Øllets Dag 2011

Den første lørdag i september er "Øllets Dag", dagen hvor det gode øl fejres over hele landet. I 2006 gik forbrugere, bryggerier og detailhandel for første gang sammen om at fejre dagen, og siden da har der landet over hvert år været afholdt masser af små og store arrangementer på Øllets Dag.

Her bringer vi en liste over de foreløbigt planlagte arrangementer på Øllets Dag 2011 sorteret efter lokalafdelinger.

Ved at klikke på lokalafdelingens navn i overskriften kommer du til lokalafdelingens egne sider.

På Amager vil Øllets Dag 2011 have følgende udformning:

Tid: 12:00-18:00

Sted: På den lille plads foran Café Langebro, Islands Brygge 1B, 2300 KBH S

Øllets Dag 2011 på Amager er en frilufsmesse med diverse udstillere. Der er både bryggerier og lokale handlende repræsenteret ved arrangementet, hvor man vil få mulighed for at smage på lidt forskellige øl og få en hyggelig dag.

Lokalafdeling Birkerød har slået sig sammen med Lokalafdeling Hillerød og opstiller en stand i Kvickly Allerød, hvor vi fortæller om det gode øl, serverer smagsprøver og forsøger at få nye medlemmer ind i varmen i Danske Ølentusiaster. Fra Kvicklys side følges dette op med nogle særligt gode øltibud.

Danske ØLentusiaster – Lokalafdeling fejrer ØLLETS DAG med en MINI-ØL-FESTIVAL på Torvet foran Dr. Louise.

10.00 – 17.00 – Miniølfestival på Torvet i Esbjerg

Der kan smages på øl fra flere lokale bryggerier, og derudover vil der være andre øl-smage tilbud. Festivalen vil forgå i den kendte festival stil, hvor der udleveres øl mod poletter. Poletterne og smage glas købes hos Danske Ølentusiasters stand på Torvet.

I forbindelse med festivalen vil der også blive afholdt en lille pub-crawl på nogle af de bedre beværtninger i Esbjerg. Turen vil være med en Guide fra Danske Ølentusiaster.

13.00 – ca. 15.00 - Pubcrawl

Så kom ned på Torvet i Esbjerg lørdag den 3 sep. mellem kl. 10.00 – 17.00 og mød de Danske Ølentusiaster

I årets lokalafdeling, Fredericia, satser vi på at afholde et af de største Øllets Dag arrangementer i landet.

Foreløbig har 22 bryggerier givet tilsagn om deres deltagelse, så Fredericia kommer til at summe af godt øl den 3. september. Arrangementet afholdes på Ryes Plads fra kl. 10.00-16.00.

Ud over de mange stande med øl-udskænkning, vil man også kunne prøve kræfter med disciplinen "naglen" hos Fredericia Tyrolerlaug, man vil kunne købe Gourmet-hotdogs, der afholdes afstemning om årets øl i Fredericia 2011 og meget mere. Om aftenen inviteres der til stor Tyroler-fest.

Igen i år satser vi på at tegne en del nye medlemmer på dagen.

3 september 2011 - 10:00 til 15:00

Vi har i år lavet samarbejde med Handelsstandsforeningen Frederik. Så Sønder Gågade vil i år danne rammen om Øllets dag 2011 i Frederikshavn. Der vil blive spærret af fra Super Brugsen og ud af Søndergade for at opnå gågade stemning. Der vil være mange spændende aktiviteter, godt øl, gode tilbud, mad og levende musik.

Der vil være salgsbod hvor der kan købes glas og poletter og så er det ellers at gå i krig i de omkring 15 forskellige stande med spændende øl. Der vil både være bryghuse, håndbryg og special butikker repræsenteret, så der er noget at glæde sig til.

Om aftenen er der Oktober fest. Mere herom når der kommer noget på plads:o)

http://www.ale.dk/index.php?id=153

 

Lokalafdeling Faaborg har fået en aftale i hus med Gundestrup Mejeri og Bryghus.

Der vil i anledningen af Øllets Dag blive afholdt et arrangement ved bryggeriet hvor der bliver tændt op i grillen og et specialbryg der er brygget til lejligheden vil blive udskænket.

Lokalafdeling Halsnæs har adskillige arrangementer i Halnæs omkring Øllets Dag.

Fredag den 2. september klokken 14:00 - 20:00 varmer vi op til Øllets Dag ved at uddele smagsprøver i Kvickly i Frederiksværk. Kig forbi til en snak om øl og om vores forening.

