Danske Ølentusiaster er en uafhængig landsdækkende ølforbruger- og interesseorganisation, der har det formål at sikre forbrugerne et bredt, varieret og mangfoldigt udbud af såvel øl som øltyper.

Danmarks mest velsmagende forening kæmper for det gode øl og ønsker at sikre godt øl til danskerne, og det er da også titlen på vores udviklingsplan. Over alt i landet arrangerer vores 51 lokalafdelinger øl-aktiviteter for medlemmerne.

Deltagelse kræver medlemskab - til gengæld kan du som medlem deltage i arrangementer over hele landet. Og der er mange andre fordele. Foreningen udgiver 6 gange årligt medlemsbladet ØLentusiasteN, driver websitet ale.dk og frivillige fra hele landet er hvert år med til at få ølfestivaL® til at fungere som det skal. Hvert år kårer medlemmerne Årets danske Bryggeri og Årets danske Ølnyhed.

Måske var det noget for dig at blive medlem? Læs mere HER.

 

 

 

Region Nordjylland

Regionen er Danske Ølentusiasters nordligst beliggende og den fungerer som paraply for de 7 lokalafdelinger 

AALBORG, BRØNDERSLEV, FJERRITSLEV, FREDERIKSHAVN, HJØRRING, SKAGEN og THISTED.

Alle lokalafdelinger er selvstændige enheder under landsorganisationen. Men Regionen fungerer som samlende paraply med erfaringsudveksling som et vigtigt element.

Hvert år uddeles Den Regionale Ølpris til en person eller virksomhed i regionen, der har gjort en ekstraordinær indsats for at vise mangfoldigheden i øllets verden.

Siden 2015 har Regionen arrangeret TOPmøde i samarbejde med Erling Christensen, hvor ølentusiaster fra hele regionen og især de 5 øverste lokalafdelinger får mulighed for at mødes og hygge sig. En selvstændig side om TOPmødet er lagt op.

Flere nye initiativer er i gang eller i støbeskeen. Et udvalg har arbejdet med forslag om en bustur til Ølfestivalen. Et andet udvalg arbejder med en togtur fra Skørping til Skagen med en ølentusiast-vogn og flere øllede stop undervejs. Regionsbestyrelsen vil lave et "seminar", hvor alle lokalbestyrelsesmedlemmer i regionen samles for at tale om hvordan vi kan inspirere og lære af hinanden - det projekt forventes at finde sted 3/11 2018.

 

 

Der arbejdes på regelmæssig udsendelse af nyhedsbrev til medlemmer der via sit postnummer er hjemmehørende i en af de 7 lokalafdelinger under DØE Region Nordjylland.

I 2017 blev der udsendt 4 nyhedsbreve, et i det tidlige forår - et i maj - et i efteråret - og et i vintermåneden december. Alle naturligvis spækket med spændende nyt fra det nordjyske.

I 2018 blev der udsendt nordjysk nyhedsbrev i januar og i marts. Man kan altid se skiftende nyheder på Regionens forside. De samles så i nyhedsbrevene. Se tidligere udsendte nyhedsmails i arkivet.

Efter lang tid med fremgang er DØE Nordjylland aktuelt den region i landet som har mindst minusvækst - vi har tilmed flest husstandsmedlemmer og flest kvinder. I 2017 kom der 133 nye nordjyske medlemmer i foreningen og i 2018 er der allerede kommet 38 nye indtil nu. Så på 1 år og snart 6 måneder har vi fået 161 nye medlemmer.

De seneste to år har vandrepokalen for Årets Lokalafdeling stået i Nordjylland. Nordjyske lokalafdelinger har haft titlen fra "generalen" 2016 til 2018, hvor det endte med at Bornholm gik med sejren - Nordjylland havde indstillet Aalborg som Årets Lokalafdeling 2017.

Hele fire gange er en nordjysk lokalafdeling kåret som Årets Lokalafdeling. Aalborg 2009, Frederikshavn 2012, Skagen 2015 og i 2016 blev det Thisted - så det er altså ikke kun os selv som synes at vi gør det godt heroppe nordpå...

 

 

 

 

Alle lokalafdelinger i regionen afvikler hvert år Årsmøde i september eller oktober - se listen over Årsmøderne 2017 og resultaterne her fra længere nede på siden.

På disse Årsmøder vælges lokalbestyrelse og lokale tillidsfolk og efterfølgende udpeger hver lokalafdeling (op til) 2 personer til regionsbestyrelsen som ved et møde inden udgangen af november konstituerer sig med regionsformand og regionsnæstformand.

På mødet i år blev Flemming Starcke-Jensen fra Sindal genvalgt som Regionsformand og Anne Lise Knørr fra Nørresundby blev valgt som Regionsnæstformand. Gert Svanborg Sloth fra Aalborg stoppede dermed som regionalt tillidsvalgt - men han fortsatte som Regionsredaktør.

Nordjyderne i DØE er aktive og det sociale samvær omkring øllet vægtes højt - derfor er elementer som fester og ture samt temasmagninger hvor man risikerer at gå klogere hjem blandt de ting der arrangeres i lokalafdelingerne i Nordjylland.

Se alt der er lagt i arrangementskalenderen samt redaktørens opsamling i højrespalten og i vores nyhedsmails i arkivet, hvor meget der egentlig sker i Nordjylland. Blandt andet afviklede hele 5 nordjyske lokalafdelinger Øllets Dag den første lørdag i september i 2017. 2018 er sine steder stadig under planlægning...

 

 

 

 

HUSK at det er fuldt lovligt at deltage i "naboernes" arrangementer

Der sker rigtigt meget i de nordjyske lokalafdelinger, og hvis det nu skulle ske at du pludselig fik lyst til at deltage i noget som nabo-afdelingerne arrangerer skal du vide at du som medlem af Danske Ølentusiaster faktisk har ret til deltage i foreningens arrangementer over hele landet...

Der sker mange spændende ting i alle lokalafdelingerne - HER vil vi mest koncentrere os om det der foregår i Nordjylland. Det er en god blanding mellem indendørs smagninger, ture og festlig aktivitet.

I maj kan man komme på tur ud i det blå i Thisted 5/5, til trappistsmagning i Sindal 5/5, på gavlmalerigåtur med medbragte dåseøl rundt i Aalborg 23/5.

I juni er der Fyraftensarrangement i Skagen 6/6, Sommerfest med brewbattle i Thisted 15/6, Togtur fra Skagen til Cafe Chic Oldschool i Hjørring 15/6, Brønderslev-tur til The Wharf i Aalborg 16/6, Ugelris-besøg i Frederikshavn 16/6, Hjørring-tur til Det Bette Ølhus i Ålbæk 16/6 og Aalborg deltager for femte gang i Aalborg Citys fejring af Den Amerikanske Uafhængighedsdag med gratis smagning af lækkert amerikansk inspireret øl i ØLHYTTEN på CWO i hjertet af Aalborg 29/6 og 30/6.

 

 

I juli holder de fleste ferie og det er kun Skagen som har varslet aktivitet - der er Fyraftensarrangement 6/7.

I august er der Fyraftensmøde på Skagen Bryghus 3/8 og Hjørring tager på tur til Ebeltoft Gaardbryggeri 18/8 og Frederikshavn har et endnu indholdsløst arrangement 25/8, men datoen er på plads og det er vigtigt.

September åbner med et brag, da der jo er Øllets Dag 1/9 og det fejres i Aalborg, Frederikshavn, Skagen og Thisted og formentlig også i Hjørring. Foreningen fylder jo tyve år 5/9. Lidt senere på måneden er der tysk temasmagning i Brønderslev 8/9 og Aalborg-folkene tager på besøg i Det Brune Aalborg 15/9. Skagen tager på tur til Kolding og Århus 29/9 og 30/9.

