fileadmin/_processed_/b/d/csm_ost_c96f23461e.png

 

Desværre kunne jeg ikke selv deltage i dette arrangement i år. Heldigvis har Anne Kettunen fra Aalborg lavet en fin beskrivelse af forløbet, suppleret med nogle stemningsfyldte billeder, som vi gerne må bruge. Stor tak til Anne.

 På denne flotte forårslørdag drog 23 ølentusiaster med bus til Hørmested. Undervejs var vi så venlige at samle flere medentusiaster op i Brønderslev, Hjørring og Sindal inden vi ramte Hørmested. Her bød Erling Christensen og hans hjælpere os og den busfuld, der kom nordfra med gode ølfolk fra Skagen og Fredrikshavn velkommen til Topmøde for de fem øverste jyske lokalafdelinger. Godt bænket alle ca. 80 deltagere mellem tæpperullerne fik vi en dejlig ølsmagning med en lille osteanretning til forret. Øllene vi skulle smage var beskrevet i en lille folder, så der var ingen præsentation af dem. Til gengæld fortalte de enkelte lokalafdelinger mellem øllene levende om hvad der sker hos dem, og dermed på toppen af Danmark. Og det var ikke så lidt.

Smagningen forløb i to halvlege. I pausen havde vi halvanden time til at handle til gode priser i det store udvalg af både, øl, vin, spiritus, tøj, isenkram m.m.

 

fileadmin/_processed_/d/b/csm_IMG_2771_d32ce7f056.jpg

I første halvleg smagte vi:

Vendelbo Bajer 5.5% fra Vendia - Bayrisk inspireret øl brygget på pilsner og - karamelmalt

Forårsfornemmelser 6.0%, fra Løkken Bryghus - Lys ale - engelsk strong ale med smag af karamel og toffifee

Fredrikshavn 200 år, 5.0%, fra Skagen Bryghus - Skibsøl/røgøl med karamelsmag

Knud den Store, 4.7%, fra Kongebryg - Sommerøl, der bragte mindelser om en sæsonøl

Fyr Simcoe, 5.4%, fra Fyr Bryghus - Single Hop Beer med simcoehumle og dermed smag fyrrenåle og citrus.

I pausen fik dejlig mad, der lagde sig godt i maven, så vi godt rustet til anden halvleg af smagningen:

Konsulenten, 5.5%, fra Syndikatet - Brown ale med karamelmalt, skotsk tørvemalt, tre slags amerikansk humle.

 

 Påskebryg, 7%, fra Ugelris Gaardbryggeri - pilsner- og karamelmalt, humle: brewers gold, saaz, amarillo og tørhumlet med cascade.

Megingjord, 9.4%, fra Munkebo Brewery - Barleywine med smag og aroma af karamel, honning, vanilje, frugter egetræ.

Urbock 23°, 9.6% fra Schloss Eggenberg - Strong lager, "Cognac of beers", lagret 9 måneder. Smag af karamel, tofifee, græs, citrus og brown sugar.

3 Bean Stout, 13%, fra Lervig - Imperial stout med vanilje-, kakao- og tonkabønner.

En herlig eftermiddag og aften i godt selskab, der gav højt humør i bussen hjem.

Næste års arrangement er pt. ikke aftalt, det bliver muligvis på en anden måde, og det er ikke sikkert at det bliver hos EC Møbler 

 

 

fileadmin/_processed_/c/b/csm_IMG_2767_af0bdbf1bc.jpg

fileadmin/_processed_/e/e/csm_IMG_2772_c8b02eb4f5.jpg

TOPmøde er hygge på HØJT plan - vi mødes næste gang 6/4 2019

KONCEPTET kort og godt:

 

  • Du betaler 200 kroner via ECMHs webshop og får
  • Transport ud og hjem
  • Skønt øl og lækkert mad
  • Samvær og fed hygge med ligesindede
  • Fantastisk selskab og gode grin 
  • 25% rabat på hele butikken

 

 

WHAT'S NOT TO LIKE?!

 

Konceptet, der nu kører på fjerde år, er faldet i god jord hos de nordjyske medlemmer...

 

 

 

Ideen til TOPmødet hos Danske Ølentusiaster i Nordjylland opstod egentlig efter at Erling Christensen i 2014 havde inviteret udvalgte lokalafdelinger i Nordjylland til at komme og deltage i juleølsmagning i hans forretning i Hørmested.

Erling tilbød at arrangere buskørsel, hvis Lokalafdeling Aalborg ville komme på besøg, han havde lavet samme manøvre i forhold til Frederikshavn - og da ideen og datoen blev præsenteret på et regionsbestyrelsesmøde stod det hurtigt klart at der var stor interesse for at være med blandt ølentusiasterne i Skagen, Frederikshavn, Hjørring og Brønderslev og pludselig var et decideret TOPmøde på tegnebrættet.

 

 

MED TOPMØDE HAR VI FÅET HUL PÅ EN TRADITION - SKAL DU MED NÆSTE GANG?

 

 

Vi fortsætter samarbejdet med ECMH på femte år og byder velkommen til TOPmøde 2019 i butikken i Hørmested lørdag 6/4 i tidsrummet 15-21. Reserver allerede NU datoen i din kalender...

Klik på årstallet for at læse hvad der skete...