Danske Ølentusiaster er en uafhængig landsdækkende ølforbruger- og interesseorganisation, der har det formål at sikre forbrugerne et bredt, varieret og mangfoldigt udbud af såvel øl som øltyper.

Danmarks mest velsmagende forening kæmper for det gode øl og ønsker at sikre godt øl til danskerne, og det er da også titlen på vores udviklingsplan. Over alt i landet arrangerer vores 51 lokalafdelinger øl-aktiviteter for medlemmerne.

Deltagelse kræver medlemskab - til gengæld kan du som medlem deltage i arrangementer over hele landet. Og der er mange andre fordele. Foreningen udgiver 6 gange årligt medlemsbladet ØLentusiasteN, driver websitet ale.dk og frivillige fra hele landet er hvert år med til at få ølfestivaL® til at fungere som det skal. Hvert år kårer medlemmerne Årets danske Bryggeri og Årets danske Ølnyhed.

Måske var det noget for dig at blive medlem? Læs mere HER.

 

 

 

Region Nordjylland

Regionen er Danske Ølentusiasters nordligst beliggende og den fungerer som paraply for de 7 lokalafdelinger 

AALBORG, BRØNDERSLEV, FJERRITSLEV, FREDERIKSHAVN, HJØRRING, SKAGEN og THISTED.

Alle lokalafdelinger er selvstændige enheder under landsorganisationen. Men Regionen fungerer som samlende paraply med erfaringsudveksling som et vigtigt element.

Hvert år uddeles Den Regionale Ølpris til en person eller virksomhed i regionen, der har gjort en ekstraordinær indsats for at vise mangfoldigheden i øllets verden.

Siden 2015 har Regionen arrangeret TOPmøde i samarbejde med Erling Christensen, hvor ølentusiaster fra hele regionen og især de 5 øverste lokalafdelinger får mulighed for at mødes og hygge sig. En selvstændig side om TOPmødet er lagt op.

Flere nye initiativer er i støbeskeen. Et udvalg har arbejdet med forslag om en bustur til Ølfestivalen. Et andet udvalg med en togtur fra Skørping til Skagen med en ølentusiast-vogn og flere øllede stop undervejs. Regionsbestyrelsen vil lave et "seminar", hvor alle lokalbestyrelsesmedlemmer i regionen samles for at tale om hvordan vi kan inspirere og lære af hinanden - det projekt forventes at finde sted 3/11 2018.

 

 

Der har forholdsvist regelmæssigt været udsendt nyhedsmail til medlemmer der via sit postnummer er hjemmehørende i en af de 7 lokalafdelinger under DØE Region Nordjylland.

I 2017 blev der udsendt 4 nyhedsbreve, et i det tidlige forår - et i maj - et i efteråret - og et i vintermåneden december. Alle naturligvis spækket med spændende nyt fra det nordjyske.

I 2018 er der indtil nu udsendt nordjysk nyhedsbrev i januar og i marts samt juni. Man kan altid se skiftende nyheder på Regionens forside. De samles så i nyhedsbrevene. Se tidligere udsendte nyhedsmails i arkivet.

DØE Nordjylland ligger aktuelt nummer 2 i forhold til at have de bedste tal i foreningen og samtidig har vi flest husstandsmedlemmer og flest kvinder. I 2017 kom der 133 nye nordjyske medlemmer i foreningen og i 2018 er der allerede kommet 93 nye indtil nu. Så på 1 år og knapt 9 måneder har vi fået 226 nye medlemmer. DET er der ikke mange regioner som kan prale af.

Nordjyske lokalafdelinger har taget titlen Årets Lokalafdeling på "generalen" i 2016 og 2017. På trods af at Nordjylland havde indstillet Aalborg som Årets Lokalafdeling 2017, endte det med at Bornholm gik med sejren og dermed tog vandrepokalen ud af Nordjylland efter at den havde haft fast bopæl heroppe i 2 år.

Hele fire gange er en nordjysk lokalafdeling kåret som Årets Lokalafdeling. Aalborg 2009, Frederikshavn 2012, Skagen 2015 og i 2016 blev det Thisted - så det er altså ikke kun os selv som synes at vi gør det godt heroppe nordpå...

 

 

 

 

Alle lokalafdelinger i regionen afvikler hvert år Årsmøde i september eller oktober - se listen over de planlagte Årsmøder 2018 samt resultaterne fra 2017  længere nede på siden.

På de lokale Årsmøder vælges lokalbestyrelse og lokale tillidsfolk og efterfølgende udpeger hver lokalafdeling (op til) 2 personer til regionsbestyrelsen som ved et møde inden udgangen af november konstituerer sig med regionsformand og regionsnæstformand.

På det seneste konstituerende møde blev Flemming Starcke-Jensen fra Sindal genvalgt som Regionsformand og Anne Lise Knørr fra Nørresundby blev valgt som Regionsnæstformand. Gert Svanborg Sloth fra Aalborg stoppede dermed som regionalt tillidsvalgt - men han fortsatte som Regionsredaktør.

Nordjyderne i lokalafdelingerne i DØE er aktive og det sociale samvær omkring øllet vægtes højt - derfor er elementer som fester og ture samt temasmagninger hvor man risikerer at gå klogere hjem blandt de ting der arrangeres i lokalafdelingerne i Nordjylland.

Se alt der er lagt i arrangementskalenderen samt redaktørens opsamling i højrespalten og i vores nyhedsmails i arkivet, hvor meget der egentlig sker i Nordjylland. Blandt andet afviklede hele 4 nordjyske lokalafdelinger Øllets Dag den første lørdag i september i 2018. Sine steder er der løbende planlægning - men sådan er det jo med foreningsarbejde...

 

 

 

 

Årsmøder i Nordjylland 2018

Thisted - 5/10 på Thisted Bryghus 18-22

Fjerritslev - 5/10 på Hjemmeværnsgården i Fjerritslev 18:30-23:59

Aalborg - 6/10 hos Foreningshuset i Nørresundby 15-16:15

Hjørring - 12/10 hos Vrå Bryghus 19-22

Skagen - 12/10 hos Skagen Bryghus

Brønderslev - 20/10 på Brønderslev Bibliotek 14:30-22

Frederikshavn - 27/10 hos Arena Nord 13:00-14:30

 

 

 

Den Regionale Ølpris i Nordjylland 2018 uddeltes på Øllets Dag i Nordkraft i Aalborg

 

 

Ved Lokalafdeling Aalborgs Øllets Dag arrangement på Turbinetorvet i Nordkraft lørdag 1/9 kunne Regionsredaktør hos Danske Ølentusiaster i Nordjylland og lokalnæstformand i Lokalafdeling Aalborg, Gert Svanborg Sloth, afsløre modtageren af Danske Ølentusiasters Regionale Ølpris i Nordjylland 2018. Johann Mar Gudbergsson ølmester hos Wildebeest Gastropub i Aalborg modtog diplom og hæder på stedets vegne.