Der skal afvikles lokale årsmøder i september eller oktober - og ind til videre er der ikke nogen som har dato fastlagt deres årsmøde i september. mens hele fire holder årsmøde i oktober - det er Aalborg 6/10, Skagen 12/10, Brønderslev 13/10 og Frederikshavn 27/10.

I november starter de traditionelle julesmagninger rundt omkring i det ganske danske land. Ind til videre har Aalborg 9/11 og Brønderslev 17/11 lagt deres julearrangementer i kalenderen. Se mere HER...

 

 

Nordjylland - DØEregionen med mindst minusvækst samt flest husstandsmedlemmer og kvinder

Så er maj måned snart overstået, og efter en hel del regn er solen kommet frem og folket har fundet sommertøjet frem. I mens kan vi stadig glæde os over at der er mere end 1000 nordjyske medlemmer i vores skønne forening - faktisk er Nordjylland det område i vort land, hvor foreningens aktuelle medlemstal er mindst stagnerende. Men nu er vi også blevet ramt af tilbagegangen. Aktuelt er der nøjagtigt 1022 medlemmer af Danske Ølentusiaster i Region Nordjylland. Præcis fire medlem mindre end på samme tidspunkt i fjor. Det skal alligevel fejres at vi stadig er mere end 1000 medlemmer i Nordjylland og at vi trods alt ikke er mere i minus og faktisk er vi den region i hele foreningen som har mindst tilbagegang - desuden har vi stadig flest husstandsmedlemmer og samtidigt størst antal kvinder. Vi er blandt de dygtigste til at score nye medlemmer og mon ikke den gode udvikling kommer igen lige om lidt? Vore aktuelle tal: minus 0,39 % vækst det seneste år. 59,88% personlige medlemmer og 40,12% husstandsmedlemmer. 22,90% kvinder og 77,10% mænd. Regionsbestyrelsen sender skummende hilsner til alle medlemmer i de 7 nordjyske lokalafdelinger. Og vi glæder sig over at vi ved at det gode arbejde i lokalafdelingerne fortsætter og at nedgangen nok bliver vendt - det plejer den jo... SKÅL & Højt Skum!

Der er i øjeblikket plus-tal i 4 af 7 nordjyske lokalafdelinger. Det er Hjørring, Skagen, Thisted og Frederikshavn. I Aalborg, Brønderslev og Fjerritslev er der minus-tal lige nu...  

 

I Hjørring er der lige nu 78 lokale medlemmer og 5 har tilvalgt lokalafdelingen. Og det betyder at der er fremgang på 9,21% det seneste år. Cirka 31% husstandsmedlemmer og 69% personlige medlemmer. Her af cirka 13% kvinder og 87% mænd.

Skagen havde en kolossal vækst i 2014 og 2015. Medlemstilgangen i Danmarks nordligst beliggende lokalafdeling vendte i 2016 - men er dog på det seneste kommet tilbage på sporet igen, det er flot og dejligt. Aktuelt vækst på 7,87%. Der er 93 lokale medlemmer og 3 der har tilvalgt. Cirka 67% husstandsmedlemmer og 33% personlige medlemmer. Her af cirka 39% kvinder og 61% mænd.

I Thisted er der aktuelt 4,82% flere medlemmer end samme tid i fjor. Der er 256 lokale medlemmer og 5 der har tilvalgt lokalafdelingen. Cirka 45% husstandsmedlemmer og 55% personlige medlemmer. Her af cirka 25% kvinder og 75% mænd.

I Frederikshavn er der en stigning på 0,84%. Der er 108 lokale medlemmer og 12 som har tilvalgt lokalafdelingen. Cirka 30% husstandsmedlemmer og 70% personlige medlemmer. Her af cirka 22% kvinder og 78% mænd.

I Aalborg er tilbagegangen aktuelt på 4,59%. Der er 368 lokale medlemmer og 27 som har tilvalgt lokalafdelingen. Cirka 38% husstandsmedlemmer og 62% personlige medlemmer. Her af cirka 22% kvinder og 78% mænd. 

 

 

 

I Fjerritslev er der aktuelt tilbagegang på 8,33%. Der er 58 lokale medlemmer og 8 som har tilvalgt lokalafdelingen. Cirka 23% husstandsmedlemmer og 77% personlige medlemmer. Her af cirka 9% kvinder og 91% mænd. 

I Brønderslev er der aktuelt 12,07% færre medlemmer end samme tid i fjor. Der er 49 lokale medlemmer og 2 som har tilvalgt lokalafdelingen. Cirka 31% husstandsmedlemmer og 69% personlige medlemmer. Her af 24% kvinder og 76% mænd. 

 

Tallene ændrer sig hele tiden - faktisk hver eneste dag. Og det går lidt op og ned om der er vækst eller ej - det afhænger meget af det præcise medlemsantal for et år siden...

Både Aalborg og Thisted har et meget stort geografisk område at dække. Måske ligger der et uudnyttet medlemspotentiale i at lave flere små "nære" lokalafdelinger. Medlemmer genererer medlemmer. Skagen formåede på rekordtid næsten at tredoble medlemsantallet, da de fik oprettet en lokalafdeling deroppe. Både Brønderslev og Skagen opstod i øvrigt begge på baggrund af en henvendelse fra medlemmer. Så hvis du kunne tænke dig at være med til at få en lokalafdeling af Danske Ølentusiaster op at stå i dit nærområde, så kontakt endelig Regionsformanden eller Regionsnæstformanden. 


Husk nu at I som medlemmer kan spare en hundrede-lap på eget kontingent en gang om året, hvis I hvert år skaffer et nyt medlem til foreningen - se mere om dette her.

38 nye medlemmer i 2018 og 133 nye medlemmer i 2017 i DØE Nordjylland

Det går rigtigt godt med medlemstilslutningen i Nordjylland. Der er tilkommet 38 nye nordjyske medlemmer indtil nu i 2018 og 133 nye medlemmer til Danske Ølentusiaster i det nordjyske i 2017. Altså alt i alt 161 nye medlemmer siden vi gik ind i 2017.

Siden årsskiftet 2017/2018 er der samlet tilkommet 38 nye medlemmer til DØE Nordjylland. 14 til Thisted. 9 til Hjørring (som dermed er tæt på at have fået dobbelt så mange medlemmer i den første del af 2018 som de fik i hele 2017). 6 til Aalborg. 6 til Frederikshavn. Og 2 til Brønderslev. (Den ene du mangler i regnestykket er en københavner, der har bedt om at modtage nyhedsmails fra DØE Region Nordjylland). Velkommen til Danmarks mest velsmagende forening. 

For 2017 så tallene således ud: Aalborg var topscorer med 47 nye medlemmer. Årets Lokalafdeling 2016, Thisted, blev nummer 2 med 40 nye medlemmer. Skagen fik 17, Frederikshavn scorede 10, Fjerritslev 8, Brønderslev fik 6 og Hjørring 5 nye medlemmer.

Hjerteligt velkommen til alle nye som blev medlem af Danske Ølentusiaster i Nordjylland i 2017 og 2018.

Der er plads til flere - og du kan jo spare 100 kroner på dit medlemskab en gang årligt ved at melde en ind i foreningen via ale.dk, se mere om det længere nede på siden her...

 

 

Hjælp os med at vokse yderligere

DU kan hjælpe os med at udvide medlemsantallet, og samtidigt kan du få lidt ud af det. Når du skaffer et nyt medlem kan du få rabat på 100 kroner på din næste kontingentopkrævning. For at få rabatten skal du i forvejen være medlem af Danske Ølentusiaster og derefter indmelde et nyt medlem i foreningen. Det du/I skal gøre er at I bruger ale.dk til indmeldelsen og skriver indmeldt af navn og medlemsnummer i feltet organisation nederst på siden. Rabatten registreres, når vi kan se betalingen for det nye medlem. Rabatten kan bruges én gang pr. årlig kontingentopkrævning. Og ordningen kan ikke bruges på Øllets Dag, hvor en anden ordning træder i kraft i stedet...

