Nyhedsmail efterår 2017

Danske Ølentusiasters Region Nordjylland består af de 7 lokalafdelinger

Aalborg, Brønderslev, Fjerritslev, Frederikshavn, Hjørring, Skagen og Thisted.

 

 

Kære alle øl-folk i DØE Nordjylland.

Velkommen til den tredje nyhedsmail 2017 fra Danske Ølentusiaster i Nordjylland.

Vi sender nyhedsbrev til alle medlemmer der er tilknyttet en nordjysk lokalafdeling.

Det er hensigten, at de seneste nyheder altid skal kunne findes og læses på regionens website - så kig herind for at se seneste nyt.

 

 

Denne mail indeholder:

 • Den Regionale Ølpris 2017 går til Anker Jørgensen
 • Årsmøder 2017 i Nordjylland
 • Nordjylland eneste region i DØE med plustal
 • 105 nye medlemmer i Nordjylland i 2017
 • Hjælp os med at vokse yderligere
 • Succesrig Øllets Dag
 • Haven Festival fik Øl og Mad Prisen 2017
 • Der varmes op til uddeling af Dansk Ølmærke 2018/2019
 • Gode Ølsteder
 • DØE Nordjylland
 • Arrangementer resten af 2017
 • Tradition for juleøl
 • DØE på facebook
 • Hjælp os
 • Kig temasider påale.dk
 • ØLentusiasteN runder 100 samt en million
 • Ale-Mail genoplivet
 • Ret dine medlemsoplysninger
 • Kampagne i 2017

 

 

 

 

 

Den Regionale Ølpris i Nordjylland 2017 går til Anker Jørgensen

Danske Ølentusiaster hædrer Anker Jørgensen, Café Chic Oldschool i Hjørring for sin smittende begejstring og mangeårige passion for det gode øl med Den Regionale Ølpris 2017 i Nordjylland.

 

Anker Jørgensen har gennem sit virke i restaurationsbranchen og gennem sine ølsmagninger omvendt rigtigt mange nordjyder til det gode øl.

Sammen med Mette Hagbarth driver Anker Jørgensen Café Chic Oldschool i Jernbanegade i Hjørring, her kan nybegyndere i øllets verden få kompetent vejledning, entusiaster kan få afprøvet smagsløgene og ølnørder kan få extremoplevelser fra "vintage-kælderen".

Anker Jørgensen har gennem tiderne haft flere ølsteder rundt om i Nordjylland, i starten af nullerne havde han Danmarks mindste værtshus, nemlig "Bagbutikken" på torvet i Løkken, og selvom der var meget begrænset plads, så havde Anker også her plads til et bredt udvalg af spændende øl fra hele verden.

De sidste år før starten af Café Chic Oldschool i Hjørring var det Musikcafeen i Den Gamle Biograf i Lønstrup der havde glæde af Ankers store ølinteresse, stedet fik i 2016 tildelt Dansk Ølmærke.

Med sin smittende begejstring for det gode øl lykkes det Anker Jørgensen på mindre end halvandet år at få Café Chic Oldschool banket op som et af regionens bedste ølsteder, altid nye og spændende øl på hanerne og et stadigt voksende antal flaskeøl, i dag over 80 forskellige.

Selvom ølkortet er omfattende er det altid en god idé at spørge Anker, da der udover øllene på kortet altid er et antal nye og spændende "kandidater" til kortet. Disse gør Anker meget ud af at håndplukke, så gæsterne kan få en unik oplevelse.

En af specialiteterne hos Anker er vintageøl. Normalt skal man udenfor landets grænser for at få denne oplevelse, men her findes de i et stort udvalg i ølkælderen. En anden specialitet er øl i den dyre ende, så som belgiske øl og engelske øl i "limited edition".

Ud over Ankers passion for øl, så går han heller ikke på kompromis med hensyn til kvaliteten, når det drejer sig om andre drikkevarer som for eksempel whisky, rom, gin og kaffe.

