Bonusmøde med Lambik og Geuze

Tirsdag den 29. marts afholdt Lokalafdeling Odense den tredje sure smagning. Tilbage i 2009 blev der afholdt Introduktion til Lambik, og i 2014 var der Lambik for let øvede. Denne gang var det slut med de indledende øvelser, der var ægte lambik af den sureste slags fra start til slut. Christian Scheffel havde samlet otte mere eller mindre sjældne eksemplarer som kunne smages op mod hinanden, først to lambik med frugt, og derefter ikke mindre end seks forskellige geuze. Der var kun plads til 20 deltagere da der var begrænsede mængder af nogle af øllene, og arrangementet havde været udsolgt mere end en måned i forvejen.

Aftenens øl, fotograferet i kælderen på Carlsens Kvarter
8 forskellige gode lambik og geuze
Deltagere til Lambik og Geuze i Danske Ølentusiaster Odense

Øllet:

  1. Tilquin a l'Ancienne Oude Quetsche. Lambik der er lagret i fire måneder med Quetsche d'Alsace. Krægeblommen, som den hedder på dansk er en lille rund blomme, som er langt mere udbredt i området hvor Belgien, Tyskland og Frankrig mødes. Bryggeriet startede i 2009
  2. Hanssens Artisanaal Oude Kriek. Lambik med kirsebær, fra det bryggeri der nok brygger det sureste lambik.
  3. HORAL Mega Blend 2015. Lavet i anledning af Toer de Geuze. Blend af lambik fra de ni medlemmer i Belgiens organisation for ægte lambik, 3 Fonteinen, Boon, De Cam, De Troch, Hanssens, Lindemans, Oud Beersel, Tilquin og Timmermans. Cantillon har valgt at stå uden for organisationen.
  4. Boon Mikkeller Bone Dry Geuze. Særligt blend af Boon hvor Mikkeller har været inde over. 
  5. Lindemans Cuvée René Special Blend 2010. Udkom i efteråret 2015. Særligt blend hvor udgangspunktet er en tønde fem år gammel lambik. 
  6. Drie Fonteinen Oude Geuze. Standard geuze som måske er den mest afbalancerede og komplekse. 
  7. De Cam Oude Geuze. Bryggeriet startede i 1997. Der er en helt særlig hus-smag hos De Cam som særlig tydeligt smages i deres geuze.
  8. Cantillon Gueuze. Standard geuze som er virkelig sur, men også meget kompleks.