 

 

 

Ølfestival® 2018 er på trapperne - og kan reelt booste medlemsantallet

 

 

Det kan læses ovenfor at Danske Ølentusiasters medlemsantal er nedadgående. Lige nu er der 8740 medlemmer og det er 223 færre end på samme tid i fjor. Det er ikke så godt og faktisk også lidt mærkeligt, når man nu ved at der hvert år deltager over 12.000 ølglade mennesker i Danske Ølentusiasters ølfestival. Hvad mon det er der gør at det ikke lykkes at indfange disse potentielle medlemmer?! Hvis bare halvdelen af de deltagende ikke-medlemmer meldte sig ind ville det helt sikkert give et tiltrængt boost til vores forening...

 

Danske Ølentusiasters 18. Ølfestival i København bliver afholdt i Lokomotivværkstedet,  Otto Busses Vej 5A, 2450 København fra den 31. maj til den 2. juni 2018.

 

Læs meget mere om ØLFESTIVAL 2018 HER

Ølfestival er Danmarks største og originale festival for øl. På festivalen kan du smage omkring 1.200 forskellige øl fra cirka 200 bryggerier.

Måske skulle du overveje at være med bag tæppet i år.

Der er altid brug for frivillige - vil du være med til at hjælpe til i kulisserne?

Du kan melde dig som frivillig hos frivillig ansvarlig Annette Thuneby via annette.thuneby@ale.dk

 

Mens du venter kunne du snuppe et lille tilbageblik på tidligere festivaler

 

I forhold til fremtidig planlægning får du lige datoerne for 2019 og 2020.

Ølfestival 2019 - Torsdag den 23. til og med lørdag den 25. maj 2019.
Ølfestival 2020 - Torsdag den 14. maj til og med lørdag den 16. maj 2020.

 

 

Uddeling af Dansk Ølmærke 2018/2019 til gode ølsteder

Det landsdækkende arbejde med at udvælge de gode ølsteder og indstille hvilke Indkøbssteder og Udskænkningssteder, som skal modtage Dansk Ølmærke for perioden 2018/2019, er afsluttet. Mærket uddeles denne gang til 178 steder fordelt på 113 udskænkningssteder og 65 Indkøbssteder. I Nordjylland blev det til 17 gange Dansk Ølmærke denne gang - se i næste spalte hvilke steder som fik mærket denne gang.

Danske Ølentusiaster uddeler hvert andet år Dansk Ølmærke til Indkøbssteder og Udskænkningssteder for at give en særlig øloplevelse.

Tovholder på projektet er det landsdækkende Dansk Ølmærkeudvalg - i daglig tale DOMudvalget - de har afsløret resultatet på ale.dk HER og du kan også læse om det i ØLentusiasteN # 103...

For at få tildelt Dansk Ølmærke, skal der overordnet være et godt udvalg af øl, der behandles ordentligt og serveres i et godt miljø.

Der lægges bl.a vægt på:

 • Ølstedet anbefales af Lokalafdelingen
 • Et antal lokale/regionale øl og/eller et antal internationale øl
 • God bredde i øltyperne og/eller specielle øltyper som f.eks. cask/trappist/gueuze
 • Brew pub med rimelig bredde og udskiftning af kvalitetsøl
 • Dedikation og tæft for det gode øl
 • Et egentligt og opdateret ølkort
 • Personale med ølviden
 • Øl serveret ved rette temperatur
 • Gæstehaner
 • Udskiftning af øllet f.eks.. i forhold til årstiden, lokale nyheder o.l.
 • Øl serveret i korrekte glas
 • Mad og øl
 • Miljøet og de geografiske hensyn

Geografiske hensyn betyder, at en særlig øloplevelse også må vurderes ud fra ølstedets beliggenhed og kundegrundlag.


 

 

Det blev altså til 17 uddelinger af Dansk Ølmærke i Nordjylland i denne ombæring. Præcis som forrige gang blev Aalborg topscorer i forhold til Nordjyske uddelinger - her uddeles 10 mærker, i Frederikshavn 3, i Hjørring 2 og Skagen 2.

Lokalafdeling Aalborg uddelte i alt 10 mærker. 2 til Indkøbssteder og 8 til Udskænkningssteder. De uddeltes i øvrigt alle som sædvanligt på en rundtur, hvor alle ølmærkestederne besøgtes den samme dag og der uddeltes hæder og diplom - det foregår 21/4. Stederne der blev besøgt var Bisgaard Vinhandel i Støvring, Vinspecialisten Aalborg/bestofbeers, The Wharf, John Bull Pub Aalborg, Duus Vinkælder, London Pub Aalborg, Wildebeest Gastropub, Basement Beer Bar, El Mariachi og Søgaards Bryghus/Missing Bell Brewpub.

Lokalafdeling Frederikshavn uddelte Dansk Ølmærke til Udskænkningsstederne John Bull Pub, Frederikshavn og Det Bette Ølhus i Aalbæk - sidstnævnte fik også sit mærke for at være et godt Indkøbssted, men de modtog kun ét mærke.

Lokalafdeling Hjørring uddelte Dansk Ølmærke til Udskænkningsstedet Cafe Chic Oldschool og til Indkøbsstedet Meny Hjørring.

Lokalafdeling Skagen uddelte Dansk Ølmærke til Skagen Bryghus og Green's Pub og Café.

Der uddeles desværre ingen mærker i hverken Brønderslev, Fjerritslev eller Thisted i denne omgang.

Følg med på lokalafdelingernes websites og i FB-grupper, hvor der vel er billeder og beretninger...

 

 

GODE ØLSTEDER.DK hjælper dig til at finde flere gode øloplevelser i Danmark.

Rigtig god fornøjelse rundt i landet...

 

 

Du kan også læse om landsdelens UDSKÆNKNINGSSTEDER og INDKØBSSTEDER på ale.dk

 

 

Mini-reportage fra TOPmøde 2018 er nu klar

Så blev der fundet tid til at lave tilbageblikket fra TOPmøde 2018. Næste års TOPmøde er datofastsat - det bliver 6/4.

 

 

Lidt ord og billeder fra Generalforsamling i Danske Ølentusiaster 24/3

Danske Ølentusiasters generalforsamling 2017 er nu afviklet. Den blev afholdt, som traditionen foreskriver, på Dalum Landbrugsskole i Odense.

Inden generalforsamlingens dagsorden kom i spil blev de sædvanlige kåringer afviklet. Først Årets danske Ølnyhed i 3 kategorier. Her vandt Fur Bryghus i kategorien under 4% med deres pale ale Fur Påskefrokost på 2,7%. Den fik 448 af de 934 afgivne stemmer - altså hele 44%. Ugly Duck Brewing Co. vandt helt suverænt kategorien mellem 4 og 7% med deres Kinky Cowboy Texan IPA på 6,5%. Den fik hele 522 af de 916 afgivne stemmer - altså flotte 57%. Hornbeer løb med sejren i kategorien over 7% med deres russian imperial stout Trumputkim på 10%. Den fik 495 af de 933 afgivne stemmer - altså 53%. Alle vinderne var dermed rimeligt suveræne - og det var da også mere eller mindre forventet at netop disse tre øl ville vinde. Årets Lokalafdeling 2017 blev derefter afsløret. De nominerede var Aalborg, Bornholm, Ribe, Svendborg, Vejle og Århus Syd. Bornholm vandt.

