De Regionale Ølpriser 2017

Fyn: Theodor Schiøtz Brewing Co.

Begrundelse: Danske Ølentusiaster er sikker på, at Albanis mikrobryggeri vil skabe endnu mere fokus på specialøllets naturlige plads hos de danske forbrugere. Når de store bryggerier ekspanderer på dette område, er det vurderingen, at specialøl er ved at få indpas hos den almindelige forbruger. Og dette vil igen skabe behov for yderligere mangfoldighed på det danske ølmarked. Det er Bryggeriets vision at være med til at udbrede interessen for øl og med udgangspunkt i spændende øl være med til at iscenesætte og involvere de fynske øldrikkere i øllets verden.

København: Kim Christiansen, stifter og ejer af Søernes Ølbar og Ørsteds Ølbar

Begrundelse: Kim Christiansen har gjort meget for det københavnske ølmarked. Søernes Ølbar og Ørsteds Ølbar hører begge til i den bedre halvdel af de københavnske gode ølsteder. Med en blanding af fantastisk godt øl og sport på skærmen retter stederne sig mod et bredt publikum, men frem for alt er det et stadigt fokus på nyheder og kvalitet, samt et vidende personale.

Midtjylland: Ølluminati, Viborg

Begrundelse: Det er første gang, at der åbner et decideret brygværtshus med et så spændende udvalg som det, der nu er i Viborg. På Ølluminati gøres der en stor indsats for at bringe spændende øl fra eget brygværk ud til kunderne, som får lov at følge bryg processen på nærmeste hold. Udover øl, brygget af indehaveren, er der også spændende øl udefra på hanerne - vel at mærke øl som ellers er helt umuligt at komme i nærheden af i regionen. Ølluminati udbreder dermed både lækre øl fra eksotiske bryggerier som Mikkeller, Flying Couch og Brewski m.fl. og søger samtidig at udbrede kendskab og interesse for godt håndbryg.

Midtvestsjælland: Brian L. Hansen, Wika Meny Køge

Begrundelse: Brian L. Hansen er en lokal ildsjæl, som gennem en længere årrække har medvirket til at udbrede kendskabet til det gode øl og ikke mindst har demonstreret ølverdens mangfoldighed. Når man kigger forbi, bliver man altid mødt med godt humør og kompetent vejledning omkring øltyper og den seneste udvikling i det altid skiftende udvalg. Brian L. Hansen har, som ansvarlig for Wika Meny Køges ølafdeling, været den fortsatte initiativtager til at opbygge et af regionens bedste og mest varierede øludvalg; herunder helt nystartede bryggere, som PhenomenAle, deres egen ”Kongebryg” og en lang række lokale mikrobryggerier. Meny-Wika har desuden gennem de seneste 16 år holdt velbesøgte ølsmagninger med 250 gæster, mulighed for at smage over 100 forskellige øl, kombineret med spændende og øjenåbnende oplevelser både for nye nysgerrige og garvede ølentusiaster.

Nordjylland: Anker Jørgensen, Café Chic Oldschool, Hjørring

Begrundelse: På Café Chic Oldschool kan nybegyndere i øllets verden få kompetent vejledning, entusiaster kan få afprøvet smagsløgene og ølnørder kan få  ekstremoplevelser fra ”vintage-kælderen”. Anker har gennem tiderne haft flere ølsteder rundt om i Nordjylland, Med sin smittende begejstring for det gode øl er det lykkes Anker Jørgensen på mindre end halvandet år at få Café Chic Oldschool banket op som et af regionens bedste ølsteder, altid nye og spændende øl på hanerne og et stadig voksende antal flaskeøl, i dag over 80 forskellige. Anker Jørgensen driver Café Chic Oldschool sammen med Mette Hagbarth.  

Nordsjælland: Esrum Kloster & Møllegård

Begrundelse: Esrum Kloster & Møllegård har i mange år haft et spændende udvalg af trappist-øl, belgiskinspireret øl brygget på Skands og nu også Svanneke Bryghus. Som det store centrale kloster i nordsjælland kan man være sikker på at der er brygget øl gennem mange århundrede. Enrum Kloster afholder julearrangementer med fokus på ø og et sommer middelaldermarked med mulighed for at smage godt øl. 

Sydøstjylland: (Opdateres senere)

Begrundelse: (Opdateres senere)

Sønderjylland: Fox and Hounds, Aabenraa, Sønderborg 

Begrundelse: Med deres store udvalg af øl er Fox and Hounds med til at styrke kendskabet til godt øl i området. På øllets dag sidste år lavede barerne et arrangement med en menu med retter og øl til.

Vadehavet: Vinbaren, Esbjerg

Begrundelse: Vinbaren i Danmarksgade i Esbjerg har et fadølsanlæg med fem haner med øl fra Hancock samt en Mørk Ferdinand, derudover har baren en hel del af produkterne fra Thisted Bryghus. På flaskesiden har baren et velassorteret køleskab med diverse danske og udenlandske øl til fornuftige priser. Blandt andre Ciosbo-serien samt øl fra Japan og Island. Morten Runge, indehaver af Vinbaren, har indført ”Den Frie Hane”, hvorpå der sættes nyt øl på hver tirsdag. Der har blandt været øl fra Rodenbach, Baladin og BrewDog.

Østjylland: Syndikatet 

Begrundelse: Syndikatet er innovativt, synlige og de laver en bred vifte af velbryggede øl. Desuden er de et festligt indslag på Ølfestivalen.

Du kan læse mere på regionernes egne sider. Du finder links i menuen til højre.