Danske Ølentusiaster hædrer Wildebeest Gastropub med Den Regionale Ølpris 2018 i Nordjylland, fordi stedet har en brændende passion for øl og i deres særprægede lokaler fås en særlig kulinarisk oplevelse med mad og øl som spiller rigtigt godt sammen.  

Se begrundelserne HER.

 

Muligheder september / oktober / november / december...

HUSK at mange af dine nabo-afdelinger har masser af spændende og festlig aktivitet - og det er jo helt og aldeles lovligt at deltage i andre lokalafdelingers aktiviteter.

 

I september står den først og fremmest på fejring af Øllets Dag og det foregår 1/9. I år fejres og festligholdes dagen i 4 af 7 nordjyske lokalafdelinger.

Skagen havde proklameret at de ville gøre det på sporty facon i form af cykeltur i øllets tegn, men grundet for få tilmeldinger har de aflyst projektet.

I Frederikshavn fejrede de dagen i samarbejde med forretningerne Vinoble og Vinspecialisten i hver sin ende af gågaden, der var ølentusiaster som uddelte smagsprøver og indbød til en god ølsnak udenfor begge butikker og indenfor var der gode tilbud.

I Hjørring kunne du møde de lokale ølentusiaster i Metropol og smage øl fra Thisted Bryghus, Løkken Bryghus, Ugilt gl. Præstegård, Vendia og Kvickly Hjørring.

I Thisted havde de omdøbt deres Øllets Dag arrangement til Thisted Ølfestival, men egentlig er det deres velkendte Øllets Dag blot i en ny forklædning. Som tidligere år var det et samarbejde med Thisted Bryghus som foregik på Thisted Bryghus. Der var udstillere fra det meste af landet, håndbryggere og rundvisninger på et arbejdende bryghus.

I Aalborg havde det lokale Øllets Dag-udvalg igen arrangeret Øllets Dag i Nordkraft med masser af spændende udstillere - og projektet havde igen vokseværk. Der var desværre kommet nogle sidste øjebliks afbud. Så vi landede på 25 udstillere. Men på trods af dette kom der masser af øl-interesserede som indtog Kedelhallen og Turbinetorvet i Nordkraft i tidsrummet 10-15. Modtageren af Den Regionale Ølpris 2018 i Nordjylland blev afsløret og det var muligt ganske gratis at smage en masse godt øl. Der var indkøbt smageglas som kunne købes for en tyver, da øl jo smager en hel del bedre af glas end af plastic. Og der blev faktisk udsolgt!

5/9 kunne Danske Ølentusiaster fejre 20 års fødselsdag / jubilæum. Det fejrede foreningen ved en sammenkomst på selveste arnestedet Carlsens Kvarter i Odense.

8/9vaer der temasmagning i Brønderslev. Temaet var tysk øl, og der er jo masser af gode typer at vælge i mellem. Det var den gamle ølentusiast Ib Lauritsen fra Gandrup som kom og fortalte. Og så der blev naturligvis også serveret noget klassisk tysk mad denne dag. 

 

 

15/9 dragede Lokalafdeling Aalborg endnu en gang ud på oplevelsestur og brugte byens rum. Denne gang var det Det Brune Aalborg der skulle tjekkes ud - det skete sammen med de to forfattere bag bogen om Aalborgs Brune Værtshuse.

 

29/9 & 30/9 drager Skagen på togtur til Kolding og Århus.

 

Det står i Danske Ølentusiasters vedtægter at der skal afvikles lokale årsmøder i september eller oktober måned. Og det ser ud til at samtlige syv nordjyske Årsmøder afvikles i oktober dette år.

5/10 er der Årsmøde i Lokalafdeling Fjerritslev på Hjemmeværnsgården i Fjerritslev og samtidigt er der Årsmøde i Lokalafdeling Thisted på Thisted Bryghus

6/10 er der Årsmøde i Lokalafdeling Aalborg og da både Lokalformand og Lokalnæstformand og økonomimanden har meddelt at de trækker sig skal der vælges en masse nye folk i Aalborg. Efterfølgende er der Smagning med Årets Bryggeri gennem de seneste 3 år Thisted Bryghus. Brygmester Antoni Aagaard Madsen og brygger Kjeld Vang Lauritsen har begge meddelt sin ankomst.

12/10 er der Årsmøde i Lokalafdeling Hjørring på Vrå Bryghus og samme dato er der Årsmøde i Lokalafdeling Skagen på Skagen Bryghus.

20/10 er der Årsmøde i Lokalafdeling Brønderslev på biblioteket.

26/10 & 27/10 er der Nordic Brew i Frederikshavn.

27/10 er der Årsmøde i Lokalafdeling Frederikshavn. Det foregår ligesom i fjor i Arena Nord i forbindelse med Nordic Brew.

Der bør blive afviklet bestyrelsesseminar for nordjyske lokalafdelinger og konstituerende regionsbestyrelsesmøde 3/11 i Thisted.

 

Efter alle årsmøderne står jule traditionen tro for døren og det foregår mest i november men også lidt i december...

Lokalafdeling Aalborg afvikler julefætter i Nørresundby fredag 9/11.

Lokalafdeling Fjerritslev afvikler julefrokost 16/11.

Lokalafdeling Brønderslev afvikler julefrokost 17/11.

Lokalafdeling Hjørring afvikler julesmagninger 23/11 og 24/11 hos Flemming formand i Sindal.

Lokalafdeling Hjørring drager 8/12 på sin sædvanlige christmas beerwalk.

 

 

 

 

Nordjylland - DØEregionen med flest husstandsmedlemmer og kvinder

vi er nu snart færdig med september måned og efter en VARM sommer med mere end 3 måneders hedebølge er det generelt blevet koldere og vi bliver oftere vandet med våde stråler. I mens kan vi stadig glæde os over at der fortsat er mere end 1000 nordjyske medlemmer i vores skønne forening - vi er meget tæt på plustal, men må se os slået af Nordsjælland som er den eneste region i vort land, hvor foreningens aktuelle medlemstal er i plus og Sønderjylland som har bedre tal end os. Lige nu er vi elleve medlemmer færre end på samme tid i fjor - og der er nøjagtigt 1033 medlemmer af Danske Ølentusiaster i Region Nordjylland. Vi er stadig blandt de dygtigste til at score nye medlemmer. Vi har flest husstandsmedlemmer og samtidigt størst antal kvinder og så er vi den tredjestørste region antalsmæssigt. Vore aktuelle tal: 1,24% minusvækst det seneste år. 59,63% personlige medlemmer og 40,37% husstandsmedlemmer. 23,81% kvinder og 76,19% mænd. Regionsbestyrelsen sender skummende hilsner til alle medlemmer i de 7 nordjyske lokalafdelinger. Vi glæder sig over at vi ved at det gode arbejde i lokalafdelingerne fortsætter og at vi forhåbentligt snart vil indtage førstepladsen igen... SKÅL & Højt Skum!