Klaus Rehkopff fra Odense blev valgt som dirigent og Lars B. Jespersen fra København blev valgt som referent og så kunne generalforsamlingen gå i gang. Landsformand Hans Peter Jepsen aflagde landsbestyrelsens mundtlige beretning som supplerede den skriftlige der var udsendt til alle medlemmer. Regnskabet blev godkendt og ændringsforslaget til foreningens vedtægter blev vedtaget. Budgettet blev fremlagt og Landsbestyrelsens forslag til kontingentstigning blev vedtaget.

Landsformand Hans Peter Jepsen, Sønderborg, blev genvalgt. Kim Hyttel, Horsens, blev nyvalgt som Økonomiansvarlig. Genvalgt som Landsbestyrelsesmedlemmer blev: Jens Bekke, København - Astrid Olufsen, Vejle - og Steen Christiansen, Rødovre. Christian Andersen og William S. Jacobsen stoppede begge og blev afløst af Mogens Johansen, Herning - og John Aabille, Århus C, der begge blev nyvalgt til Landsbestyrelsen. Preben Bensen, Rødovre - blev nyvalgt som revisor og Flemming Madsen, Odense - blev genvalgt som revisorsuppleant.

Der blev smagt jubilæumskage, kaffe og vinderøl. Efter aftensmaden var der underholdning og ølsmagning ved Esben Langkniv. Der var masser af debat før, under og efter generalforsamlingen blandt de lidt over 200 deltagere i generalforsamlingen.

Se billederne fra begivenheden i højrespalten - de kan forhåbentlig give et indtryk af hvad der foregik, nogle gange siger billeder mere end tusinde ord. Det allermest spændende ved årets generalforsamling var de to kritiske, men velmente indlæg fra Anders Busse Rasmussen og gæstetaler Niels Buchwald. Der er nok at tage fat på for den nye Landsbestyrelse i foreningen Danske Ølentusiaster - god vind med det...

 

 

Vandrepokalen Årets Lokalafdeling sendt til Bornholm efter 2 år i Nordjylland


Det blev Bornholm som overtog stafetten. Tidligere lokalformand Knud Ølgaard fra Thisted var manden der afslørede dette på "generalen".

Gennem mange år har man med smil på læben talt om at Nordjylland er en ø som KUN hænger sammen med resten af Jylland på grund af at nogle broer ikke er oppe samtidigt. Så derfor synes vi nordjyder, at det kun var godt at prisen og hæderen nu røg videre til en anden ø.

Læs nyheden fra ale.dk om hvorfor det blev Bornholm som blev valgt - HER

 

 

Siden 2005 har Danske Ølentusiaster hvert år kåret Årets Lokalafdeling. Nordjylland har de seneste år markeret sig stærkt i den "konkurrence". 

Prisen tildeles som anerkendelse for gode og varierede tiltag og arrangementer til gavn for udbredelsen af kendskabet til øllets verden i det forløbne år.

En nordjysk lokalafdeling er blevet kåret som Årets Lokalafdeling hele 4 gange.

I 2009 blev det Aalborg.

I 2012 Frederikshavn.

I 2015 tilfaldt æren Skagen.

I 2016 vandt Thisted.

 

I 2015 tilfaldt æren landets nordligste afdeling, Danske Ølentusiaster i Skagen.

Selv om lokalafdelingen er ganske ny - den begyndte i februar 2014 - har den slået alle rekorder for medlemsvækst i foreningens nyere historie. Skagboerne startede med 16 medlemmer i februar 2014 og fik i hele 2014 skaffet 66 nye medlemmer. I 2015 holdt de kadencen og fik indmeldt 31 nye medlemmer.

I øjeblikket har lokalafdelingen 102 medlemmer, hvilket i sig selv må siges at være ganske pænt for et enkelt postnummer i en by med 8000 indbyggere. Dertil kommer, at afdelingens Facebook-gruppe har 329 medlemmer.
35 procent af medlemmerne er kvinder - måske et udslag af at lokalafdelingen har 55 procent husstandsmedlemmer.

Flere restauranter og ølsteder i Skagen har fået mere fokus på øllet og har præsteret et større og bedre øl-udvalg, siden lokalafdelingen blev dannet.

Netop fordi man har valgt at koncentrere sig om et enkelt postnummer har det været en nem(mere) opgave at få kontakt til de lokale ølsteder samt de andre samarbejdspartnere, som er livsnødvendige for alle DØE's lokalafdelinger landet over.

Lokalafdelingen har i løbet af 2015 blandt andet arrangeret en tur til Belgien og et Øl & Mad-arrangement i skolekøkkenet på Skagen Skole.

 

 

Lokalafdeling Thisted blev kåret som Årets Lokalafdeling 2016 med følgende begrundelser:

Afdelingen har haft en vækst i medlemmerne på 20 procent på et år og er nu oppe på 249 medemmer, hvoraf 25 procent er kvinder.

Det går rigtigt godt i Thisted, der er kanontilslutning til de fleste møder og efterhånden foregår alle arrangementer på Thisted Bryghus, som lokalafdelingen har etableret et godt og givtigt samarbejde med. I 2016 blev der afviklet 10 medlemsmøder/aktiviteter. Det er helt fænomenalt og stemningen er altid helt i top.

Opfindsomheden er i fuldt flor, når der skal udtænkes mødekoncepter – og spændvidden er lige så stor og bred som en nordvestjysk ladeport. Man kommer godt rundt i alle afkroge af øllets forunderlige verden.

Der kommer 25 til 30% af medlemmerne hver gang. Og der kommer masser af nye folk hver gang. Det er tilmed lykkedes at få medlemmer lang vejs fra til at dukke op til lokalafdelingens smagninger.

Lokalafdelingen har tre år i træk lavet et flot udstillingsvindue for øllet i form af en stor velorganiseret og velbesøgt Mini Øl Festival på Øllets Dag i samarbejde med Thisted Bryghus - og den vokser sig større og større hvert år.

 

Årets danske ølnyheder 2017 blev de 3 forventede øl

En ale, en IPA og en Russian Imperial Stout er netop kåret til årets danske ølnyheder i tre kategorier, der er inddelt efter alkoholprocent.

 

- Det er forfriskende at se, at det er tre forskellige stilarter indenfor ølverdenen, der vinder. Det danske ølmarked er meget mangfoldigt, og de danske ølkunder har adgang til stort set alle øl-stile - både danske og udenlandske. De her tre er valgt som de bedste nye, danske øl fra 2017, siger Hans Peter Jepsen, der er landsformand i Danske Ølentusiaster.

De tre bryggeriers sejre skal ses i lyset af, at der i Danmark udkom over 1.600 nye øl i 2017. En stor del af de nye, danske øl er dog kun brygget i meget små mængder.

En øl skal opfylde en række krav for at deltage i Årets Danske Ølnyhed. Opskriften på øllet skal være ny eller væsentligt modificeret, ligesom etiketten og navn skal være ny, øllet skal have været til salg på det danske marked i løbet af året, og det skal være brygget i batch på minimum 100 liter.

Danske Ølentusiaster har i år ændret kåringen af Årets Danske Ølnyhed, så smagspaneler med medlemmer og øldommere, -sommelierer og -bloggere har blindsmagt de mange kandidater, inden det endelige finalistfelt af ni øl i tre kategorier blev udvalgt. Derefter har rekordmange, 1.000 af foreningens medlemmer, deltaget i finalistsmagninger og stemt på deres favoritter.

Årets Danske Ølnyhed er Danske Ølentusiasters fejring af de innovative og spændende øl i Danmark. Hvert år kårer foreningens medlemmer de bedste øl i tre kategorier fra det forgangende år. Kategorierne lyder "Under fire procent", "mellem fire og syv procent", samt "over syv procent".

Det er bryggerierne og Danske Ølentusiasters medlemmer, der indstiller kandidater til prisen.

