Nyhedsmail FORÅR 2017

Danske Ølentusiasters Region Nordjylland består af de 7 lokalafdelinger

Aalborg, Brønderslev, Fjerritslev, Frederikshavn, Hjørring, Skagen og Thisted.

 

 

Kære alle øl-folk i DØE Nordjylland.

Velkommen til den første nyhedsmail 2017 fra Danske Ølentusiaster i Nordjylland.

Sidst der blev udsendt nyhedsbrev var i vinteren 2016 - men det er planen at de seneste nyheder altid skal kunne findes og læses på regionens website - så kig herind for at se seneste nyt.

 

 

Denne mail indeholder:

 • Tak for 2016 - vi ses i 2017
 • Thisted Bryghus Årets Bryggeri for andet år i træk
 • Stem på Årets danske Ølnyhed 2016
 • Smag på finalefeltet i Årets danske Ølnyhed(er) 2016 i februar
 • 25/3 DØE skal vælge ny landsformand
 • 1/4 Regionalt TOPmøde 2017 - tilmelding starter snart
 • Interesse for bustur til Ølfestival?
 • Trappist/klosterøl
 • ØL og MAD i Nordjylland
 • Stadig over 1000 medlemmer i Nordjylland
 • Regionens arbejdsopgaver
 • Regionens formål
 • Regionsformand
 • Regionsnæstformand
 • Regionsbestyrelsen
 • Næste Regionsbestyrelsesmøde
 • Tillidsvalgte i Nordjylland
 • Webredaktører
 • Arrangementer
 • DØE på facebook
 • Hjælp os
Tak for 2016 - vi ses i 2017

Danske Ølentusiasters Region Nordjylland vil sige tak for et godt 2016 til alle vore medlemmer og samarbejdspartnere.

 

Vi håber på at 2017 bliver endnu et godt ølentusiastisk år - vi ses.

 

Se hvad der sker - via højrespalten...

 

 

Årets Bryggeri for andet år i træk

Kort før jul kunne Thisted Bryghus fejre titlen som Årets danske Bryggeri - kåret af Danske Ølentusiaster. Det ska fejres, mente bryggeridirektør Aage Svenningsen.

 

Presse: Limfjordupdate, Nordjyske, TV2Nord, TVMidtVest, Thistedposten

 

 

STEM (senest 3/2) på Årets danske Ølnyhed(er) 2016

Den 16. januar gik første runde af afstemningen Årets danske Ølnyhed i gang. Frem til den 3. februar klokken 24:00 kan medlemmerne stemme på deres favorit i hver af de 3 kategorier blandt de øl som er indstillet af bryggerier og medlemmer.

 

Missionen med at minimere listen er lykkedes. Der er indstillet 16 øl i kategorien under 4%, og 56 øl i kategorien mellem 4 og 7%, samt endelig 34 øl i kategorien over 7%

Se listen HER.

 

Fristen for at få stemt er forlænget

til fredag den 3. februar klokken 24:00.

 

STEM NU! For at stemme skal du bruge dit medlemsnummer og din pinkode - du finder begge dele på dit medlemskort.

Smag Årets danske Ølnyhed 2016 i februar

Gennem årene har Danske Ølentusiaster landet over haft mulighed for at smage finalefeltet efter afstemningen i første runde, hvor vi finder kandidaterne til finalefeltet i Årets danske Ølnyhed.

 

I februar måned 2017 foregår der hele 27 smagninger geografisk pænt spredt over hele landet. 

 

I følge landskalenderen på ale.dk, hvor alle korrekt indtastede aktiviteter kan findes, er der finalesmagning i Thisted, Hjørring, København, Østfyn, Esbjerg, Odense, Svendborg, Frederikssund, Næstved, Ribe, Skanderborg, Sønderborg, Halsnæs, Horsens, Brønderslev, Kolding, Aabenraa, Aalborg, Bornholm, Aarhus og Holstebro. Der ud over er det lykkes at finde oplysninger om at der også er smagninger i Roskilde, Herning, Holbæk, Randers og Birkerød.

 

 

25/3 Generalforsamling i DØE

Landsformand Anne Lise Knørr, Danske Ølentusiaster, er aftrådt som landsformand.