Der er i øjeblikket plus-tal i 3 af 7 nordjyske lokalafdelinger. Det er Hjørring, Thisted og Skagen. I Frederikshavn, Fjerritslev, Aalborg og Brønderslev er der minus-tal lige nu...  

 

I Hjørring er der lige nu 75 lokale medlemmer og 5 har tilvalgt lokalafdelingen. Og det betyder at der er fremgang på 6,67% det seneste år. Cirka 32% husstandsmedlemmer og 68% personlige medlemmer. Her af cirka 14% kvinder og 86% mænd.

Skagen havde en kolossal vækst i 2014 og 2015. Medlemstilgangen i Danmarks nordligst beliggende lokalafdeling vendte i 2016 - men er dog på det seneste kommet tilbage på sporet igen, det er flot og dejligt. Aktuelt vækst er dog kun på 1,03%. Der er 93 lokale medlemmer og 3 der har tilvalgt. Cirka 65% husstandsmedlemmer og 35% personlige medlemmer. Her af cirka 39% kvinder og 61% mænd.

I Thisted er der aktuelt 3,07% flere medlemmer end samme tid i fjor. Der er 265 lokale medlemmer og 4 der har tilvalgt lokalafdelingen. Cirka 44% husstandsmedlemmer og 56% personlige medlemmer. Her af cirka 25% kvinder og 75% mænd.

I Frederikshavn er der er der nedgang på 1,71%. Der er 103 lokale medlemmer og 12 som har tilvalgt lokalafdelingen. Cirka 33% husstandsmedlemmer og 67% personlige medlemmer. Her af cirka 23% kvinder og 77% mænd. 

I Fjerritslev er der minusvækst på 1,43%. Der er 62 lokale medlemmer og 7 som har tilvalgt lokalafdelingen. Cirka 28% husstandsmedlemmer og 72% personlige medlemmer. Her af cirka 12% kvinder og 88% mænd. 

 

 

I Aalborg er der aktuelt tilbagegang på 5,40%. Der er 374 lokale medlemmer og 27 som har tilvalgt lokalafdelingen. Cirka 37% husstandsmedlemmer og 63% personlige medlemmer. Her af cirka 23% kvinder og 77% mænd.

I Brønderslev er der aktuelt 9,26% færre medlemmer end samme tid i fjor. Der er 47 lokale medlemmer og 2 som har tilvalgt lokalafdelingen. Cirka 33% husstandsmedlemmer og 67% personlige medlemmer. Her af 24% kvinder og 76% mænd. 

 

Tallene ændrer sig hele tiden - faktisk hver eneste dag. Og det går lidt op og ned om der er vækst eller ej - det afhænger meget af det præcise medlemsantal for et år siden...

Både Aalborg og Thisted har et meget stort geografisk område at dække. Måske ligger der et uudnyttet medlemspotentiale i at lave flere små "nære" lokalafdelinger. Medlemmer genererer medlemmer. Skagen formåede på rekordtid næsten at tredoble medlemsantallet, da de fik oprettet en lokalafdeling deroppe. Både Brønderslev og Skagen opstod i øvrigt begge på baggrund af en henvendelse fra medlemmer. Så hvis du kunne tænke dig at være med til at få en lokalafdeling af Danske Ølentusiaster op at stå i dit nærområde, så kontakt endelig Regionsformanden. 


Husk nu at I som medlemmer kan spare en hundrede-lap på eget kontingent en gang om året, hvis I hvert år skaffer et nyt medlem til foreningen - se mere om dette her.

93 nye medlemmer i 2018 og 133 nye medlemmer i 2017 i DØE Nordjylland

Det går rigtigt godt med medlemstilslutningen i Nordjylland. Der er tilkommet 93 nye nordjyske medlemmer indtil nu i 2018 og 133 nye medlemmer til Danske Ølentusiaster i det nordjyske i 2017. Altså alt i alt 226 nye medlemmer siden vi gik ind i 2017.

Siden årsskiftet 2017/2018 er der samlet tilkommet 93 nye medlemmer til DØE Nordjylland. 35 til Aalborg. 32 til Thisted. 10 til Hjørring (som dermed har fået dobbelt så mange medlemmer i 2018 som de fik i hele 2017). 8 til Frederikshavn. 3 til Fjerritslev. 3 til Brønderslev og 1 enkelt til Skagen. (Den ene du mangler i regnestykket er en københavner, der har bedt om at modtage nyhedsmails fra DØE Region Nordjylland). Velkommen til Danmarks mest velsmagende forening. 

For 2017 så tallene således ud: Aalborg var topscorer med 47 nye medlemmer. Årets Lokalafdeling 2016, Thisted, blev nummer 2 med 40 nye medlemmer. Skagen fik 17, Frederikshavn scorede 10, Fjerritslev 8, Brønderslev fik 6 og Hjørring 5 nye medlemmer.

Hjerteligt velkommen til alle nye som blev medlem af Danske Ølentusiaster i Nordjylland i 2017 og 2018.

Der er plads til flere - og du kan jo spare 100 kroner på dit medlemskab en gang årligt ved at melde en ind i foreningen via ale.dk, se mere om det længere nede på siden her...

 

 

Hjælp os med at vokse yderligere

DU kan hjælpe os med at udvide medlemsantallet, og samtidigt kan du få lidt ud af det. Når du skaffer et nyt medlem kan du få rabat på 100 kroner på din næste kontingentopkrævning. For at få rabatten skal du i forvejen være medlem af Danske Ølentusiaster og derefter indmelde et nyt medlem i foreningen. Det du/I skal gøre er at I bruger ale.dk til indmeldelsen og skriver indmeldt af navn og medlemsnummer i feltet organisation nederst på siden. Rabatten registreres, når vi kan se betalingen for det nye medlem. Rabatten kan bruges én gang pr. årlig kontingentopkrævning. Og ordningen kan ikke bruges på Øllets Dag, hvor en anden ordning træder i kraft i stedet...

