Ølmiddag på Brasserie Grand

Torsdag den 29. marts var der spisning på Brasserie Grand. 14 deltagere mødte op til en fantastisk 3 retters menu med tilhørende ølmenu. Det er månedens menu på Grand både i marts og april, så bliver man fristet af nedenstående kan man stadig nå at opleve den.

Appetizer

Da alle var ankommet og havde sat sig kom første øl på bordet sammen med en lille appetizer. Øllet var Refsvindinge Prima Landøl, en ravfarvet røget øl i pilsnerstyrke. Røgen (fra Refsvindinges egen røgmalt) var lidt voldsom for nogen og der var uenighed om den overdøvede den sarte appetizer som var en mousse af røget og gravad laks. Jeg beklager at blitzen var lidt voldsom ved denne lille anretning, og der er ikke meget at se på billedet.

Forret

Forretten var en rigtig forårsklassiker, med stenbiderrogn i hovedrollen. Den blev serveret på rygeostcreme med røget hellefisk, garneret med et blødkogt vagtelæg, syltede agurkekugler og urter. En velkomponeret ret der havde lidt ekstra at byde på i forhold til den klassiske rødløg og creme-fraiche.

Den røgede hellefisk har jo en markant og intens røgsmag og kunne virkelig spille sammen med øllet. Her viste det sig pludselig at nogen godt kunne drikke røgøl selv om de ikke troede de kunne.

 

Hovedret

Til hovedret var der en generøs portion kalvefilet, stor nok til at ikke alle kunne spise sig igennem trods perfekt tilberedning. Langtidsbraisseret med en antydning af hvidløg, og mørt ud over alle grænser. Tilbehøret var i første række rosenkål med mandler og tørret aprikos. Desuden en gulerodspuree, et stykke persillerod, og nogle svampe, og brøndkarse på toppen. Og endelig en stav af bagt kartoffelmos og kalvesky. Jeg elsker stegte svampe, men de var måske det eneste lidt malplacerede i denne ellers lyse og friske anretning.

Til hovedretten blev der serveret Indslev Påske, lys og frisk hvedeøl med frugtnoter, og en anelse mere humlebid end man ser i de klassiske tyske weissbier. Det giver den lidt ekstra kraft i forhold til maden. Sødme og frugt spillede sammen med gulerod og aprikoser, mens humlen var med til at rense munden for de mange smagsindtryk. Og var alligevel ikke voldsommere end at kalvefileten spillede hovedrollen.

 

Dessert

Desserten havde gode fynske æbler i hovedrollen. På bordet kom en tallerken med en klat vanilleis og karamel pletter, pyntet med en sprød, bagt æblering. Så blev der hældt "æblesuppe" på tallerkenen i form af frisk æblemost, let krydret. En ren og frisk dessert, yderst velvalgt når man som mig ikke bryder sig om alt for søde desserter.

Til desserten fik vi Gundestrup Æble-Hvede. Det er en øl der tidligere ikke har imponeret mig synderligt, men her var den tydeligvis i sit rette element. Det er en let og lidt sød øl med en svag, frisk frugtsyre. Klassisk eksempel på at en øl-og-mad-kombination spiller sammen i en højere enhed, mere end at spille op til hinanden.

 

Brasserie Grand

Restauranten i byens stolte gamle hotel er ved at genetablere sig som et førende spisested. En del af dette er en opgradering af ølkortet og fast tilbud om ølmenu til månedens brasserie-menu. Læs mere i ØLentusiasteN nr. 66.

First Hotel Grand

Jernbanegade 18

Odense C

http://www.firsthotels.dk

 

Mere madporno

Flere billeder af aftenens menu. Klik på billlederne for at se dem i større version.