 

Et flertal i landsbestyrelsen har vurderet, at der er behov for en ny profil som formand i en tid, hvor foreningen står over for et gennemgribende udviklingsprojekt og ønsker derfor ikke at Anne Lise genopstiller som Landsformand.

 

Anne Lise har valgt at nedlægge sit hverv allerede nu og derfor skal der til Generalforsamling vælges en ny Landsformand.

Læs mere HER.

 

Det bliver spændende hvordan medlemmerne reagerer på den seneste tids rystelser i Landsbestyrelsen. Der er mere end nogensinde al mulig grund til at dukke op og finde ud af hvad der sker og give sin mening om dette til kende.

 

Det forventes at der inden længe sættes en tilmelding til Generalforsamlingen i gang fra centralt hold.

Tilmelding til TOPMØDE 1/4 starter snart

For tredje år i træk arrangerer Danske Ølentusiaster i Nordjylland TOPmøde i Hørmested.

 

I år foregår begivenheden lørdag den 1. april - og nej, det er ikke en tidlig aprilsnar!

 

Som i fjor foregår tilmelding og betaling direkte til Erling Christensen via deres webshop.

 

Der arrangeres buskørsel ud-og-hjem. En bus starter i Aalborg og tager folk op i Brønderslev, Hjørring og Sindal. En anden bus starter i Skagen og tager folk op i Ålbæk, Jerup og Frederikshavn.

 

Vi skal sidde blandt tæpperullerne og smage 10 lækre øl og noget godt mad.

 

Medlemmer fra de 5 øverste lokalafdelinger i Danmark - Skagen, Frederikshavn, Hjørring, Brønderslev og Aalborg har en unik mulighed for at mødes og hygge sig sammen.

 

Målet i år er at samle mere end 100 ølentusiaster hos Erling Christensen i Hørmested.

 

Arrangementet starter klokken 15:00 og busserne kører retur klokken 21.

 

Erling Christensen har i dagens anledning 25% rabat på alle varegrupper.

 

Tilmeldingen forventes igangsat snarest

- der vil blive lagt et link ud på forsiden...

SKAL DU MED?

 

 

Interesse for bustur til Ølfestival?

Et udvalg under regionen har taget initiativ til at lave en fællestur til Ølfestival 2017. Dette er et oplæg til hvordan vi kommer derover og hjem samt et forsøg på at få undersøgt hvor mange der vil med.

 

Det der arbejdes med er:

En bus med start i Thisted kl. 03 med stop i Fjerritslev, Halvrimmen, Åbybro og Aalborg - med afgang kl. 05 derefter København med ankomst kl. 11 retur kl. 21:30.

En bus med start i Skagen kl. 03 med stop i Frederikshavn, Hjørring, Brønderslev og Aalborg - med afgang kl. 05 derefter København med ankomst kl. 11 retur kl. 21:30.

Hvis ikke der er nok til 2 busser vil de blive samlet i Aalborg.

 

Da dette kun er et forslag og ikke endeligt aftalt, vil vi gerne have en tilkendegivelse af hvor mange der vil med og hvor I vil stige på, måske kunne der springes nogle stop over og turen ku gøres lidt billigere.

Prisen bliver omkring 800 kr per person, det er med indgang uden poletter,

de kan tilkøbes 10 stk 100 kr og 20 stk 200 kr.

 

Vi vil gerne have tilbagemelding senest 1/3 2017 til Henrik på 2873 3880 eller mail henrik(at)smt-support.dk

Så vi kan se om der er noget at arbejde videre på.

 

Højt skum Turudvalget

Trappist/klosterøl

Trappist- og klosterøl er på ingen måde blevet upopulære i DØE - måske har de faktisk fået en renæssance på det seneste. Det er i hvert fald fakta at vi kan lide det heroppe i det nordjyske...

 

28/10 samledes 24 deltagere i Nibe for at smage lækkert trappistøl fra Østrig, USA, Belgien, Holland og Italien præsenteret af trappistautisten Flemming Starcke-Jensen fra Sindal - læs mere om begivenheden på side 70 og 71 i ØLentusiasteN # 95.