 

 

 

Uddeling af Dansk Ølmærke 2018/2019 til gode ølsteder

Det landsdækkende arbejde med at udvælge de gode ølsteder og indstille hvilke Indkøbssteder og Udskænkningssteder, som skal modtage Dansk Ølmærke for perioden 2018/2019, er afsluttet. Mærket uddeles denne gang til 178 steder fordelt på 113 udskænkningssteder og 65 Indkøbssteder. I Nordjylland blev det til 17 gange Dansk Ølmærke - se i næste spalte hvilke steder som fik mærket denne gang.

Danske Ølentusiaster uddeler hvert andet år Dansk Ølmærke til Indkøbssteder og Udskænkningssteder for at give en særlig øloplevelse.

Tovholder på projektet er det landsdækkende Dansk Ølmærkeudvalg - i daglig tale DOMudvalget - de har afsløret resultatet på ale.dk HER og du kan også læse om det i ØLentusiasteN # 103...

For at få tildelt Dansk Ølmærke, skal der overordnet være et godt udvalg af øl, der behandles ordentligt og serveres i et godt miljø.

Der lægges bl.a vægt på:

 • Ølstedet anbefales af Lokalafdelingen
 • Et antal lokale/regionale øl og/eller et antal internationale øl
 • God bredde i øltyperne og/eller specielle øltyper som f.eks. cask/trappist/gueuze
 • Brew pub med rimelig bredde og udskiftning af kvalitetsøl
 • Dedikation og tæft for det gode øl
 • Et egentligt og opdateret ølkort
 • Personale med ølviden
 • Øl serveret ved rette temperatur
 • Gæstehaner
 • Udskiftning af øllet f.eks.. i forhold til årstiden, lokale nyheder o.l.
 • Øl serveret i korrekte glas
 • Mad og øl
 • Miljøet og de geografiske hensyn

Geografiske hensyn betyder, at en særlig øloplevelse også må vurderes ud fra ølstedets beliggenhed og kundegrundlag.


 

 

Det blev altså til 17 uddelinger af Dansk Ølmærke i Nordjylland i denne ombæring. Præcis som forrige gang blev Aalborg topscorer i forhold til Nordjyske uddelinger - her uddeles 10 mærker, i Frederikshavn 3, i Hjørring 2 og Skagen 2.

Lokalafdeling Aalborg uddelte i alt 10 mærker. 2 til Indkøbssteder og 8 til Udskænkningssteder. De uddeltes i øvrigt alle som sædvanligt på en rundtur, hvor alle ølmærkestederne besøgtes den samme dag og der uddeltes hæder og diplom - det foregår 21/4. Stederne der blev besøgt var Bisgaard Vinhandel i Støvring, Vinspecialisten Aalborg/bestofbeers, The Wharf, John Bull Pub Aalborg, Duus Vinkælder, London Pub Aalborg, Wildebeest Gastropub, Basement Beer Bar, El Mariachi og Søgaards Bryghus/Missing Bell Brewpub.

Lokalafdeling Frederikshavn uddelte Dansk Ølmærke til Udskænkningsstederne John Bull Pub, Frederikshavn og Det Bette Ølhus i Aalbæk - sidstnævnte fik også sit mærke for at være et godt Indkøbssted, men de modtog kun ét mærke.

Lokalafdeling Hjørring uddelte Dansk Ølmærke til Udskænkningsstedet Cafe Chic Oldschool og til Indkøbsstedet Meny Hjørring.

Lokalafdeling Skagen uddelte Dansk Ølmærke til Skagen Bryghus og Green's Pub og Café.

Der uddeltes desværre ingen mærker i hverken Brønderslev, Fjerritslev eller Thisted i denne omgang.

Følg med på lokalafdelingernes websites og i FB-grupper, hvor der vel er billeder og beretninger...

 

 

GODE ØLSTEDER.DK hjælper dig til at finde flere gode øloplevelser i Danmark.

Rigtig god fornøjelse rundt i landet...

 

 

Du kan også læse om landsdelens UDSKÆNKNINGSSTEDER og INDKØBSSTEDER på ale.dk

 

 

TOPmøde 2018 var en stor succes

Se Tilbageblikket fra TOPmøde 2018. Det er ind til videre blevet til fire skønne TOPmøder hos ECMH i Hørmested. Det femte er datofastlagt til at foregå 6/4 2019.

Se mere om fænomenet TOPmøde og put endelig datoen 6/4 2019 i din kalender.

Vandrepokalen Årets Lokalafdeling sendt til Bornholm efter 2 år i Nordjylland


Det blev Bornholm som overtog stafetten. Tidligere lokalformand Knud Ølgaard fra Thisted var manden der afslørede dette på "generalen".

Gennem mange år har man med smil på læben talt om at Nordjylland er en ø som KUN hænger sammen med resten af Jylland på grund af at nogle broer ikke er oppe samtidigt. Så derfor synes vi nordjyder, at det kun var godt at prisen og hæderen nu røg videre til en anden ø.

Læs nyheden fra ale.dk om hvorfor det blev Bornholm som blev valgt - HER

 

 

Siden 2005 har Danske Ølentusiaster hvert år kåret Årets Lokalafdeling. Nordjylland har de seneste år markeret sig stærkt i den "konkurrence". 

Prisen tildeles som anerkendelse for gode og varierede tiltag og arrangementer til gavn for udbredelsen af kendskabet til øllets verden i det forløbne år.

En nordjysk lokalafdeling er blevet kåret som Årets Lokalafdeling hele 4 gange.

I 2009 blev det Aalborg.

I 2012 Frederikshavn.

I 2015 tilfaldt æren Skagen.

I 2016 vandt Thisted.

 

I 2015 tilfaldt æren landets nordligste afdeling, Danske Ølentusiaster i Skagen.

Selv om lokalafdelingen er ganske ny - den begyndte i februar 2014 - har den slået alle rekorder for medlemsvækst i foreningens nyere historie. Skagboerne startede med 16 medlemmer i februar 2014 og fik i hele 2014 skaffet 66 nye medlemmer. I 2015 holdt de kadencen og fik indmeldt 31 nye medlemmer.

I øjeblikket har lokalafdelingen 102 medlemmer, hvilket i sig selv må siges at være ganske pænt for et enkelt postnummer i en by med 8000 indbyggere. Dertil kommer, at afdelingens Facebook-gruppe har 329 medlemmer.
35 procent af medlemmerne er kvinder - måske et udslag af at lokalafdelingen har 55 procent husstandsmedlemmer.

Flere restauranter og ølsteder i Skagen har fået mere fokus på øllet og har præsteret et større og bedre øl-udvalg, siden lokalafdelingen blev dannet.