Danske Ølentusiaster har i år 20 års jubilæum. Siden stiftelsen i 1998 har foreningen arbejdet for et alsidigt ølmarked og udbredelsen af og kendskabet til kvalitetsøl og ølkultur. Danske Ølentusiaster er en uafhængig forbrugerorganisation med omkring 8.700 medlemmer fordelt på 51 lokalafdelinger.

 

Det er endnu ikke kommet frem om Danske Ølentusiaster også i 2018 vil gentage kåringen af Årets danske Ølnyhed eller om man mener at den har overlevet sig selv. Det skal blive spændende hvad såvel udvalget bag som den nye Landsbestyrelse vælger at gøre, når årets kåring er evalueret. Måske er tiden til at vi gør noget andet i foreningen nu?

 

 

VINDERØL - ÅdØ 2017

 

Under fire procent

Fur Påskefrokost, Fur Bryghus (Pale Ale - 2,7%)

En rolig og klar øl med en ravgylden farve. Småboblende med tæt cremefarvet skum, der giver fine blonder på glasset, og med humlenuancer og noter af citrus. Fur Påskefrokost er velegnet til det danske frokostbord og udmærker sig med sin lave alkoholprocent på 2,7%.

Fur Bryghus fik også prisen Årets Danske Ølnyhed 2016. Det var for øllet Fur Julefrokost - også i samme lette kategori.

 

Mellem fire og syv procent

Kinky Cowboy IPA, Ugly Duck Brewing Co. (IPA - 6,5%)

Kinky Cowboy er en fusion af amerikansk West Coast IPA og New England IPA. Lys og kantet som en West Coast IPA og masser af frugtig bitterhed og uklar/hazy som en New England IPA. Den er humlet med Amarillo og El Dorado.

Ugly Duck Brewing Co. har nu vundet prisen Årets Danske Ølnyhed i alt fem gange. I 2012 modtog bryggeret prisen for IPA'en Simcoe & Chinook og porteren Imperial Vanilla Coffee Porter, mens IPA'en Amarillo & Citra fik prisen 2013. I 2015 vandt de kategorien under 6% med Foxy Brown.

 

Over syv procent

Trumputkim, Hornbeer (Russian Imperial Stout - 10,0%)

Øltypen "Russian Imperial Stout" blev oprindeligt brygget til Kejserinde Catherine den Store i Rusland tilbage i 1700-tallet. Kodeord er ristede og brændte noter fra malt, rom og kaffe. IBU (bitterhed): 75, EBC (farve): 75.

Det er sjette gang, Hornbeer sikrer sig prisen som Årets Danske Ølnyhed. I 2008 modtog bryggeriet prisen for øllen Caribbean Rumstout, 2011 vandt de med Dryhop og The Fundamental Blackhorn. I 2012 tog de sejren i kategorien over 6% med Viking Chili Stout og i 2015 kategorien under 6% med Charlies Cool Porter. I 2016 vandt de i øvrigt den stærke kategori med Julegris(k)2 - men fik kun en andenplads i opløbet om den endelige sejr det år. 

 

 

Den Regionale Ølpris i Nordjylland 2017 gik til Anker Jørgensen

 

Danske Ølentusiaster hædrer Anker Jørgensen, Café Chic Oldschool i Hjørring for sin smittende begejstring og mangeårige passion for det gode øl med Den Regionale Ølpris 2017 i Nordjylland.

 

 

 

Regionsformand for Danske Ølentusiaster i Nordjylland, Flemming Starcke-Jensen overrakte fredag den 5. oktober klokken 19 Den Regionale Ølpris i Nordjylland 2017 til Anker Jørgensen, Café Chic Oldschool i Hjørring.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anker Jørgensen har gennem sit virke i restaurationsbranchen og gennem sine ølsmagninger omvendt rigtigt mange nordjyder til det gode øl.

Sammen med Mette Hagbarth driver Anker Jørgensen Café Chic Oldschool i Jernbanegade i Hjørring, her kan nybegyndere i øllets verden få kompetent vejledning, entusiaster kan få afprøvet smagsløgene og ølnørder kan få extremoplevelser fra "vintage-kælderen".

Anker Jørgensen har gennem tiderne haft flere ølsteder rundt om i Nordjylland, i starten af nullerne havde han Danmarks mindste værtshus, nemlig "Bagbutikken" på torvet i Løkken, og selvom der var meget begrænset plads, så havde Anker også her plads til et bredt udvalg af spændende øl fra hele verden.

De sidste år før starten af Café Chic Oldschool i Hjørring var det Musikcafeen i Den Gamle Biograf i Lønstrup der havde glæde af Ankers store ølinteresse, stedet fik i 2016 tildelt Dansk Ølmærke.

Med sin smittende begejstring for det gode øl lykkes det Anker Jørgensen på mindre end halvandet år at få Café Chic Oldschool banket op som et af regionens bedste ølsteder, altid nye og spændende øl på hanerne og et stadigt voksende antal flaskeøl, i dag over 80 forskellige.

Selvom ølkortet er omfattende er det altid en god idé at spørge Anker, da der udover øllene på kortet altid er et antal nye og spændende "kandidater" til kortet. Disse gør Anker meget ud af at håndplukke, så gæsterne kan få en unik oplevelse.

En af specialiteterne hos Anker er vintageøl. Normalt skal man udenfor landets grænser for at få denne oplevelse, men her findes de i et stort udvalg i ølkælderen. En anden specialitet er øl i den dyre ende, så som belgiske øl og engelske øl i "limited edition".

Ud over Ankers passion for øl, så går han heller ikke på kompromis med hensyn til kvaliteten, når det drejer sig om andre drikkevarer som for eksempel whisky, rom, gin og kaffe.

 

Se HjørringAvis.dks omtale af hædringen.

 

 

Hvem synes DU skal have Den Regionale Ølpris 2018?

 

 

Thisted Bryghus - kåret som Årets Bryggeri for tredje år i træk

Tilgængelighed og et bredt sortiment sikrer bryghuset fra Thy titlen, der uddeles af Danske Ølentusiaster. Amager Bryghus og Det Lille Bryggeri var med i opløbet

Thisted Bryghus er Årets Danske Bryggeri. Bryghuset har de seneste otte år gennemgået en forvandling fra at være et lokalt, nordjysk bryggeri til at levere specialøl, der kan købes i hele landet. Derudover arbejder bryggeriet innovativt med brygkunsten og brygger blandt andre øl uden humle og med lokale råvarer fra Nationalpark Thy. 

- Der er ingen tvivl om, at vores produktudvikling er en stor del af årsagen til, at vi er så heldige at vinde prisen endnu en gang. Produktudviklingen er altafgørende, når man, som os, lever af at sælge special øl. Vi kan takke vores flagskib Limfjordsporteren for rigtigt meget, siger Aage Svenningsen, salgs- og marketingchef ved Thisted Bryghus.

Thisted Bryghus’ øl fås i en lang række danske supermarkeder og specialbutikker, og den brede opmærksomhed, det giver, er blandt andre en af årsagerne til, at bryggeriet for tredje år i træk er årets danske bryggeri. 

- Thisted Bryghus udfordrer den almindelige opfattelse af, hvad en øl er. Der brygges øl uden humle og med lokale råvarer som gran, fyr og hyben fra Nationalpark Thy. Det er innovativ ølbrygning. Samtidig har bryggeriet formået at komme på hylderne i hele landet, og det betyder, at de fleste danskere har mulighed for at smage de nordjyske øl, forklarer Hans Peter Jepsen, landsformand hos Danske Ølentusiaster. 

Bryghuset fra Thy løb også med prisen i 2015 og 2016. Danske Ølentusiaster har siden 2003 uddelt prisen Årets Danske Bryggeri. Hornbeer har vundet prisen fire gange, mens Thisted Bryghus og Mikkeller har vundet prisen tre gange.