 

21/1 afviklede Lokalafdeling Aalborg smagning af trappist- og klosterøl i helt fantastiske og autentiske omgivelser - smagningen foregik nemlig på Aalborg Kloster. Endnu engang var det Flemming Starcke-Jensen som øste ud af sin enorme kombinerede viden om trappistordenen og munkenes betydning for ølbrygning. 70 videbegærlige ølentusiaster nød denne kulturelle oplevelse i helt perfekte historiske rammer - en sjældent set og højest usædvanlige begivenhed af de helt store.

 

31/3 smager de også trappist-øl i Thisted. Det er ex-lokalformand Kjeld Vang Lauritsen, som fører deltagerne gennem trappistens verden.

 

6/5 slår Flemming Starcke-Jensen igen til - han præsenterer endnu en kompetent afviklet trappist ølsmagning, denne gang på hjemadressen i Sindal.

 

 

ØL og MAD i Nordjylland

ØL & MAD supplerer hinanden fantastisk, det har man vidst i århundreder - og kigger man i de seneste numre af vor forenings medlemsblad kan man se at det fokus på ingen måde er forsvundet. Det smitter til med af på de nordjyske aktiviteter i 2017...

 

3/2 afvikler, indehaveren af titlen Årets Lokalafdeling 2015, lokalafdeling Skagen arrangementet Øl & Fisk i Skagen Skoles skolekøkken med hjælp fra en lokal kok.

 

11/3 går Lokalafdeling Hjørring også køkkenvejen. Der er medlemsmøde på Bjergby Skole, hvor der skal laves litauisk mad og smages litauisk øl. Det lokale medlem David Klemmensen og hans kæreste, der er fra Litauen, kommer og hjælper deltagerne med at lave litauisk mad.

 

11/3 får Lokalafdeling Aalborg besøg af ØLentusiasteNs redaktør Ole Madsen, som gør deltagerne klogere på hvordan vores smageapparatur reagerer på kombinationen Øl, Ost & Chokolade - dette møde foregår på Cafe Frederiksberg i Vejgaard.

 

Stadig over 1000 medlemmer i Nordjylland

Så kom vi et stykke ind i 2017 og vi ligger lige over de magiske tusind - aktuelt er der nøjagtigt 1003 medlemmer af Danske Ølentusiaster i Region Nordjylland. I alt 25 medlemmer mere end i fjor på samme tidspunkt. Vækst på 2,56%. 62,41% personlige medlemmer og 37,59% husstandsmedlemmer. 22,23% kvinder og 77,77% mænd.

 

Der er kun plus-tal i 3 af 7 lokalafdelinger. Det er Thisted, Fjerritslev og Frederikshavn. Hér går det til gengæld så godt at de hiver hele regionen op. I Aalborg, Brønderslev, Hjørring og Skagen er der aktuelt en smule tilbagegang. 

 

I Thisted er der aktuelt 19,19% flere medlemmer end samme tid i fjor. Der er 233 lokale medlemmer og 3 der har tilvalgt lokalafdelingen. Cirka 43% husstandsmedlemmer og 57% personlige medlemmer. Her af cirka 25% kvinder og 75% mænd.

Også i Frederikshavn er der vækst. Der er aktuelt 1,80% flere medlemmer end på samme tid i fjor. Der er 102 lokale medlemmer og 11 som har tilvalgt lokalafdelingen. Cirka 27% husstandsmedlemmer og 73% personlige medlemmer. Her af cirka 19% kvinder og 81% mænd.

 

I Fjerritslev er der fremgang på 6,15%. Der er 62 lokale medlemmer og 7 som har tilvalgt lokalafdelingen. Cirka 18% husstandsmedlemmer og 82% personlige medlemmer. Her af cirka 10% kvinder og 90% mænd.

 

I Aalborg er tilbagegangskurven ikke helt knækket. 1,45% tilbagegang i forhold til medlemssituationen på samme tid i fjor. Der er aktuelt 378 lokale medlemmer og 29 som har tilvalgt lokalafdelingen. Cirka 36% husstandsmedlemmer og 64% personlige medlemmer. Her af cirka 21% kvinder og 79% mænd.