 

Regionsformand for Danske Ølentusiaster i Nordjylland, Flemming Starcke-Jensen vil fredag den 5. oktober klokken 19 officielt overrække Den Regionale Ølpris i Nordjylland 2017 til Anker Jørgensen, Café Chic Oldschool i Hjørring.

 

 

 

 

Årsmøder 2017 i Nordjylland

Som der står i foreningens vedtægter skal Årsmøderne i alle Danske Ølentusiasters lokalafdelinger afvikles i september eller oktober måned.

Og vi kan meddele at samtlige 7 nordjyske lokalafdelingers Årsmøder i 2017 sådan cirka er datofastsat.

Vi kan konstatere at der ikke er dato-sammenfald i år. Det er vist første gang nogensinde, og det er helt tilfældigt...

 

Det første Årsmøde foregik 29/9 i Thisted.


Her blev Lokalformand Jens Munk og Lokalnæstformand Claus Nørgaard samt kasserer Dorte Vang Lauritsen genvalgt. Menige bestyrelsesmedlemmer er Kjeld Vang Lauritsen, Per Plet, Kjeld Munk Pedersen og Søren Odgaard Christensen. Revisor er Sofie Plet.

 

Kommende møder:

5/10 i Hjørring.

6/10 i Fjerritslev.

7/10 i Aalborg.

13/10 i Skagen.

21/10 i Brønderslev.

28/10 i Frederikshavn.

 

Nordjylland eneste region i DØE med plus-tal

Så kom vi 2/3-del ind i 2017 og vi ligger stadig over de magiske tusind - aktuelt er der nøjagtigt 1023 medlemmer af Danske Ølentusiaster i Region Nordjylland. I alt 9 medlemmer mere end i fjor på samme tidspunkt. Fremgang på 0,89%. 60,70% personlige medlemmer og 39,30% husstandsmedlemmer. 23,07% kvinder og 76,93% mænd. Det skal fejres at vi stadig er mere end 1000 medlemmer i Nordjylland - desuden er vi aktuelt den eneste region i Danske Ølentusiaster som har plustal, Regionsformanden og Regionsnæstformanden glæder sig over succesen og sender skummende hilsner til alle medlemmerne i de 7 nordjyske lokalafdelinger. SKÅL & Højt Skum! Se alle tallene på Regionens website.

 

 

 

 

 

 

 

105 nye medlemmer i DØE Nordjylland i 2017

Det går rigtigt godt med medlemstilslutningen i Nordjylland. Der er tilkommet 105 nye medlemmer til Danske Ølentusiaster de første 10 måneder af 2017. Kampagneprisen på Øllets Dag gav 16 nye nordjyske medlemmer.

Topscorer er regionens største lokalafdeling Aalborg med 41 nye medlemmer. Årets Lokalafdeling 2016, Thisted, er nummer 2 med 35 nye medlemmer. Skagen har fået 8, Frederikshavn 7, Fjerritslev 6, Brønderslev 5 – og endelig har Hjørring fået 3 nye medlemmer. Hjerteligt velkommen til alle de nye ølentusiaster i Nordjylland.

 

 

Hjælp os med at vokse yderligere

DU kan hjælpe os med at udvide medlemsantallet, og samtidigt kan du få lidt ud af det. Når du skaffer et nyt medlem kan du få rabat på 100 kroner på din næste kontingentopkrævning. For at få rabatten skal du i forvejen være medlem af Danske Ølentusiaster og derefter indmelde et nyt medlem i foreningen. Det du/I skal gøre er at I bruger ale.dk til indmeldelsen og skriver indmeldt af navn og medlemsnummer i feltet organisation nederst på siden. Rabatten registreres, når vi kan se betalingen for det nye medlem. Rabatten kan bruges én gang pr. årlig kontingentopkrævning. Og ordningen kan ikke bruges på Øllets Dag, hvor en anden ordning træder i kraft i stedet...

 

 

 

Succesrig Øllets Dag - også - i Nordjylland

Der var som altid aktiviteter over hele landet på Øllets Dag.

Der var aktivitet cirka 30 steder spredt rundt i det ganske danske land...

I Nordjylland fejredes Øllets Dag hele 5 steder.