Årets Danske Bryggeri findes ved direkte afstemning blandt Danske Ølentusiasters små 9.000 medlemmer. Over 200 danske bryggerier var med i afstemningen.

Årets Danske Bryggeri 2017

Stemmer (%) Bryggeri

100 (12,1) Thisted Bryghus, Thisted
86 (10,4) Amager Bryghus, Kastrup
58 (7,0) Det Lille Bryggeri, Bringstrup, Ringsted
41 (4,9) Hornbeer, Kirke Hyllinge
29 (3,5) Ebeltoft Gårdbryggeri, Ebeltoft
27 (3,3) Humleland, Aarhus
25 (3,0) Ugly Duck Brewing Co./Indslev Bryggeri, Nr. Aaby
22 (2,7) Syndikatet, Auning
20 (2,4) Svaneke Bryghus, Svaneke
20 (2,4) Small Batch Brewery/Bornholms Ølmageri Hallegaard Ales, Rønne

 

Fra den nordjyske DØE Region skal der lyde et stort og skummende HØJT SKUM og STORT tillykke med hattricket. 

Bemærk at Lokalafdeling Aalborg har inviteret Thisted Bryghus til at præsentere sig efter Årsmødet i oktober.

 

 

Resultat af Årsmøder og tillidsvalg 2017 lokalt og regionalt i Nordjylland

Det første Årsmøde i Nordjylland foregik 29/9 i Thisted.

Her blev Lokalformand Jens Munk og Lokalnæstformand Claus Nørgaard samt kasserer Dorte Vang Lauritsen genvalgt. Menige bestyrelsesmedlemmer er Kjeld Vang Lauritsen, Per Plet, Kjeld Munk Pedersen og Søren Odgaard Christensen. Revisor er Sofie Plet. Jens Munk og Claus Nørgaard er siden udpeget som repræsentanter i Regionsbestyrelsen.

 

 

Der blev afviklet Årsmøde 5/10 i Hjørring.

Her blev Flemming Starcke-Jensen genvalgt som Lokalformand. Jakob Fogh Jensen trak sig som Lokalnæstformand, han blev afløst af Arnold Simonsen, der også fortsætter som lokalwebredaktør. Kent Jørgensen fortsatte som menigt medlem af lokalbestyrelsen. Ole Mønsted trådte ud, og i stedet indtrådte Lars Danielsen og Søren Lauritsen som menige medlemmer i Lokalbestyrelsen i Hjørring. Flemming Starcke-Jensen og Arnold Simonsen er udpeget som repræsentanter i Regionsbestyrelsen.

 

 

Ved Årsmødet 7/10 i Aalborg stoppede Gert Svanborg Sloth som Lokalformand efter 10 år på posten. Han blev afløst af tidligere Landsformand Anne Lise Knørr. Gert blev valgt som Lokalnæstformand - og Anne Lise og Gert er Aalborgs repræsentanter i Regionsbestyrelsen. Sune Ditman Thomsen trådte ud af lokalbestyrelsen efter 10 år. Tommy Hjeds, Ivan Nørgård og Niels Tikjøb blev alle genvalgt til Lokalbestyrelsen i Aalborg som menige medlemmer.

 

 

Der var Årsmøde 6/10 i Fjerritslev.

Her blev følgende tillidsfolk genvalgt. Hans Jørgen Johansen som Lokalformand og Tim Sørensen som Lokalnæstformand, sidstnævnte fortsætter endvidere som Lokalwebredaktør. De er begge udpeget som repræsentanter i Regionsbestyrelsen

 

 

Der var Årsmøde 13/10 i Skagen.

Vi kan se på ale.dk at Christian Bruun blev genvalgt som Lokalformand, Jens Erik Sørensen som Lokalnæstformand. Lene Broen er fortsat kasserer. Desuden fremgår det af deres FB-gruppe at Jeppe Josiasssen og Peter Jensen også er med i bestyrelsen.

 

 

Der var Årsmøde 21/10 i Brønderslev.

Der var genvalg til Lokalformand Leo Kristensen og Lokalnæstformand Palle Normann Hansen, sidstnævnte fortsætter også som Lokalredaktør. Der ud over er der et mindre persongalleri tilknyttet som alle yder en indsats - en af disse er Karen Grete Nørgaard som er blevet ny kasserer, desuden er hun udpeget som repræsentant til Regionsbestyrelsen sammen med Leo Kristensen.

 

Der var Årsmøde 28/10 i Frederikshavn.

Her blev Carsten Jørgensen genvalgt som Lokalformand. Derudover blev der nedsat et aktivitetsudvalg bestående af følgende medlemmer: Jørn Leander Skou Jensen (webredaktør), Kim Christensen, Allan Jensen, Leif Jensen, Allan Højrup og Jens Houmann. Kim Christensen og Jørn Leander Skou Jensen er udpeget som repræsentanter i Regionsbestyrelsen.

 

Konstituerende Regionsbestyrelsesmøde i Aalborg den 29/11.

På det konstituerende Regionsbestyrelsesmøde blev Flemming Starcke-Jensen genvalgt som Regionsformand. Anne Lise Knørr blev nyvalgt som Regionsnæstformand. Gert Svanborg Sloth, der forlod Regionsnæstformandsposten, fortsætter som Webredaktør for DØE Region Nordjylland.

 

 

Regionens formål og rolle

 

ERFARINGSUDVEKSLING OG FORDELING AF LANDSMIDLER

Regionens hovedformål er erfaringsudveksling i mellem lokalafdelingerne samt fordele de midler, der stilles til rådighed fra Landsforeningen. Regionen har en infostand som kan lånes af de enkelte afdelinger, når der er behov.   

  

DEN REGIONALE ØLPRIS

Regionsbestyrelsen har også ansvaret for at finde en passende kandidat til Den Regionale Ølpris, der uddeles på Øllets dag, den første lørdag i september. Formelt set er det Landsbestyrelsen, der vælger hvem der skal have den, men det sker efter indstilling fra regionsbestyrelsen. Se hvem prisen foreløbigt er uddelt til...

FORMAND OG NÆSTFORMAND I REGIONSRÅD

Et tredie formål er at regionsformand og regionsnæstformand indgår i det såkaldte Regionsråd, der fungerer som sparringspartner for landsbestyrelsen i forskellige sammenhænge.

INDSTILLING TIL ÅRETS LOKALAFDELING

Desuden kan regionsbestyrelsen pege på en kandidat til Årets Lokalafdeling som indstilles til Regionsrådet - der træffer den endelige beslutning om hvilken lokalafdeling som kåres.

OPRETTELSE AF NYE LOKALAFDELINGER

Det er også regionsbestyrelsen der tager stilling til oprettelse af nye lokalafdelinger. Så hvis du mener der er langt til din nærmeste lokalafdeling og at der er basis for oprettelse af en lokalafdeling i dit område, så kontakt regionsformanden, så tager vi en snak om mulighederne og ser på hvordan vi kan hjælpe dig i gang og give dig kontakt til andre medlemmer i dit område.

OVERBLIK OVER AKTIVITET I REGIONEN 

Se aktivitetskalenderen under menupunktet Arrangementer for et samlet overblik over arrangementer i Regionen.

Er du interesseret i at se hvad der foregår i regionens lokalafdelinger kan du klikke på navnet på hver lokalafdeling øverst. På lokalafdelingernes egne sider kan du læse mere om hvad der sker og er sket i de forskellige lokalafdelinger.  

Medlemsstatistik for regionen

Antal medlemmer lige nu: 1022
Antal medlemmer for et år siden: 1026
Vækst det seneste år: -0.39%

Medlemssammensætningen er lige nu således:

Mænd: 77.10%
Kvinder: 22.90%
Personlige medlemmer: 59.88%
Husstandsmedlemmer: 40.12%
Klubmedlemmer: 0.00%

Siden er senest opdateret 25. maj 2018

Velkommen...

