- Øllets dag rundt i Danmark

Herunder en liste over nogle af de arrangementer vore regioner og lokalafdelinger fejrer Øllets Dag med.

Arrangementerne afholdes, hvis andet ikke er angivet, på
Øllets Dag, lørdag den 5. september 2009.

NORDJYLLAND

FREDERIKSHAVN
Øllets Dag 2009 fejres i gågaden  fra kl. 11. Der er planlagt en Beer Walk med start kl. 13. Turen er i år delt op i 3 del-ture. Første del er en tur rundt i Frederikshavn med smagsprøver på byens dejlige ølværtshuse. 2. del er en sviptur til Det Bette Ølhus og Café i Aalbæk (med toget) og endelig er 3. del fælles aftensmad et eller andet sted i området.
Man kan deltage i alle 3 dele eller købe billet til det enkelte arrangement, alt efter hvad man vil deltage i.
...læs mere på http://frederikshavn.ale.dk
 
AALBORG
Igen i år fejres Øllets dag med en BEERWALK - se plakaten her!
...læs mere på http://aalborg.ale.dk

 

SYDØSTJYLLAND

HORSENS
Den 5. september er der gratis rundvisning og ølsmagning på Bryghus Horsens
Kl. 18 til 20. Ølsmagningen ledes at medstifter af Danske Ølentusiaster, redaktør af ØLentusiasteN, ølskribent i Ekstra Bladet m.m., Ole Madsen.
Desuden 1 gratis øl på Den Gyldne Hest mellem kl. 11 og 15.
Medens du venter på dette formidable tilbud er der mulighed for at få lidt godt at spise/drikke hos Hekkenfeldt i Graven – 1 burger + 1 glas Hekkenfeldt Dark
eller hos Venezia i Borgergade – 1 pizza + 1 glas Bryghus Horsens
Dagens tilbud er 99 kr.
...læs mere på http://horsens.ale.dk

VEJLE
Øllets Dag vil blive markeret af flere af de gode ølsteder, der er allerede vist interesse fra Havnens Vin og Tobakhus, Havnegade 37, der holder deres
årlige marked på denne dag og herved er med til at markere dagen.
Derek Mathhews fra You'll Never Walk Alone i Kolding vil skænke smagsprøver,
af det store sortiment i engelske, skotske og tyske øl. Bøgedal Bryghus er repræsenteret af Gitte Holmboe, der har forskellige øl med og 
Klaus fra Kvajj Bryggeriet i Vejle kommer også med smagsprøver.
Lokalafdelingen vil være til stede i byen med repræsentanter fra den lokale bestyrelse, som vil uddele smagsprøver. 
...læs mere på http://vejle.ale.dk

FREDERICIA
I Fredericia fejrer den nyoprettede lokalafdeling for første gang Øllets Dag. Det sker kl. 10-16 på Ryes Plads foran Den Engelske Pub. Her vil 10 bryggerier være repræsenteret - alt lige fra lokale håndbryggere til små mikrobryggerier og til landets største bryggeri - der også er lokalt.
Carlsberg holder ekstraordinært åbent hus på dagen. Billetter hertil kan købes i dagene før Øllets Dag på Den Engelske Pub.
Fredericia Tyrolerlaug deltager også med en stand, hvor man ud over en gang "naglen" også kan reservere plads til den kommende Oktoberfest i Fredericia.
...læs mere på http://fredericia.ale.dk

KOLDING
Kolding er som sædvanlig på dn anden ende i anledning af Øllets Dag - lokalafdelingen og City Kolding står for en række arrangementer, samlet under overskriften Øliaden - der bydes bl.a. på følgende:

• Tysk Otoberfest med live tyrolermusik i et stort festtelt med plads til 800 mennesker.
• Øllets Dag for mikrobryggerier med smagsprøver i byens strøggader.
• Ølsmagning med Mick Schack.
• Afstemning og Kåring af Årets Kolding Bryg.
• ½ km øl i om fredag den 4. fra kl 16:00 - 23:00