I Aalborg havde lokalafdelingen samlet 20 øl-aktører på Turbinetorvet i Nordkraft i forbindelse med Fødevaremarkedet i Nordkraft. Der var heftig aktivitet på alle stande hele dagen - omkring 2000 øl-interesserede kiggede forbi og nød de gratis smagsprøver.

I Hjørring kunne man igen i år møde lokalafdelingen i Metropol. Og da Bryghuset Vendia fyldte 10 år blev dette markeret i området omkring bryghuset i Markedsgade.

Thisted afviklede sin sædvanlige Øllets Dag fejring i samarbejde med Thisted Bryghus med åbent Bryghus og polet-festival.

Skagen lavede en Beerwalk ligesom de gjorde det i 2016.

I Frederikshavn blev der udskænket gratis smagsprøver hos Vinspecialisten.

 

 

HAVEN Festival fik Øl og Mad Prisen 2017

En af de mange aktiviteter landet over i forbindelse med fejringen af Øllets Dag er uddeling af Øl og Mad Prisen. Det foregik på Food Festival i Århus i samarbejde med Food Festival. Det var tredje gang prisen uddeles.

I 2015 tog foreningen initiativ til Danmarks nye velsmagende pris, Øl & Mad Prisen. Prisen uddeles én gang om året til en kok, en brygger, en forfatter, en virksomhed eller andre, der har ydet en ekstraordinær indsats i forhold til at fremme øl i kombinationen med mad.

Danske Ølentusiaster ønsker at stimulere interessen for at udforske de rige muligheder for smag og aroma, som øl og mad rummer i fællesskab.

Stærk fokus på kvalitetsøl, -mad og -musik sikrede Danmarks nyeste musikfestival Haven årets mest velsmagende pris. På HAVEN Festival kunne de 20.000 gæster vælge mellem 120 forskellige øl og mad af høj kvalitet.

Øl og mad fortjener at blive taget alvorligt, også på de store festivaler, stadionkoncerter og andre store events, som ofte er underlagt eksklusivaftaler fra de store bryggerier som leverer øllet - konstaterer Danske Ølentusiasters landsformand Hans Peter Jepsen. Han glæder sig over at idéen bag HAVEN er stort tænkt og er med til at sætte Danmark yderligere på verdenskortet som en destination med ufatteligt godt øl og mad.

 

 

Der varmes op til uddeling af Dansk Ølmærke 2018/2019 - også i Nordjylland

Danske Ølentusiaster uddeler hvert andet år Dansk Ølmærke til Indkøbssteder og Udskænkningssteder for at give en særlig øloplevelse.

For at få tildelt Dansk Ølmærke, skal der overordnet være et godt udvalg af øl, der behandles ordentligt og serveres i et godt miljø.

Der lægges bl.a vægt på:

 • Ølstedet anbefales af Lokalafdelingen
 • Et antal lokale/regionale øl og/eller et antal internationale øl
 • God bredde i øltyperne og/eller specielle øltyper som f.eks. cask/trappist/gueuze
 • Brew pub med rimelig bredde og udskiftning af kvalitetsøl
 • Dedikation og tæft for det gode øl
 • Et egentligt og opdateret ølkort
 • Personale med ølviden
 • Øl serveret ved rette temperatur
 • Gæstehaner
 • Udskiftning af øllet f.eks.. i forhold til årstiden, lokale nyheder o.l.
 • Øl serveret i korrekte glas
 • Mad og øl
 • Miljøet og de geografiske hensyn

Geografiske hensyn betyder, at en særlig øloplevelse også må vurderes ud fra ølstedets beliggenhed og kundegrundlag.

Tidligere fik foreningen fremstillet hæftet "Vejen til Godt ØL", men den er erstattet af webappen Gode Ølsteder. Se mere om det herunder.

Som beskrevet i medlemsbladet ØLentusiasteN har Danske Ølentusiaster lavet webappen "GODE ØLSTEDER" der guider til de steder som Danske Ølentusiaster har givet Ølmærke eller anbefaler. Webappen afløser bogen "Vejen til godt øl".

