hvert fald den tørreste øl, selv om syrligheden gør den lidt anderledes end vin-verdenens foretrukne gyldne bobler

Deus er i endnu højere grad udviklet som alternativ til champagne. Procenten er nogenlunde den samme, og øllet sendes endda fra Belgien til Champagneområdet for at få den helt rette eftergæring på flaske. Selv om den del nok er delvis markedsføringsstunt, så er det stadig en fin øl.

Disco er en ”vinøs” dobbel-IPA fra Evil Twin, Mikkellers tvillingebror. En stærk sag brygget med den hvidvins-agtige Nelson Sauvin humle og til overflod tilsat 10% Chardonnay hvidvin.

Nogle af aftenens øl

Champagneøl, den nye Jacobsen Velvet Ale
Og øllets champagne, henholdsvis Deus og Geuze