 

Skagen havde en kolossal vækst i 2014 og 2015. Men medlemstilgangen i Danmarks nordligst beliggende lokalafdeling er stagneret, det skulle jo komme på et tidspunkt. Der er 92 lokale medlemmer og 4 der har tilvalgt. Der er aktuelt 7,77% færre medlemmer end på samme tid i fjor. 63% husstandsmedlemmer og 37% personlige medlemmer. Her af cirka 40% kvinder og 60% mænd. 

 

I Brønderslev er der aktuelt 6,78% færre medlemmer end samme tid i fjor. Der er 53 lokale medlemmer og 2 som har tilvalgt lokalafdelingen. Cirka 33% husstandsmedlemmer og 67% personlige medlemmer. Her af 24% kvinder og 76% mænd.

 

I Hjørring er der aktuelt 72 lokale medlemmer og 4 har tilvalgt lokalafdelingen. Og det betyder at der er tilbagegang på 7,32% det seneste år. Cirka 30% husstandsmedlemmer og 70% personlige medlemmer. Her af cirka 13% kvinder og 87% mænd.


Tallene ændrer sig hele tiden - faktisk hver eneste dag. Og det går lidt op og ned om der er vækst eller ej - det afhænger meget af det præcise medlemsantal for et år siden...

Måske ligger der et uudnyttet medlemspotentiale i at lave flere små "nære" lokalafdelinger. Medlemmer generer medlemmer. Skagen formåede på rekordtid næsten at tredoble medlemsantallet, da de fik oprettet en lokalafdeling deroppe. Så hvis du kunne tænke dig at være med til at få en lokalafdeling af Danske Ølentusiaster op og stå i dit nærområde, så kontakt endelig Regionsformanden eller Regionsnæstformanden. 


Husk nu at I som medlemmer kan spare en hundrede-lap på eget kontingent en gang om året, hvis I hvert år skaffer et nyt medlem til foreningen - se mere om dette her.

 

 

Regionens arbejdsopgaver

Fortsat arbejde på at inspirere hinanden til at fungere som gode og livskraftige lokalafdelinger for vore medlemmer. Vidensdele og udvikle. Reagere på forespørgsler om oprettelse af nye lokalafdelinger.

Der arbejdes på at lave en form for udadvendt startpakke der kan bruges i hele regionen til at højne interessen for øllet og for foreningen.

Inden 15. januar indstille regionens kandidat til Årets Lokalafdeling.

Få alle regionens lokalafdelinger repræsenteret ved Regions- og Stormødet den første lørdag i februar, der i 2017 falder på 4. februar.

Inspirere flest mulige nordjyske medlemmer til at tage del i foreningens Generalforsamling i marts. Næste generalforsamling er fastsat til at foregå 25. marts 2017.

Inspirere til deltagelse som frivillig i Danske Ølentusiasters årlige ølfestival. Næste Ølfestival® i København foregår 18.-20. maj 2017.

Inden 15. juni indstille kandidat til Den Regionale Ølpris.

Sende to repræsentanter til Regionsrådsmødet i juni måned.

Arbejde på flere nordjyske aktiviteter på Øllets Dag den første lørdag i september.

Se til at alle nordjyske lokaldelinger afholder Årsmøde i september eller oktober måned.

Sørge for at alle lokalafdelinger udpeger 2 medlemmer til Regionsbestyrelsen.

Afholde konstituerende Regionsbestyrelsesmøde inden udgangen af november måned.

Holde liv i traditionen om at alle nordjyske lokalafdelinger smager julen ind.

 

Skummende hilsner og HØJT SKUM

På Regionsbestyrelsens vegne

Gert Svanborg Sloth

Regionsnæstformand og webredaktør i Nordjylland.

 
DØE NORDJYLLAND

FORMÅL: Fungere som paraply for de nordjyske lokalafdelinger. Fortsat arbejde på at inspirere hinanden til at fungere som gode og livskraftige lokalafdelinger for vore medlemmer. Vidensdele og udvikle. Reagere på forespørgsler om oprettelse af nye lokalafdelinger.