Der arbejdes fortsat på færdiggørelsen og derfor appellerer vi til brugerne om at indrapportere eventuelle fejl - vi må løfte i fælles flok, finder du noget der bør ændres, så kontakt endelig udvalget via godeoelsteder@ale.dk 

 

Arbejdet med at udvælge de steder som fortjener hæder og diplom for perioden 2018/2019 er i gang - og vi har naturligvis brug for medlemmernes hjælp  og input i denne proces.

Arbejdet med at udvælge de steder som fortjener hæder og diplom er i gang - og der er naturligvis brug for medlemmernes input og hjælp i denne proces.

 

 

 

 

 

Se info om gode ølsteder i DK via godeølsteder.dk

Kig indenfor i "GODE ØLSTEDER" og se hvordan du kan medvirke til at lave den bedre...

 

 

 

Skummende hilsner og HØJT SKUM

På Regionsbestyrelsens vegne

Gert Svanborg Sloth

Regionsnæstformand og webredaktør i Nordjylland.

 
DØE NORDJYLLAND

FORMÅL: Fungere som paraply for de nordjyske lokalafdelinger. Fortsat arbejde på at inspirere hinanden til at fungere som gode og livskraftige lokalafdelinger for vore medlemmer. Vidensdele og udvikle. Reagere på forespørgsler om oprettelse af nye lokalafdelinger.

Så hvis du mener der er langt til din nærmeste lokalafdeling og at der er basis for oprettelse af en lokalafdeling i dit område, så kontakt regionsformanden eller regionsnæstformanden, så tager vi en snak om mulighederne og ser på hvordan vi kan hjælpe dig i gang. Lokalafdeling Skagen blev til på denne måde - men det kræver naturligvis at der er nogen som vil tage slæbet og få ting til at ske...

 

 

 

 

 

Regionsformand

Flemming Starcke-Jensen
Danmarksgade 37
9870 Sindal
98936496
40143012
flemming.starcke@ale.dk

Regionsnæstformand

Gert Svanborg Sloth
Langgade 48
9000 Aalborg
21209699
gert.svanborg.sloth@ale.dk

 

 

 

 

 

 

 

Arrangementer

 

Resten af 2017

 

5/10 Årsmøde i Hjørring

6/10 Årsmøde i Fjerritslev

7/10 Årsmøde i Aalborg

7/10 Ølsmagningskoncert med HumlePraXis i Nørresundby

13/10 Årsmøde i Skagen

21/10 Årsmøde i Brønderslev

27/10 Nordic Brew Festival

28/10 Nordic Brew Festival

28/10 Årsmøde i Frederikshavn og derefter besøg på Nordic Brew Festival

11/11 Hjørring tager igen på Christmas Beer Walk i Aalborg

17/11 Julefrokost i Fjerritslev

17/11 Julearrangement i Thisted

18/11 Jul med Carsten Berthelsen 2017 i Aalborg

18/11 Julefrokost i Brønderslev

24/11 Hjørring holder juleølsmagning hos Flemming formand i Sindal

25/11 Hjørring holder juleølsmagning hos Flemming formand i Sindal

2/12 Juleøl/julehygge i Frederikshavn

En hverdagsaften i december Flæsk, ØL & Bold i Aalborg

 

 

Se hvad webredaktørerne har lagt op på arrangementssiden.

 

Hvis du vil se de enkelte lokalafdelingers egne lokalsider, så skal du blotte klikke på navnene i toppen i venstre spalte...

 

 

 

Tradition for juleøl

Gennem årene har der udviklet sig en tradition med at lokalafdelingerne i danske Ølentusiaster landet over hygger sig sammen op mod julen med at smage lækkert juleøl og godt julemad. De nordjyske lokalafdelinger er ingen undtagelse - i 2016 var der jule-aktivitet i alle 7 nordjyske lokalafdelinger. Så DØE Region Nordjylland lever fint op til at vi vil holde liv i traditionen om at vi vil smage julen ind. Foreløbigt har Aalborg, Brønderslev, Frederikshavn, Fjerritslev, Hjørring og Thisted lagt jule-aktivitet i kalenderen. Men mon ikke der også bliver noget jule-halløj i Skagen i 2017?