 ...indenfor i Danske Ølentusiasters Region Nordjyllands lille hjørne af ale.dk - læs mere om foreningen i toppen under menuerne, og nærstuder hele siden, hvis du vil have mere at vide om hvad der sker i Nordjylland.

 

Vil du vide mere om vores landsdækkende ølforbruger- og interesseorganisation - så klik HER og surf videre på ale.dk...

 

Som du kan se i øverste højre hjørne på denne side har foreningen lanceret et 20-års jubilæumslogo, og man har indlagt noget humlekrimskrams i baggrunden som følger med når man scroller - forhåbentlig forstyrrer det ikke læsningen alt for meget.

 

Du kan i øvrigt få meget mere ud af ale.dk - hvis du logger ind med dit medlemsnummer og pinkoden på dit medlemskort...

 

Det er VIGTIGT at dine medlemsoplysninger er korrekte og DU er selv den nærmeste til at sørge for dette. Tag derfor lige og tjek dine medlemsoplysninger bag login - find dit medlemskort frem og gå ind på ale.dk. Tryk så på bjælken login og skriv dit medlemsnummer og derefter pinkoden på dit medlemskort. Tryk så på "Medlemsoplysninger og du har adgang til at rette dine medlemoplysninger. Sørg for at vi har din adresse - så du kan modtage ØLentusiasteN i din postkasse. Og sørg for at vi har din email, så du kan modtage nyhedsbreve og Ale-Mail fra foreningen. Du har endvidere mulighed for at sætte kryds i forhold til om du vil modtage mail fra andre lokalafdelinger end den du er hjemmehørende i.

 

Skulle man, mod forventning, have lyst til at melde sig ud af vores forening skal man kontakte sekretariatet, se mere om det HER.

 

 

 

 

Regionsformand

Flemming Starcke-Jensen
Danmarksgade 37
9870 Sindal
40143012
flemming.starcke(at)remove-this.ale.dk
Regionsnæstformand

Anne Lise Knørr
Østermarksvej 44
9400 Nørresundby
42756161
anne.lise.knoerr(at)remove-this.ale.dk
Regionsredaktør

Gert Svanborg Sloth
Langgade 48
9000 Aalborg
21209699
gert.svanborg.sloth(at)remove-this.ale.dk

Regionsbestyrelsen

består af 2 repræsentanter fra hver lokalafdeling

 

Thisted:
Jens Munk
Claus Nørgaard

 

Fjerritslev:
Hans-Jørgen Johansen
Tim Sørensen

 

Aalborg:
Anne Lise Knørr
Gert Svanborg Sloth

 

Brønderslev:
Leo Kristensen
Karen Grete Nørgaard

 

Hjørring:
Flemming Starcke-Jensen
Arnold Simonsen

 

Frederikshavn:
Kim Christensen
Jørn Leander Skou Jensen

 

Skagen:
Christian Bruun
Jeppe Josiassen

 

 

På det konstituerende Regionsbestyrelsesmøde 29/11 på Cafe Frederiksberg blev Regionsformand Flemming Starcke-Jensen, der også er Lokalformand i Hjørring, genvalgt. Anne Lise Knørr, der er nyvalgt Lokalformand i Aalborg, blev nyvalgt til Regionsnæstformandsposten. Gert Svanborg Sloth, der både har været Regionsformand og Regionsnæstformand, fortsætter som Regionsredaktør.

 

 

Arbejdsopgaver

Fortsat arbejde på at inspirere hinanden til at fungere som gode og livskraftige lokalafdelinger for vore medlemmer. Vidensdele og udvikle. Reagere på forespørgsler om oprettelse af nye lokalafdelinger.

Der arbejdes på at lave en form for udadvendt startpakke der kan bruges i hele regionen til at højne interessen for øllet og for foreningen.

Inden 15. januar indstille regionens kandidat til Årets Lokalafdeling.

Få alle regionens lokalafdelinger repræsenteret ved Regions- og Stormødet den første lørdag i februar.

Inspirere flest mulige nordjyske medlemmer til at tage del i foreningens Generalforsamling i marts. Næste generalforsamling foregår 24. marts 2018.

Inspirere til deltagelse som frivillig i Danske Ølentusiasters årlige ølfestival. Næste Ølfestival® i København foregår 31. maj til 2. juni 2018.

Inden 15. juni indstille kandidat til Den Regionale Ølpris.

Sende to repræsentanter til Regionsrådsmødet i juni måned.

Arbejde på flere nordjyske aktiviteter på Øllets Dag den første lørdag i september.

Se til at alle nordjyske lokaldelinger afholder Årsmøde i september eller oktober måned.

Sørge for at alle lokalafdelinger udpeger 2 medlemmer til Regionsbestyrelsen.

Afholde konstituerende Regionsbestyrelsesmøde inden udgangen af november måned.

Holde liv i traditionen om at alle nordjyske lokalafdelinger smager julen ind.

Næste bestyrelsesmøde

Det næste regionsbestyrelsesmøde foregår tirsdag den 12. juni kl. 18:30 hos Café Frederiksberg i Aalborg.

VIGTIGE DATOER

 

2018

 

6/1 Vandet Brygdag i nærheden af Thisted

13/1 WinterWarmers i Aalborg

18/1 Dansk (øl og spiritus) i Hjørring

25/1 Discount ølsmagning i Sindal

26/1 Øl foredrag i Thisted ved Henrik Kirkegaard fra One Pint

2/2 Øl fra alle trappistbryggerierne i Skagen

3/2 Stormøde i Danske Ølentusiaster

10/2 AHKs ølmesse i Aalborg

10/2 Amerikansk Smagning i Frederikshavn

17/2 Vintagesmagning hos Cafe Chic Oldschool i Hjørring

17/2 Finalesmagning i Brønderslev

23/2 Vinterølsmagning i Vester Thorup

23/2 Finaleølsmagning i Thisted

24/2 Finaleølsmagning i Aalborg

27/2 Finaleølsmagning i Hjørring

28/2 Regionsbestyrelsesmøde

10/3 DM i blindsmagning for hold i Søborg

16/3 Ølsmagning for begyndere i Thisted

23/3 Hjørring smager Norsk øl og mad i Ugilt

23/3 Håndbrygsmagning i Brønderslev

24/3 Generalforsamling i Danske Ølentusiaster i Odense

7/4 TOPmøde i Hørmested

7/4 Håndbrygkursus i Thisted

?/? Cykeltur i Skagen i øllets tegn

20/4 og 21/4 Uddeling af Dansk Ølmærke i Skagen

21/4 Uddeling af Dansk Ølmærke i Aalborg

21/4 Hjørring tager på forårstur i Tolne Skov med IPA - Grill og Bål

5/5 Tur ud i det blå med lokalafdeling Thisted

5/5 Trappistølsmagning hos Flemming i Sindal

23/5 Gavlmalerigåtur & dåseøl i Aalborg

31/5 - 2/6 Ølfestival i København

6/6 Fyraftensarrangement i Skagen

12/6 Regionsbestyrelsesmøde

15/6 Sommerfest med brewbattle i Thisted

15/6 Skagen på Togtur til Cafe Chic Oldschool i Hjørring

16/6 Brønderslev tager på tur til The Wharf i Aalborg

16/6 Bryggeribesøg i Frederikshavn - Ugelris kigger forbi

16/6 Hjørring tager på tur til Det Bette Ølhus i Ålbæk

29/6 Besøg ØLhytten på CWO i Aalborg

30/6 Besøg ØLhytten på CWO i Aalborg

6/7 Skagen har varslet Fyraftensmøde

3/8 Fyraftensmøde på Skagen Bryghus

18/8 Hjørring tager på tur til Ebeltoft Gårdbryggeri

25/8 ??smagning i Frederikshavn

1/9 Øllets Dag i Aalborg

1/9 Øllets Dag i Frederikshavn

1/9 Cykeltur i øllets tegn i Skagen

1/9 Øllets Dag i Thisted

5/9 Danske Ølentusiaster fylder 20 år

8/9 Tysk temasmagning i Brønderslev

15/9 Det Brune Aalborg besøges

29/9-30/9 Skagen tager på Kolding/Århus-tur

6/10 Årsmøde i Aalborg

6/10 Smagning med Årets Bryggeri i Aalborg

12/10 Årsmøde i Skagen

13/10 Årsmøde i Brønderslev

27/10 Årsmøde i Frederikshavn

3/11 Regionsbestyrelseskonstituering og bestyrelsesseminar i Thisted

9/11 Julefætter i Aalborg

17/11 Julefrokost i Brønderslev

 

 

2019

 

5/1 Nytårskur i Frederikshavn

 

 

Vi forsøger at samle alle 7 nordjyske lokalafdelingers aktivitet + lidt til i spalten herover...

