September måned.

Årsmødet var igen i år henlagt til madhuset Alfred og Kamilla: 30 havde tilmeldt sig den indledende spisning.  Yderligere 3 kom til årsmøde og ølsmagning.

Årsmødet:

Formanden bød velkommen og 1. punkt på dagsordenen, valg af ordstyrer:

Valgt blev regionsformanden Michael Gorm.

Næste punkt. Formandens beretning: Her blev månedsmøderne gennemgået, en del af møderne er jo blevet traditionsbundne, men lidt afvigelse er der plads til. Juni var der sat MAD og ØL på programmet en lørdag aften. Det blev et historisk møde. Ikke på grund af det lave deltagerantal (15) men KVINDERNE VAR I OVERTAL 8-7. Det er vist ikke set før. Lidt synd for Syndikatet, der stod for ølsmagningen, at opbakningen ikke var større.

Vi har også været ude med INFO-STANDEN i forretninger og på markeder. Her skal nævnes ØLFEST på Fynsk i Kerteminde sidst i maj, hvor vi solgte glas og poletter fra vores infostand. En rigtig god og sjov dag. Den fortjener en god fremtid.

Fremtiden: En del har ytret ønske om madaftener/ spisning inden mødet. Vi har indledt forhandling med en nærliggende restaurant om spisning om tirsdagen fra ca. 18.15 - 19.00. Vi håber at det falder på plads, og at I tager imod tilbuddet. 

Der arbejdes på en tur til München 6. - 9. marts. Der er ølmessen Braukunst-live, en messe med en masse specialøl.                                               

Se mere på www.braukunst-live.com

De 2 punkter blev hilst velkommen, og der arbejdes videre.

Slut på beretningen. 

Valg. Lokalformand Niels J. Simonsen og Lokalnæstformand Finn Littau blev begge genvalgt.

Næste punkt: Fastsætelse af antal bestyrelsesmedlemmer. Et punkt der undrer mange og giver anledning til megen snak. Vi endte på samme antal som vi var inden mødet. 9. 

Genvalgt blev Vivi Gammelmark, Peter Rasmussen, Bo Andersen, Jørgen Mathiasen, René Agergaard. 

Claus Bolund og Leif Jørgensen havde valgt at trække sig p.g.a. manglende tid, så der skulle vælges 2 nye.

Valgt blev Tina Rehkopff og Klaus Rehkopff.

Christian Scheffel tilbød sig som en slags løsgænger i et par udvalg, og hans ekspertise kan vi sagtens bruge.

Et stort velkommen til de nye og varme tak til Claus og Leif for deres arbejde i foreningen.

Så nåede vi eventuelt: Her fik regionsformanden ordet og fortalte lidt om regionens rolle og arbejde i foreningen. 

Mødet sluttede i god ro og orden, og aftenens ølsmagning kunne begynde.

RIEGELE BRAUSPEZIALITÄTEN

En stribe på 8 tyskere fra Brauhaus Riegele. Riegele er et gammelt familiebryggeri i Augsburg ikke langt fra München. Bryggeriet har et godt standardsortiment, men er også gået videre med specialøl og gourmetøl.  

Første øl: AMARIS 50  5% alc. En velduftende bitter øl. 50 bitterenheder fra 4 flot sammensatte humler. Brygget efter nordamerikansk forbillede. Smarus = Bitter.

Anden øl: SIMCO 3  5% alc.  Den amerikanske humle Simcoe kombineret med Hallertauer Perl og Opal. SIMCO 3 har noter af hyld, abrikos og mango. En rødbrun IPA, som den blev brygget i England til kolonierne.  Fyldt med humle for at overleve sørejsen. Som dengang så nu en humleoplevelse.

Numer 3: AURIS 19 9% alc.  Nyd duften af denne specielle bryg. Smagen kommer fra den historiske malt Steffi. Her forædlet af Riegele. En øl der skal opleves med alle sanser, øje, næse og mund. 19 er gr.urt.

Nummer 4 Aurisses tvilling ATOR 20 7,5 %alc. En lidt vild mørk øl, der passer godt til stege og sammenkogte retter med såvel vildt, svin og okse.

Femmeren NOCTUS 100 10%alc.  Sort som natten er farven på denne øl. Med et cremet skum. Kaffe og bitterchokoladenoter kommer tydeligt frem. brygget efter den engelske Imperial Stout. Katarina den store skulle have indført stilen som hofdrik ved det russiske Zarhof. Åben en og føl dig som en russisk zar.

Sjette øl er  ROBUSTUS 6. 6 forskellige malte og en irsk alegær giver denne sorte øl, som er opkaldt efter de engelske havnearbejdere dragere eller portører. I modsætning til dengang bør denne øl drikkes af et flot glas med stilk. Kan godt ledsage lammesteg.

Syveren hedder DULCIS 12 11% alc. En sød forførelse skal helst være langvarig. Dobbelgæret med trappistgær. En øl tar' den tid en øl skal ta'. Her 12 måneders gæring. En skøn aroma af honning og kandis. Nydes ved 14 gr.c. til fuglevildt, skæreost og dessert.

Sluttelig AUGUSTUS 8  8% alc. Bryggerne ved Riegele elsker deres hjemby Augsburg. Således er Augustus 8 en hyldest til byens grundlægger Augusta Vindelicorum. En unik frugtagtig aroma, banan og karamel.

Alt i alt en rigtig flot stribe. Ikke alle faldt i alles smag. Det kan man vel heller ikke forlange, men der var nok bred enighed om, at det er en ret pæn serie, der er værd at smage på og en eller to kunne komme på indkøbslisten.

RIEGELE BRAUSPEZIALITÄTEN