Netop fordi man har valgt at koncentrere sig om et enkelt postnummer har det været en nem(mere) opgave at få kontakt til de lokale ølsteder samt de andre samarbejdspartnere, som er livsnødvendige for alle DØE's lokalafdelinger landet over.

Lokalafdelingen har i løbet af 2015 blandt andet arrangeret en tur til Belgien og et Øl & Mad-arrangement i skolekøkkenet på Skagen Skole.

 

 

Lokalafdeling Thisted blev kåret som Årets Lokalafdeling 2016 med følgende begrundelser:

Afdelingen har haft en vækst i medlemmerne på 20 procent på et år og er nu oppe på 249 medemmer, hvoraf 25 procent er kvinder.

Det går rigtigt godt i Thisted, der er kanontilslutning til de fleste møder og efterhånden foregår alle arrangementer på Thisted Bryghus, som lokalafdelingen har etableret et godt og givtigt samarbejde med. I 2016 blev der afviklet 10 medlemsmøder/aktiviteter. Det er helt fænomenalt og stemningen er altid helt i top.

Opfindsomheden er i fuldt flor, når der skal udtænkes mødekoncepter – og spændvidden er lige så stor og bred som en nordvestjysk ladeport. Man kommer godt rundt i alle afkroge af øllets forunderlige verden.

Der kommer 25 til 30% af medlemmerne hver gang. Og der kommer masser af nye folk hver gang. Det er tilmed lykkedes at få medlemmer lang vejs fra til at dukke op til lokalafdelingens smagninger.

Lokalafdelingen har tre år i træk lavet et flot udstillingsvindue for øllet i form af en stor velorganiseret og velbesøgt Mini Øl Festival på Øllets Dag i samarbejde med Thisted Bryghus - og den vokser sig større og større hvert år.

 

Thisted Bryghus - kåret som Årets Bryggeri for tredje år i træk

Tilgængelighed og et bredt sortiment sikrer bryghuset fra Thy titlen, der uddeles af Danske Ølentusiaster. Amager Bryghus og Det Lille Bryggeri var med i opløbet

Thisted Bryghus er Årets Danske Bryggeri. Bryghuset har de seneste otte år gennemgået en forvandling fra at være et lokalt, nordjysk bryggeri til at levere specialøl, der kan købes i hele landet. Derudover arbejder bryggeriet innovativt med brygkunsten og brygger blandt andre øl uden humle og med lokale råvarer fra Nationalpark Thy. 

- Der er ingen tvivl om, at vores produktudvikling er en stor del af årsagen til, at vi er så heldige at vinde prisen endnu en gang. Produktudviklingen er altafgørende, når man, som os, lever af at sælge special øl. Vi kan takke vores flagskib Limfjordsporteren for rigtigt meget, siger Aage Svenningsen, salgs- og marketingchef ved Thisted Bryghus.

Thisted Bryghus’ øl fås i en lang række danske supermarkeder og specialbutikker, og den brede opmærksomhed, det giver, er blandt andre en af årsagerne til, at bryggeriet for tredje år i træk er årets danske bryggeri. 

- Thisted Bryghus udfordrer den almindelige opfattelse af, hvad en øl er. Der brygges øl uden humle og med lokale råvarer som gran, fyr og hyben fra Nationalpark Thy. Det er innovativ ølbrygning. Samtidig har bryggeriet formået at komme på hylderne i hele landet, og det betyder, at de fleste danskere har mulighed for at smage de nordjyske øl, forklarer Hans Peter Jepsen, landsformand hos Danske Ølentusiaster. 

Bryghuset fra Thy løb også med prisen i 2015 og 2016. Danske Ølentusiaster har siden 2003 uddelt prisen Årets Danske Bryggeri. Hornbeer har vundet prisen fire gange, mens Thisted Bryghus og Mikkeller har vundet prisen tre gange.

Årets Danske Bryggeri findes ved direkte afstemning blandt Danske Ølentusiasters små 9.000 medlemmer. Over 200 danske bryggerier var med i afstemningen.

Årets Danske Bryggeri 2017

Stemmer (%) Bryggeri

100 (12,1) Thisted Bryghus, Thisted
86 (10,4) Amager Bryghus, Kastrup
58 (7,0) Det Lille Bryggeri, Bringstrup, Ringsted
41 (4,9) Hornbeer, Kirke Hyllinge
29 (3,5) Ebeltoft Gårdbryggeri, Ebeltoft
27 (3,3) Humleland, Aarhus
25 (3,0) Ugly Duck Brewing Co./Indslev Bryggeri, Nr. Aaby
22 (2,7) Syndikatet, Auning
20 (2,4) Svaneke Bryghus, Svaneke
20 (2,4) Small Batch Brewery/Bornholms Ølmageri Hallegaard Ales, Rønne

 

Fra den nordjyske DØE Region skal der lyde et stort og skummende HØJT SKUM og STORT tillykke med hattricket. 

Bemærk at Lokalafdeling Aalborg har inviteret Thisted Bryghus til at præsentere sig efter Årsmødet i oktober.

 

 

Resultat af Årsmøder og tillidsvalg 2017 lokalt og regionalt i Nordjylland

Det første Årsmøde i Nordjylland foregik 29/9 i Thisted.

Her blev Lokalformand Jens Munk og Lokalnæstformand Claus Nørgaard samt kasserer Dorte Vang Lauritsen genvalgt. Menige bestyrelsesmedlemmer er Kjeld Vang Lauritsen, Per Plet, Kjeld Munk Pedersen og Søren Odgaard Christensen. Revisor er Sofie Plet. Jens Munk og Claus Nørgaard er siden udpeget som repræsentanter i Regionsbestyrelsen.

 

 

Der blev afviklet Årsmøde 5/10 i Hjørring.

Her blev Flemming Starcke-Jensen genvalgt som Lokalformand. Jakob Fogh Jensen trak sig som Lokalnæstformand, han blev afløst af Arnold Simonsen, der også fortsætter som lokalwebredaktør. Kent Jørgensen fortsatte som menigt medlem af lokalbestyrelsen. Ole Mønsted trådte ud, og i stedet indtrådte Lars Danielsen og Søren Lauritsen som menige medlemmer i Lokalbestyrelsen i Hjørring. Flemming Starcke-Jensen og Arnold Simonsen er udpeget som repræsentanter i Regionsbestyrelsen.

 

 

Ved Årsmødet 7/10 i Aalborg stoppede Gert Svanborg Sloth som Lokalformand efter 10 år på posten. Han blev afløst af tidligere Landsformand Anne Lise Knørr. Gert blev valgt som Lokalnæstformand - og Anne Lise og Gert er Aalborgs repræsentanter i Regionsbestyrelsen. Sune Ditman Thomsen trådte ud af lokalbestyrelsen efter 10 år. Tommy Hjeds, Ivan Nørgård og Niels Tikjøb blev alle genvalgt til Lokalbestyrelsen i Aalborg som menige medlemmer.