Fredag den 2. september klokken 14:00 - 18:00 varmer vi op til Øllets dag ved at uddele smagsprøver på det gode øl hos Skjold Burne Vinhandel i Frederiksværk. Kom forbi til en snak om øl og om vores forening.

Øllets Dag, lørdag den 3. september klokken 10:00 - 17:00 er vi, som vi plejerat være, i sidebygningen (kontoret) på Halsnæs Bryghus. Vi sælger smagsprøver på det gode øl samt fortæller om vores velsmagende forening. Der er rabat på medlemskab denne dag, så tag veninden eller vennen med og meld dem ind.

...også lørdag den 3. september klokken 11:00 - 16:00 har vi sammen med Hundested Erhverv og Erhvervsskolen Nordsjælland et stort arrangement om fisk og øl. Det finder sted ved Glassmedjen på Hundested Havn. Der vil blive mulighed for at købe mad (en del fiskeretter) med øl i og smage forskelligt øl til. Der kommer også et par håndbryggere og viser hvordan de brygger øl. Der bliver siddepladser og musik på kajen.

...men der vil ske meget mere. Hold øje med lokalafdelingens hjemmeside og de lokale mails, da det endelige program stadig kan udvides.

Lokalafdeling Hillerød har slået sig sammen med Lokalafdeling Birkerød og opstiller en stand i Kvickly Allerød, hvor vi fortæller om det gode øl, serverer smagsprøver og forsøger at få nye medlemmer ind i varmen i Danske Ølentusiaster. Fra Kvicklys side følges dette op med nogle særligt gode øltibud.

Øloasen Den Gyldne Hest & Danske Ølentusiaster Horsens byder velkommen til Øl & Cider Fest lørdag d. 3. september kl. 12 til 20 i  Vestbyens Beboerhus, Vestergade 7b (indgang fra Houmansgade)

Der vil være mulighed for at smage på cirka 175 forskellige øl og 25 ciders fra danske, amerikanske, belgiske, franske & tyske bryggerier. Mange af disse bryg er endnu ikke tilgængelige i Horsens-området.

Der vil i løbet af dagen være forskellige musik-arrangementer bl.a. med bluesmusikeren H.P.Lange. På tagterrassen vil der være opstillet grill hvor det vil være muligt at købe lidt lækkert varm mad.

Entrepris incl. smagsglas & ølliste – 35 kr
Smagsprøver skænkes i 10 cl (dog ved ekstra dyre øl i 5cl)
Smagsprøverne betales med poletter der koster:
15stk  – 140 kr, 10 stk  – 100 kr, 5 stk  – 60 kr, 1 stk – 18 kr

Lokalafdeling Kolding fejrer Øllets Dag i samarbejde med City Kolding.

Lørdag den 3. september klokken 10.00 – 16.00
Der vil ske en mange spændende ting rundt i City Koldings strøggader. En lang række bryggerier vil være klar med spændende smagsprøver. Mød også Danske Ølentusiaster på standene der sælger smagepoletter og glas og uddeler kort over byen, så du kan se hvor bryggerierne står - på kortet kan du også deltage i en afstemning om ”Årets Koldingøl” og vinde en fin præmie.

Der vil være udstilling med bryggerieffekter, livemusik flere steder rundt i byen. bl.a. med Bajerbanden, spændende køretøj med fadøl – brandbil der slukker halsbrand, ølbulance der hjælper dig, hvis du er ved at dø af tørst, ølaktiviteter i AL Passagen, stor historisk Ølsmagning i festteltet i Staldgården, Årets CityKolding øl kan smages i flere af City Koldings butikker,  du kan blive kørt rundt i City fra ølstand til ølstand i en cykeltaxi, og der er gode øltilbud i byens vinforretninger og på byens udskænkningssteder m. fl.

Fredag den 2. september vil der også være Ølaktion i AL Passagen – overskuddet går til Natteravnene., udsøgt ølsmagning i Kolding Vinhandel på Låsbybanke, Danske Ølentusiaster – Kolding står med deres egen øl brygget af lokalbestyrelsen.

Fredag den 2. og lørdag den 3. september.

OKTOBERFEST - Ægte Tryrolerstemning i Staldgården.   Se mere på:  www.oktoberfestkolding.dk
 

Lørdag den 3. september klokken 11:00 - 12:30

Historisk Ølsmagning i teltet i Staldgården på Koldinghus

– Mathews Nu med Far - Mathews & Søn præsenterer ”Historisk ølsmagning”

Der er intet billetsalg ved indgangen – kun i forsalg.
Billetterne kan købes på: www.koldingbilletten.dk  og på:  You´ll Walk Alone AL Passagen og Turistkontoret VisitKolding Akseltorv.

