Marts Nyt

Kære medlem,

Til juni fylder Lokalafdeling Ringsted 12 år. Fødselsdagen holdes lørdag 11. juni, og til festen skal vi bruge noget øl. Noget af det brygger vi selv i samarbejde med Birgers Bryghus. Det sker lørdag 2. april, og vi indbyder medlemmerne til at komme og være med. Der vil også være en smagning af 6 håndbryggede øl og lidt mad. Herefter bliver næste smagning i din lokalafdeling pilsnersmagningen på Skema onsdag 27. april. Her skal vi rundt i pilsnerens verden og smage, hvordan pilsner også kan smage. Vi måtte endnu en gang hænge de røde lygter ud, og melde alt udsolgt til Masterclass - belgisk øl. Tak for den store opbakning til vores smagninger.

I dette nyhedsbrev kan du læse om,

  • Brygning af fødselsdagsøl
  • Pilsner smagning
  • Årets ølnyhed 2015
  • Fuldt hus til Masterclass

 Du kan læse nyhedsbrevet i din browser her

 

 

Brygning af fødselsdagsøl

Lokalafdeling Ringsteds fødselsdag nærmer sig, og i den forbindelse holder vi følgende lille event i Birgers Bryghus. Lørdag 2. april kl. 9-13. Pris 100,-

Du kan være med til brygge vores fødselsdagsøl, hvor opskriften er komponeret af vores egen John Bull.

Birgers Bryghus vil være vært ved en lille ølsmagning, hvor vi skal smage seks af deres øl, samt nyde lidt fast føde.

Du har mulighed for at tilmelde dig dette arrangement, men skynd dig, da der er et max. på 25 deltagere. Kom og vær med. Tilmelding her

https://lokalafdelingringsted.nemtilmeld.dk/

 

Pilsner smagning

Onsdag 27. april kl. 19-22 på Skema. Vi skal godt rundt i pilsnerens verden og smage, hvordan pilsner også kan smage. Vi har fundet et par håndfulde velsmagende øl frem, som vi glæder os til at smage sammen med jer. Smagningen holdes på skema i det nyåbnede lokale. Du kan evt. møde op lidt før, og gå på opdagelse i Skemas store udvalg af øl. Pris 125,-  Husk smageglas. Vi håber at se så mange af jer som muligt. Tilmelding her

https://lokalafdelingringsted.nemtilmeld.dk/

 

 

Årets ølnyhed 2015

Det var de sorte øl der løb med den eftertragtede hæder. I kategorien op til 5,9% var det Hornbeer’s Charlies Cool Porter – økologisk og knaldsort, og vinderbryggen i kategorien over 5,9% var det Jørgen Fogh Rasmussens evige rival og kollega, Eddie Szweda fra Midtfyns Bryghus der vandt med deres Russian Imperial Stout.

Tillykke og så et stort tillykke til Thisted Bryghus, der fik titlen som Årets Bryggeri 2015, som havde  3 kandidater med blandt de 10, der kæmpede om titlen.

Fuldt hus til Masterclass

Så blev det tid til vores årlige fredagsarrangement og tilslutningen var stor og 2 uger inden var alle 48 pladser optaget. Til smagningen havde vi allieret os med Claus Wordenskjold, der mødte op med 11 øl. Til mødet havde han medbragt projektor, hvor han levende fortalte om sine oplevelser med ikke mindst Chimay Trappist bryggeri, som han har et specielt forhold til. Claus havde virkelig sat sig ind i sagerne og der kom mange gode historier frem om både Trappistbryggerier, hvordan de enkelte øl var blevet til og hvordan f.eks. en eneste munk havde reddet Chimay efter krigene, da han havde udviklet og isoleret den gær, som de bruger i dag. En anden ting var hvordan flere munke fra Westvletern overgik til Brouwerij St. Bernard og i 26 år bryggede efter samme opskrift, som de brugte i Westvletern og som St. Bernard stadig brygger efter. Inden pausen, hvor der blev serveret lækker Tapas sammen med Forårsbryg eller Sort Vinter fra Det Lille Bryggeri, smagte vi på Lindemans Kriek, Saison Dupont, Doree fra Chimay(Det er den øl munkene selv drikker og som blev frigivet i 2013), herefter stod den på Double og Triple fra Chimay. Med maverne fulde, blærerne tomme og forventningen i top var vi alle klar til anden omgang, hvor vi lagde ud med 2 Chimay mere, nemlig Grand Reserve hvor den ene var fra 2015 og den anden havde Claus været nede og finde i kælderen og her fandt han en fra 2004, så vi kunne smage hvordan denne øl havde udviklet sig. Vi er nu nået op i Quadruple og 9% og herefter smagte vi 2 øl på 10%, hvoraf den ene var en Abt 12 fra St. Bernard og den anden var en rigtig spændende Quadruple ”Extra” fra Birra Nursia i Italien. Til slut stod den på endnu 2 Qaudruple fra Bryghuset Kragelund og Cuvée van de Keizer. Efter den sidste øl sad man med en rigtig dejlig følelse, hvor vi var blevet underholdt af Claus, havde fået noget dejligt mad og sidst men ikke mindst havde vi smagt noget utroligt dejligt øl, hvor der var en øl, der for første gang i lange tider ikke fik nogen stemmer. Til gengæld var vinderen rimelig suveræn.

Lindemans Kriek Kirsebær, 3,5%   3 stemmer

Saison Dupont, 6,5%   5 stemmer

Chimay Dorée, Single 4,8%   0 stemmer

Chimay Rouge, double, 7,0%   18 stemmer

Chimay Blanc, Tripel, 8,0%   9 stemmer

Chimay Grand Reserve 2015, Qaudruple, 9%   32 stemmer

Chimay Grand Reserve 2004, Qaudruple, 9%   13 stemmer

Abt 12, St. Bernard, Qaudruple, 10%    42 stemmer

Extra, Birra Nursia, Quadruple, 10%   80 stemmer

Quadruple fra Kragelund, 11%   24 stemmer

Cuvée van der Keizer Blauw, Quadruple, 11%   54 stemmer

Dejligt felt hvor Extra fra Italien blev en helt fortjent vinder.