Så hvis du mener der er langt til din nærmeste lokalafdeling og at der er basis for oprettelse af en lokalafdeling i dit område, så kontakt regionsformanden eller regionsnæstformanden, så tager vi en snak om mulighederne og ser på hvordan vi kan hjælpe dig i gang. Lokalafdeling Skagen blev til på denne måde - men det kræver naturligvis at der er nogen som vil tage slæbet og få ting til at ske...

Regionsformand

Flemming Starcke-Jensen
Danmarksgade 37
9870 Sindal
98936496
40143012
flemming.starcke@ale.dk

Regionsnæstformand

Gert Svanborg Sloth
Langgade 48
9000 Aalborg
21209699
gert.svanborg.sloth@ale.dk

Regionsbestyrelsen

består af 2 repræsentanter fra hver lokalafdeling

Thisted:
Jens Munk
Claus Nørgaard

Fjerritslev:
Hans-Jørgen Johansen
Henrik M. Christensen

Aalborg:
Gert Svanborg Sloth
Tommy Hjeds

Brønderslev:
Karen Grete Nørgaard

Leo Kristensen

Hjørring:
Flemming Starcke-Jensen
Jakob Fogh Jensen

Frederikshavn:
Carsten Jørgensen
Ikke oplyst

Skagen:
Christian Bruun
Jens-Erik Sørensen

 

 

Næste bestyrelsesmøde

På det seneste Regionsbestyrelsesmøde den 18. januar på Café Frederiksberg i Aalborg blev det besluttet at afvikle næste møde onsdag den 31. maj 2017 klokken 18:30 på Café Frederiksberg i Aalborg.

Tillidsvalgte i Nordjylland

Nordjylland:

Regionsformand

Flemming Starcke-Jensen

flemming.starcke(at)ale.dk

Regionsnæstformand

Gert Svanborg Sloth

gert.svanborg.sloth(at)ale.dk

Aalborg:

Lokalformand

Gert Svanborg Sloth

gert.svanborg.sloth(at)ale.dk

Lokalnæstformand

Tommy Hjeds

tommy.hjeds(at)ale.dk

Brønderslev

Lokalformand

Leo Kristensen

Leo.kristensen(at)ale.dk

Lokalnæstformand

Palle Normann Hansen

Palle.normann.hansen(at)ale.dk

Fjerritslev

Lokalformand

Hans-Jørgen Johansen

hans-joergen.johansen@ale.dk

Lokalnæstformand

Tim Sørensen

tim.sorensen(at)ale.dk

Frederikshavn

Lokalformand

Carsten Jørgensen

carsten.joergensen@ale.dk

Hjørring

Lokalformand

Flemming Starcke-Jensen

flemming.starcke(at)ale.dk

Lokalnæstformand

Jakob Fogh Jensen

jakob.fogh(at)ale.dk

Skagen

Lokalformand

Christian Bruun

christian.bruun@ale.dk

Lokalnæstformand

Jens-Erik Sørensen

jens-erik.soerensen@ale.dk

Thisted

Lokalformand

Jens Munk

jens.munk(at)ale.dk

Lokalnæstformand

Claus Nørgaard

claus.noergaard(at)ale.dk

Webredaktører

Nordjylland:

Gert Svanborg Sloth

gert.svanborg.sloth@ale.dk

Aalborg:

Gert Svanborg Sloth

gert.svanborg.sloth@ale.dk

Brønderslev

Palle Normann Hansen

palle.normann.hansen@ale.dk

Fjerritslev

Tim Sørensen

tim.sorensen@ale.dk

Frederikshavn

Jørn Leander Skou Jensen

joern.skou.jensen@ale.dk

Hjørring

Arnold Simonsen

arnold.simonsen@ale.dk

Skagen

Jeppe Josiassen

jeppe.josiassen@ale.dk

Thisted

Jens Munk

jens.munk@ale.dk

Arrangementer

 

2017

 

1/7 Vandet Brygdag i nærheden af Thisted

 

19/1 Øl og rom med Vendsyssel Malt Whisky Laug i Hjørring

 

21/1 Smagning af Trappist- og klosterøl på Aalborg Kloster ved Flemming Starcke-Jensen

 