...læs mere på http://kolding.ale.dk

SYDVESTJYLLAND

ESBJERG
I anledning af at Danske Ølentusiaster fejrer fødselsdag, afholder lokalafdelingen en mini-ølfestival på Torvet. Der kommer flere lokale bryggerier for at præsentere deres øl.
Derudover vil der være en lille pubcrawl rundt til nogle af Esbjerg øloaser.
Festivalen vil forgå i den kendte festival stil, hvor der udleveres øl mod poletter. Poletterne og smageglas købes hos Danske Ølentusiasters stand på Torvet.
Smageglas med 2 poletter kr. 25,-  / 1 polet kr. 10,-
...læas mere på http://esbjerg.ale.dk 

VARDE

Den årlige helligdag, Øllets Dag, (ihvertfald i ølnyder-kredse) fejres i Varde sammen med Kulturugen således at det i år bliver fredag den 4. september.
Sæt allerede nu kryds i kalenderen og kig ned på Torvet og hils på bestyrelsen, andre Ølentusiaster og smag lidt godt øl.
...læa mere på http://varde.ale.dk

SØNDERBORG

Sidste år afholdt lokalafdelingen på Øllets dag, i forbindelse med Maritime Dage, en Ølmesse på Havnen i Sønderborg. Det blev en kanon succes, eftersom hele 380 personer deltog. I år bliver det endnu større. Lokalafdelingen slår teltet op på Rådhuspladsen i Sønderborg, hvor ølmessen bliver fra kl 11 til kl 17. Ølmessen indgår i Høstmarkedet, der arrangeres af Sønderborg Handel.
Konceptet er ligesom sidste år. Lokale bryggerier, ølforhandlere og -importører præsenterer deres øl, og smagsprøver kan erhverves mod afleverering af en polet.
...læs mere på http://soenderborg.ale.dk

FYN

SVENDBORG

I anledning af Øllets dag deltager DØE Svendborg i åbent hus på Gundestrup Mejeri og Bryghus. I dagens løb vil der være rundvisning i mejeri og bryggeri samt smagsprøver af øl, brød og ost, herunder Gundestrups præmierede rygeost. Udover Danske Ølentusiaster deltager også Svendborg Bryglaug, Hancock-depotet v/ Leif Laustsen og Gerners Konditori.
Så kig forbi til en snak om øl og håndbryg og smag fremragende øl, ost og brød. Det foregår på Gundestrup Mejeri & Bryghus lørdag d. 5. september kl. 10-16
...læs mere på http://svendborg.ale.dk

NORDSJÆLLAND

HILLERØD
Lokalafdeling Hillerød afholder, i samarbejde med Regionen, Øllets Dag som en del af Fuglebjerggaards Høstmarked, lørdag d. 5. og søndag d. 6. september, 10-17. Adressen er Hemmingstrupvej 8 - 3200 Helsinge.
Se mere her: http://www.fuglebjerggaard.dk/harvest2009program.htm
...eller læs mere på http://hilleroed.ale.dk

HALSNÆS
På Øllets Dag vil Lokalafdeling Halsnæs i samarbejde med Halsnæs Bryghus fejre dagen ved at sælge smagsprøver i ”Kontoret” på Halsnæs Bryghus, Nordre Beddingsvej 35, 3390 Hundested.
Der vil blive solgt smagsprøver på øl fra Beer Here, Amager Bryghus, Herslev Bryghus og Rørvig Bryghus, samt mulighed for at smage på bl.a. Tysk røgøl fra Bamberg. Dertil kommer premiere på ny øl fra Halsnæs Bryghus samt lokalt håndbryg. Der vil være muligheder for at få overraskelser med øl i med hjem.
Prisen på smagsprøver er 10 kr. pr. styk dog med rabat på 5 for 40 kr.
...læs mere på http://halsnaes.ale.dk