Nyhedsbrev 2014 nr. 10

Læs om:

  1. Nytårshilsen fra lokalafdelingen
  2. Næste arrangement - sjældne belgiske øl
  3. Julefrokosten på Brewpub den 13. december 
  4. Lokalafdelingens aktiviteter i 2015

1. Nytårshilsen fra lokalafdelingen

Årets sidste højtid er over os, og forhåbentlig bliver rødvinen og nytårsboblevandet kombineret – eller måske helt erstattet – med nogle af de fantastiske vinterøl, som sæsonen byder på. Eller hvorfor ikke servere nogle af de gode, kraftige juleøl i stedet for, hvis man har været forudseende at købe rigeligt ind? Netop det gode juleøl har jo i århundreder været samlingspunktet for den fede vintermad, og øllet passer ganske enkelt bedre til dansk mad end den mørkerøde druevæske fra de varmere egne af verden.

 

Vi vil benytte lejligheden til at ønske jer alle et lykkebringende nytår uanset om I skal fejre årets sidste dag i familiens skød eller er rejst udenlands for at slappe af, og vi håber at se så mange af jer som muligt til vores arrangementer i det nye år.

 

På bestyrelsens vegne ... og højt skum!

Kim Danø

Lokalafdelingsformand

 

2. Sjældne belgiske øl 19. januar 2015

2015 starter med et festfyrværkeri af gode og sjældne belgiske øl, som formanden har købt ind på sin seneste øltur til øllets eget land. Mandag den 19. januar kl. 19.00 mødes vi på Marinegården, Sognevej 35, 2605 Brøndby, hvor deltagere med medbragt smageglas kan fornøje sig med gode historier om både den belgiske brygtradition og de herlige øl, som skal smages undervejs.

 

For bare kr. 100,- får du 9 forskellige smagsprøver og lidt til at rense smagsløgene med undervejs. Bindende tilmelding skal ske hurtigst muligt ved at sende en mail til lokalafdeling.roedovre@ale.dk og indbetale kr. 100,- pr. person til foreningens konto reg.nr. 1551 konto-nr. 10136520, husk at anføre navn eller initialer samt medlemsnummer. Allersidste tilmeldingsfrist er mandag den 12. januar.

 

 

3. Julefrokosten på Brewpub 13. december 2014

Lørdag den 13. december mødtes 19 forventningsfulde ølentusiaster til den traditionsrige julefrokost på Brewpub.

Efter lidt ventetid, som blev fordrevet med en enkelt øl, fik vi en glimrende rundvisning i bryggeriet med indlagte smagsprøver. Jens Mortensen fortalte levende om Brewpubs tilbliven og om de forskellige processer, som gør forholdsvis få ingredienser til herligt øl.

Herefter satte vi os til bords og fik serveret husets frokostplatte mens snakken gik lystigt, og formanden fortalte om de planlagte aktiviteter for 2015 – se andetsteds i denne mail. Vi skulle være ude inden aften-myldretiden kl. 17.00, så langt de fleste af deltagerne gik den korte vej til Taphouse i Lavendelstræde, som denne aften havde ikke mindre end 31 juleøl på fad. Der blev smagt på kryds og tværs af bordene i kælderen, og nogle af førstegangsgæsterne noterede sig at det bestemt ikke var sidste gang de frekventerede dette fremragende vandhul.

4. Arrangementer i 2015

Bestyrelsen har planlagt en række både velsmagende og anderledes arrangementer i 2015 - se hvilke i denne oversigt.

 

Fotos fra Brewpub 13. december

Jens fortæller i bryggeriet
Julefrokosten nydes
Efterslukningen på Taphouse