Marts måned med Munkebo Mikrobryg

Marts måned: Munkebo Mikrobryg. Fyns nyeste bryggeri, ikke helt ukendt, da Claus Christensen tidligere har slået sine folder i det fynske. Med udgangspunkt fra Munkebo og Kertinge Nors historie fra vikingetiden.

Vi lagde ud med Valhal: Single hop Comet pale ale på 6%. En amerikansk pale ale. Dansk påske øl brygget som en ale. Humlen giver en lækker aroma og bitterhed med en smag af citrus og nåleskov. 

Gyldenkam 5,2%: Hanen som vækker beboerne i Valhal. Fra Munkebo Mikrobryg et rigtigt blandingsprodukt med det bedste fra Amerika og Bayern. Amerikansk ale og bayersk weissbier. Denne ufiltrerede øl med noter af kirsebær og honningmelon er rigtig god ved 5-7 grader celcius.

Sif 9,4%: Thors smukke kone og gudinde for høsten, skal selvfølgelig være noget helt særligt. Claus har her hentet inspiration i Belgien. Trappistmunkene har nok set lidt skævt til de nordiske guder, men det skal vel ikke afholde os fra at efterligne / forbedre deres fantastiske øl.

Denne danske tripel nydes ved 10-12 grader celcius, og giver en mægtig aroma og smag af belgiske frugtestere og humleblomst.

Alstærk 9,4%: Strong Scotch Ale. 7 udvalgte mørke malte og et lavt indhold af bitterhumle giver en øloplevelse, som forstærkes ved at drikke den ved 10 - 12 grader celsius i et stort håndvarmt glas.

Alstærk er med til at trække solen hen over himlen. Måske ser man den efter et par flasker af denne ale.

Tandgnost 9,4%: At Claus har været på job i Bayern skal jo smitte lidt.

Weizenbock er en stærk sydtysk hvede bockøl brygget med de sydtyske traditioner. Varmen fra den høje alkohol, det tyske hvedegær, duft af nellike og banan, giver en øl med masser af varme og velsmag. Kan næsten ikke deles.

Også her bør drikketemperaturen være oppe på 10 - 12 gr.

Tandgnost er den ene af Thors bukke, der trækker hans stridsvogn.

Udgård 9,4%: Vintersolhverv. Til den mørke tid skal der kraftige sager til. Vintersolhverv var jo også omkring den tid, hvor der blev drukket jul. Denne imperial porter er ekstra stærk. Ristet byg og chokolademalt, masser af mørke malte, noter af blomme, rosin og chokolade tilsat en meget aromatisk kaffe som kun Claus laver den. Må ikke serveres kold, 10 - 15 grader så bliver den mørke tid lys i løbet af dagen.

Udgård er landet, hvor gudernes fjender jætterne, bor.

Sleipner 9,4%: Imperial India Pale Ale. En amerikansk IPA brygget med 5 udvalgte amerikanske humler. En humlebombe af bitterhed og aroma, der med sine 9,4% siges at sparke som en hest. Og Sleipner, Odins hest, havde jo som bekendt 8 ben.

Gleipner 9,4%: "Cascadia" er en ny amerikansk ølstil. Smagen er en blanding af humlenoter som fyrrenåle og citrus, der balanceres med noter af chokolade og mild kaffe fra mørke malte. En god balance mellem sødme og bitterhed. Smag den gerne ved 12 - 14 gr., og find alle de smagsnuancer I kan. Der er masser.

Gleipner er den kæde Fenrisulven er bundet med.

Vi havde 2 velbesøgte møder, hvor Claus med sin lille hjælper Madara fortalte en masse om at brygge øl og leve med det i dagligdagen.

Vi håber selvfølgelig, at Munkebo Mikrobryg får en god fremtid, og at nogle af de igangsatte projekter bliver virkelighed en dag.