 

 

 

 

 

Se også arrangementer som løbende opdateres af de lokale webredaktører

 

 

 

Tillidsvalgte

Nordjylland:

Regionsformand

Flemming Starcke-Jensen

flemming.starcke(at)remove-this.ale.dk

Regionsnæstformand

Anne Lise Knørr

anne.lise.knoerr@ale.dk

 

Aalborg:

Lokalformand

Anne Lise Knørr

anne.lise.knoerr@ale.dk

Lokalnæstformand

Gert Svanborg Sloth

gert.svanborg.sloth@ale.dk

 

Brønderslev

Lokalformand

Leo Kristensen

leo.kristensen(at)remove-this.ale.dk

Lokalnæstformand

Palle Normann Hansen

palle.normann.hansen(at)remove-this.ale.dk

 

Fjerritslev

Lokalformand

Hans-Jørgen Johansen

hans-joergen.johansen@ale.dk

Lokalnæstformand

Tim Sørensen

tim.sorensen(at)remove-this.ale.dk

 

Frederikshavn

Lokalformand

Carsten Jørgensen

carsten.jørgensen(at)remove-this.ale.dk

 

Hjørring

Lokalformand

Flemming Starcke-Jensen

flemming.starcke(at)remove-this.ale.dk

Lokalnæstformand

Arnold Simonsen

arnold.simonsen(at)remove-this.ale.dk

 

Skagen

Lokalformand

Christian Bruun

christian.bruun@ale.dk

Lokalnæstformand

Jens Erik Sørensen

jens.erik.soerensen@ale.dk

 

Thisted

Lokalformand

Jens Munk

jens.munk(at)remove-this.ale.dk

Lokalnæstformand

Claus Nørgaard

claus.noergaard(at)remove-this.ale.dk

 

 

 

 

 

Webredaktører

Nordjylland:

Gert Svanborg Sloth

gert.svanborg.sloth@ale.dk

Aalborg:

Gert Svanborg Sloth

gert.svanborg.sloth@ale.dk

Brønderslev

Palle Normann Hansen

Palle.normann.hansen(at)remove-this.ale.dk

Fjerritslev

Tim Sørensen

tim.sorensen(at)remove-this.ale.dk

Frederikshavn

Jørn Leander Skou-Jensen

joern.skou.jensen(at)remove-this.ale.dk

Hjørring

Arnold Simonsen

arnold.simonsen(at)remove-this.ale.dk

Skagen

Jeppe Josiassen

jeppe.josiassen(at)remove-this.ale.dk

Thisted

Jens Munk

jens.munk(at)remove-this.ale.dk

 

 

 

 

 

DØE på facebook

Som et supplement til ale.dk har Danske Ølentusiaster lavet en officiel facebookprofil


Samtidigt har 6 af de 7 nordjyske lokalafdelinger oprettet Facebookgrupper for at gøre opmærksom på foreningens lokale aktiviteter i deres dækningsområde.

Aalborg

Brønderslev

Frederikshavn

Hjørring

Skagen

Thisted

MEDLEMSKAB

I Danske Ølentusiaster elsker vi godt øl, og foreningens formål er at få bedre øl i Danmark.
 
Det gør vi ved at arbejde for et bredt, varieret og mangfoldigt udbud af bryggerier og øltyper, oplyse og skabe debat om øl, stimulere håndbrygning, udbrede kendskabet til traditionel dansk bryggekunst og ved at sikre øl en respektfuld behandling.
 
Du kan læse mere om fordelene ved et medlemskab på siden Hvorfor medlem?
 
Så meld dig ind i vores velsmagende forening, vær med til at sikre det gode øl en varig plads på det danske marked og få oven i købet adgang til vore lokale ølsmagninger, medlemspriser og -fordele på vore Ølfestivaler osv. osv.
 
Du kan melde dig ind direkte via hjemmesiden!
Se her hvordan! 

 

 

Bryggerioversigt

Kortet over danske bryggerier på Google Maps er opdateret - Vi nærmer os 200 bryggerier (når vi tæller det hele med) i Danmark. Klik HER for at blive klogere...

ØLentusiasteN

Vort skønne medlemsblad ØLentusiasteN er Danmarks eneste specialmagasin om øl. Første udgave udkom i december 1998 - kun 3 måneder efter stiftelsen af foreningen. Gennem alle årene har Ole Madsen været redaktør. Se mere HER!

 

Fornyligt blev der åbnet for at hele folket har tilgang til vort medlemsblad. Bortset fra de seneste 10 numre, som er låst så de kun er tilgængelige for medlemmer.

 

Som medlem har du længe kunnet læse alle numre af ØLentusiasteN digitalt. Det kræver blot at du logger ind som medlem HER på ale.dk 

 

Modtager du som medlem ikke ØLentusiasteN i din postkasse - KLIK HER!

 

Har du noget som andre bør læse om i ØLentusiasteN, så kontakt gerne redaktør Ole Madsen - men HUSK med mindre man har en aftale med ham er der snart deadline på næste nummer - produktionen af # 104 er gået i gang.

 

 

ØLentusiasteN # 101 kunne medlemmerne forlyste sig med i december/januar.

Her kan du blandt andet læse om at: Thisted Bryghus har fået pris for nytænkning samt at People Like Us brygger på Thisted Bryghus. Rauchbier und bierhaxe - en beretning fra Lokalafdeling Skagens tur til Bamberg. Hvordan det gik på Nordic Brew 2017. Medlemmer i Nordjylland i plus. Det går godt i Thisted. Limfjordsporteren er fra Aalborg. Succes fordoblet i Aalborg. Ny lokalformand i Aalborg...

 

 

ØLentusiasteN # 102, blev udsendt i februar 2018. Her kan du blandt andet læse om Årets Bryggeri, Thisted Bryghus. Gårdmalt fra Gyrup. Ålbæk Håndbryggeri. Hjort Craft Beer. Det Brune Aalborg. 10.000 øl flytter fra Blokhus til Spanien... 

Det nyeste nummer af Danmarks eneste specialmagasin om øl, ØLentusiasteN # 103, er på vej til din postkasse, men allerede nu kan du læse den bag login. Der er ikke meget nordjysk stof denne gang - til gengæld kan du læse om årets ølnyheder, Dansk Ølmærke, generalforsamlingen, DM i Blindsmagning og andre ølaktiviteter og om nystartede bryggerier Danmark rundt samt om håndbryg og udlandseventyr og son vanligt er der også anmeldelser i vort medlemsblad... 

 

 

 

Ale-Mail er genoplivet

Ale-Mail, der udkom fra 1998 til 2014 er fra august 2017 genoplivet og har du meddelt en mailadresse ved indmeldelse skulle du gerne modtage den i din mailboks hver måned...