 

 

 

DØE på facebook

Som et supplement til ale.dk har Danske Ølentusiaster lavet en officiel facebookprofil 

 

Samtidigt har 6 af de 7 nordjyske lokalafdelinger oprettet Facebookgrupper for at gøre opmærksom på foreningens lokale aktiviteter i deres dækningsområde.

 

Aalborg

Brønderslev

Frederikshavn

Hjørring

Skagen

Thisted

 

Inviter endelig dine ølinteresserede facebookvenner ind i de nordjyske DØE Facebookgrupper, så vi kan få spredt det gode budskab på en nem og virkningsfuld måde...

 

 

 

 

 

 

Hjælp os...

Har du viden om nyheder indenfor øllets verden som du har savnet i dette nyhedsbrev - så skriv endelig en mail til os - det man ikke ved kan man ikke kommunikere videre.

Vi gør hvad vi kan for at have et website som hele tiden er aktuelt og som afspejler hvad der sker i vores forening.

 

skriv til region.nordjylland@ale.dk

 

 

 

 

Kig temasider på ale.dk

En del områder er så omfattende at de har fået deres egne sider under ale.dk - det gælder bl.a.:

Ølrejser - med inspiration til ture i øllets verden - som du finder på siderne beertravel.ale.dk

Tour de Bière - cykelløbet med de mest spændende langningsområder - som du finder på siderne tour.ale.dk

Ølfestival® - det årligt tilbagevendende højdepunkt - som du finder på siderne beerfestival.ale.dk

Øllets Dag - fejres hvert år den første lørdag i september - se mere på ølletsdag.dk

 

 

 

 

 

 

ØLentusiasteN

Nyeste nummer af ØLentusiasteN - Danmarks eneste specialmagasin om øl - er nr. 99 august/september 2017 - se mere her!

Blandt de udsendte medlemsblade befandt sig eksemplar nummer en million.

Og faktisk runder ØLentusiasteN endnu et skarpt hjørne i oktober 2017, da nr. 100 rammer medlemmernes postkasser.

Det skal naturligvis fejres - derfor holder foreningen en reception for magasinet. Det sker fredag den 27. oktober klokken 16 på Københavns nye ølbar Skaal, Kultorvet 11, 11175 København K.

Vil du deltage skal du tilmelde dig til sekretariatet via sekretariat(at)ale.dk senest 25. oktober.

Første udgave af ØLentusiasteN udkom i december 1998 - kun 3 måneder efter stiftelsen af foreningen. Gennem alle årene har Ole Madsen været redaktør.

 

Som medlem kan du læse alle numre af ØLentusiasteN. Det kræver blot at du logger ind som medlem HER på ale.dk 

 

Modtager du som medlem ikke ØLentusiasteN - KLIK HER!

 

 

 

 

 

 

 

Ale-Mail er genoplivet

Ale-Mail, der udkom fra 1998 til 2014 er fra august 2017 genoplivet og har du meddelt en mailadresse ved indmeldelse skulle du gerne modtage den i din mailboks hver måned...

 

 

 

 

 

 

Ret dine medlemsoplysninger

Det er VIGTIGT at dine medlemsoplysninger er korrekte og DU er selv den nærmeste til at sørge for dette. Tag derfor lige og tjek dine medlemsoplysninger bag login - find dit medlemskort frem og gå ind på ale.dk. Tryk så på bjælken login og skriv dit medlemsnummer og derefter pinkoden på dit medlemskort. Tryk så på "Medlemsoplysninger og dernæst på "Ret medlemoplysninger". Sørg for at vi har din adresse - så du kan modtage ØLentusiasteN i din postkasse. Og sørg for at vi har din email, så du kan modtage nyhedsbreve og Ale-Mail fra foreningen.

 

 

 

 

Kampagne i 2017

Kære medlem. Brug 5 minutter af din tid - og få 2 måneders gratis medlemskab af foreningen. Det eneste du skal gøre er at tilmelde din kontingentbetaling til betalingsservice. Kampagnen kører hele 2017.