 

 

Der var Årsmøde 6/10 i Fjerritslev.

Her blev følgende tillidsfolk genvalgt. Hans Jørgen Johansen som Lokalformand og Tim Sørensen som Lokalnæstformand, sidstnævnte fortsætter endvidere som Lokalwebredaktør. De er begge udpeget som repræsentanter i Regionsbestyrelsen

 

 

Der var Årsmøde 13/10 i Skagen.

Vi kan se på ale.dk at Christian Bruun blev genvalgt som Lokalformand, Jens Erik Sørensen som Lokalnæstformand. Lene Broen er fortsat kasserer. Desuden fremgår det af deres FB-gruppe at Jeppe Josiasssen og Peter Jensen også er med i bestyrelsen.

 

 

Der var Årsmøde 21/10 i Brønderslev.

Der var genvalg til Lokalformand Leo Kristensen og Lokalnæstformand Palle Normann Hansen, sidstnævnte fortsætter også som Lokalredaktør. Der ud over er der et mindre persongalleri tilknyttet som alle yder en indsats - en af disse er Karen Grete Nørgaard som er blevet ny kasserer, desuden er hun udpeget som repræsentant til Regionsbestyrelsen sammen med Leo Kristensen.

 

Der var Årsmøde 28/10 i Frederikshavn.

Her blev Carsten Jørgensen genvalgt som Lokalformand. Derudover blev der nedsat et aktivitetsudvalg bestående af følgende medlemmer: Jørn Leander Skou Jensen (webredaktør), Kim Christensen, Allan Jensen, Leif Jensen, Allan Højrup og Jens Houmann. Kim Christensen og Jørn Leander Skou Jensen er udpeget som repræsentanter i Regionsbestyrelsen.

 

Konstituerende Regionsbestyrelsesmøde i Aalborg den 29/11.

På det konstituerende Regionsbestyrelsesmøde blev Flemming Starcke-Jensen genvalgt som Regionsformand. Anne Lise Knørr blev nyvalgt som Regionsnæstformand. Gert Svanborg Sloth, der forlod Regionsnæstformandsposten, fortsætter som Webredaktør for DØE Region Nordjylland.

 

 

Regionens formål og rolle

 

ERFARINGSUDVEKSLING OG FORDELING AF LANDSMIDLER

Regionens hovedformål er erfaringsudveksling i mellem lokalafdelingerne samt fordele de midler, der stilles til rådighed fra Landsforeningen. Regionen har en infostand som kan lånes af de enkelte afdelinger, når der er behov.   

  

DEN REGIONALE ØLPRIS

Regionsbestyrelsen har også ansvaret for at finde en passende kandidat til Den Regionale Ølpris, der uddeles på Øllets dag, den første lørdag i september. Formelt set er det Landsbestyrelsen, der vælger hvem der skal have den, men det sker efter indstilling fra regionsbestyrelsen. Se hvem prisen foreløbigt er uddelt til...

FORMAND OG NÆSTFORMAND I REGIONSRÅD

Et tredie formål er at regionsformand og regionsnæstformand indgår i det såkaldte Regionsråd, der fungerer som sparringspartner for landsbestyrelsen i forskellige sammenhænge.

INDSTILLING TIL ÅRETS LOKALAFDELING

Desuden kan regionsbestyrelsen pege på en kandidat til Årets Lokalafdeling som indstilles til Regionsrådet - der træffer den endelige beslutning om hvilken lokalafdeling som kåres.

OPRETTELSE AF NYE LOKALAFDELINGER

Det er også regionsbestyrelsen der tager stilling til oprettelse af nye lokalafdelinger. Så hvis du mener der er langt til din nærmeste lokalafdeling og at der er basis for oprettelse af en lokalafdeling i dit område, så kontakt regionsformanden, så tager vi en snak om mulighederne og ser på hvordan vi kan hjælpe dig i gang og give dig kontakt til andre medlemmer i dit område.

OVERBLIK OVER AKTIVITET I REGIONEN 

Se aktivitetskalenderen under menupunktet Arrangementer for et samlet overblik over arrangementer i Regionen.

Er du interesseret i at se hvad der foregår i regionens lokalafdelinger kan du klikke på navnet på hver lokalafdeling øverst. På lokalafdelingernes egne sider kan du læse mere om hvad der sker og er sket i de forskellige lokalafdelinger.  

Medlemsstatistik for regionen

Antal medlemmer lige nu: 1034
Antal medlemmer for et år siden: 1046
Vækst det seneste år: -1.15%

Medlemssammensætningen er lige nu således:

Mænd: 76.21%
Kvinder: 23.79%
Personlige medlemmer: 59.67%
Husstandsmedlemmer: 40.33%
Klubmedlemmer: 0.00%

Siden er senest opdateret 25. september 2018

Velkommen...

 ...indenfor i Danske Ølentusiasters Region Nordjyllands lille hjørne af ale.dk - læs mere om foreningen i toppen under menuerne, og nærstuder hele siden, hvis du vil have mere at vide om hvad der sker i Nordjylland.

 

Vil du vide mere om vores landsdækkende ølforbruger- og interesseorganisation - så klik HER og surf videre på ale.dk...

 

Som du kan se i øverste højre hjørne på denne side har foreningen lanceret et 20-års jubilæumslogo, og man har indlagt noget humlekrimskrams i baggrunden som følger med når man scroller - forhåbentlig forstyrrer det ikke læsningen alt for meget.

 

Du kan i øvrigt få meget mere ud af ale.dk - hvis du logger ind med dit medlemsnummer og pinkoden på dit medlemskort...

 

Det er VIGTIGT at dine medlemsoplysninger er korrekte og DU er selv den nærmeste til at sørge for dette. Tag derfor lige og tjek dine medlemsoplysninger bag login - find dit medlemskort frem og gå ind på ale.dk. Tryk så på bjælken login og skriv dit medlemsnummer og derefter pinkoden på dit medlemskort. Tryk så på "Medlemsoplysninger og du har adgang til at rette dine medlemoplysninger. Sørg for at vi har din adresse - så du kan modtage ØLentusiasteN i din postkasse. Og sørg for at vi har din email, så du kan modtage nyhedsbreve og Ale-Mail fra foreningen. Du har endvidere mulighed for at sætte kryds i forhold til om du vil modtage mail fra andre lokalafdelinger end den du er hjemmehørende i.