Lokalafdeling København fejrer Øllets Dag på Sankt Hans Torv
 

Fra klokken 13:00 til klokken 17:00 vil medlemmer af lokalafdelingen fortælle om Danske Ølentusiaster og sælge 10 cl. smagsprøver på øl, bl.a. en ny øl fra Brewpub

Lokalafdeling Maribo afholder øllets dag 2 steder i 2011.

Lørdag d. 3 September, vil vi være at finde hos:

Super Brugsen Maribo, hvor der vil blive mulighed for at smage godt øl fra klokken 10:00-15:00.

Daglig Brugsen Holeby. Her vil ligeledes være udskænkning af smagsprøver fra klokken 10:00-15:00.

Det ligger endnu ikke helt fast hvilke øl der kan smages, men følg med på vores hjemmeside, hvor der vil blive skrevet om øllet, så snart det er på plads. http://www.ale.dk/index.php?id=9258

Øllets Dag, lørdag den 3. september 2011, vil Lokalafdeling Næstved fejre
i samarbejde med Bog og Ide i Torvestræde i Næstved.

Her vil vi fra klokken 10.00 til 14.00 uddele smagsprøver på godt øl fra Midt- og Sydsjællandske mikrobryggerier.

Boghandleren har på dagen udstilling af og tilbud på ølbøger.

Øllets Dag i Odense i 2010 var en kæmpe succes, og i år er vi endnu mere ambitiøse.

Det bliver et storslået arrangement med ølsmagning i hele gågaden. I år udvider vi området så Overgade og Grønttorvet også bliver invoveret, foruden Ryan's Pub.

...læs mere på http://ølletsdag.dk

Lørdag den 3. september 2011 kl. 10:00 – 15:00

Lokalafdeling Ringsted fejrer Øllets Dag i samarbejde med Kvickly Ringsted, Nørregade 26.

Medlemmer af lokalafdelingen uddeler gratis smagsprøver på godt lokalt øl til alle interessere og oplyser om foreningen Danske Ølentusiaster

Lørdag den 3. september klokken 11—17 markeres Øllets Dag i Roskilde.

På Gustav Wieds Vinstue, Hersegade 11, kan du møde de lokale bryggere og smage på deres produkter. Kllokken 11.00 kommer vores regionsformand forbi og overrækker Den regionale Ølpris. Mød op i Hersegade og vær med til at hylde årets prismodtager, medens du smager på øllet.

Hos Bjergtrolden, Ringstedgade 31, kan du smage ca. 15 forskellige øl fra fad samt nyde en grillmenu.

Lokalafdeling Rødovre arrangerer en del aktiviteter i anledning af Øllets Dag. Vi samarbejder med hele 5 større (øl)butikker i vores område, og det er med stor fornøjelse, at vi nu inviterer på spændende ølsmagning og ølsnak med ligesindede.

Vi står følgende steder:

Fredag den 2. september klokken 15-19

Metro i Glostrup

Lørdag den 3. september klokken 11-16

Getränkeland,Rebæk Søpark Butikcenter, Immerkær 27, 2650 Hvidovre        

Glostrup Shoppingcenter, 2600  Glostrup

Skovgaard Vine, Vallensbækvej 6, 2605  Brøndby

Superbrugsen Vallensbæk, Vallensbæk Stationstorv 80, 2665 Vallensbæk Strand

 

Lokalafdeling Svendborg vil være at finde på Torvet i Svendborg, hvor vi vil skænke smagsprøver og snakke om øl med alle, der kommer i nærheden af vores bod.

Lokalafdeling Sønderborg afvikler i lighed med tidligere år en ”Ølmesse” på Øllets Dag.

Fra Kl. 11:00 - 17:00 er der smagsprøver på Rådhustorvet i Sønderborg fra:

  • Bryggerier
  • Forhandlere
  • Håndbryggere

Igen i år har Guldbageren en stand, hvor der er smagsprøver på brød mv. med relationer til øl

Årets nyhed i år:

Frydendal  Ismejeri , der kommer med Bondegårdsis med øl.

Fra kl. 13:00 - 16:00 vil der være musik i teltet ved  ”Tang & Phil”

Alle er velkomne!

