I dette nyhedsbrev kan du læse om

  • Kommende smagninger
  • DM i blindsmagning
  • Referat fra seneste smagning

Kommende smagninger

Øl med smag 

20. februar bliver temaet Øl med smag. Vi har 5 kategorier (Kirsebær, Lakrids, Chili, Vanilje og Røg), hvor Jesper og Ib fra lokalbestyrelsen vælger hver sin øl fra alle kategorier, som sættes/smages op mod hinanden. 

Så gå ikke glip af, hvad der helt sikkert bliver en spændende aften, og tilmelding sker lige her: https://lokalafdelingringsted.nemtilmeld.dk/51/ 

Trappistsmagning

22. marts indbyder vi igen til Trappistsmagning. Claus Wordenskjold kommer og leder os igennem trappistverdenen.Han tager 15 forskellige trappistøl med. Vi skal både omkring de "gamle" kendte, men også omkring nogle af de nyere klosterøl. Blandt andet skal vi smage en Quadrubel fra Zondert, vi skal til det Amerikanske Spencer, vi skal en tur eller 2 til Belgien, og som sagt så nogle af de helt nye trappistøl. Undervejs serveres der lidt mad.

Frister det, sker tilmelding lige her: https://lokalafdelingringsted.nemtilmeld.dk/50/ 

DM i Blindsmagning

Lokalafdeling København afholder som vinder sidste år DM i Blindsmagning for hold lørdag den 16-3 kl 13 på adressen

Prismen, Holmbladsgade 71, 2300 København S

Arrangementet er stadig under praktisk forberedelse, men følgende ligger fast på nuværende tidspunkt:

  • Tilmelding senest søndag den 3-3-2019.
  • Ved at sende mail til sf@skovforeningen.dk med holdnavn, navne og medlemsnummer for alle på holdet.
  • Deltagerpris for et hold er 600 kr.
  • Indbetale beløbet på konto 3106–3106730660 med angivelse af holdets navn !

Afhængig af hvor mange hold der tilmeldes, åbnes der op for individuel smagning udenfor konkurrencen. Der vil være gratis adgang for tilskuere og supportere - uden smagning.

Referat fra seneste smagning

Så var der gjort klar til endnu en festlig aften på Skema i Ringsted, hvor vi havde inviteret Henrik Papsø fra Amager Bryghus til at komme og indvi os i alt det dejlige sorte øl, som der kommer ud af Amager Bryghus bryggeanlæg.

Der var tilmeldt 38 medlemmer, hvilket var stort set udsolgt og mange af disse havde allerede stiftet bekendtskab med Papsø, da han for en del år siden besøgte vores lokalafdeling ved en smagning i Ringsted Kulturcenter. Denne smagning var den allerførste smagning, som Papsø selv havde stået for, hvilket også var grunden til, at han indvilgede i at komme og holde sort smagning for os, da han mere eller mindre har fået andre opgaver end at tage ud og holde smagninger. 

Papsø startede med at sige, at det er svært for en foredragsholder at holde den gående en hel aften uden input fra publikum, det gik nu meget godt, da Papsø er godt og længe talende. Nej spøg til side, så kom der rigtig meget feedback fra publikum og der blev snakket meget omkring øl på dåse, ja sågar vin på dåse, omkring om smagen ændrer sig, hvordan er holdbarheden i dåser, giver det billigere øl, da emballagen bliver bedre. Det var en diskussion som åbnede flere spørgsmål end den lukkede og det bliver spændende at se hvordan udviklingen bliver omkring hele dåseproblematikken. 

Papsø lagde ud med at fortælle lidt omkring sig selv og hvordan han var blevet en del af Amager Bryghus og som han selv siger, har han stort set været med fra starten, da han har kendt ejerne Morten og Jacob siden før de gik i gang med at brygge øl. Papsø fortalte lidt om opstarten af Amager Bryghus i de gamle lokaler, hvor tiden gik med nedbrydning af de armerede vægge i den gamle bunker til den nye placering ude på Kirstinehøjvej. Han var specielt stolt over, at Amager Bryghus som et af de eneste bryggerier har haft mulighed for at samarbejde med både Jeppe og Mikkel og deres bryggerier Evil Twin og Mikkeller og her ved den sorte smagning havde vi fornøjelsen af The Real Hr. Frederiksen og Hr. Frederiksen Væsel Brunch.

Amager Bryghus kan fordi de har så stor lagerplads lave omkring 14 bryg om ugen hvoraf en stor del af dette går til eksport. Der var en god stemning, hvilket nok skyldes at de 9 øl havde en gennemsnits % på 10,3 og vi vil hermed på egne og medlemmernes vegne takke Papsø for en god smagning med masser af dialog og lækkert øl. 

Som sædvanlig blev der afgivet stemmer til alle øl, dog var der enkelte, der ikke troede at de kunne stemme på dagens surprise. 

  1. Hr. Frederiksen Imperial Stout 10,5% 44 stemmer
  2. Nordic Skies Double Black Mash 10,0% 32 stemmer
  3. Hr. Frederiksen Væsel Brunch Imperial coffee stout 10,7% 27 stemmer
  4. Double Mash All Grain Imperial stout 12,0% 27 stemmer
  5. Patrizio, The Peacemaker Bourbon aged old ale 10,5% 26 stemmer
  6. Baby Wombat from Hell Old School Porter 6,0% 23 stemmer
  7. The Boobrie Whisky bar imp stout 12,0% 20 stemmer
  8. Buffalo Burlesque Red Wine barrel Imp. 11,0% 12 stemmer
  9. The Real Hr. Frederiksen Spiced Imp. Stout 10,4% 5 stemmer 

Så en suveræn vinder blev øl nr. 3 Hr. Frederiksen som vi glæder os til at smage igen til Årsmødet