 

Skulle man, mod forventning, have lyst til at melde sig ud af vores forening skal man kontakte sekretariatet, se mere om det HER.

 

 

 

 

Regionsformand

Flemming Starcke-Jensen
Danmarksgade 37
9870 Sindal
40143012
flemming.starcke(at)remove-this.ale.dk
Regionsnæstformand

Anne Lise Knørr
Østermarksvej 44
9400 Nørresundby
42756161
anne.lise.knoerr(at)remove-this.ale.dk
Regionsredaktør

Gert Svanborg Sloth
Langgade 48
9000 Aalborg
21209699
gert.svanborg.sloth(at)remove-this.ale.dk

Regionsbestyrelsen

består af 2 repræsentanter fra hver lokalafdeling

 

Thisted:
Jens Munk
Claus Nørgaard

 

Fjerritslev:
Hans-Jørgen Johansen
Tim Sørensen

 

Aalborg:
Anne Lise Knørr
Gert Svanborg Sloth

 

Brønderslev:
Leo Kristensen
Karen Grete Nørgaard

 

Hjørring:
Flemming Starcke-Jensen
Arnold Simonsen

 

Frederikshavn:
Kim Christensen
Jørn Leander Skou Jensen

 

Skagen:
Christian Bruun
Jeppe Josiassen

 

 

På det konstituerende Regionsbestyrelsesmøde 29/11 på Cafe Frederiksberg blev Regionsformand Flemming Starcke-Jensen, der også er Lokalformand i Hjørring, genvalgt. Anne Lise Knørr, der er nyvalgt Lokalformand i Aalborg, blev nyvalgt til Regionsnæstformandsposten. Gert Svanborg Sloth, der både har været Regionsformand og Regionsnæstformand, valgte at fortsætte som Regionsredaktør.

 

På det seneste Regionsbestyrelsesmøde 12/6 valgte Anne Lise Knørr med øjeblikkelig virkning at fratræde som Regionsnæstformand på grund af samarbejdsproblemer.

 

 

 

Arbejdsopgaver

Fortsat arbejde på at inspirere hinanden til at fungere som gode og livskraftige lokalafdelinger for vore medlemmer. Vidensdele og udvikle. Reagere på forespørgsler om oprettelse af nye lokalafdelinger.

Der arbejdes på at lave en form for udadvendt startpakke der kan bruges i hele regionen til at højne interessen for øllet og for foreningen.

Inden 15. januar indstille regionens kandidat til Årets Lokalafdeling.

Få alle regionens lokalafdelinger repræsenteret ved Regions- og Stormødet den første lørdag i februar.

Inspirere flest mulige nordjyske medlemmer til at tage del i foreningens Generalforsamling i marts. Næste generalforsamling foregår i marts 2019.

Inspirere til deltagelse som frivillig i Danske Ølentusiasters årlige ølfestival. Næste Ølfestival® i København foregår fra torsdag den 23. til og med lørdag den 25. maj 2019..

Inden 15. juni indstille kandidat til Den Regionale Ølpris.

Sende to repræsentanter til Regionsrådsmødet i juni måned.

Arbejde på flere nordjyske aktiviteter på Øllets Dag den første lørdag i september.

Se til at alle nordjyske lokaldelinger afholder Årsmøde i september eller oktober måned.

Sørge for at alle lokalafdelinger udpeger 2 medlemmer til Regionsbestyrelsen.

Afholde konstituerende Regionsbestyrelsesmøde inden udgangen af november måned.

Holde liv i traditionen om at alle nordjyske lokalafdelinger smager julen ind.

Næste bestyrelsesmøde

Det næste regionsbestyrelsesmøde foregår formentlig lørdag den 3. november i Thisted.

VIGTIGE DATOER

 

2018

 