27/1 Det årlige tilbagevendende kult-ølforedrag i januar i Thisted - denne gang med Jonas fra Syndikatet

 

3/2 Øl og Fisk i Skagen

 

4/2 Regions- og Stormøde i Odense

 

11/2 Mød DØE på AHKs Ølmesse i Aalborg

 

11/2 Eksklusiv tøndesmagning i Frederikshavn

 

17/2 Vinterølsmagning i Vester Thorup

 

17/2 Finalesmagning i Thisted

 

17/2 Finalesmagning i Hjørring

 

25/2 Finalesmagning i Aalborg

 

25/2 Finalesmagning i Brønderslev

 

11/3 Øl & Mad i Hjørring på Bjergby Skole

 

11/3 Øl, Ost og Chokolade ved Ole Madsen i Aalborg

 

25/3 Generalforsamling i Odense

 

31/3 Trappistsmagning i Thisted

 

1/4 TOPmøde 2017 i Hørmested

 

26/4 Hjemmebrygget øl i Brønderslev

 

29/4 Ølkulturel rundtur i Aalborg

 

29/4 Thisted tager på bustur til et bryggeri i Jylland

 

6/5 Hjørring har trappist-smagning hos Flemming i Sindal

 

18/5 - 20/5 Ølfestival i København

 

27/5 Sommerarrangement i Skagen med Weber og ØL i samarbejde med Prima Beer

 

2/6 Hjørring tager på tur til Løkken Bryghus

 

9/6 Skovsgaard Beerfest

 

9/6 Sommerfest med Brewbattle i Thisted

 

17/6 Togtur fra Aalborg til Aarhus hvor vi guides rundt af Søren Bruun Rolander

 

23/6 - 24/6 Ølhytten ved USAdage er klar igen i 2017

 

7/7 Uhøjtideligt fyraftensmøde i Skagen

 

12/8 Skagen tager på bustur til Thisted Bryghus og Fishermans Rest

 

19/8 Vildt øl til den syrlige side i Aalborg

 

2/9 Øllets Dag 2017 i Aalborg

 

2/9 Øllets Dag 2017 i Hjørring

 

13/9 - 17/9 Aalborg tager på udlandstur til Kortrijk i Belgien

 

27/9 - 1/10 Skagen tager på udlandstur til Bamberg i Tyskland

 

5/10 Årsmøde i Hjørring

 

7/10 Årsmøde i Aalborg med valg af nye tillidsfolk

 

7/10 Medlemsmøde i Aalborg

 

14/10 Årsmøde i Skagen

 

27/10 Nordic Brew Festival

 

28/10 Nordic Brew Festival

 

18/11 Jul med Carsten Berthelsen 2017 i Aalborg

 

18/11 Hjørring tager igen på Christmas Beer Walk i Aalborg

 

24/11 Hjørring holder juleølsmagning hos Flemming formand i Sindal

 

25/11 Hjørring holder juleølsmagning hos Flemming formand i Sindal

 

 

 

Se hvad webredaktørerne har lagt op på arrangementssiden.

 

Hvis du vil se de enkelte lokalafdelingers egne lokalsider, så skal du blotte klikke på navnene i toppen i venstre spalte...

 

 

 

DØE på facebook

Som et supplement til ale.dk har Danske Ølentusiaster lavet en officiel facebookprofil 

 

Samtidigt har 6 af de 7 nordjyske lokalafdelinger oprettet Facebookgrupper for at gøre opmærksom på foreningens lokale aktiviteter i deres dækningsområde.

 

Aalborg

Brønderslev

Frederikshavn

Hjørring

Skagen

Thisted

 

Inviter endelig dine ølinteresserede facebookvenner ind i de nordjyske DØE Facebookgrupper, så vi kan få spredt det gode budskab på en nem og virkningsfuld måde...

Hjælp os...

Har du viden om nyheder indenfor øllets verden som du har savnet i dette nyhedsbrev - så skriv endelig en mail til os - det man ikke ved kan man ikke kommunikere videre.

Vi gør hvad vi kan for at have et website som hele tiden er aktuelt og som afspejler hvad der sker i vores forening.

 

skriv til region.nordjylland@ale.dk