Tønder / Belgien

Lokalafdeling Tønder afholder Øllets Dag i Belgien, hvor vi om søndagen vil besøge Dams Bierfestival i Damme.

På Øllets Dag vil vi slå en bod op uden for en beværtning i Antwerpen, og dele gratis smagsprøver på dansk øl ud til de forbipaserende, plus en hjemmebrygget dubbel.

Vi mangler endnu at finde den rette beværtning, men det bliver nok i tidsrummet 10.00 til 13.00

Ølentusiasterne i Vejle fejrer Øllets Dag ved at være i Bryggen, hvor vi serverer smagsprøver på forskellige øl i samarbejde med Kvickly.

Vi vil være der fra kl. 10 til 16. så kom ned og få en hyggelig snak og gode smagsprøver.

Læs mere på http://www.ale.dk/index.php?id=465

Vordingborg lokalafdeling markerer dagen med arrangementer tre steder:

Kvickly i Vordingborg klokken 11-14
Superbrugsen i Lendemark, Møn klokken 11-14
Keegans i Præstø klokken 14-17

Allerede den 1. september klokken 19:30 - 22:00 er der ølaften i Dgli’brugsen Ullerslev med følgende bryggerier: Vestfyn, Refsvindinge, Albani, Carlsberg, Indslev og Rise

På Øllets Dag, den 3. september, vil Lokalafdeling Østfyn være at finde følgende steder:

Kvickly Nyborg - fra 11:00-14:00 

Superbrugsen Ferritslev - fra 11:00-14:00 

Superbrugsen Ørbæk - fra 11:00-14:00 

Vinspecialisten Nyborg - fra 11:00-14:00

Alle steder er det deres egne produkter vi uddeler smagsprøver på, vi medbringer masser af materiale om foreningen samt en lille konkurrence.

Lokalafdeling Aalborg står bag et særligt øl-afsnit på Smagen af Nordjyllands fødevaremarked i Nordkraft den 3. september i tidsrummet 10:00 til 14:00 med besøg af ølbryggerier, øldistributører, ølbutikker, ølsteder og ølforeninger.

Her kan du møde Thisted Bryghus, Nibe Bryghus, Skagen Bryghus, ølimportøren One Pint, butikkerne Vinspecialisten og ØlKonsortiet samt Aalborg Beerwalk og foreningen Danske Ølentusiaster.

Der vil være gode tilbud og god mulighed for at få sig en god ølsnak.
I slutningen af arrangementet vil Lokalafdeling Aalborg officielt kåre modtageren af Regionens Ølpris og Årets Aalborg Beerwalk Pub 2011 afsløres.

VisitAalborg arrangerer i øvrigt Aalborg Beerwalk Festival i dagene 1. til 3. september.

 

Lokalafdeling Århus C vil igen i år møde århusianerne i Århus Festuge, hvor vi sammen med Skjold Burne på Lille Torv vil uddele pjecer og medlemsblade. Skjold Burne vil meget fornemt udskænke smagsprøver til byens borgere af følgende øl:

1. Saison de Dottiguiers
2. Buffalo Belgian Bitter
3. Tournay Belgian Blonde
4. Baltijos Dark Red fra Litauen
5. Utenos Porter fra Litauen
6. Suyturys Premium Lager
7. Suyturys White – hvedøl fra Litauen

Så kom og smag på noget godt øl en få en hyggelig snak klokken 12-16.

Øllets dag i fejres i Lokalafdeling Århus Syd med uddeling af
smagsprøver i det gode øls tjeneste.

Medlemmer af lokalafdelingen vil ved Brdr. Schmidt Vinspecialisten (som i dagens anledning vil have 15% rabat på sortementet) uddele masser af gratis smagsprøver fra følgende:

  • Aarhus Bryghus
  • Bryghuset Kragelund
  • One pint
  • Virklund Bryghus
  • Ølhuset Sønderborg

Så kom og smag, få evt. en snak med brygmesteren eller en af lokalafdelingens medlemmer.

Bog og Idé & Imerco vil i dagens anledning have tilbud på ølbøger, ølglas m.m. - Hele centret vil ose af ølstemning.

Bornholm

Lokalafdeling Bornholm har af forskellige årsager ikke mulighed for at fejre Øllets Dag, men i stedet er der arrangeret Ølparade og Tyrolerfest den 27. august
 
Se:

Køge

Lokalafdeling Køge har på grund af en større musikfestival ikke mulighed for at fejre Øllets Dag, men har i stedet arrangeret en 'Køge Øldag' den 10. september.

...se plakaten her!