6/1 Vandet Brygdag i nærheden af Thisted

13/1 WinterWarmers i Aalborg

18/1 Dansk (øl og spiritus) i Hjørring

25/1 Discount ølsmagning i Sindal

26/1 Øl foredrag i Thisted ved Henrik Kirkegaard fra One Pint

2/2 Øl fra alle trappistbryggerierne i Skagen

3/2 Stormøde i Danske Ølentusiaster

10/2 AHKs ølmesse i Aalborg

10/2 Amerikansk Smagning i Frederikshavn

17/2 Vintagesmagning hos Cafe Chic Oldschool i Hjørring

17/2 Finalesmagning i Brønderslev

23/2 Vinterølsmagning i Vester Thorup

23/2 Finaleølsmagning i Thisted

24/2 Finaleølsmagning i Aalborg

27/2 Finaleølsmagning i Hjørring

28/2 Regionsbestyrelsesmøde

10/3 DM i blindsmagning for hold i Søborg

16/3 Ølsmagning for begyndere i Thisted

23/3 Hjørring smager Norsk øl og mad i Ugilt

23/3 Håndbrygsmagning i Brønderslev

24/3 Generalforsamling i Danske Ølentusiaster i Odense

7/4 TOPmøde i Hørmested

7/4 Håndbrygkursus i Thisted

20/4 og 21/4 Uddeling af Dansk Ølmærke i Skagen

21/4 Uddeling af Dansk Ølmærke i Aalborg

21/4 Hjørring tager på forårstur i Tolne Skov med IPA - Grill og Bål

5/5 Tur ud i det blå med lokalafdeling Thisted

5/5 Trappistølsmagning hos Flemming i Sindal

23/5 Gavlmalerigåtur & dåseøl i Aalborg

25/5 Popup-arrangement i Frederikshavn

31/5 - 2/6 Ølfestival i København

12/6 Regionsbestyrelsesmøde

15/6 Sommerfest med brewbattle i Thisted

15/6 Skagen på Togtur til Cafe Chic Oldschool i Hjørring

16/6 Brønderslev tager på tur til The Wharf i Aalborg

16/6 Bryggeribesøg i Frederikshavn - Ugelris kigger forbi

16/6 Hjørring tager på tur til Det Bette Ølhus i Ålbæk

29/6 Besøg ØLhytten på CWO i Aalborg

30/6 Besøg ØLhytten på CWO i Aalborg

3/8 Fyraftensmøde på Skagen Bryghus

4/8 Hjørrings øl- og grilltur til Tolne Skov AFLYST

18/8 Hjørring tager på tur til Ebeltoft Gårdbryggeri AFLYST

25/8 Ø smagning i Frederikshavn

1/9 Øllets Dag i Aalborg

1/9 Øllets Dag i Frederikshavn

1/9 Øllets Dag i Hjørring

1/9 Øllets Dag i Thisted

1/9 Cykeltur i øllets tegn i Skagen AFLYST

5/9 Danske Ølentusiaster fylder 20 år

8/9 Tysk temasmagning i Brønderslev

15/9 Det Brune Aalborg besøges

29/9-30/9 Skagen tager på Kolding/Århus-tur

5/10 Årsmøde i Fjerritslev

5/10 Årsmøde i Thisted

6/10 Årsmøde i Aalborg

6/10 Smagning med Årets Bryggeri i Aalborg

12/10 Årsmøde i Hjørring

12/10 Årsmøde i Skagen

20/10 Årsmøde i Brønderslev

26/10 & 27/10 Nordic Brew i Frederikshavn

27/10 Årsmøde i Frederikshavn

3/11 Regionsbestyrelseskonstituering og bestyrelsesseminar i Thisted

9/11 Julefætter i Aalborg

16/11 Julefrokost i Fjerritslev

17/11 Julefrokost i Brønderslev

23/11 Juleølsmagning i Hjørring

23/11 Juleølsmagning i Hjørring

8/12 Hjørring tager på Christmas Beerwalk

 

 

2019

 

5/1 Nytårskur i Frederikshavn

 

 

Vi forsøger at samle alle 7 nordjyske lokalafdelingers aktivitet + lidt til i spalten herover...

 

 

 

 

 

Se også arrangementer som løbende opdateres af de lokale webredaktører

 

 

 

Tillidsvalgte

Nordjylland:

Regionsformand

Flemming Starcke-Jensen

flemming.starcke(at)remove-this.ale.dk

 

Aalborg:

Lokalformand

Anne Lise Knørr

anne.lise.knoerr@ale.dk

Lokalnæstformand

Gert Svanborg Sloth

gert.svanborg.sloth@ale.dk

 

Brønderslev

Lokalformand

Leo Kristensen

leo.kristensen(at)remove-this.ale.dk

Lokalnæstformand

Palle Normann Hansen

palle.normann.hansen(at)remove-this.ale.dk

 

Fjerritslev

Lokalformand

Hans-Jørgen Johansen

hans-joergen.johansen@ale.dk

Lokalnæstformand

Tim Sørensen

tim.sorensen(at)remove-this.ale.dk

 

Frederikshavn

Lokalformand

Carsten Jørgensen

carsten.jørgensen(at)remove-this.ale.dk

 

Hjørring

Lokalformand

Flemming Starcke-Jensen

flemming.starcke(at)remove-this.ale.dk

Lokalnæstformand

Arnold Simonsen

arnold.simonsen(at)remove-this.ale.dk

 

Skagen

Lokalformand

Christian Bruun

christian.bruun@ale.dk

Lokalnæstformand

Jens Erik Sørensen

jens.erik.soerensen@ale.dk

 

Thisted

Lokalformand

Jens Munk

jens.munk(at)remove-this.ale.dk

Lokalnæstformand

Claus Nørgaard

claus.noergaard(at)remove-this.ale.dk

 

 

 

 

 

Webredaktører

Nordjylland:

Gert Svanborg Sloth

gert.svanborg.sloth@ale.dk

Aalborg:

Gert Svanborg Sloth

gert.svanborg.sloth@ale.dk

Brønderslev

Palle Normann Hansen

Palle.normann.hansen(at)remove-this.ale.dk

Fjerritslev

Tim Sørensen

tim.sorensen(at)remove-this.ale.dk

Frederikshavn

Jørn Leander Skou-Jensen

joern.skou.jensen(at)remove-this.ale.dk

Hjørring

Arnold Simonsen

arnold.simonsen(at)remove-this.ale.dk

Skagen

Jeppe Josiassen

jeppe.josiassen(at)remove-this.ale.dk

Thisted

Jens Munk

jens.munk(at)remove-this.ale.dk

 

 

 

 

 

DØE på facebook

Som et supplement til ale.dk har Danske Ølentusiaster lavet en officiel facebookprofil


Samtidigt har 6 af de 7 nordjyske lokalafdelinger oprettet Facebookgrupper for at gøre opmærksom på foreningens lokale aktiviteter i deres dækningsområde.

Aalborg

Brønderslev

Frederikshavn

Hjørring

Skagen

Thisted

MEDLEMSKAB

I Danske Ølentusiaster elsker vi godt øl, og foreningens formål er at få bedre øl i Danmark.
 
Det gør vi ved at arbejde for et bredt, varieret og mangfoldigt udbud af bryggerier og øltyper, oplyse og skabe debat om øl, stimulere håndbrygning, udbrede kendskabet til traditionel dansk bryggekunst og ved at sikre øl en respektfuld behandling.
 
Du kan læse mere om fordelene ved et medlemskab på siden Hvorfor medlem?
 
Så meld dig ind i vores velsmagende forening, vær med til at sikre det gode øl en varig plads på det danske marked og få oven i købet adgang til vore lokale ølsmagninger, medlemspriser og -fordele på vore Ølfestivaler osv. osv.
 
Du kan melde dig ind direkte via hjemmesiden!
Se her hvordan! 

 

 

ØLentusiasteN

Vort skønne medlemsblad ØLentusiasteN er Danmarks eneste specialmagasin om øl. Første udgave udkom i december 1998 - kun 3 måneder efter stiftelsen af foreningen. Gennem alle årene har Ole Madsen været redaktør. Se mere HER!

 

Fornyligt blev der åbnet for at hele folket har tilgang til vort medlemsblad. Bortset fra de seneste 10 numre, som er låst så de kun er tilgængelige for medlemmer.

 

Som medlem har du længe kunnet læse alle numre af ØLentusiasteN digitalt. Det kræver blot at du logger ind som medlem HER på ale.dk 

 

Modtager du som medlem ikke ØLentusiasteN i din postkasse - KLIK HER!

 

Har du noget som andre bør læse om i ØLentusiasteN, så kontakt gerne redaktør Ole Madsen - produktionen af det næste nummer # 106 er i fuld gang.

 

 

Det nyeste nummer af ØLentusiasteN - nummer # 105 der udkom i august 2018 er et særligt vendemagasin med to forsider og 64 siders jubilæumstema og 48 siders almindelig ØLentusiasteN. Et rigtigt spændende blad med masser af timers læsning. Af speciel nordjysk interesse kan nævnes en Overgæret & Undergæret om Vrå Bryghus der er tæt på åbning samt en 2-siders artikel om Beerwalk i Ålbæk. Og så er selve jubilæumsdelen faktisk rigtigt godt.

Ale-Mail er genoplivet

Ale-Mail, der udkom fra 1998 til 2014 er fra august 2017 genoplivet og har du meddelt en mailadresse ved indmeldelse skulle du gerne modtage den i din mailboks hver måned...