Medlemsmøder med julebryg

I december måned er der julebryg på programmet. Det har en enkelt gang været forsøgt i november, men der var det ikke alle de udenlandske øl der var nået frem, så vi vendte hurtigt tilbage til december. 

Vi havde i år to smagninger, og allerede midt i november var de begge helt overtegnet. to gange fyrre medlemmer brugte en aften på Carlsens med godt julebryg, og vi i aktivitetsudvalget takker dybt for den store interesse! Vi håber at se lige så stor interesse til vores medlemsmøder i 2012!

Programmet så således ud:

Samuel Smith Winter Welcome (Old ale) 6%

Haandbryggeriet Nissefar (Old ale) 7%

Delirium Noël (Belgisk) 10%

Hornbeer Julehumle (IPA) 6%

Ölvisholt Jólabjór (Bock med røg) 6,5%

N'Ice Chouffe (Belgisk) 10%

Amager Secret Santa (Belgisk) 10,5%

Mikkeller Fra via Til (bourbon-lagret Porter) 8%

 

Samuel Smith laver ikke julebryg som sådan, men en øl der holder hele den kolde tid. En venlig øl med vægt på malten, og som ifølge bryggeriet får ekstra fylde af den åbne gæring i store stenkar som i gamle dage.

 

Haandbryggeriet i Drammen laver også engelsk inspireret julebryg, i deres fortolkning med komplekse mørke noter. Deres Nissemor er lidt lysere og let krydret.

 

Delirium Noël holder stilen fra almindelig Delirium med en stærk belgisk øl med smag af frugt og krydderier og vinøse overtoner af sherry. Lidt mørkere end den almindelige.

 

Julehumle er en ny julebryg fra Hornbeer. En vellykket IPA i den lettere ende hvor humlens citrusnoter gør det ud for julestemning – men det er nydelsen, ikke julen der er i højsædet.

 

Ölvisholt er vi tidligere stødt på med deres fremragende Lava imperial stout. Deres julebryg er en kompliceret sag, en tysk inspireret bock brygget med røgmalt og krydderier.

 

N'Ice Chouffe er årets glædelige gensyn. En fyldig, chokolademørk belgier uden forstyrrende krydderier. En juleklassiker i Odense som plejer at vække begejstring.

 

Amager Secret Santa er et særbryg ved siden af den almindelige Amager Jul 2011. En krydret mørk belgier der er lagret på egetræ og grannåle. En indlysende ide til julebryg – så er spørgsmålet om man kan lide resultatet. 

 

Årets ekstravagante dyre julebryg er denne fadlagrede udgave af Mikkellers Til/Fra juleporter. Det er årgang 2010 der er lagret på bourbonfad og derfor først kommet på markedet i år. Fra DØE Odense, Via Mikkeller, Til Dig!

 

Delirium Noël fra fad